- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gorath
tag
Köszi a választ. Akkor maradok az 'FSB' emelésénél. Everest-ből 4.5-ös van, szóval nem az a gond. Konkrétan pl. olvasás a PH-n ugyanezzel a Gigabyte GA-MA78GM-S2H lappal 7123, nálam egy X2 4050e-vel alapon 5348. A max. amit kihoztam belőle az 6682 volt 250-es FSB-nél, 438-as RAM-mal. Én az integrált VGA-ra fogom, nyilván lassítja a megosztott memóriahasználat (de hamarosan veszek diszkrét VGA-t). Persze tudom, hogy nem a benchmark-ok számítanak, ezért is kérdeztem, hogy mi az ami tényleg számít, nem csak a tesztekben. A Vista így is hasít alapon is, csak a játékhoz jön majd jól egy kis plusz erő.
-
Gorath
tag
Hali, lenne pár kérdésem X2-tuninggal kapcsolatban. (Utoljára Barton-t tuningoltam, de azóta változtak a dolgok.)
Az FSB-nek a chipset szab határt? Mert próbáltam kisebb szorzó-nagyobb FSB kombót és nagyon nem szerette. Milyen értékeket szokás itt elérni, meddig érdemes próbálkozni? 780G chipset-em van.
Meg az érdekelne, hogy az egyes értékek feltornázása milyen hatással van a teljesítményre? Szóval pl. úgy tudom, hogy a HT nem igazán befolyásolja a teljesítményt, meg a RAM-órajel se. De mégis sokan húzzák a RAM-ot. Van értelme gyötörni? Vagy érdemesebb inkább alacsonyabb órajelen de jobb időzítéssel járatni?
Érdemes kisebb szorzóval és nagyobb FSB-vel érni el ugyanazt az órajelet?
Szóval az érdekelne, hogy ezek csak 1-2 %-okat jelentenek max. vagy tényleg van értelme küzdeni velük? Mert nem az a célom, hogy minden áron tuningoljak és enyém legyen a leggyorsabb gép, hanem hogy ésszerű keretek között többet hozzak ki a rendszerből.
Ja és még valami: ha az Everest-ben jelentősen kisebb értékeket kapok mint a PH-tesztben, az az integrált VGA miatt van? A tesztből nem derült ki, hogy méréskor azt használták-e, de nekem most nincs bent másik VGA.
Új hozzászólás Aktív témák
- Death Stranding (PC)
- Microsoft Excel topic
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- Formula-1 humoros
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest