-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisn
addikt
gondolkodtam rajta, de az AZ + parizerrol eleg sok tapasztalat van, AZ + csajnairol meg semmi. es ket hete mikor bementem a doki megkerdezte a kronikus bajaimat, meg hogy mit kaptam elsonek, es azt mondta, hogy parizer, jo lesz -e?
mi itt mind nagyon okosak vagyunk, en a legokosabb, de azert ilyenkor inkabb az orvosra hallgatokamugy ma egy elso oltasos parocska (lajtos oltastagadonak tuntek) sinot kert.
-
BlackV
őstag
Ó itt kérem a dupla Janssennek hamarosan EMA engedélye lesz 2hónapos(!) oltásközzel, mert az szuper. Kíváncsi leszek milyen átlag igg-t fog produkálni 2 hónapra.
Megvan a maga bája, amikor már egy fórumon se ezt a kombinációt ajánlják, de EMA engedélye majd lesz..
(Teljesen igazad van egyébként..)
https://index.hu/kulfold/2021/11/22/matol-az-is-beoltottnak-szamit-aki-kinai-vakcinat-kapott/heteken-belul-erkezhet-az-ajanlas-a-johnson-johnson-masodik-adagjarol/ -
kolopele
nagyúr
Nem akarok linkelni, én az esetek zömében a két rokonomtól kérem az infókat, akik mint már írtam tudósok, linkeltem is már előadást sógornőmtől ha még emlékszel. Az oltás és a nullás vércsoport előnyt jelenthet, és ezzel a témát lezártam. Nyilván ha már elkaptad és az intenzíven fekszel, semmit nem számít.
-
Gothmog
senior tag
érdekes teória egyébként, hogy gyerekkori koronavírus fertőzések keresztimmunitásán is múlhat a dolog.
Ezt én is olvastam már, de annyi szkepticizmust megengednék itt magamnak, hogy szerintem gyakorlatilag nincs ember, aki gyermekkorában ne találkozna influenza, parainfluenzia, rhino- és - jelen szempontból most kiemelt - koronavírusokkal (mint "nátha" okozók). -
bopeti98
őstag
Igazad van
Egyébként igen, a 20-as éveimben járok.
Sajnos a családban akadnak keményvonalas konteósok, de olyan szintű, hogy inkább el sem mondom már hogy felveszem a 3. oltást. Összejövetelekkor így is kapom az "áldást", ami 99%-ban lepereg, de tudom, a maradék 1% is peregjen le. Nem is értem, honnan szedik azt a töménytelen mennyiségű baromságot. Gondolom valami Fb csoportokba erősítik egymást. -
daneel_hu
addikt
Ebből csak nagyvonalakban azt lehet kiolvasni, hogy minél nagyobb az átoltottság annál kevesebb a halálozás.
Ellenben több értelme nincs, Romániában 3-4 hete még napi 500+an haltak bele a covidba 30% közeli átoltottságnál, volt olyan nap amikor 700+ is volt.
Ez baromira nem látszik a táblázaton, magyarán az országok nem ugyanabban a járványfázisban járnak, ezért nehéz az összehasonlítás. -
PuMbA
titán
Szlovákok valamit tudnak. 54%-os beoltottság és kevesebb halál, mint osztrákoknál, valamint ugyanannyi halál, mint a 87%-os Belgium-nál
Nekem egyébként most szűnt meg a köhögésem, szóval jó 2 hétig tartott ki Covid után. Így, hogy átestem, már nem izgulok semennyire, tudom, hogy mint-hogy érintett a delta ,hétvégén is mentem össze-vissza. Majd januárba jöhet a 3. vakcina.
-
Nordik
őstag
Tegnap még nem volt semmilyen tünet a kolleganal, ma jött ki rajta és a gyorsteszt pozitív lett. Egyébként oltva van kétszer. Elvileg a párja rosszabbul van és inkább öt is teszteltek.
Bizom benne nem kaptam el, egyébként nincs abszolút semmi bajom az oltastol vagy azon kívül.
-
Vidéken komoly gond, hogy nincsen a közelben olyan hely, ahol oltatni lehetne. Oltópont megyénként néhány van, oda eljutni pedig gyakran problémás. A körzeti orvos meg vagy olt, vagy nem, és ha olt, akkor is elég rapszodikusan teszi (pl. az elmúlt hetekben több helyen csak influenza ellen oltottak). Most nem csak az változott, hogy nem kell regisztrálni, hanem az is, hogy helyben lehet oltatni, nem kell utazni.
-
kw3v865
senior tag
-
Ringman
félisten
az várható volt az eddigi halálozási adatokból és a lélegeztetőn lévő számának változásából.
---
közben a főbolondot 24 órában őrzik, gondolom azért hogy ne szökjön el egy zavart pillanatában. -
daneel_hu
addikt
Nekünk ugyanez volt, de csak igazgatói szinten rendelték el a karantént, a Népegészségügytől nem jött egyeéb, főleg nem névre szóló határozat.
Ezért saját felelősségemre leteszteltettem a gyereket, hogy legalább edzésre mehessen. (ment is)Szóval ilyen határozatot ne várj, kb az egész országot karanténba lehetne baszni.
-
Chesterfield
őstag
Nálunk a gyerek óvónője lett pozitív múlthét szombaton. Így az egész csoport, mint szoros kontaktszemély, járvánügyi megfigyelés alá került 10 napra, és nem hagyhatta el a lakást.
Erről külön határozatot nem küldtek mindenkinek, az óvoda kapott egyet, benne felsorolva mindenkit. -
Nna, abból zizi lenne...
A Vektoréknak is feladta a leckét, hogy a példakép amcsi alt-right eleszi a lovak elől az ivermectint védőoltás helyett, ezt hálistennek sikerült nem importálniuk kormányzati cégér alatt.#42248: a covid sajna igen valószínű még évekig a politika aranybányája lesz, és nem csak Mo.-on
. Nálunk ugye Borisz tökéletes alibije mindenféle, wrexshitből származó gazdasági és supply chain problémára, de pl Macron kamionoséheztető projectje is ebbe a kategóriába tartozik - a magyar közbe-szerzésekről nem is beszélve.
#42250: múltkorában említettem 13k-val elkapott esetet, még benne van, de kommenteli a szitut
.
-
lafaty80
addikt
Tényleg, most mi számít magas értéknek?
Az ember el tud veszni a számokban.
Engem már az megkavar, hogy lehet-e váltani u/ml <-> au/ml <-> bau/ml között (ha igen, mivel) mert ismerősei körben is már mindhármat hallom.Na de, mi lehet már elég magas mondjuk deltához? (au/ml)
-
Gothmog
senior tag
Nem akarok rosszindulatú lenni (bár kicsit az leszek, tudom), de a saját végtelen ostobasága és egója miatt oltatlanul maradt "hírös rockbácsi" helyett (meg úgy általában a koruk és egészségi állapotuk alapján olthatók, de valamiért mégsem oltakozottak helyett) azoknak tartanám fent a műtüdős kezelés lehetőségét, akik szabálykövetően/felelősen jártak el (alapimmunizálás, s lehetőség szerint rá még a booster shot megvolt), de ennek ellenére mégis olyan szinten odavágott nekik a kór, hogy csak ez lenne az egyetlen túlélési esélyük.
Viszont a szomorú realitás az, hogy az ilyen emberek többségének esélye sem lesz ECMO-ra kerülni, mert vagy nem a gazdasági/politikai elit részei, vagy pedig nem a doktorprofesszorminiszterelnökúr által kedvelt "ikonikus" figurák.(Szerk: Kivétel a várandós anyukák, bár közülük szerintem az olthatók többsége élt is a lehetőséggel. Ettől függetlenül, náluk alap lenne az ECMO-ra kerülés lehetősége, ha szükséges.)
-
Ezekiell
veterán
Jelenlegi fertőzés keresése: PCR, gyerekeknél a nyálteszt elég bizonytalan, orrbadugós kicsit jobb, de hát az se az igazi, tudjuk jól.
Átesettségre meg a gyerekeknél kombinált antitest teszt (s+n), ja, felnőtteknél meg tényleg a "kit érdekel" kategória (de ott is s+n kell). Nem tudok semmi olyanról, hogy a gyerekeknél máshogy működne az s+n teszt, mint felnőtteknél. Antitestük pedig elvileg nekik is lenni kell - ha nincs, semmilyen, akkor teljesen mind1 hogy átestek vagy sem, a következő fertőzés ugyanúgy megcsaphatja őket.
-
Drizzt
nagyúr
Nekem ismerős a múlt héten 2 Astrára szintén teljes Modernát kapott, mint én is október végén. Ő is direkt rákérdezett, hogy mekkorát adnak, ha azt kéri.
Én azt mondanám, hogy 30 altt talán érdemesebb a Pfizer, felette meg a Moderna. Illetve egyéni mérlegelés alapján, hogy valamivel magasabb védelemért vállal-e valamivel magasabb kockázatot az ember.
A japán kamikaze-delta jól hangzik. A jelek szerint viszont valószínűleg sokkal jobban fertőz, mint a delta, mégis beledől a kardjába. Laikusnak furán hangzik. És a cikkek is elméletinek tűnnek róla javarészt. Az is furcsa a sztoriban, hogy akkor a "régi delta" miért nem tud újra terjedni. Lehet tudna, csak épp elfogyott. -
Nem tudom. Meglássuk, 50/50.
#42124: a FB-os agyzsibbasztást kellene beszántani. Elképesztő, hogy totál alap grafénoxid-mindmeghalnakazoltottak őrületeket se képesek leszedni, ha az ember jelenti a false info/health csatornán. Pedig olyan mélységig kéne menni, hogy antivax jucikát, aki szetint a falu oltott fele kihalt, leszedjék.
#42127: ez mekkora 5let, a Pfájzer-vízágyú és könnygázspray sztem költséghatékonyabb, én direkt Pfizer feliratú furgonokban küldeném ki a jardot ezekre
-
-
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Vágom és emiatt a fejem is vágom a falba hidd el.
Tudom te folyton azt mondod nem lehet megúszni a fertőzést, egyszer mindenkin át megy. Szerintem ez nem így van. Aki nem megy be a sűrűjébe az meg tudja úszni.
Nekem is kb azok az aggályaim amik t72killernek, hogy egy közepes hatékonyságú valamit akarnak kötelezővé tenni?
Nézzük Ausztriát. Szerintem februárban nem a legújabb generációs vakcina lesz kötelező. Hanem ami van.Itthon szerintem messze vagyunk a kötelezővé tételtől. Szerencsére választások is lesznek tavasszal, ezt tuti nem lépik meg 1 éven belül. Aztán lehet már jövőre nem is lesz ekkora buli a dologból. Nem vagyok jós, de kb ezt képzelem.
-
-
-
Kérdés mit tesznek kötelezővé? Előírják, h kötelező x hónap y napjáig, és neked "véletlen" a rendszer csak vmi keleti csodát dob, mondván a karanténmentes nyugatra utazás/nyugaton mozgás nem alapjog?
Fentebbi imprint témához csatlakozik: biztos jó az, hogy a vuhani struktúrát 4x is a szervezet fejébe verjük, többtízezres vuhani antitestszámot generálva, sokan a szoft vagy hard kötelezettségek miatt?
Óvatosan azzal, konkrétan mire kényszerítjük az embereket.
-
-
-
-
fatal`
titán
Mondjuk nem egyszer volt emlegetve a (kezdő) dózis. Így oltva felületről nem biztos, hogy akkora probléma, kap egy kis löketet az immunrendszer (most nem az egy légtérben lévő aeroszolos cuccról beszélek, csak a liftgombról).
Persze ez csak ötletelés és senki ne próbálja ki szándékosan.
-
Ringman
félisten
igen, nekem is furcsa, azért ennyire nem szar a helyzet (persze nem is jó)
a fáradtság meg a nehézlégzés minden 5. ill. 10. embernél mondjuk annyira nem tűnik lehetetlennek amúgy, de előbbi pl. elég megfoghatatlan:
(+ a rossz szaglást is mellérakhatjuk)
Among commonly reported PASC symptoms, fatigue and dyspnea were reported most frequently, with a prevalence of 0.23 and 0.13. -
AsakuraDave
őstag
Nem az a hálója de home officeba napközbe mondjuk a nappali kanapén hevert 2-3napja mikor még nem tudta, hogy covidos. Most ha bele fekszem ebbe a kanapéba úgy hogy kb max 1 napja nem volt Ő rajta akkor mikor esélyes, hogy elkapom a covidot? Ha érintkezik az arcommal a kanapé? Rá ülök, hozzányulok utána az arcomhoz, detto?
-
Drizzt
nagyúr
Persze, de az exponenciális növekedés sem ott törik csak le, ha mindenki elkapta. Csomó másik tényezőn is múlik, hogy mikor megy át konstansba, vagy szinuszosba a terjedés napi esetszáma. Amúgy halottak száma alapján annyira nem is lenne meglepő, ha pl. UK közeli esetszámaink lennének. 60e-et huzamosabb ideig ott sem tudta átlépni a napi esetszám, pedig a klasszikus korlátozások nincsenek meg. Ez a napi maximum limit érzésre alacsonyabb idehaza, de tényleg annyira sok tényezős, hogy csak tippre merem ezt mondani. Lehetne itt hasonlítgatni időjárást, népsűrűséget, nagy népsűrűségű városok arányát, meg minden egyebet.
-
mpo
veterán
micsoda erkölcsbajnokok a kínaiak
Eltűnt a híres teniszező, aki szexuális erőszakkal vádolta meg a korábbi kínai vezetőt.
Peng Suaj, Kína egyik legnagyobb sportsztárja, november 2-án, a Weibo nevű kínai közösségi felületen írt posztjában azt állította, hogy a volt miniszterelnök-helyettes, Csang Kao-li szexre kényszerítette őt. A november 2-i írás óta nincs információ a sportolónőről.Ha valaki kiteregetné a vírus eredetét, előbb meghalna, mint az első billentyűt leüti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- DJI RC RM330 drón távirányító +napellenző +nyakpánt +színes joystick
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI Air 2s drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest