-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
félisten
koreai+japán helyzet: [link]
+ a most megfuttatott "immunity debt" témakörben pár link:
Putting my threads on immunity debt, RSV and flu, etc. in one place. 🧵 of 🧵s.---
kurva nehéz beismerni a kormányoknak hogy csődöt mondott a járványkezelés, mert önmagában az oltás nem old meg mindent -
-
kpityu2
addikt
Szándékos vagy gondatlan bűncselekmények esetén a bizonyítékok nem szoktak csak úgy előpattanni a semmiből, főleg ha a tettes igyekszik eltüntetni azokat. Kideríteni, hogy miként történt pedig azért fontos, hogy a jövőben ne fordulhasson elő. Ha laborszökések voltak, akkor szigorítani kell a kutatási körülményeken. És nem kell kükönösebben nagy képzelőerő, hiszen a biztonsági szabályok tudatos vagy figyelmetlen áthágása egyáltalán nem szokatlan dolog. És ez esetben a veszély még a nukleáris kutatásoknál is nagyobb.
-
kolopele
nagyúr
Ez azért fura, nekem is extráim voltak mindig is a velem született szívizom vastagodás miatt, de mint máskor is leírtam már, nálam az első Moderna után jelentkezett a mellkasi nyomás meg a kicsit is magasabb (80-90 - es) pulzus esetén a ritmuszavar, plusz a látótérkiesés. Covidos nem voltam, ezért arra nehéz lenne ráfogni.
-
kolopele
nagyúr
Az anyósok sokat kibírnak. Az enyém elmúlt 83, végig cigizte a fél életét, olykor nem vetette meg a töményt sem, és mindössze a térde fáj már nagyon kb. 2 éve
Nekem már ott a porckorongsérv 40 éves korom óta, és még sorolhatnám. Amúgy én is köhécselek és légszomjazok kb. 2 hete, a teszt ellenben negatív, szaturáció 98-99.
-
-
-
izé... nettó személyeskedés a kommented, tulajdonképpen még irányomba is. félévente egyszer kommentel egyet, bármekkora marhaság, akkor sem áll neki kardozni veletek az igazáért, úgyhogy igazából erősen túlzásnak érzem, amit írtál, ráadásul, ha nem írod meg, már el is halt volna az ügy.
-
Nekem a mostani esettel (a syberia által linkelt cikkel) kapcsolatban van egy ilyen érzésem. Született egy preprint, ami a formai követelményeknek megfelelt, így bekerülhetett egy olyan környezetbe, ahol tudományos publikációnak látszik. És máris született róla egy csomó újságcikk (tegnap rákerestem), ami látszólag teljesen ártatlan, hiszen csak a publikáció megállapításait ismerteti. Amit pedig lelkes oltásellenesek tovább osztanak minden lehetséges fórumon. (Az abstract megtekintés száma közelítette a 150 ezret, ez nem egy átlagos érdeklődés...) Aztán a cikk vagy átcsúszik, vagy visszavonják, de a célját így is betöltötte.
Mindeközben: Répa emojival álcázzák magukat az oltásellenesek Facebookon
-
nyilván az antivax/ivermectines/x réteg meg úgy gondolja, hogy már ezerszer be lettek bizonyítva, hogy a szurik ölnek, mi mégis vakon hiszünk a tudományban. csak az a baj, hogy ezeket a cikkeket tényleg érteni is kellene, nem csak feketeövesre olvasni magunkat konyhabiológiából. egyszerűen nem megúszható az az egyetem, ha az ember komolyan akarja venni a kérdést...
-
-
PuMbA
titán
Nálunk majdnem az egész cég elkapta és pont bent voltam 1 napot az előző héten. Most van a tetőzés. Szerencsére csak hétvégén volt erős torokfájásom, gyengeség és izom, ízületi fájdalom, előtte pár nap csak gyengeséggel, de ma már jobban vagyok.
Szóval ja, érdekes, hogy amíg a tömött plázában ebédeltem 100 ember között, moziba mentem vagy a buszon, a villamoson, hév-en utaztam, ott sosem kaptam el. Mindkét elkapásom eddig úgy történt, hogy kevés ember egy légtérben.
-
-
az ivernél van egyébként egy hatásmechanizmus, ami alapján akár működhetne is, ott ment félre sokaknál, hogy feketeövesre olvasta magát belőle a medxriv-en, utána meg már adta magát, hogy a gonosz bigpharma nem engedi, hogy komolyabban kipróbálják. aztán jött az, hogy mindenféle távoli helyeken egy-egy hullámban csodát tett stb.
-
kpityu2
addikt
Ebben tök igazad van, csak azt látja az ember, hogy a favipiravirt meg cukorkaként osztogatták a háziorvosok miközben kábé ugyanannyira hatásos. Egyébként valóban hülyeség, hogy ősbűnnek számítana, hiszen rengeteg szóbajöhető hatóanyagot kipróbáltak indikáción túli felhasználásként. Az iverrel meg ki tudja mi az igazság, láttam tanulmányt amiben 3CLpro inhibibitorként volt valami hatása, nem véletlenül csúfolták a Pfizer hasonló kísérleti gyógyszerét pfizermectinnek.
Itt egy tanulmány a szóbajöhető molekuláris hatásmechanizmusokról. [link] Én azért meghagynám a gyógyszerkutatóknak a dolog tisztázását.
-
-
VÁMpír
aktív tag
köszi, közben találtam ezt a cikket, ami megerősíti azt, amit írsz:
https://g7.hu/vilag/20220811/orultseg-raketakkal-loni-europa-legnagyobb-atomeromuvet-nuklearis-zsarolas-a-haboruban/
Bár Aszódi Attila elég elkötelezettnek látszik Paks2 ügyében, talán ennek ellenére mérvadó az amit ír, h Mo.-n emiatt nem kell aggódni (csak humanitárius okokból). -
kolopele
nagyúr
-
Drizzt
nagyúr
"Egyébként még így 2,5 év után sem mondanám rossz döntésnek ami csináltak, mert így is rengeteg embert védtek meg akkor, amikor máshol már hullottak mint a legyek."
5M emberbol 2500 halott ennyi ido alatt osszesen. Azt hiszem van mit irigyelni. De nyilvan konnyito korulmeny volt a sziget jelleguk is.
-
mozso
senior tag
Hol olvastad, hogy ha most 4.-et kersz, akkor osszel nem kaphatsz az ujbol?
Amugy kizartnak tartom, hogy osszel lesz uj - BA.4-5 ellen keszitett cucc Europaban. Maximum BA.1 okositott lesz szerintem es kb. februar vegen talan a BA.4-5 verzio.
Addigra meg mar BA.7-9 szinten leszunk :-) -
Drizzt
nagyúr
Ha jól emlékszem, te 60 felett vagy? Akkor én mindenképpen tolnék negyedik oltást most is. De csak saját véleményem. USA-ban annyit látok, hogy az őszi vakcinálás kapcsán azt mondják, hogy aki jogosult most a negyedikre és kéri, az kaphat majd hamarosan ötödiket is az újjal, csak emiatt ne habozzon.
-
Drizzt
nagyúr
Ha kozben az omikron fertozes megvolt, akkor nem biztos, hogy ne pont egy vuhani alapu oltassal jarnal jobban. Nem veletlen, hogy a kovetkezo vakcinak valoszinuleg bivalensek leszenk.
Nekem ugy nez ki, hogy muszaj lesz gyakrabban oltani, mert megvolt a tukrozes es megis nagyon ugy nez ki, hogy Crohn-om, vagy mas ibd-m van, szoval az oltasok kiemelt fontossaguva valnak nekem 40 alatt is.
-
picit le kéne higgadni emerről is... gulágokban szokták átnevelni az embereket... ha mindenkit át akarnék nevelni, aki hülyébb nálam, nem maradna idekint senki
nyilván aki halálosan fenyeget, az meg btk. téma, csak ugye komolyan is kéne venni a hatóságoknak. döbbenet, hogy ez odaát sem megy.
-
egyelőre úgy tűnik, hogy:
- az antitestes védekezés nem ér sokat a legújabb variánsok ellen már
- és amúgy is csak szuri utáni 3 hónapban van
- marad a t-sejtes, amit viszont 3 oltás megcsinál már jól
- valamennyi imprinting van azértaki nincs igazán beparázva most a vírustól és/vagy nem veszélyeztetett, az nem kell, hogy oltson. az ajánlás is ez.
-
kpityu2
addikt
Hát, akár azzal is kísérletezhettek, benne van az X járvány gyanúsítotti körben. A kínaiak Kanadából is csencseltek vìrusokat. Azután, hogy éppen mi van kézben amikor megbotlik a laboráns, az már a véletlen... Bár én inkább arra tippelnék, hogy a covid hazavágta az immunrendszert és azért jött elő.
-
-
Drizzt
nagyúr
-
"the Delta and the Omicron variants were found to have comparable incubation-period distributions with an average of 4.1 days for the Delta variant and 4.2 days for the Omicron variant"
Szinte biztos, hogy nem fog 2hétig bújkálni az emberben, ha tünetes fertőzés a vége. -
-
Drizzt
nagyúr
Azert a tesztelest mar mashol sem viszik tulzasba. Pl. Izraelben is a napi 10k esethez tarsul ~30-40 szazalekos pozitivitas. Szoval ez itt egy gyors hullam lesz hatalmas esetszamokkal, de az esetszamokhoz kepest nem tul nagy sokkhatassal a korhazakra. Kb. az orszag fele covidos lesz, de ehhez 10k-nal joval kevesebb elhalalozas varhato.
-
Z.É.T.
őstag
Anekdotikus: a tágabb köreimben is mozgolódás van, leginkább a szépségipari körökben hallom, hogy egyre több az időpontlemondás covid miatt (és enyhe tünetes vendégek többsége simán elmegy a fodrászhoz, kozmetikushoz, akár van pozitív gyorstesztje, akár nincs)
Plusz a kisebb nagyobb covidos fb csoportokban is szaporodnak az esetek, nyűgös beszámolók.
Indul ez megint, kérdés, hogy mit ér majd a régi ótás', régi átesés. Meg itt milyen arányban ront esetleg a korábbi átesés. (omikronnál a saját közös belső párszázas oltatlan stat alapján 10% körül volt, akit az enyhébb omikron jobban odavert a morcosabb alfa-delta átesés után)
-
-
kolopele
nagyúr
Mindenben igazad van, csak sajnos mire anyósom észrevette a nem szteroid gyulladásgátló tartalmú gyógyszer esetében a bajt (fekete széklet) már meglett a gyomorvérzés. Szerencsére rendbe tudták hozni végül. Nem diklofenák volt, attól eleve azonnal kiütései lesznek. Én sem bírok a porckorongsérvre szedni semmilyen erősebb fájdalomcsillapítót a gyomrom miatt, lényegében marad a nem túl hatékony (de annyira nem is rossz) paracetamol.
-
-
syberia
veterán
Persze vágom az orvostudomány önkéntes kiközösítettjeként nem vagyok méltó a gyógyszergyártók önzetlen jóteményeiből sem részesülni, máris elégetem a gyógyszereimet
Amúgy egyre aranyosabb variánsok bukkannak fel, most mi lesz?
24 tüskefehérje mutációval rendelkezik a legközelebbi rokonához képest: P9L, T95I, C136H, D138V, V143D, Y144del, T240I, A243del, L244del, Y266del, G339D, R346K, N354K, K444T, L452Q, S477N, T478K, G482S, V483A, G485D, Q498K, N501Y, D614G, P681R, T859N
-
Drizzt
nagyúr
Már vége van, 9-10 hétig tartott, attól függően, hogyan definiáljuk. Én csak a kórházi esetek alapján néztem. Ami messze elmaradt a csúcson is a BA.1-hez képest. A domináns a BA4 volt, némi BA5-tel fűszerezve.
BA.1 csúcson 10K ember volt kórházban, BA4-BA5 csúcson 3K. Most már 1.8K és folyamatosan csökken.
[link] Hivatalos kórházi statisztikájuk ez.
-
-
Az új oltásokkal, sajnos, sok baj van:
- Súlyos betegség ellen a régi oltások is elég jól védenek (booster-rel). Másik oldalról az új oltások sem védenek sokkal jobban, amennyire tudni lehet.
- Fertőződéstől manapság nem igen védenek az oltások, se a régi, se az új. A vírus túl tökéletes lett, olyan brutális ellenanyag szint kell ellene, amit a szervezet nem tart fenn huzamosabban.(?)
- A BA.1 kvázi kihalt, jelenleg a BA.2 is efelé halad. A BA.2.12.1, BA.4, BA.5, ellen nem sokat ér (nem ér semmit?) a BA.1 immunitás. Szóval lehet, hogy valamit segítene a BA.1-es oltás (boosterként pl.), de megváltás nem lenne.
- Az oltóanyag tesztelés bajos. Egyfelől gyorsítani kellene, mert rég kihal a variáns, mire lefutnak a tesztek. Másrészt a teszt is nehézkes, mert ha a lakosság 98%-nak van antitestje (britek, dél-afrikaiak, pl.), akkor nem egyszerű teszt alanyokat találni.
- Viszont a kormányokban nincs hajlandóság, hogy a tesztelésre vonatkozó követelményeket enyhítsék (lásd a vérrögök meg a szívizom gyulladás körüli hisztériát.)
- A kormányok egy részének jelenleg arra sincs pénze, hogy egyáltalán bármilyen oltóanyagot vásároljon (lásd USA), arra meg pláne nincs, hogy ezek fejlesztését dotálja (olyan mértékben, mint korábban.)
- A lakosságban sem dühöng az oltási hajlandóság.
- Jelenleg kedvezőbb a járványhelyzet (kórház, halál szempontból), és a lakosság ingerküszöbe is sokkal magasabb lett, nincs nyomás az illetékeseken oltás (vagy bármilyen védekezés) ügyben.
- Szóval lehet kivárásra játszani, pl. beérhet addig valami: széles spektrumú vakcina, orrspré, ilyesmik. -
Ha covid-szezon van éppen, akkor hajóúton garantáltan össze tudod szedni, még ha tényleg PCR teszt mindenkinek is a beugró és becsületesen meg is csinálják. Legjobb kocsival egy kibérelt házikóhoz menni - amikor még nem voltak oltások meg kb semmi, mi is így nyaraltunk Normandiában, a beindulófélben lévő 2. hullámban. Persze akkor nagyon eretneknek számítottam a topikban
.
#62569: +1. Már a deltára is korlátozottan volt igaz, omikron ba.1-re max statisztikailag kimutathatóan, ezekre a ba.x.xxx-ekre meg valószínű már egyáltalán nem számít a terjesztésnél 2-3-4dózis vuhani cucc.
-
kw3v865
senior tag
-
Az externáliák nagy visszafizetésének korát éljük. Ezek közül az egyik a túlnépesedés+globalizáció: bizony egy életrevaló virnyák a korábban megszokott évek helyett napok alatt lefutja a Toronto-Moszkva-Tajpej-Auckland távot. Ha ezzel lépést akarunk tartani, akkor két dolgot tehetünk: vagy hipermodern+precíz modellek alapján minden új kórokozó génállományából megfejtjük, hogy lesz-e ebből világjárvány, vagy rajtra készen tartunk milliárd dózis/hét szintű rugalmas vakcinagyártó kapacitásokat felgyorsított tesztelési-dokumentációs procedúra mellett. Ha most tényleg egy ~feketehimlő járvány előtt állunk, az kemény lecke lesz - 3-4hét és kiderül.
-
pjen
félisten
Én is mesélhetnék. Havernak volt egy Toldi bringája megpróbáltuk hányan tudunk egyszerre menni vele. Heten voltunk rajta, aztán kb 100 méter után 10 felé repültünk. Rendszeresen játszottunk biciklis fogót, estünk keltünk és sorolhatnám. Mindíg volt 1-1 haver akinek valamily eltört, de simán túléltük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest