Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • panoly

    tag

    válasz t72killer #8011 üzenetére

    Szerintem a gyakorlatban még mindig nem tudunk eleget a mutánsok elleni védelemről. Klinikai vizsgálatokban kimutatták hogy nagyon csökken az antitestek hatékonysága mondjuk a Dél-Afrikai ellen, de nagy adathalmazon még nem látszik ez mit is okoz. Az általad is sokszor hivatkozott 10%-os Astra vizsgálatot pedig ha jobban megnézed és szívedre teszed a kezed, akkor nyugodtan mondhatsz 0%-ot is vagy teljes hatékonytalanságot is, mert ha átolvasod a vizsgálatot azt látod hogy nincs érdemi különbség a placebo és az oltott között - valami nagy gebasz van ott. A briteket szétoltották Astraval, majd ott ki fog derülni mi lesz a játék vége ott, hiszen már jelen vannak az antitest kerülők is, de nem tudjuk, hogy a sejtes immunválasz jó lesz-e valamire.

    Az Astra-nak szinte csak hátránya van a többihez képest, ezt aláírom, de ettől függetlenül egy 1500 főn, egy geológiai lokáción végzett kísérlet kevés infó ahhoz hogy már temessük az oltást teljesen a mutációkkal szemben.

    Azon meg tényleg érdemes lehet elgondolkozni, hogy a J&J-t is vizsgálják vérrög témában holott az ad26-ot használ pont mint a sputnyik egyik shotja.

    Tegnap kaptam AZ-t, a családban ketten kaptak még rajtam kívül köztük a 31 éves baratnőm, bennem van a félsz természetesen + ki is fektetett éjszakára keményen, de nem merem teljes meggyőződéssel azt mondani, hogy pl egy Sputnyikkal, de akár az mrns-sekkel nem lehet hasonló mértékű probléma.
    Ezek mellé úgy gondolom hogy a 222/34m még mindig jó szám, de úgy hiszem hogy az esetek jelentékeny része felszínre sem került.

    Én bízok benne hogy jó védelmet fog adni nekem az AZ, és abban is hogy mondjuk ha a sputnyikkal oltott anyukámmal beszívjuk az übermutánst, akkor is megússzuk kórház nélkül.

    Szerk.: Természetesen én is inkább Pfizerrel oltattam volna a családot, de hiszek benne, hogy egy minél gyorsabb társadalmi szintű átoltottság segít visszaszorítani a járványt és ehhez az AZ is megteszi, majd más felveszi a Pfizert, aki az AZ-t nem fogadta volna el. Legalább 1 oltottal több lesz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák