- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
_gabber_
csendes tag
válasz
_gabber_ #43086 üzenetére
Időközben utánanéztem az LLC-nek, és úgy tűnik ez volt az oka a fesz- és hőmérséklet ingadozásnak.
Visszaállítottam Extreme-ről High-ra (50%), és visszaesett a terhelés alatti fesz 1.33V körüli helyre.
Közben arra is rájöttem, hogy rosszul emlékeztem a régi feszre mert az is 1.32V körül volt 4.4Ghz-en.Most jön a tesztelés... Elvileg most vagyok kb. ugyanolyan feszeken mint a régi lapomon, annyi különbséggel, hogy 100Mhz-el nagyobb az órajel, és +10-el nagyobb az offset (ami ugye kisebb mivel - előjelen vagyok)
-
_gabber_
csendes tag
válasz
_gabber_ #29079 üzenetére
visszatértem, már nem stabil ezekkel a beállításokkal a 425 mhz.
elég meleg van most nálunk így a ház oldalát leveszem hogy picit jobb legyen a szellőzés, bár 2 db 8cm-es venti van a gépben mégis simán 5 fokkal melegebb oldallappal.de a lényeg: amikor teszteltem ezeket a beállításokat, kb 1.5 órán keresztül ment a prime small fft teszt, hiba nélkül, majd kilőttem, és játszogattam, amikor is csúnyán lefagyott a bc2 multi közben. a gép nem fagyott le, de a játék igen. nem tudtam mire vélni így újra indítottam és pár óra múlva ugyanez lett a vége, csak a teljes rendszer fagyott. felhúztam a feszültségeket eggyel ezelőtti szintre:
vcore - 1.268v
fsb term. - 1.14v
cpu pll - 1.54v
nb - 1.16vprime hibát jelzett kb egy óra után. próbaképpen feltettem a NB feszt 1.18-ra és most így második napja vagyok teljesen stabil. mi lehet a gond?
utánaolvasgattam, állítólag quadoknak több PLL és NB V kéne, ebből mennyi igaz?
illetve nagyon aggaszt, hogy az északi híd brutálisan forró, külföldi fórumokon írták, hogy a p45 eléggé intoleráns a melegre. pedig újrapasztáztam, mielőtt megjött a quad, hogy hány fokos, nem tudom, de a bios 40 fokot ír rá, a bordán viszont nem tudom kb 1 másodperccel tovább hagyni az ujjam. ha tippelnem kéne 65-70 fokra tenném. ezért is nem merek NB-nek 1.2V-nál többet adni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- E-roller topik
- PlayStation 5
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Windows 11
- További aktív témák...
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest