Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • panoly

    tag

    válasz Lauda #8589 üzenetére

    A hatásossággal kapcsolatban vannak frissebb adatok, igaz a gyártó honlapja, de a cdc-n is meg lehet találni:
    [link]
    76% és érdemes figyelembe venni, hogy ez a 4 héttel egymás után adott két shotra vonatkozó vizsgálat. Más vizsgálatok kimutatták, hogy ezt az időt növelve még lehet növelni a hatékonyságot (konkrétan egy shot 90 napig kb tudja ezt a hatékonyságot - talán köze van a csimpánz adeno elleni antitestek mennyiségéhez - by Rusvai).

    Másik topicba írtak egy feltételezést, hogy az adag csökkentése esetleg csökkentheti a vérrög kockázatot, ami szerintem jelenleg ennek a vakcinának messze a legnagyobb problémája. Bizalmatlanságot szül + jó eséllyel hozzájárul néhány tipikusan fiatalabb ember halálához, ami nagyon nagyon nem jó. Ausztráliában ~700e beoltott ember után 2 trombózisos eset volt (szerencsére egyikük sem halt meg).

    Az új mutánsok ellen kellene átfogóbb vizsgálatot készíteni vele kapcsolatban, és tuningolni a vakcinán vagy az ellenjavalt kórképeken változtatni, de nem szabad elfelejteni, hogy piszkosul olcsó, indiában is gyártják és nagyon jól meg fogja ez is a brit mutánst, ami talán a legjobban terjedő változat most.

    A linkelt táblázatodban a Sinopharmnak 79%-os hatékonyság van feltüntetve, az ég világon semmilyen adatom nincs ennek megcáfolására, azonban a rendelkezésre álló adatok miatt pl én jobban bíznék az AZ hatékonyságában.

    Nem azt mondom, hogy ez lesz a jövő oltóanyaga Magyarországon, de világszinten nagyon sokat jelentene jól betuningolni ezt a vakcinát.

    Engem egyébként durván kiütött és azóta is gyomorszájnál szorító érzésem van, tehát azért szépen képes mellékhatásokat hozni.

Új hozzászólás Aktív témák