- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
addikt
Ez a koronavirus család elsősorban enterális panaszokat okoz. A denevérekben nyállal, ürülékkel terjed, ehhez adaptálódott alapvetően. A SARS2 specialitása, hogy aeroszolként is terjed a feltételezetten mesterségesen beillesztett furin hasítási helynek köszönhetően. Viszont az ilyen buherált vírusok hajlamosak idővel visszatérni az eredeti formájukhoz, persze a megváltozott gazdaszervezethez alkalmazkodva. Szóval most már nem csak a sertéseknek (SADS), macskáknak (FCoV), hanem az embernek is van ilyen. Juhú, sikerült, működik!
-
1 hónapja már simán, én szept 1-jén kaptam be a Covid-ot, ismerős előtte 1-2 héttel az én tüneteimmel dőlt ki.
Sőt nekem az első nap is majdnem hányás-fosás lett, de végül bennmaradt a bélflórám.
Igaz nekem erős légúti panaszaim is voltak mellé, én all inclusive csomagot kaptam.
-
Vesa
veterán
Ebben legalább van némi logika, bár egyrészt, ismerve a kockázati arányokat azért nem biztos, hogy a Covidra tenném fel a gyerek/anya életét az oltási rizikóval szemben, de ez én vagyok. Ráadásul ismerve már a Covidot, ami bizlnyítottan minimum 3, de inkább 4 hullámot vet/év, a 9 hónap igen nagy valószínűséggel bele fog esni az egyikbe. De ez tényleg csak ilyen logikai eszmefuttatás.
-
-
Nekem inkább az a fura. Hogy oké oltás bezavar a ciklusba...
Maga a Covid meg nem annyira jellemzően?Vannak fenntartásaim a hallottak után, természetesen azt az álláspontot is megértem és elfogadom, hogy várandósan nem ideális sem a covid, sem az oltás.
Nekünk szerencsénk volt, amikor 2 éve Covidos voltam, párom nem kapta el 12 hetesen. Szerencsénk volt, valószínűleg előtte novemberben volt benne, akkor pedig valahogy én nem...
Most átment mindenkin, megvan a védettsége még a legkisebbnek is.
Én is kijöttem belőle, egészen jól. Reméljük hosszabb távon sem okoz gondot.
@Z.É.T.: Rendben, nem vitatom, ha azt mondod így van.
Dobsz erről egy linket? -
updog
őstag
Miből derül ki hogy "milyen" Pfizer? A papíron és EESZT-ben is annyi van hogy "SARSCoV-2" illetve "Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine". Az oltóanyag gyártási számból vissza lehet fejteni valahogy?
És ugyanez visszafelé: hogy derül ki hogy most jelentkezve mit kapnék? Megyek én szívesen fizetős oltópontra ha tutit adnak, csak ne legyen bizonytalanság.
Igazából a legnagyobb bajom az most is (még mindig) a gyerekek, a legkisebb 6 hós, legjobb lenne elkerülni a f**..enébe az egészet, de egyrészt a környezetemet látva, másrészt tudva hogy a két nagyobb már ovis... nagyon gyanús hogy lesznek bajok
(fosós-hányós már aktuell tarol az oviban).
-
Vesa
veterán
-
Vesa
veterán
"továbbra is azt mondom, hogy kb. ennyi van ebben:"
Ezzel egyetértek, de ez mást jelent mint a korábbi hsz. Ha lement volna a cucc mondjuk a Spanyolnátha mintájára, egyetlen nagy, és egy kisebb utó-hullám formájában, akkor tényleg nem nagyon maradna miről beszélni. De sajnos itt továbbra is jönnek a mutációk, évente minimum 2 hangsúlyosabb verzióval, frissítik az oltásokat is, melyeknél szintén érdemes figyelni azért az eredményeket (milyenek a kockázat/előny arányai stb.)
Én úgy látoim, hogy mivel a vírusban továbbra is ott a potenciál egy durvább rohamra, és mivel ezzel párhuzamosan a tájékoztatás sajnos már nagyon gyér, most még fontosabb is az egyéb helyekről tájékozódás, hogy naprakészek legyünk.
Egyébként utólag most talán azt látjuk, hogy túltoltuk, de szerintem nem. Ha nem lett volna oltás, lényegesen nagyobb gebasz lett volna és nem ok nélkül tartottunk ettől a vírustól. Akkor még nem tudtuk merre alakul. Kicsit olyan ez mint a tőzsde...Utólag már könnyű kielemezni, mit kellett volna csinálni, de a döntést előre kell meghozni és az utólagos megítélés csak arra a kimenetelre lehetséges, ami bekövetkezett. Ha netán rosszabbul jártunk volna a vírussal és/vagy az oltás hatékonyságával, akkor mai napig tolnánk abban a tempóban mert hullanának az emberek.
Ez nyilván szubjektív véleményen, nem akarom ráerőltetni senkire.
-
Vesa
veterán
Ezzel nem értek egyet, szerintem kifejezetten hasznos, ha valaki tájékozódik. A tanulmányt nem kell megfejteni, de olvasni lehet, többségében a konklúziót átolvasni már elég ahhoz, hogy az ember képben legyen. Már csak azért is, mert ahhoz, hogy el tudjam dönteni melyik szakemberre lehet hallgatni, és melyik az aki csak annak képzeli magát, szükséges az, hogy a háttérinfóval is némileg képben legyek.
Enélkül honnan mondod meg, hogy most egy Rusvaira hallgass inkább, vagy egy Kemenesire? Elvileg mindkettő szakember, csak az egyiknél láthatóan erősebb motiváció a NER hűség és a pénz/publicitás, mint a szakmai teljesítmény és hitelesség. Vagy mondjuk honnan léttünk volna képben az Azelasztinról és egyéb, legalább a megelőzést tekintve igazoltan működő megoldásról, mert a hírekbe ezek pl. alig kerültek be. Konkrétan ezt pl. tanulámányokból tudjuk, ahogy azt is, hogy a Sinopharm mennyire tré volt. A TV-be nem ezt mondták.Érdemes különbséget tenni logikus hangosan gondolkodás -ez szerintem kifejezetten hasznos-, és kijelentő módú, légből kapott konteós okoskodás között. Utóbbira abszolút igaz az állításod a háttér képesítés nélküli fotel okoskodásról, de összességében nem tartom bűnnek, ha valaki tájékozódik továbbra is. Már csak azért sem, mert mint látjuk, a hivatalos csatornák apadnak el, a vírus pedig köszöni szépen, tök jól elvan még mindig és sajnos ölni is képes mai napig, ha nem is olyan mértékben, mint 2020 elején.
-
-
Nyilván az ideális eset az lenne, hogy az ember elmegy az orvoshoz, ha baja van, majd ő megmondja, hogy mit kell csinálni. Persze, ha az orvos azzal nyit, hogy "biztos influenza, mert a covidnak már vége", akkor az ember csak elbizonytalanodik. És ha az egyik orvos mindenkinek favipiravirt ír fel a másik meg senkinek sem? Ha felírja, beszedjem? (Nem valami lélekemelő a mellékhatás listája...) Szóval én megértem a cikkírót.
(Amúgy a covid bizonyos szempontból egyszerűen érdekes: egy olyan járvány, amit testközelből lehet figyelni. Persze nyilván szívesebben figyelném, mondjuk, ahogy az UFÓ-k meglátogatnak bennünket, bár az sem feltétlen lenne kellemesebb.
)
Szerk: Ha már favipiravir:
Barnáról hirtelen kékre változott a szeme annak a fiúnak, aki egy közismert koronavírus elleni gyógyszert kapott
-
Vesa
veterán
Abou Aussie 17:
"Hi, I’m Aussie17!
I’ve worked in Big Pharma for almost 20 years. I started as a Medical Sales Rep and over the years took on many different roles in Sales and Marketing, Business and Market Intelligence, Commercial Effectiveness, Business Development, Organizational Effectiveness, Product Launch Excellence, Drug Pricing Optimization, Digital Technologies etc. I was also assigned to various continents and countries to acquire global experience. So I’ve worked in Europe, the US, Japan and some smaller Asian nations.
Due to the nature of my work which required 75% of the time travelling to various countries, it was impossible to continue working because most countries required COVID vaccination. "
Tehát -ha igaz egyáltalán, hiszen messziről jött ember azt ír ki magáról egy blogon amit akar-, ez egy semmilyen orvosi képzettséggel nem rendelkező "Big Pharma" gyógyszerügynök. Az Ő antivax oldalát sikerült megint beidéznie barátunknak, mint valamiféle hiteles forrást. (Aussi a végén még kunyerál havi 5 dollárt is az arra érzékenyektől) És persze a "cikkek" 90%-ka azzal kezdődik, hogy "BREAKING"..."SHOCKING". Klasszikus agyhalott antivaxer.
Nekem nincs több kérdésem...
-
kpityu2
addikt
Antivaxx pisti.
Akarod, hogy bemutassam a pedigrémet a 3 pfizerről? Amiért külön harcot vívtam, hogy ne a kínait vagy a szputnyikot kapjuk? Amúgy igen, van némi fogalmam a plazmidvektor mibenlétéről, úgy 20 éve. Azt az mRNS-t elő is kell állítani valahogy. Arról nem tehetek, hogy a világ bonyolultabb, mint ahogyan az sokaknak kényelmes.
-
-
-
-
-
mozso
senior tag
Megindult igen. Viszont senkit sem erdekel mar az egesz, sot nincs is es soha nem is volt Covid nalunk a jelenlegi hozzaallas. Folyamatosak nalunk a rendezvenyek, konferenciak. A jo ido ellenere is tobbseguk zart helyen. Mar kaptam tobb jelzest, hogy a home office nem jo. "Bent kellene lenni" a nyithatatlan ablaku irodaban, mert a kozosseg ezt igenyli (WTF ?).
Menjek be es tok jol el lehet lenni egy 2negyzetmeteres ablaktalan kozponti klimas (nyaron meleg, telen hideg) dobozban, ha el akarok vonulni dolgozni.....
a tobbi idoben meg legyek egyutt mindenkivel is, akik kozul most is "nathasan dolgozik tobb ember". Akik csak allergiasok.
Nemeteknel megindult a halalozas felfutasa, gondolom a nagy szabadsag, a regi oltasok es a teljes letojom hozzaallas megint elkapja az erzekenyeket. Picit varok, hogy csak 1-2 hetes anomalia vagy trend es akkor kivonatolom es megosztom. -
-
VinoRosso
veterán
Igen is Gyatlov elvtárs!
Nem láttam grafitot, hiszen tudományosan bizonyított, hogy egy RBMK reaktor nem robbanhat fel!
Én csak egy ostoba technikus vagyok, aki nem ért semmihez, csak a ködszurkáláshoz.
Ön a reaktormérnök elvtárs, ki vagyok én, hogy megkérdőjelezzem?
Különben is, a mért érték csak 3.6 röntgen. Nem túl jó, de nem is tragikus.
Elnézését kérem a kellemetlenségért Gyatlov elvtárs! [link] -
Z.É.T.
őstag
Olvassatok inkább Zsófit, ő legalább szórakoztatóan tudományos
-
VinoRosso
veterán
Mihez képest mutálódott gyorsan? Más koronavírusokhoz képest pl. Meg saját magához képest pl. és ahhoz képest, hogy ez késhegynyi mintában mekkora diverzitást lehetett látni. Nem volt kettő ami egyforma baszki, és itt nem egy bázis különbségről volt szó. Hogy eleinte nem lehetett hallani újrafertőződésekről, aztán úgy 2020 szeptember tájékán, fél év után elkezdtek szálingózni a hírek, hogy xy futballista 2 héten belül másodszor kapta el, zzs elsőre túlélte másodikra belehalt stb. És akkor még hol voltak a nagyobb hullámok? Volt összesen 5k hivatalos fertőzött az egész országban. Nem kellett hozzá éves kutatómunka, hogy az ember rájöjjön, hogy mutálódik a vírus, és a kezdeti védettséget áttörő erősebb variánsok várhatóak. Le is írtam annak idején, de ez még a mai napig nem ment át neked, annak ellenére, hogy be is idéztem lentebb a hozzászólást.
És ezt hiába szépíted, az kudarcot nem lehet megmagyarázni, a sikert meg nem kell, mert magáért beszél. Én eltaláltam, az ellen véleményen lévők meg nem, kutatói munka ide vagy oda.
És itt nem a kutatókat akarom leszólni, mielőtt megint azzal jönnél. A kutatásnak is megvan az értéke, de az sem tévedhetetlen és többnyire nem elég reaktív. Egy ilyen helyzetben nincs idő várni hónapokat éveket, mikor egy válságstábnak 1-2 nap alatt kell határozni intézkedésekről, hogy legyen-e lezárás és ha igen mennyi, mekkora kapacitásokat kell elvonni az egészségügy más területeiről stb. Olyankor az ember javarészt az intuícióira tud hagyatkozni, de egyébként ez nem baj, mert amint korábban említettem ez elég jól működik nagyon nagyon hosszú ideje. Aki kontemplál azon, hogy egy ilyen esetben vajon bizonyítva van-e a nyilvánvalónak látszó hipotézise, az szépen kihal mire eljut a végkövetkezetésre akkor, amikor egy sokkal veszélyesebb vírussal szembesül. Lehet, hogy a másik, amelyik hallgat a megérzésére az esetek felében vagy még többen is mellényúl, de mi a követkeménye? Kicsit túlaggódta, több ment a levesbe az elővigyázatosság miatt, de amikor nagy gáz van akkor túlél. Akkor melyiknek nagyobb a várható értéke? Talán ezért van ennek a gondolkodásnak nagyobb haszna evolúciós szempontból, mert ugye megtanultad biológiából, hogy evolúciós előnyre nem az a faj tesz szert, amelyik minél nagyobb pontossággal specializálódik, hanem az amelyik gyorsabban alkalmazkodik a változáshoz... -
kpityu2
addikt
Ez így van. Kábé mindenki leszarta, ha mondjuk az infuenzavirusban megváltozott egy bázis. Ha meg sok, akkor kapott egy új nevet a vonalon belül és annyi. A covid esetében meg ha jön egy mutáció, minden újság megírja és indul a találgatás, hogy akkor most ez veszélyesebb vagy sem. Egy új vírus esetében meg amúgy is sok mutáció van ahogy alkalmazkodik a gazdaszervezethez (megjegyezendő, hogy így is kevesebb mint a SARS1 esetében. Pontosabban a mutációs fa már induláskor olyan képet mutatott mint a SARS1 fél év után). Az influenza meg már évtizedek, évszázadok óta kering az emberben, kábé minden variáns is kipróbálásra került.
-
VinoRosso
veterán
Nem annak tűnik, hanem a tekintélyre hivatkozás az tekintély elvűség. Klasszikus érveléstechnikai hiba. Nem attól lesz valakinek igaza, hogy ilyen-olyan tekintély, hanem az általa elmondottak tartalmától.
Néztem szekvenálási térképeket, szép színesek voltak mint a karácsonyfa, 10k+ eltérő minta volt rájuk aggatva már akkor mikor a vírus még 1 éve se volt köztünk, a böngésző belaggolt tőle olyan mennyiségű krixkrax volt a képernyőn. Mindezt úgy, hogy hébe-hóba szekvenáltak, Magyarországról volt asszem ilyen tizen-huszon minta, csiki-csukit játszott az egész világ így az átferzőzöttség nudli volt. Magyarul ami ott látszott az csak a jéghegy csúcsának a csúcsa volt főleg ahhoz képest ami utána várható volt. Erre egy vakegér is azt mondta volna, hogy nem, hogy nem mutálódik, hanem rohadt gyorsan mutálódik.
Dehát a szakértőőő meg a tanulmáány, ha az az ellenkezőjét mondja akkor nem szabad máshogy gondolni mert az a dogma, és a dogmával szembe menni az szentségtörééés.
Dettó ugyanez az antivaxxer, az is hozza a tanulmányt és szektás lendülettel az arcodba nyomja, hogy az ő szakértője meg megmondta, hogy a vak-cina átírja az RNS-ed, meg hogy a maszk nem szűri meg a vírust mert a vírus átfér a szöveten. Mindenre lehet találni cikket és lobogtatni, a ruszki meg kínai titkosszolgálatok emberei szakmányban gyártották ezeket a papírokat. Lásd ivermectinnel is mi volt, itt is annyi ivermectin szakértő volt, hogy Dunát lehetett velük rekeszteni. 'Az oroszok nem fognak támadni' - mondták a szakértők. Igaz, hogy körbevették a teljes ukrán határt 200 ezer katonával, éles lőszerrel, hadtáppal, jajj de hát a szakértő Raguza bácsi megmondta, ne higyj a megérzéseidnek, Szergejék csak az aranyszőrű bárányt mentek simogatni télvíz idején a Donyec partra. Szakértő? Lóf..t! Ügynök!
A tudományos látásmód lényege pont az, hogy egy állítást bárki megkérdőjelezhet, és hogy az adatok vizsgálatából vonunk le következtetéseket, végzünk becsléseket, és nem abból, hogy ő a szakértő valószínűleg neki lesz igaza. Az, hogy valaki szakértő a másik meg egy ismeretlen senki egy pártatlan vizsgálatnál tudod mennyit számít? Nullát, semmit. Mintha letörölnéd a neveket a szövegek mellől, úgy kell ránézni. Aki csak linkelget, nincs egy önálló gondolata, vagy ha esetleg van egy egyéni megszólalása az is valami bődületes marhaság, meg azt firtatja, hogy neked nincs meg a képzettséged ehhez meg ahhoz az nem a tartalommal foglalkozik, mert azzal nem tud, nincs is hozzászokva, el se gondolkodik rajt, hanem zsigerből ezt a tekintélyelvű, lenéző szektás magatartást hozza. És ebben nincs különbség vaxxer és anti vaxxer közt, ugyanaz a kettő, csak ellentétes póluson pozicionálták magukat.
Édesapádnak elhiszem, hogy magas az antitest száma, de mi ellen? Bedhatod neki a 10 évvel ezelőtti flu vakcinákat is attól is magas lesz az antitest száma. Abban, hogy nem kapta\kapja el ne legyél biztos. Nekem is van olyan családtagom, aki biztos volt, hogy ő ugyan nem kapta (meg kapja) el, úgyhogy ő nem oltatja magát, aztán amikor csináltunk egy IGG tesztet akkor nagyot nézett, hogy mitől pozitív, mert sosem volt tünete.
És nem támadok semmilyen szakmát, érveléstechnikai hibákat emelek ki, mint ahogy azt egy vitában általában szokás. -
-
Igaz, hogy az OGYÉI-t beszántották, de elvileg engedély akkor is kell. Hogy az NNK vizsgál-e persze bármit érdemben, az egyelőre kérdéses, de ha az EMA rábólintott, akkor elvileg nagy baj nem lehet.
Az jó kérdés, hogy a múltkori cirkusz után (nem rendelünk - mégis rendelünk - mégse kellett volna, mert nem fogyott el) mekkora vételi szándék van kormányzati részről, plusz gazdasági helyzet, plusz hivatalosan nincs is már covid. (Arról viszont nem hallottam, hogy kormányokon kívül másnak szállítanak-e már a gyógyszergyárak.)
#69256 kpityu2 (Legionella, avagy az ellenség keze betette a lábát.)
Én a magam részéről bízom a természetben - egy 160 fős fertőzést egy 40 milliós országban csak össze tud hozni emberi segítség nélkül... Amúgy lengyel lapok szerint évről évre növekedett már korábban is a Legionella fertőzések száma -- a legionella melegkedvelő, és a globális felmelegedésnek hála, egyre több a forró időszak, ami a vizekre is kihat. (Amúgy a legionella mint fegyver teóriával ugyanaz a baj, mint a covid mint fegyverrel volt: ha diverzánsok okozták, akkor különösebben nem volt hatékony. A 19 halott persze nem kevés, de mind nagyon idős vagy nagyon beteg ember volt, ami persze a tragédiát nem csökkenti, de stratégiai jelentősége nem igazán van. Másik oldalon viszont ott az esetleges lebukás nemzetközi visszhangja, ami feltehetően még egy "lator" államnak sem feltétlen hiányzik. IMHO)
-
VinoRosso
veterán
Ha nincs bizonyíték akkor a legvalószínűbb eshetőséget választom. Ez elég jól működik, mert az egész emberi evolúció erre épül, ez biztosította az őseink túlélését. Amikor jött az oroszlán nem volt idő bizonyítékok után kutatni, hogy vajon éhes-e, és prédának néz, vagy már evett és csak egy kis simogatásra vágyik. Ott futás van, akkor is ha éppen a 100-ból 1x eset áll fenn, amikor az oroszlán jóllakott.
A konteónál sem a bizonyítékot kell keresni, mert azt keresheted akár évtizedekig is, amire legtöbbször se időd se lehetőséged, főleg ha titkosítják a nyomozati anyagot, ha meg esetleg megtalálod és valami olyanra lelsz amit jobb nem tudnod akkor még az életed is veszélybe kerül. Ilyenekre szvsz nincs szükség, ha jól méred fel a helyzetet akkor bőven elég a józan ész.
A sars-cov2-t megtalálták már a kanadai rénszarvasokban, dániai nyestekben, dél-afrikai egerekben, épp csak az antartktiszi pingvinekben nem, na meg a kínai patkósdenevérben nem amiből állítólag származik. Lehet kici kínai nem tud suhintani elég magacan ocó háló, ezélt nem elkapni még magac ballang denevél. Vagy: nincs semmilyen denevér, egy ordas nagy kamu az egész denevér teória. Melyik a sokkal valószínűbb? A tudomány felkent papjai (pl Kemenesi, akinek egyébként voltak jó megszólalásai) mégis váltig azt állították, hogy állatról jött, miközben nekik se volt semmi bizonyítékuk, és őket mégse konteósozta le senki, hanem ők konteósokztak. Akkor most ez hogyan is van a következetességgel? Úgy ahogy mondtam, hogy ki a konteós, hogy kire lehet rásütni a bélyeget, azt én mondom meg, mert én vagyok a tótumfaktum és pont. Ez ennek a fajta viselkedésnek a lényege, és ennek semmi köze a tudományossághoz, de még a hétköznapi racionalitáshoz sem.A legtöbb konteó kontextusát is figyelembe véve egyébként teljesen logikátlan, innét lehet felismerni, hogy dezinformáció. Mint a korábban említett magányos merénylő, vagy a hetes torony leomlása, na az ami a hivatalos álláspont, az a dezinformáció, mert nélkülözi a logikát és a realitást.
Itt van ez a patikus testépítő Zseniális Teknős (vagy inkább Zseniális Görény), aki csinál egy kamupártot, lehúzza az államot jópár milliárddal, aztán az így szerzett pénzből meg hergeli a jónépet járvány idején, hogy 'csipp van az ottásban', meg hasonlók, és mindezt megússza öszesen annyival, hogy egyszer beviszik az őrsre ujjlenyomatot venni. Mi a valószínűbb, hogy ez egy holdkóros megszállott, vagy egy pszichológiai hadviselést folytató ügynök, aki nem magától ilyen okos, hanem egy ellenérdekelt titkosszolgálat tudatosan felépített és pontosan megtervezett szubverziós műveletetét hajta végre, aminél figyelembe vesznek minden jogi kiskaput, rájátszanak az államapparátus gyenge pontjaira, megkeresik az arra fogékonyakat és célzottan, agymosó videókkal tömik tele a fejüket?
Ugyanígy ha a kontextusba helyezed ezt a legionella fertőzést. Van egy titkosszolgálatáról híres ország, amelyik a sárga földig rombolta Európa második legnagyobb országának 20%-át, és de facto háború küszöbén áll a legtöbb EU-s országgal. Mennyi az esélye, hogy ennek az országnak a titkosszolgálata semmiféle diverzáns akciót nem kísérel meg az Ukrajnát fegyverrel, katonával támogató országok területén, legalább azzal a céllal, hogy feltérképezze mivel milyen hatást tud elérni? Ha úgy gondolod, hogy kevés akkor már valószínűleg több ilyen is volt, és akkor lehet sorrendbe állítani az ismert eseményeket, hogy melyik közhető nagyobb valószínűséggel ilyen tevékenységhez. Zavargások, járvány, agit prop, korrupciós\szex botrányok, egyéb lejáratás (gazdasági, ipari pl), kibertámadások stb.
Szvsz ez a konkrét legionella outbreak eléggé elől van a listán. Ahogy mondod, nem zörög a haraszt.. És ahogy eszkalálódik a konfliktus, kilátástalanabb lesz a helyzet egyre több hasonlóra lehet majd számítani. -
kpityu2
addikt
Ebben igazad van, csak azért vigyázni kell az igazság lángpallosával, mert könnyebben megvágja magát vele az ember mint egy starwarsos fénykarddal. Mert pl. akár összevethetnénk a favipiravir hatásosságát is az ivermektinével. Szóval a konteók elleni harcban nem árt megnézni, hogy a talaj amin állunk az tényleg olyan szilárd-e mint hisszük.
-
-
Z.É.T.
őstag
Kicsi, relatív szegény falu utolsó utcájába költöztem, főútról nem látszik, szántó van körülötte, szerintem nem itt kezdenek a puskás hordák
Az esővízbe meg igen, még beleronthat pl a geoengineering is, szerintem kéndioxidot lassan elkezdenek adagolni (köszi az infót Ringman, azóta ránéztem alaposabban), de egyéb porok is reálisak lehetnek, ha másfél fok fölé megyünk (tartósan/átlagban).
Izgi korban élünk
-
Z.É.T.
őstag
6m3 esővíztartály pipa
Szürkevíz jövőhéttől (elvileg) pipa
Mg KPE felvezetve a minierdőhöz pipa
(még valami kézi szivattyú kell majd, ha nem lenne áram, de azok marha drágák)Én már csak az ivóvíz miatt aggódom picit (nagyon), két hete azonos napon, 1-1.5 óra különbséggel két csőtörés volt a faluban. Ha a közszolgáltatások tovább romlanak, az ivóvíz lehet a legnagyobb para. Kútra nincs pénzem. ("mélykút" kellene, a talajvízben itt nem/sem bízom), illetve 70 méternél mélyebbről szerintem manuális szivattyúval nem is lehetne felhozni... (asszem)
-
kpityu2
addikt
Nálunk is szarrá van klórozva a víz, hiába van csapvíz palackozottat kell igyak. Meg állandóan eltörik mert a rezsicsökkentés miatt egy méter karbantartás se volt. Most meg ha eltörik valahol és kijavítják, a nyomásváltozás miatt máshol törik el. Gyakorlatilag két-három hetente.
-
gergo5991
őstag
pár éve elkaptam valamit szegeden a szunyogoktól, 3 hétig k0 voltam
abből 2 hétig úgy éreztem hogy bele halok
kórházba be se vittek, injekció meg tabletták azt feküdjem ki..
én úgy gondolom a nyugat nilusi láz volt, másat nem igen terjeszt arrafele a szunyog ami ennyire megviselt volna
ha tényleg az, akkor örülhetek a lifetime védettségnek, ha meg nem akkor nemtudom -
-
Vesa
veterán
Ezeken mindent is cserélnek. Minden tömegrendezvényen. Most pl. azért megyek ki a Csehekhez kocsival, mert nem lehet a vonaton szeparálódni. RailJet-en a Business Class is olyan, hogy van 4db szék a kabinban, ez még jó lenne, de a kabinnak csak az oldala van szeparálva egy üveggel, a teteje egylégtérben van a teljes kocsival, aminek a felében normál székezésben ülnek további sokan. 6 óra lenne az út, ennyit nem bírok ki maszkban. Inkább megyek kocsival.
-
Engem nem ejt 2ségbe, ha fekszek tőle 3 napot, DE ne legyen utána semmiféle long majré.
A nagy vakcinaspórolás közepette amúgy szvsz veszélyes lehet, ha valaki szupiszupi bevédi magát 1, akár 2 évig, elkerülve 3-4 variánst: "leül" az immunrendszere (totál kifogynak az antitestek) és az immunmemória nagyon távoli rokonra emlékszik csak.
-
T0-tól kezdve ez volt a hozzáállás, a járványpolitika konzekvensen ragaszkodik a hibáihoz világszerte. 2020 májusa óta tudjuk, hogy nagyon súlyos long következményei vannak x>2-3% eséllyel a covid fertőzésnek.
Az első híradások után már akkor villámgyorsan kiirtották a témát a szakmai és a közösségi sajtóból: NAGYON nem illett ugyanis bele a "védjük a leglátványosabban kupacba haló 70+os korosztályt, de rajtuk kívül az újszülöttől az 50es dolgozóig mindenki gebedjen meg és tekerje a mókuskereket" narratívába.Ha 2020 nyarára a közvéleményben TUDATOSUL, hogy a szerencsés, nembelehalt 98% tagjaként IS 10% esélye van arra, hogy életét akár egész évtizeddel megrövidíti egy covidos előélet, akkor fennált a politikai rizikó, hogy a közvélemény a gazdaság pörgetése helyett a valóban brutál 2020 áprilisi szintű lezárásokat fogja támogatni.
-
Azért vannak ilyen cikkek, mint pl.
* Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2 (SARS-CoV-2): a Systemic Infection
* Non-pulmonary involvement in COVID-19: A systemic disease rather than a pure respiratory infection
* What can COVID-19 Teach us about Respiratory Disease?
stb., de persze fogalmam sincs, ezek relevánsak-e, mert nem értek hozzá... -
Ringman
félisten
nos, azért a rendes légszűrés segítene beltérben
As previously reported by Salon, an alarming scientific pattern is revealing itself across intersecting areas of research, which suggests that long COVID could be linked to neurodegenerative diseases like Parkinson's – having to do with the misfolding of alpha-synuclein proteins in the human nervous system. This misfolding is possibly triggered by an initial COVID infection and can lead to unwanted accumulation of alpha-synuclein and the formation of Lewy bodies, resulting in neurological disorders.
ez rettenetesen sokba fog kerülni (anyagilag is) -
Szerintem.
1. Nincs ingyen ebéd. Az oltás úgy működik, hogy egy fertőzést emulál, azaz ráveszi az immunrendszert, hogy védekezzen. Ha viszont az immunrendszer elkezd védekezni, annak következményei lesznek: nekiáll fertőzöttnek vélt sejteket ölni, begyullad az oltás környéke (rossz esetben más is), felmegy a testhőmérséklet, átcsoportosításra kerülnek a szervezet erőforrásai (borul a nők ciklusa, stb.), ez pedig mind-mind mellékhatás. Ha a dózist az immunrendszer ingerküszöbe alá csökkentjük, akkor meg nem hat.
2. Másrészt mellékhatást akár hatástalan dózis is okozhat, pl. allergiás reakciókat.
3. Az oltás akkor igazán hasznos, ha legalább egy ideig véd a megfertőződés ellen (is). (Ugyanis minden covid fertőzés káros, és rengeteg hosszú távú "mellékhatással" járhat.) Egy gyenge dózis alacsony készültséget (pl. antitest számot) indukál, azaz ezt a funkciót kevésbé tudja betölteni. (Ezen bukott meg egy csomó vakcina, beleértbe a Pfizer első gyerek vakcináját is.)Egy kis irodalom (friss):
Effects of COVID-19 vaccination and previous infection on Omicron SARS-CoV-2 infection and relation with serology#69045 t72killer Nem teljesen értem a reakciót: nekem van négy oltásom, és beadatnám az ötödiket is, ha lehetne.
-
Sajnos az erősebb dózis jobban véd, lásd Moderna vs Pfizer, korábban. Amúgy a 2022-es tapasztalatok (100%-os fertőzöttség (átlagban, azaz lehet olyan , aki egyszer sem, és olyan is,aki többször) arra utalnak, hogy a covidot átlag évente-kétévente elkapja az ember, azaz mindenkinek adott a természetes booster lehetősége, nem kell veszélyes oltásokra hagyatkozni. (Persze állítólag a természetes booster minden "mellékhatása" legalább egy nagyságrenddel gyakoribb, mint az oltásé, (pl. szívizomgyulladást 15-ször gyakrabban okoz, mint egy mRNS alapú oltás).)
-
abszolúte+én is szeretek utazni, és tesszük is kb évi 1x "telelési" célból. Amíg a ketrecben éltünk, kb évi 3x menekültünk valami zöldebb-természetesebb környezetbe télen-nyáron, legtöbbször repülve.
A covid egy dolgot mifelénk azért változtatott - meglátjuk mennyire lesz tartós: sok fiatal értelmiségi család kiköltözött vidékre. Ezekből lehet még valami, mert a visszaköltözés ellen akkor is sokminden szól már, ha nincs semmiféle lezárásmumus.
-
Mert faluja, pláne földje sincs már, csak egy családonként 50-120m2-es betonketrec a hetediken.
Amíg nem látunk CSÖKKENÉSI CÉLOKAT és EREDMÉNYEKET a légitársaságoknál, addig teljesen kamu a nagy klímaigyekezet. Arról nem is beszélve, hogy mi mindent nem károsít a milliárdos nagyságrendű mozgó-költekező-szemetelő tömeg.
A tömegturizmus amúgy nem valami szuperprofitábilis biznisz, egy példát szeretnék látni, hogy egy ország vagy régió ebből EMELKEDETT FEL, lett magas HDI-vel, kiemelkedő GDP-vel rendelkező terület.
-
Z.É.T.
őstag
'20-'21 kimaradt, 22-ben volt először 2019 után.
Nem sugalmazok én igazából semmit, nem tudom megfejteni, csak elég durva a különbség.
Tavaly tuti hozzátett az aszály miatti por, idén viszont elég ideális fesztiválidő volt egy éjszakai esőzést leszámítva, de az majdnem minden évben van, a legtöbb évben sokkal durvább is.Azt még tudni kell, hogy ezen a fesztiválon 50% felett van a külföldiek aránya (2018 előtt 80% felett volt még), illetve azt, hogy többségük bőven az átlag feletti egészségi állapotú és ilyen hatalmas szeretet-bárka az egész esemény, nem egy sziget-sound-volt izé. (bio-öko-vega-izmos-szikár-sportos stb)
Annyi, hogy a magyarok növekvő arányával romlik-közeledik a többi "mainstream" fesztiválhoz.Nadealényeg, hogy ez van, whatever. Simán mentem volna idén, ha van rá lehetőségem, igaz a kertből 0-24-ben hallottam a mainstage-et
-
Z.É.T.
őstag
Oroszi Beatrix?
Bő háromnegyed óra, "Honnan jön az új járványhullám?" címmel.
(most hallgatom) -
Vesa
veterán
Zárd ki egy teszteléssel és akkor nem kell rajta tovább agyalni!
A torokfájás nem feltétlen szerves része a Covid tüneteknek sajnos, de ezzel együtt sem biztos, hogy az, nyilván lehet még ezer más fertőzés is. Leegyszerűbb lenne tényleg tesztelni, akkor legalább tudnád, hogy mi a helyzet. Bár azt nem tudom, hogy a forgalomban lévő tesztek mennyire hatékonyan mutatják ki az új verziókat. -
-
Ringman
félisten
lehet más is, év elején valami nemkovid vitt le az életről pár napra, első nap 39 fok körüli láz (miközben bevettem lázcsillapítót is), aludtam kb reggeltől estig. másnap már normálisabb volt a helyzet, el tudtam vánszorogni a háziorvoshoz, aki antibiotikumot írt fel (orrváladék alapján valóban bakteriális fertőzés lehetett)
mondjuk nálam cvs-szerű tünetek is szoktak 1-2-3 havonta előjönni, vsz. stressztől. (de ez öndiagnózis
)
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest