Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
theiron320 #18835 üzenetére
probáld már meg a másik 2 memoria foglalatban is...hátha...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
theiron320 #18829 üzenetére
mivel eddig stabil volt és csak a ramot cserélted, akkor azzal van a problem...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
G@be22 #18806 üzenetére
nos...először meg kell nézni, h mit tud a lap "FSB"ben...
CPU szorzo kisebbre, feszek maradnak alapon és toljad neki felfele...mondjuk 280rol indulj
Stabilabb lehet a gép ha kisebb szorzoval és nagyobb FSBvel érem el ugyanazt az orajelet? - nem
Esetleg ha adok 1-2 feszlépcsöt a lapnak akkor a proc is stabilabb lesz? - magasabb fer clockon...300+
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
G@be22 #18784 üzenetére
akkor ajánlom figyelmedbe ennek az utmutatonak a tanulmányozását. sokmindnenre fény derül és ha figyelmes vagy, akkor meglátod hol a baj
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ender02 #18734 üzenetére
Q6600 vagy e7xxx széria ami megy a lapodban...szvsz nem éri meg...igaz az is nagy előrelépés lenne a D920 után...de mégsem éri meg.
150kbol jelenleg egy fullos gépet tudsz összerakni AMD részről, ami a későbbiekben még fejleszthető...sőt akár már most is egy 6magossal...de az még nem kell
~100k...
VGA, vinyo, ízlés szerint....tápot meg mondjuk egy giga 460 SuperBt...
ez a konfig játék szinten kicsit van lemaradva az intel core i szériájátol....
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
harry3 #18733 üzenetére
Megkeresem a legmagasabb FSB-t, amin elindul a rendszer. - igen, de ne felejtsd már el itt is visszavenni a HT és NB szorzokat. <---ez egyben válasz a 7. pontrol feltett kérdésre is.
a 8 pontrol meg annyit, h ugy oszd vissza az NBt, hogy az ne lépje tul az alaporajelet, így nem kell állítni a feszt sem...
-
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ender02 #18723 üzenetére
800as lapba nem fog menni az 1066os...mivel nem támogatja...
ha rev 1.0ás a lapod abban nem megy a quad...sőt...még az e8xxx se...
viszont a rev 3.3ba mennek a quadok is...
nézd meg milyen revízios a lapod...ezt csak akkor tudod meg, ha belekukkantassz a gépezetbe...
ha meg teljesen ujat akarsz összerakni, akkor inkább AMD felé terelgetnélek.
18725) babicsbalu itt nem memoria támogatásrol beszélünk heh
#18729) babicsbalu
látom az olvasás is nehézkes, a felfogásod meg mégnehezebbmind1...mindenki hibázik.
-
-
darál0w
Jómunkásember
a droppolás az nem jo, de van...
nem tudsz ellene mit tenni...illetve mégis...de az meg nem ajánlott.
azt a lapod topikjában tudják neked megmondani, h a feles szorzot hol találod...sajnos fingom nincs a lapodrol
az meg hogy miért van?! hát mert gyárilag 9,5ös a szorzoja azért
a memot meg annyin kel járatni, amit a gyárto előírt. ha ez 2.2V, akkor annyin...
-
-
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
knorbert1992 #18659 üzenetére
gyári értékeket írtam le neked, de még mindig fujod a hülyeséget...tudod, h milyen procirol van szo egyáltalán?
#18661) kriszbon most mit tudsz egy ilyen emberrel csinálni? vki mondhatott neki vmi hülyeséget ez meg szinte urban legendet cisnált belőle
és azota ezt fujja...neki a gyári értékek is semmitmondoak.
a legrosszabb meg az, h nem csak ebben a topikban osztja...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
knorbert1992 #18656 üzenetére
itt egy valami nevetséges. az pedig te vagy. fogalmad nincs miről beszélsz és így segítessz másoknak. ez már nem is nevetséges, hanem szánalmas.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
knorbert1992 #18654 üzenetére
nyilván hűteni is kell...nála alaphűtő van...1,25V felett járunk már és teszt közben még a 60°Cot sem éri el...nyilván az 1.45V nem fog menni neki alaphűtővel, de ha akarná és tudná hűteni, bizony adhatna neki annyit bármiféle degradácio nélkül.
1.25V az a nevetséges. olvassgass még kicsit aztán jöhetsz a tanácsaiddal. addig ne
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
knorbert1992 #18652 üzenetére
nálad. a gyárto meg 1.45Vot írt elő. már megint jössz a hülyeségeiddel. sztm
-
-
darál0w
Jómunkásember
akkor még mehetünk egy kicsit feljebb....
minden fesz marad.
prociszorzo 10.
FSB 333
ramszorzo 2,4 (így megint 800on lesz)
ha nem bootolna, akkor addig emeled lépésenként a procifeszt, ameddig nem bootol és írsz, h mennyi az annyi. ha bootolna egyből, akkor mehet rá a teszt. ha fagy, akkor írsz. ha megvan, akkor írsz
-
darál0w
Jómunkásember
de gondolom ez így nem ment....mivel én nem is ezt mondtam...
CPU Frequency 3.60GHz ( 300x12) - szorzora mit írtam? emlékeim szerint 10et...nem 12t....
Memory Frequency (Mhz) 800 1200 és ezt is elárultam neked, h hogy kellene csinálni...ehhez képest hozzá se nyultál....kicsit olvass vissza....nem fogom leírni ugyan azt 1 embernek 2x-3x...
ha a gyártoi oldal 1.8Vot ír, akkor annyi az alapfesz.
-
darál0w
Jómunkásember
Fine CPU Clock Ratio (Note) [+0.5] - ez nem kell...kapcsold ki.
CPU Host Clock Control [Disabled] - enabled...és akkor tudod állítani az FSBt. ami ez lesz :
x CPU Host Frequency (Mhz) 200 - és ezt 300ra
CPU Termination 1.200V - normal opcio...biztos, h van
CPU Reference 0.820V [Auto] - ezt is...
>>> MCH/ICH
MCH Core 1.100V [Auto] - ez mehet 1.2Vra
ICH I/O 1.550V [Auto] - normal opcio
>>> DRAM
DRAM Voltage 1.800V [Auto] - gyárto által előírt feszre...amit nem írtam azt vagy jol írtad, vagy ugy kell hagyni.
és ezzel a beállítással a procid 3ghzen fog menni és 800on a ram...kezdetnek ennyi...aztán teszt IBTvel...
max stress. 10-12 kör. hőt figyeld közben coretemppel...74°C fölé nem mehetsz.
de majd holnap visszatérünk rá...mára befáradtam kicsit..
-
darál0w
Jómunkásember
természetesen a BIOSban...
a ramorajel az ugy alakul, h FSB * ramszorzo ( ez biosban Dram vagy System multiplier SPD lesz...) = ramorajel. és ezt mindig ugy kell állítanod ( mivel a ramod nincs kitesztelve, h mit bír...), h alaporajel felett ne menjen semmiképp...inkább alatta és majd később finomhangoljuk, ha megvan a procinak a stabil orajel alapfeszen...
kezdésnek FSB 300
prociszorzo 10.
ramszorzo 2,66.
a többi beállítást pedig már említettem...feszek stb...
-
darál0w
Jómunkásember
akkor az a VID. oké.
BIOSban ezt kell beállítani procifsznek, mert csak ezen a feszen tudunk tuningolni, mivel alaphűtőd van.
összes többi feszt normal értékre állítsd be ( van ilyen opcio...)
pci-e freki 100mhz.
majd ezekután elkezdheted emelni az FSBt. és ezzel egyidejűleg vissza kell osztani a ramokat is, h alaporajelen vagy alatta menjen.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
papaizsolt #18560 üzenetére
hűvösebb alkatrészek->jobb tuningolhatoság.
szal igen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest