- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
Új hozzászólás Aktív témák
-
honda 1993
senior tag
válasz
Martin97 #42511 üzenetére
Köszönöm.
Futattam a prime95-öt kb 5 percig és megállt 50 fok alatt a proci.A bios pedig 44 fokot ír.
(ezt úgy kell érteni hogy terhelés nélkül 44fok)?
Mert akkor furcsa hogy terhelve is csak 50 fokig megy felSzerkesztve: sehol nem találom olyan lehetőséget hogy tdp limit enelése.
Egyáltalán így van a biosban hogy TDP vagy mást keressek?
-
honda 1993
senior tag
válasz
Martin97 #42506 üzenetére
És biztos hogy azt kell emelni nem pedig valami mást?
Te már tuningoltál vagy csak gondolod hogy az lesz az?
XD
Mert az nem az a vcore hanem valami cpu voltage controll.
Az a vcore pedig alatta van, ahoz viszont nem lehet hozzá nyúlniÉs még mindig kellene az hogy hol lehet állítani aTDP limitetxd
-
malphitee
senior tag
válasz
Martin97 #42473 üzenetére
Ezt is csak én említettem meg neki hogy feleslegesen húzza az alapból gyengus prociját. Eszetekben nem volt megkérdezni milyen ram ja van.
Honda , azt hittem le esett hogy egész végig csak etettelek, de ha nem akkor már végre tudod.
Valóban nem értek hozzá mikor a saját rendszerem 4.7GHZ en megy.
Azt a TX3 mat meg dobd ki ha tényleg te tuningolni akarod a semmit.
Veszel egy SSD és gyorsabb géped lesz annyit tehetsz , vagy kicseréled a fél configot, és veszel egy processort amit Intel nek hívnak.
-
juliabrilke
veterán
válasz
Martin97 #42412 üzenetére
Nagyon jó megfigyelés.
L3 kevesebb van benne, akármelyik programmal nézem.
16MB van a többi verzióban. Órajelet nézve ilyen cpu nem is létezik hivatalosan.Vízhűtés van a 2 processzoron, a víz meg 2 ventivel ellátott 3-as radiátorban kering.
Használat: elméletben megosztott munkára lett volna használva, hogy egyszerre ketten használjuk.
Egyébként meg játék, konvertálás a háttérben. Párom néha meg használja a munkájához. -
juliabrilke
veterán
válasz
Martin97 #42409 üzenetére
Igen, válogatott tesztpéldány, nem a 43-as széria, 12 magos verziók.
Alap órajel 2,5Ghz, turbó 3,1Gz, a linkelt képen tuningolt értékek vannak már.1,365V-ig tudok lemenni 4Ghz-en, de 1,4V-on se stabil ha 4Ghz fölé megyek.
Chipset 1,75V-on megy. Gyárilag elsőre kevésnek néz ki. -
malphitee
senior tag
válasz
Martin97 #42381 üzenetére
Igazából hülyét csináltak belőled, de meg is érdemled, okés segíts akkor még az ilyen embereknek akiknek agyilag és a trollkodásuk miatt, még a Tetrist sem érdemlik meg.
Az meg hogy egy pisis kioktasson csak téged jellemez , kár hogy csak a troll védelmébe kelsz és hülyét csináltál magadból, fel próbáltam nyitni a szemed, de nagy alázattal megpróbáltál okos gondolatokat írni. De egy pisissel azaz miattad, nem fogok itt vitába keveredni elhiheted . " korlátolt, tudatlan, járatlan, gyerekes" ez pont mind igaz rád.
-
malphitee
senior tag
válasz
Martin97 #42379 üzenetére
De egy kis naív vagy, látszik 97-es vagy
Ez egy beépített troll, de látom nem is értesz hozzá mivel a 4670K 3.8 ra boostol alapjáratban ő meg oda akarja tuningolni. Valakinek sok a szabadideje és itt fárasztják az embert az egyre idiótább kérdéseikkel. Ő nem az az user aki segítségre szorul , vagyis de valamelyik psychologia intézetben.
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Martin97 #42197 üzenetére
Nem tudom, melyiket kell nézni, de ezeket írja.
Az OC Genie II bekapcsolása járhat valamiféle veszéllyel?
-
zovifapp111
senior tag
válasz
Martin97 #42145 üzenetére
Csak rájöttem!
A proci turbo kikapcsolásakor jön elő a dupla bootolás!Viszont ha kikapcsolom biosban az APM-et ,fixen tartja a húzott értékeket minden magra és nem is turbozik!
Hogy ez mennyire biztonságos nem tudom,de igy kiküszöbölhető a dupla boot!Egyébként már több helyen olvastam eme jelenségről ennél a lapnál,csak senki nem irta mi is okozza!
-
enemy107
senior tag
válasz
Martin97 #41960 üzenetére
Muszáj bele szólnom. Ez a menetrend itt most nem fog működni.
Ugyanis a lapnak már most majdnem vége van. Ez egy öreg 945-ös chip, ramban 533-at tud, FSB-ben pedig már az 1333MHz is O.C. Tehát a proci alap FSB-je O.C. a lapnak.
Szerintem mielőtt szétfeszelné a ramjait, meg a procit, célszerűbb lenne a proci Vid-jét rögzíteni, ramokat a lehető legkisebb frekire vissza osztani, és megpróbálni hány Mhz FSB emelést tud a lap.
Egy ilyen lapban egy 2140-et nem tudtam rendesen kihajtani. (és ez most nem fikázás, de ennyit tud.)
8400-át nem fogjátok tudni kihajtani. -
Corsair90
tag
válasz
Martin97 #41886 üzenetére
Tudom az fsb-t is változtatni egyesével, csak át kell állítanom ez esetben manualra.
A RAM órajelét is tudom állítani egyébként, de viszont a feszültségek terén nem sok lehetőséget kínál fel.
Elég nagy léptékekben engedne csak állítani.
Sejtettem hogy a memória is egy gyenge pont, még jó hogy vettem bele tegnap 2x2 Gb Kingston Hyperx-et 1066Hz-es, remélem úgy 3GHz felé sikerül beállítani a rendszert, hogy stabil legyen a rendszer, a segítségetekkel!
Sajna csak hétfőn tudom kipróbálni a RAM-al legkorábban, mert akkor jön meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Google Pixel topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest