Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz Vesa #72362 üzenetére

    a covid súlyos ügy volt és még nincs vége, de ettől még igaz, hogy a média iszonyatos ámokfutást tudott rendezni, és az egésznek a pszichikai lenyomata ott van a gyerekekben. tudom, mert látom a sajátjaimon. úgy kell nekik elmondani, hogy igen, meg voltunk ijedve, igen, veszélyes vírus, de azért csak egy vírus, nem kell rettegni tőle, voltunk többször betegek már vele stb. azt nem bánom, hogy megtanultak rendesen kezet mosni, nem ülnek rá a sulis wc-re, próbálnak nem megbetegedni direkt öntökönlövésből, viszont túlságosan félnek a vírusoktól, betegségektől, a nagyobbik fiam komolyan aggódik. úgyhogy most éppen ott tartunk, hogy ha beteg vagy, hát nagy ügy, ha szarul vagy, kapsz gyógyszert és ágyban leszel napokig, ha nem, akkor nem, de ennél többet ezzel a kérdéskörrel nem kell foglalkozni. amire meg készül oltás és érdemes felvenni, azt majd felvesszük.

    súlyos károkat okozott mentálisan a gyerekeknek, és erről is vannak tanulmányok. komplex dolog ez.

    ezen felül én erről is csak annyit írtam most, hogy ott is 10-15%-os halálozási rátáról indultunk, míg végül <1%-ra alakult, úgyhogy a majomhimlőtől fasság rettegni. (mindentől fasság rettegni, ésszel védekezni meg értelmes dolog)

    bocs, ha ez valakinek bántja az önérzetét, de ahogy a tök hülyén beerpongozás marhaság, úgy a hipochondria is. meg kellene találni az arany középutat. főleg, mert lesz még járvány a jövőben is...

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák