- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vesa
veterán
válasz
Atlantis #10095 üzenetére
"Miért hinné el bárki is egy korábban ismeretlen, adott esetben nem is hazai virológus vagy akármilyen szakértő írását."
Ugye nem haragszol meg érte, ha kétségbe vonom, hogy mérnök lennél? Ez az "érvelés" tipikusan ezós mantra, minden nap találkozom vele sajnos. Tanult ember ilyet nem mond, hiszen ennek alapján gyakorlatilag értelmetlen iskolába járni, mivel "adott esetben a nem is hazai XYZ-nek, aki valamit feltalált vagy megaolkotott és nekünk meg kell most tanulni", miért hinnénk el bármit is? Miért kéne elhinni, hogy amit tanulunk, az valid? MIért hinnénk el, hogy nem a Nap kering a Föld körül, hogy a relativitáselmélet valid, hogy van gravitáció, hogy 2+2=4 (elvégre lehetne akár 5 is) és sorolhatnám a végtelenségig.
Arra meg ne haragudj, de nem is reagálok, hogy "leszarod a társadalom igényeit". Jelezném, hogy egy társadalomban nem csak jogaid, hanem felelősséged is van! Pl. nem veszélyeztetheted mások egészségét és életét! Tájékozatlannak, tanulatlannak lenni bárkinek joga van, de csak addig, amíg ezzel nem sodor veszélybe másokat!
-
Dare2Live
félisten
válasz
Atlantis #10083 üzenetére
" tényeket nem láttam sehol, amivel meggyőztek volna, hogy ez nem árt-e többet, mint használ."
NYi vakcináknál lementek a klinikai tesztek. A covid halálozási aránya meg baromi magas.
De nem cak a halálozás ami számít. Teli vagyunk már most post covidosokkal. Nyugalmi pulzus 120, délben összeesik fáradtságtól! munkahelyén..."a népesség X ezrelékét súlyosan érintő betegség"
Mi a súlyos? Aki meghal? Aki meghal + post covidos? Aki meghal + post covidos és volt egy hét+t kórházban.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
"Lehet kövezni, de nem vagyok álszent és vállalom a véleményemet, magasról lesz@rom a társadalom igényeit,"
Ne haragudj de ez nettó önzőség.
Az oltás nem az egyénről szól hanem a közösségről értsük már meg!
Ha igaz lenne amit, írsz akkor Angliában és Izraelben nem esett volna nagyságrendileg a COVID betegek száma.
-
válasz
> egy biztos kockázatot állítunk szembe egy esetleges, a népesség X ezrelékét súlyosan érintő betegséggel. Innentől egyszerű matematika
egyszeru, megse erted
"biztos kockázat"
"mérnökember vagyok"
ezt lattam egyebkent az egyetemen is, a mernokok 80%-a egyszeruen nem erti a valszamot, nem tudom miert, es nem is lehet nekik elmagyarazni, egyszeruen nem megy be a fejukbe
-
Madwe
nagyúr
válasz
Mérnökként azt az egyszerű dolgot azért felfoghatnád, h:
igen, a covid bizonyos %ban halálos, súlyos. Az oltásnak is lehetnek mellékhatásai, akár halált is okozhat. Ellenben az oltás kockázata több nagyságrenddel kisebb, mint a covidé. Azaz hacsak nem feltételezed hogy te 100% h nem kapod el a covidot, bizony az oltással jobban jársz, sokkal.
abban igazad van h akinek beadják az oltást azt már ki nem szedik. De ez igaz a covidra is. Aminek sokkal nagyobb a kockázata. -
válasz
azért, ha ezt a döntést hozod, amikor egy 1:1m biztos kockázatot egy 2:100/15:100 kockázatú, nagy valószínűségű eseménnyel állítod szembe, akkor nem vagy racionális. próbáltam a lehető legfinomabban fogalmazni.
szakirodalom pedig van bőven, ez a "mindenki mond mindent" a hozzá nem értők önmegnyugtató védekezése arra, hogy minden döntés ugyanolyan jó.
-
válasz
"mérnökember vagyok, tényeket nem láttam sehol, amivel meggyőztek volna, hogy ez nem árt-e többet, mint használ" - csak egy jótanács: ha már csak ennyit sikerült megértened a vakcinákból, akkor ne hangoztasd légyszives hogy mérnök lennél, a többiekre nézve ez nagyon lehúzó
-
-
Soulfly842
addikt
válasz
Atlantis #7695 üzenetére
Úgy-úgy, ha xarabbul is leszel, akkor is legyél acélosabb: terminátorosodjon ki a pillantásod rezzenéstelenül, s akkor belül mélyen tudni fogod: hogy az erősebb immunválasz miatt igazából te voltál erősebb, mert a szervezeted is jobban dolgozott, erőteljesebben reagált
Ha meg az asszony, akkor mondhatod azt, hogy áá, te gyengébben bírod közben belül zokoghatsz, hogy ha neked alig volt valami, hogy bacchus, lehet semmi antitestecském nem jelent meg a megfelelő immunválasz hiánya miatt?
De szumma szummárum: Ne feletsd! Nehéz lovagiasnak lenni a mai világban ló nélkül - de nem lehetetlen!
-
rednifegnar
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Bestbuy játékok
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest