- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Martin97
aktív tag
válasz
RAZERX #42166 üzenetére
Ha játékok alatt akarsz ennél többet kihozni a gépedből akkor a vga-t húzd, mert már az limitál, prociból ezen felül esetleg bf-ben és c3-ban tudnál profitálni. Egy kétmagos wolf (3,8 ghz) is 90% fölött tekeri a 260x-et. De ha eddig megy alapfeszen van még benne potenciál.
enemy107: engem nem veszel emberszámba? -
enemy107
senior tag
válasz
RAZERX #42162 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy halvány fogalmam sincs hogy mi a terved. Leírtuk párszor, hogy tudsz egy normális tuningba bele kezdeni. Helyette a ramokon lovagolsz, persze ez nem gond, csak nincs értelme. Kértem képeket, amik sehol sincsenek, szóval az én szememben ez már csak csak HSZ gyűjtögetési kategória. Bocsi.
És több tanácsot már nem is tudok, és igazán nem is akarok adni.
Csak nem értem miért jössz egy szájbarágós topikba, ha nem csinálod amit tapasztaltabb tuningosok javasolnak. Olvass vissza, már le lett írva párszor. Én is leírtam, NFree is, meg ki tudja még ki......
-
enemy107
senior tag
válasz
RAZERX #41987 üzenetére
PCI Express Frequency 100
C.I.A.2 Disabled
Performance Enhance tedd turbora, akkor automatán 5-5-5-15 re teszi az időzítést. Utána majd meglátjuk.
System memory multiplier tedd 2.00 re először megnézzük mennyit lehet kihozni a prociból, majd utána hozzá állítod a ramokat
Memory Frequency Az első oszlopban az van ami a ram spd-jében van, a második oszlopban látod, hogy mennyire allítottad be valójában
High Speed DRAM Settings ezt legjobb lenne kikapcsolni, de ha nem lehet sztem nem tudom mit csinálj vele, de hogy be fog kavarni az időzítésbe az tuti. Tedd kettesre, ha hülyeséget írok majd nFree kijavít.
System Voltage Controll manual
DDR2 overvoltage controll nos itt is csak plussz voltokat lehet állítani, az alap értelmezés 1.8V szokott lenni, tehát elméletileg +0.4V kell neki, de mivel most még 667 MHz-ről indul majd egyenlőre bőven elég a normal, vagy ha nem indul +0.2V.
(G) MCH Overvoltage controll, Gigánál 1.2V szokott lenni az alap értelmezés +0.1V mehet neki
CPU Voltage Controll első lépésnek add meg neki ami alatta levő sorban vanHa ezzel megvagy, kezd el emelni az FSB-t, amíg beindul a gép, vagy beindul de fagy, nem bootol stb.....
Ha megtaláltad ezt az FSB-t akkor emelsz a CPU Vcore-on két lépcsővel nagyobb értéket, és emeled tovább az FSB-t. Stabilitás tesztre vagy IBT-t, vagy Prime-ot használj. Everesttel folyamatosan nézd a magok hőfokát
71 fokon van a max a spec szerint, tehát én 60 ból sem nagyon engedném ki, de én gyáva vagyok.
Ha eléred vele a 400 FSB-t (1600) akkor már meg lehet próbálni a ramokat pörgősebbre venni, de az ide ális az lenne amit nFree írt, de az karcos lesz szerintem is. Jó lenne ha tennél fel képeket mert abból mi többet látunk.
CPU-Z CPU füllel, memória füllel. A hőfokok is legyenek rajta. Kezdj neki, ha elakadsz írj inkább, csak óvatosan' -
-
enemy107
senior tag
válasz
RAZERX #41980 üzenetére
A ramon én nem lennék elakadva, hogy "csak" 1066-on megy. Nem fogsz nagy gyorsulást érezni, ha feltornászod 1150-re, az 1333-at kizártnak tartom, legalábbis minden napos használatra. Én inkább lentebb venném a ramok órajelét. 900, vagy 1000MHz-en szűkebb időzítésekkel gyorsabbak lennének. Én 900 -on próbálkoznék 2.2V-on cl4-ben, vagy 1000-en 2.1V-on CL5-ben. Ha nagyon akarod tunigolni, akkor viszont jó lenne tudni milyen tápod, hűtőd van, illetve a proci vid-jét. Jó lenne ha tennél fel a biosról képeket, mert elfelejtettem ezét a lapét
Délután kitalálunk rá valamit, vagy ha hamarabb jön valamelyik fórumtárs ír rá neked beállítást.
-
enemy107
senior tag
válasz
RAZERX #41975 üzenetére
1111MHz sem megy?
Kerek 1150 MHz-re úgy tudod beállítani, ha emeled az FSB-t, az fogja magával húzni a RAM órajelét is.
Tehát tuningolni kell a procit is hozzá, amit írsz abból arra következtetek, hogy minden alapon van.
Sok verzió van ebből a ramból, a tiednek mennyi a gyártó által ajánlott fesz? Oldalán rajta kell lenni.
Van nekem is egy páros, 1 gigásak, annak 1.8V-2.3V amit a gyártó ajánl, de 2.4 V kell neki, hogy menjen, ezért inkább hagyom.Ja most látom hogy P35 ös lap. Szerintem az nem fog menni 2X2 gigával, 1150 MHz-en, nekem P45 DS3R-em van, de 2X2 gigával az sem megy max 1066 MHz-en normális feszen. De meg lehet próbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged