-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Vesa
veterán
Én is arra leszek kíváncsi, hogy a gyakorlatban meddig húzza a harmadik shotos védelem. Egyelőre csak azt látni, hogy fellöki rendesen az antitest szintet, de hogy ez meddig marad így -és ami fontosabb, mennyire edzi meg az immunrendszert egy későbbi fertőzés "memóriasejt alapú" hatékony védekezéshez, az majd csak később derül ki.
-
Minden az időzítésen múlik szvsz. Még 2 dózisból is lehet hosszan tartó védelmet kovácsolni.
-
Ezt majd akkor látjuk meg, ha odaértünk, az eredeti 2 dózisos oltásra is azt mondták, hogy húdemilyen sokáig jó lesz.
Miért adna hosszabb védelmet pl egy Szpu(Vuhani) +Szpu(Vuhani) +Moderna(Vuhani), mint egy Szpu(Vuhani) +Szpu(Vuhani) +Delta(bio)
? Igaz, utóbbi biztosan függ a fertőzés "mélységétől", azaz hogy mennyi ideje volt a szervezetnek gyakorolni az élő vírusokon. Ha túl sok, az ugye azért nem jó, mert csúnyán megbetegedtél, ha túl kevés, akkor nem biztos hogy elég volt a tréning.
-
BlackV
őstag
Jaja szerintem is, én is azt kérnék magamnak a 2 kínaira, már mehetnék is. De még agyalok ill várok Ursula asszonyra elfogadják e a 2 keletre az egy nyugatot. Mert lenne februárban egy 5határátlepeses európai utam, amire jó lenne vmi nemzetközileg elfogadott komboval nekiindulni. Szóval így kerültem jelenleg a vírusra várók táborába.
-
azbest
félisten
szerintem mindig rizikósabb egy újabb vad törzzsel találkozni és az emlékeztető oltás is elvileg élénkíti a szervezet reakcióját. Szóval oltás után talán a szervezet jobban visel egy találkozással az igazival is. Jobban, mintha fél éve találkozott volna oltással utoljára.
szerk, kb ez az éves influenza elleni olátások értelme is. Ott sem lehet előre tudni tutira, hogy pontosan milyen lesz az új variáns.
Amúgy lehet nagyjából ugyanarról beszélünk, csak a megfogalmazás jön ki furán. Az elkerülés kapcsán pedig a tömeg kerülése, maszk... ilyesmi.
-
Ringman
félisten
(és érzésre nem lesz ilyen rossz a helyzet, meg eleve számomra long az, ami megmarad, nem "csak" hónapokig, hanem fixen)
na erről még jó ideig nem lesz adat, szerintem épp ezért is felelőtlenség ami most történik. (max 1,5-2 hónap múlva lehet oltani az 5-11 éveseket), de most (célegyenesben) fosik bele mindenki -
Nem arról van szó, hogy übersteril környezetbe kell minden elől menekülni, hanem arról, hogy a veszélyes betegségeket (mint amilyen a covid) érdemes elkerülni. Vagy legalábbis megpróbálni. Ésszerű keretek között. (V. ö. "harmadik oltás helyett inkább be kellene szerezni valami természetes booster-t", és tsai.)
-
Ringman
félisten
ezt most olvasom:
A legutóbbi jelentés óta 176 koronavírussal diagnosztizált személy haláláról érkezett jelentés. A 176 elhunyt közül kettő 0 és 9 év közötti, öt 30 és 39 év közötti, tíz 40 és 49 év közötti, tizenkettő 50 és 59 év közötti, harminckettő 60 és 69 év közötti, hatvankettő 70 és 79 év közötti volt, ötvenháromnak az életkora meghaladta a 80 évet. 165-en közülük más betegségben is szenvedtek.
Az elhunytak közül 13-an voltak beoltva, 58 és 86 év közöttiek voltak, 11-en közülük más betegségben is szenvedtek.13:163 az oltott-oltatlan arány az elhalálozásban. (és abból sajnos kettő gyerek volt
)
-
Cs1csó
titán
A szaglással és az ízérzékeléssel kapcsolatos gondok is sokfélék voltak:
- van akinek nem ment el egyik sem
- van akinek egy rövid időre ment el - pár nap
- van akinek tartósan - pár hónap
- van aki egy idő után fantom szagokat érzett pl. benzin vagy furcsa ízeket
- van akinek közel egy év után sem jött visszaTehát egy gyakori tünetének is többféle variációja van.
Itt csak a szerencsében lehet bízni. Persze örülhet az ember ha nem idős, vagy ha minél egészségesebb esetleg a legjobb vakcinával oltották.
-
-
BlackV
őstag
Persze. Egy torz mintavétel simán lehet igaz, nem az adat hitelességére vonatkozik a kritikám, hanem a megfejtésre, amit sugall. Na pontosan erre gondolok akkor, amikor azt mondom ne várjatok arra, hogy engedélyezik a sinot a gyerekeknél, mert úgyse fogja beadatni senki, mert lelaktátok az imidzsét. (Tisztelet a kivételnek pl neked.)
-
kolopele
nagyúr
Ez mind igaz, a mostani iskolakezdés jó példa volt arra, hogy a fél suli meg a fél tanári kar azonnal benyelt valami olyan vírust, amihez elvileg már hozzá volt a szervezetük szokva, csak az állandó maszkhordás, távolságtartás, stb. miatt új erőre kapott, vagy mondhatnám úgy a szervezet elszokott kicsit tőle. Én is nyűglődtem a torkommal, teszt negatív. Igazából vagy egész életedben maszkban jársz ezentúl, vagy hagyod az immunrendszeredet is azért edződni. Gyerekkorban mi is csak úgy ettük a papsajtot, kezet sem mostunk, felnőttünk. Ma a legtöbb gyerek azonnal elkap valamit (bár ez azért az egészségtelen életmódnak is betudható, számítógép egész nap, levegőn alig, szülőt meg nem érdekli, a lényeg hogy ne zavarja).
-
Peat;)
veterán
Szerintem nagyon jó hogy van egy ilyen, bizonyítottan hasznos dolog, csak ésszel kell használni. Eddig ilyen nem volt, nem is drága ha nem issza az ember. Oltáselleneseknek is lehetne kicsit marketingolni, elkapja előbb utóbb mindenki, de egészségügyet már egy szellő is hazavágja lassan idehaza és hát már fél ezer ember van benn.
Sokan még nem kaphatnak 3. oltást mert belenyúltak az Astrába, vagy szeretnének kicsit kivárni még vele. Mi szülés előtt vagyunk, meló után nyilván lövök egyet a 2 oltásomra.
Idősek is használhatnák pl bevásárlás vagy bingó est után heti 1x.Annyi bogyót szed a magyar, simán lehetne hirdetni hogy c+d meg egy fújás ha zsúfolt helyen volt az ember.
-
Sir Pocok
őstag
Jakab azt mondta, hogy előtte azért kell, hogy a vírus megtapadását gátolja. Az utólagos spray, a felszaporodást csökkentse. Én ezekről tudok.
Én szívem szerint megfertőződnék most a friss Pfizer után, de az idősek miatt a környezetemben ezt nem tehetem meg. Főleg úgy, hogy az egyik esetében az oltás hatástalan...
-
PuMbA
titán
Szintén +1. Egyszer mindenki el fogja kapni, ezért szerintem is a végtelenségig felesleges menekülni és a végén egy esetleges szupermutánst bekapni. Úgy is akkor lesz vége ennek az egésznek, amikor már oltás és / vagy elkapás után szinte mindenkiben kialakulnak a erős antittestek, amik félkézzel legyőzik a cuccot. Ekkor fog átmenni eltűnőbe a vírus, ha már kudarca fulladt a karantén ötlet.
-
Ezaz, de pont a nép immunizálásához hülyeség sokmillió (második) dózist úgy betolni, hogy az teljesen "szűz föld" helyett a súlyos kifejlettől 90+%-ban védett emberek védettségét javítja mondjuk 95%-ra.
Volt róla valahol cikk is, de egy gyors fejszám, 2M adag rendelkezésre álló oltóanyaggal:
Kezdték ugye a 70 és a halál közti populációval, ahol a súlyos (=kórházi ágyat foglal) vagy halálos kimenetel esélye legyen 30%. Gyorstüzelő módit követve tegyük fel sikerül csak ezt a korosztályt végigoltani, másokat nem. pont szerencsésen elkapva egy nagy hullámot(!) így 1M 2x oltottból aki találkozik is a cuccal kórházba+kriptába kerül 300e helyett 15e.
De ott a következő 60-70 korosztály, aki kaphatott volna 1 dózist a mondjuk 10% súlyos probléma esélyére, de nem kapott. Az ő produktumuk így 100ezer súlyos beteg, köztük halottak.
Gyorstüzelő duplaoltónk mérlege tehát 130ezer.
B-forgatókönyv: 1+1M kap 1 dózist, 95 helyett 90%-os súlyosság-elkerülési teljesítménnyel a mérleg 40ezer.
És ez akkor, ha pont úgy jön a hullám. Ami mondjuk nem árt hozzá, hogy a beoltott öregeknek elmagyarázzuk, nem lesznek superman-ek az oltás utáni 5percben, és ha lehet ne éljenek úgy, h még a 2019es életmódjukhoz képest is dupla a fertőződés esélye...
-
kolopele
nagyúr
Az Allergodil hosszú távú alkalmazásra lett kitalálva, az orrnyálkahártyát nem teszi tönkre, más kérdés hogy semmit nem ér amikor be van dugulva az orrod, olyankor csak az érszűkítő sprayk hatásosak, csak azokat ugye nem szabad használni két hétnél tovább, bár ezeket megfázásra találták ki nem szezonális allergiára.
-
Nem az én forgatókönyvem, hanem Katherine S. Xue-é, aki ilyen mikroszkopikus bizbaszok életközösségének evolúciójával foglalkozik.
#33326 t72killer Nem mondtam, hogy szelídebb lesz, mint az influenza. (Viszont már az influenzába is bele lehet halni, ezért a párhuzam.)
-
A csillió antitest jó akkor, ha a következő hónapra önkéntes betegforgatást vállaltál a körzeti kórház covid-osztályán és meguntad a maszkot, de kérdés, mi a helyzet a hosszú távval? Ezek előbb-utóbb elfogynak, vajon a memóriasejtek kiképzése is kapott egy ilyen nagyságrendű löketet?
-
"mindenki el fogja kapni, időről-időre, és szép lassan kiépül a valódi védettség a vakcina kezdeti/kezdetlegesebb védettsége után"
Jól hangzik. De egy korábban linkelt cikk szerint a covid inkább az influenzára fog hasonlítani, azaz hiába a kialakult "védettség", nem lesz belőle nátha. Azaz a néhány évente elkapott fertőzést az ember hol könnyebben fogja viselni, hol komolyabban megbetegszik tőle, aztán valamelyik alkalommal, amikor az immunrendszer nem lesz éppen (vagy már) a topon, belehal.
-
Coyot
őstag
Félreérthetően fogalmaztam a szülő már nem volt ott akkor. Épp akkor mért lázat neki az óvónő, mert elég forró volt a gyerkőc.
Nekem csak az nem fér a fejembe hogy semmit nem sikerül tanulni a kurva covidból. Sosem értettem miért szarnak egymás fejére az emberek nyilvánvalóan. Mért jó az neki ha most még 5 másik gyermek is elkapja -> kiszúr ezekkel a családokkal, csak azért a halovány lehetőségért hogy hátha kihúzza a gyerek azt a napot, pedig 99% hogy nem fog sikerülni.
Én amúgy ilyenkor szoktam tervezni hogy vonulok el a világ elől valami kanadai hegységbe , ezzel redukálva az idióta emberek számát körülöttem. Avagy ahogy tanult kollegám mondogatja folyamatosan: "megérettünk a kipusztulásra"
-
Sir Pocok
őstag
Igen nagyon nehéz diagnosztizálni.
DE
Az amerikai tapasztalatok alapján, tekintettel a korunkra (negyven felé ballagva) kimutathatatlan az esélye az oltás miatti myocarditisnek. Plusz akiknél oltás után jelentkezett nagyon rövid idő alatt mindenféle szövődmény nélkül rendeződött.
-
-
-
Sir Pocok
őstag
Nekem szombaton jött elő. Na mondom ez a booster Pfizer. Megdöglök.
Jó nem durván szúrt csak enyhén és nem folyamatosan a szegycsont környékén.Valszeg a túltolt kávé és kóla fogyasztás miatt volt.
Holnap edzek újra, egy hetet kihagytam az oltás után bizti ami ziher. Meglátjuk.
-
azbest
félisten
A melóhely kapcsán nálunk például munkahelyen is téma a járvány. Van olyan havi egész céges online megbeszélés, ahol a vezetők előadják egyebek közt a járványhelyzet is. Több okból is. Mivel erősen befolyásolja a munkavégzést, otthonról való dolgozást. Másrészt a cég jövőjével, munkájával kapcsolatban is fontos - közvetve komolyan befolyásolja azt. Informatikai cég, amelyik sok országban bankok és biztosítók számára fejleszt / támogat rendszereket. Emiatt figyelik a számokat, híreket, statisztikákat. Ennél a cégnél nem kérdés, hogy elkezdődött-e nálunk a negyedik hullám.
Kollégák közül, akit keleti vakcinával oltottak korábban, van aki már megkapta a negyedik oltást is. Épp néztem, hogy hétvégétől nekem is felnyílt az oltópontos 3. lehetőség.
-
pit stop
addikt
A második fele miatt volt feltételes mód
Andor80: saját példa kell akkor én is tudok: családtag rosszul lett, menjen el vérvételre. 2 hónap mulvára kapott időpontot Budapesten.
Asbee: jogos. Viszont korábbi hullám miatt akkorra a torlódás, hogy még további torlódás lassan covid szintű gondot okozhat
-
andor80
senior tag
amióta rendszerváltás van azt halljuk összeomlás van..
Nincs öszeomlás.Tegnap is ellátták haverom kéztörését nagyanyám szürkehályoga eltávolítva pár hete.Amiben igazad lehet az a súlyos erősforrás emberi és anyagi hiány..Ja értem a te összeomlott hastagjeid a tik tok szint az rengeteget ad a topikhoz értem..
Komolyan nem ismerek rád naponta hasteg .mintha feltörték volna a fiókod.
-
andor80
senior tag
Ha összeomlott volna tömeghalálok lennének .Az, hogy meghalnak páran sajnálatos az is ,hogy nem kapnak kezelést kontrollt stb(Köztük édesapám is rákos,cukros,keringés,vese minden baja van mint írtam már hónapok óta nem alíg jut el orvoshoz)
De ez a hangulat keltés részedről erős tényleg kérlek nem jó látni és nem is igaz
Komolyan nem hiszem ,hogy az eüben dolgozók nagy többség örül ennek a Tagadnek...#azeüerős
#mindezekellenébenkitartunk
#támogass
#valóbanneomlottössze
#egymásértküzdünk -
tisn
addikt
ha igy nezed minden eu osszeomlott, ahol jobban beutott a jarvany. sehol semmilyen szervezet nem a bekebeli eljarasi mennyiseg 3-10x van tervezve. raadasul tolunk a gazdag orszagok oriasi mennyisegben szivtak el az embereket, holott kepzunk eleg dokit, korhazi agyunk is van boven (nezz ejropai agyszamokat)
nyilvan most is nemetorszaghoz hasonlitasz minket, lol
-
tisn
addikt
hogy nem omlott össze naiv vagy cinikus.
cinikus vagyok. nezz el afganisztanba, vagy a katrinazott floridaba, ha osszeomlott eut akarsz latni. a mi eunk nem omlott ossze sem bekeidoben, sem covidban. (utobbinal eleg hataron billegett, az igaz.)
totál nem látni, hogy amikor majd neked kell a megfelelő ellátás, hogyan lesz meg. mert ott már nem segít ezer újságcikk sem.
kosz a jokivansagot bro. nekem lesz megfelelo ellatas, eddig is mindig volt (szerencsere nem kellett soxor) az szte eleg jol muxik. par eve (ja mar 10), volt egy kis besargulasom, 12h alatt vegigzongoraztak rajtam minden vizsgalatot. plasztikai mutetem meg nemreg volt ugyanitt, bementem, 5 percet vartam, aztan csinaltak is. 5 eve a gyerek labat is rendbe raktak, egy szivmutetes csecsemore kellett csak varnia.
-
az azért átszűrődött a falakon, h az icu mortalitás felment 95+%-ra, és nem azért, mert valami veszettség-variáns kezdett terjedni... igencsak vaknak kell lenni, ha valaki nem látja, h itt bizony tavasszal a magyar eü letérdelt, amibe önmagában valószínű többezer ember halt bele.
#32934:
-
Vesa
veterán
Ráadásul már írtam csak a konteósoknak nem ment át, mert lezárt elmével rendelkeznek, hogy biofegyvernek teljesen alkalmatlan egy 2-3% mortalitású vírus, ami ráadásul főleg csak a legidősebbeket támadja. Mi a jó fenének szarakodnának koronavírussal, amikor sokkal brutálisabb vírusok tömegét ismerjük, melyekkel hamar 60-80% mortalitási ráta érhető el (vagy már alapból is tudja a vírus, pl. Marburg)?
Persze logikát és elemző gondolkodást egy konteóstól ne várjunk...
-
-
mpo
veterán
A vírus eredetéről legközelebb csak a kínaiak írásos dokumentumát linkelem, amiben leírják az igazat.
Ha van 5 lehetséges verzió és nem tudjuk az igazat, akkor mind egyformán konteó, legfeljebb az egyik fantáziadúsabb és izgalmasabb, mint a másik.
Nem akartam konteózni, nem szeretem én sem. -
PuMbA
titán
Pontosan, és amit írtam, hogy az a baj, hogy ez csak a 3. oltásra derült ki. Sok országban nincs 3. oltásra lehetőség és nem mixeltek vakcinát az első kettőnél. Közelebbi együttműködés kellett volna a vakcinagyártók között, hogy minél hamarabb kikutatták volna a mixelés lehetőségét.
-
mpo
veterán
de... konteós fáccsén már tuti hordozzák körbe ezt a cikket, mint a véres kardot.
Én biztos nem, mert nem vagyok ott.
Szeretném, ha kiderülne az igazság, mert más a teendő, ha a labor/emberi mulasztás/szándékosság vagy a természetes fertőződés okozta.
Szívesen kihagytam volna az életemből ezt a pandémiát, úgy mindenestől. -
Ringman
félisten
ja, és ahogy nézem, a "papers", ami tutira genuine, mert a trump office egy korábbi arca szerint az, szóval a bizonyítéknak mondott valami, az nem elérhető, nincs hivatkozva.
nem ez a cikk alapja?
[link]
EcoHealth: "We will analyze all SARSr-CoV..sequences for..proteolytic cleavage sites in S2 and for..potential Furin cleavage sites..[W]e will introduce appropriate human-specific cleavage sites and evaluate growth potential in Vero cells and HAE cultures."
DARPA - PREEMPT (HR001118S0017)down the rabbit hole...
-
Kékes525
félisten
+ BlackV
Elképzelhető, hogy igen. [Evolution of antibody immunity to SARS-CoV-2]
Az ismétlések egyre jobb antitest válaszokat váltanak ki. Nemcsak mennyiségben, hanem minőségben is.
-
Ringman
félisten
amíg ott tartunk, hogy akár 5-10-szeres szorzó lehet a hivatalos és a valós covid-halottak között a becslések alapján + kb. a teljes lakosság akár kétharmadán végigment a vírus és elkésve, de voltak lezárások is, úgy azért ezeket az iver legyőzte a vírust híreket fenntartással kell sajnos kezelni.
-
Kékes525
félisten
Azoknál is valószínűleg igaz ez, csak még nem vizsgálták. A vektorosok is ugyanazt a Spike fehérjét kapták, csak más a technológia.
Aki pedig nem volt fertőzött, az pedig fertőzött lesz. A deltát nehéz lesz elkerülni. Csak a kapott mennyiséget tudjuk csökkenteni védekezéssel.
-
andor80
senior tag
Mi volt provokáció azon ,hogy leírtam rárepültek az ellenőrizetlen életveszélyes cuccra és ezen én megrökönyödtem lévén ez komoly covid topik.
Nem személyen akadtam ki hanem cselekedeten. Senkit nem nevesítettem így provokációnak nevezni a véleményemet visszás. Minősítésnek nevezheted az tök jogos .Cselekedetet minősíteni elfogadható. Ennyi erővel minden provokáció a topikban.A te invermectin ellenességed/ kételkedésed is stb(Ami tök jogos én sem hiszek a "csodaszerben")
Naponta gúnyolódsz személyeken is az invermectinnel kapcsolatban ...A többiekről nem szólva.Mindegy meddő vita .Én aztán full oltáspárti vagyok ...2 sputnikos. -
andor80
senior tag
Én csak nevetek az emberi egyszerűségen miért beszólás az?Naponta több 10 ilyen van ebben a topikban...Folyamatos a beszologatás a laza topikosokra(Egyáltalán nem bánom)Beszólás az lett volna ha személyt szólítok meg és minősítek.
Moszmár ott tart ez a covid topik PC ,hogy jelenséget sem lehet élesen kritizálni?
Márpedig nem engem kellen kitiltással fenyegetni hanem azt aki ellenőrzés nélkül ajánlgat mindenféle ócska szemetet.!Pontosan itt tarunk óriási probléma az oltáshalmozás(Remélem ez már elfogadható neked is) az invermectin és ez a példa is.Mindenki mindenféle orvosi kontroll nélkül elhisz mindenkinek mindent és tolja magába számolatlanul, ellenőrizetlenül a cuccokat...
Ez borzasztó .Ettől a topiktól nem vártam ez van ilyen az emberiség.
Az,hogy én ezt megcinkelem ne legyen már fenyegetés alap.Mondom naponta 10 minősítés megy az oltásellenesekre ami érdekes modon nem szúrja a szemed!
NE fenyegess kérlek NE zsarolj kérlek.Dobj ki a PHról is nem zavar de szerintem érdemesebb lenne kompromisszumot kötnöd.Látod és most a junkie helyett is próbáltam elfogadhatód kifejezést keresni.Béke szeretet! -
Z.É.T.
őstag
Csak röviden, mert nagy melóban vagyok...
Igen, szerintem is hisz benne.
Ami miatt felmerült bennem a szélhámosság is, az a következő:
A nagy globalizációs multikulti olvasztótégelyben egyszerűen nem hiszem el, hogy egy pici munkával ne találna az ember legalább másod-harmadszinten ismerős (ismerősét), akitől valid infókat tud kapni.
Én a soksok mindenféle országban szétszórt ismerősöm mellett is pici erőfeszítéssel tudtam több országból is infót szerezni ismeretlen eü-stől.
Amikor a tipikus Facebook-okos Konteó Gizi és Fotelszabadságharcos Béla hinni akar és benyeli a magyar (vagy magyarul beszélő) indiai kölyök dumáját, miszerint nincs is járvány, afelett elsiklok, de aki tudományosnak nevezhető igénnyel figyel egy hatóanyag hatásosságát és ilyen megfejtéseket tol ezerrel, az szerintem gyanút keltő.
Igen, lehet annyira szektás hívő, hogy bármit ignorál, ami nem passzol a hitéhez, de egyszerűen nem hiszem el, hogy ennyire nem látja a fától az erdőt.
Na mindegy, én eddig is és továbbra is szorítok az iverért és minden másért és nem döntöttem el magamban előre semmit, hiába írtam már itt is róla, hogy az ismerőseim tapasztalatai alapján nulla jelentősége volt, hogy szedték, vagy sem.
Sajnálom, ha ez sem lesz A megoldás.(rövid... Képtelen vagyok röviden
)
-
törölt tag
Igen, így volt. Az orosz is levett a lábamról, de ott inkább csak láz volt jellemző.
Köszönöm az info-kat mindenkinek.
Akkor pár napot lábadozom még, de mindenképpen beszélek majd a dokimmal.
(Sanszos, hogy van valami eü gondom, amit nem vizsgáltattam ki. Vannak erre utaló jelek.)gelbelex:
Budapest, 4.ker Károlyi Sándor kórház
Kicsivel dél után kaptam a vakcinát és este 10 körül kezdődött hőemelkedéssel. Igazából hajnalban aludtam rövid időket csak, szóval az éjjel húzós volt. -
törölt tag
Sajnos ilyen lett a világ. USA-ban is nyomják sokan a "nem létező" vírusra jó a lógyógyszer és az imádság, és hogy a "gonosz" orvosok direkt covidot írnak minden halálesethez. Annyi kérdés... ha azt mondják nem létezik a vírus, miért kell nekik lótabletta védekezni? Ha ima véd, miért kórházba mennek templom helyett amikor nem kap levegőt. Miért csak akkor írják covid is no joke utolsó tweetként amikor készülnek lélegeztetőre tenni őket. Miért vannak olyan elmebeteg emberek, hogy most olvasom Németországban lelőttek egy benzinkutast, mert felhívta a figyelmet maszkot kell viselni, tegnap láttam egy amerikai nőt táblával, hogy az oltást adó orvosokat majd bíróság elé állítják népirtásért mint nürnbergi per. Teljesen agyhalál.
(USA gun crazy vidékeken én félnék is orvos lenni már, mert jön valami idióta)
Nálunk tegnap néhány agysejtet beáldozva (majd hétvégén nem iszom) belenéztem a nemzethy nagycirkusz őszi nyitóelőadás bohóckodásába. Kérdezték miért elölt sino a terv a jövőre épülő vakcinagyárban, amikor EUtazni se lehet vele és Kína is már mRNS vakcinával tervezi a jövőt. A válasz az volt oltásellenes baloldal. Szóval sajnos igen, teljesen szürreális a valósághajlítás. Helyi kocsmában is tolják a hülyeségeket, nem zavarja őket egyik törzsvendég társuk már nincs köztük. Kiröhögöm őket, hogy a nagy kemény gyerekek, akik félnek egy szuritól. Miért van az, hogy az utcai beszélgetésben Kemenesi doktor közérthető magyarázatára azt mondja a zsíros covid célpont öreg nyanya, hogy "meggyőzött értem, de akkor se oltatom magam" what?! -
Z.É.T.
őstag
Tudom, követgetem hellyel közzel, egészen elképesztő valósághajlítás...
Remélem, hogy csak bekattant és ő nem a szélhámosok egyike, mindkettőre van esély, de ismerek pár ilyet személyesen a VNTV-ből és azt hiszem, hogy ő is inkább az "őrültek" közé tartozik. Ez van. Nagyobb gond, hogy hatalmas tábora van... -
Fene se tudja, minden ez a mostani kör, csak nem tiszta expo. Van egy rakás oltott, másik rakás átesett +a korlátozások helyét átvett rhinovírusok magánakciói - a "sötét" oldalon pedig ott a korlátozások-szabályok teljes hiánya, a még mindig sok oltatlan és a lejárt oltások. A brit deltás görbe se exponenciális lett, inkább egy hosszúra nyújtott húsos palacsinta.
Egy kisebb-közepes adag optimizmust megtartottam, hátha.
-
kolopele
nagyúr
Jobbulást. Ez most nem kíméli a gyerekeket főleg. Azért én kíváncsi leszek a holnapi covid tesztre mindettől függetlenül. A védettségüknek már ki kellett alakulnia a két oltás után, ezért sem gondolom hogy az lenne, persze az oltás sem magától a betegségtől véd elsősorban, hanem a lefolyásától.
-
Vesa
veterán
"a határon egyszer sem kértek tőle semmit,"
És itt a lényeg! Mi is voltunk nyáron az osztrákoknál, átmentünk Berchtesgadenbe is. Sehol nem kértek semmit! Családtag 2 hete volt a németeknél, határellenőrzés nincs mivel nyilván nem állították vissza, senki nem nézett semmit. Annyi, hogy étterembe és még pár helyre nem engednek be igazolvány nélkül.
-
-
balojazz
aktív tag
Dehogynem lehetett tudni. Márciusban már feldobta nekem a HO, hogy kínai meg orosz meg AZ. Húsvétkor ajánlotta a 3 közül az utolsót, miközben szondáztam heti telefonálásokkal, hogy kiket oltanak mRNS-sel, persze ismerősök is infóztak. Március közepére már tudtuk, hogy nagyon hamar megkapjuk, ami kell (4-6 hét múlva), húsvétra azt is tudtuk, hogy még áprilisban meglesz. Valamikor április 2-5 húsvétra tudtuk meg, hogy átestünk, szóval az egész oltásvárási hisztéria nálunk nettó 30 nap volt max, de inkább csak 3 hét. 10 napra rá pedig már időpontom volt a 23-ai pfizerre. Ha nem kaptuk volna el, akkor is csak másfél hónapról beszélünk, amely idő alatt egyre pontosabb fogalmunk volt róla, mikor várható. Ha teszem azt, mi a rettegők táborában vagyunk, akkor bevédjük magunkat addig, és/vagy márciusban-április elején elfogadjuk a 3 szar oltásból valamelyiket, és akkor még rövidebb a kaland.
-
BlackV
őstag
Jaa persze az autósokkal nem foglalkoznak. Egy haverom a legnagyobb hullámban utazott el Svájcba síelni. Keresztül kasul Szlovénián, Olaszországon. Kinyomtatták azok is még a csillagos eget is, a kutya nem kért tőlük semmit. Még Svájcban a szálláson se.
Na a repülőzés az más téma. Ott jobban megnézik. -
-
-
viharhozo
addikt
Mounting evidence suggests Sputnik COVID vaccine is safe and effective
Sputnik’s side effects are also becoming clearer; studies so far suggest that they are similar to those of the other adenovirus vaccines, with the notable exception of rare blood-clotting conditions.
.
.
Virologist Alyson Kelvin at Dalhousie University in Halifax, Canada, says there is a theory that the clotting disorder is associated with viral-vector vaccines, but adds, “I don’t think we have exact causation of what component of those vaccines are causing it”, or whether Sputnik might also be affected. She notes that although the phase III study of Sputnik V enrolled only 21,977 people, and thus was too small to pick up rare adverse events, the vaccine is now in widespread use globally, which means that reports should appear “if a safety signal comes up”.
Juliusi a cikk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Filmvilág
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged