- Google Pixel topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
akos4455
újonc
Köszönöm szépen a tippeket!
Szerintem követni fogom a tanácsaidat. Vízhűtéstől mindig is ódzkodtam. De úgy tűnik, az lesz az egyetlen értelmes megoldás. Hogy legyen elég helye a GPU-nak és az alaplapnak is szellőzni. Plusz, ahogy most olvasom: a vízhűtés mindig jobban hűt.
[link] -
akos4455
újonc
Alapvetően a túlmelegedés miatt aggódtok. Egészen konkrétan egy i7-13700KF-em van, ami 100C-ig felmelegszik. Most szervízben van, mert meghalt a RTX4070 Ti benne. Egy Dark Rock Pro4 óriási hűtő van rajta, ami elég közel van a videókártyához. Nem láttam égésnyomot a videókártyán, amikor elvittem, de szinte biztos, hogy hő hatására ment tönkre a kártya. 4-5 órája játszottam, aránylag erősebb kb. max. teheléssel (3440x1440) szinte végig. Kb. 1 hónapos volt a kártya. Kb. 1 hónapig bírta, előtte is hajtottam elég sokat. Aztán egyszer csak megadta magát.
Bevizsgálták, és a kártya ment tönkre. De igazából a hideg ráz ki, hogy ilyen nagy a hűtő és alatta az alaplapot is féltem.
Egy Bequiet Pure Base 500DX ház, elég nagy. De még így is egymás nagykán van a videókártya és a hűző. Hiába a remek szellőzés és nagy ventillátorok. Aggódok. Ennyi. És ezt a bolt így rakta össze.
Ha lenne egy szaküzelt, aki terheléssel kipróbálná és áment mondana rá, nagyon megnyugtatan, ennyi.
Lehet, hogy valami mikro-sérülést kapott a kártya a postai szállítás során - egész gépet egybe rendeltem és nem volt a videókártyán ilyen rögzítő. Nagyon hülye voltam, hogy postával hozattam. Ilyet soha többé ilyen nagy videókártyáknál. Csak most olvastam, hogy milyen könnyen sérülnek ezek a nagy kártyák az illesztésnél. Nem is tudom, hogy a bolt miért árulja ezeket a konfigokat a pár ezres videókártya rögzítők nélkül.
Nna, ennyi.
Nem vagyok szakértő. Csak annyi, hogy azért egy MSI afterburnerrel rá szoktam nézni a hőfokra. De igazábol a hűtő elég intelligens és az intel proci, leszabályozza magát elvileg. Szóval amiatt nem aggódok. Csak ezek a "kombinált" hőterjedés miatt. Hosszabb játék során.
Remélem így tisztább a kérdésem.
-
akos4455
újonc
Kedves Tuningos Fórumozók,
Létezik Budapesten olyan, hogy garanciális PC "tuning" szervíz/szolgáltatás?
Láttam olyat külföldön, hogy pénzért tuningolnak PC-t és adnak is rá garanciát. Igazából nem a CPU-t/GPU-t akarom kimaxolni. Csak félek, hogy megint tönkremegy a gépem egy hosszabb játék után. Ugyanis nem vagyok szakértő és a boltok - még ha komplett konfigurációt is árulnak: semmilyen garanciát nem vállalnak érte, csak alkatrész szinten!!!
Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gitáros topic
- Milyen autót vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-12700K BOX LGA1700, 12/20 mag BONTATLAN, 3ÉV
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest