- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lehetetlen megállapítani, mert az mRNS oltásokra tudtommal nincs olyan teszt, mint a vektorosokra és a sinora is elég körülményes lenne (vuhani spec nukleokapszid antitesteket kéne keresni, nem tudom ezekből van-e elég/elég nagy-e a különbség az egyes variánsok közt, hogy kibukjon a simli).
Nem hiába tolta be nagyon gyorsan az antivaxx társaság, hogy Csollánynak volt 2 Pfizere is - utólag teljesen ellenőrízhetetlen.
-
fenébe a nyomorult "személyiségi, szabadon garázdálkodok, de a társadalom nem tudhat róla" jogokkal, angolszász módra kiraknám a VÁSÁRLÓK és a dokik pofázmányát és teljes nevét a netre. Marhára elegem volt abból, hogy a kamupapírokkal gépre került figurák egyenesen az antibaxter tábor "érveit" erősítik.
Antivaxx csoportokban még mindíg megy az "írj privit" mozgalom, egyik-másikra lehet rá kéne mozdulnom, bukjon ki.
-
Ringman
félisten
megjelent a mild death is, előző hullámokhoz képest ez van, de lehet hogy egyes halálozások még a deltához tartoznak: [link]
az mondjuk para lenne, ha 70%-os korábbi átesés + az alábbi átoltottság mellett hozná a wuhani vagy a béta számait, de ezt még korai kijelenteni.---
a felfutás viszont megállni látszik, de ez lehet backlog is, meg volt valami IT-gebasz is a dél-afrikai rendszerben: [link] -
lacafaca
addikt
ne kezdjed már te is
hol látsz szalonnát említeni a te posztodon kívül?
kockahasam meg soha nem lesz, mert 30 éve gyúrtam utoljára és már amúgy is öreg vagyok bohócnak, hogy most kezdjem el...és de, bárki összerakhat magának olyan étrendet, amitől aktív fogyásnak fog indulni mindenféle edzés nélkül, bár ezt is ezerszer átbeszéltük és kielemeztétek, hogy ezisfasság, szóval nem fogom elkezdeni megint -
Kékes525
félisten
[Omicron variant genome evolution and phylogenetics]
"In comparison to other variants, the number of nucleotide changes in the Omicron genome was in the following order: SARS-CoV-2 USA isolate > Mu variant > Beta variant > Delta variant > Gamma variant > Alpha variant > Omicron variant, with 141, 140, 138, 132, 130, and 109 mutations, respectively (Figure 1). The Alpha variant had the greatest identity rate with Omicron variant (99.63%), followed by Gamm and Mu variants (99.56%). The SARS-CoV-2 USA isolate has the lowest identity (99.53%). Furthermore, Omicron variant showed the greatest number of gaps during genome alignment with other viruses, ranging from 43 to 63 gaps "
-
Kékes525
félisten
"ha nem most szökken szárba az mrns, konkrétan a legkomolyabb technológiájú cucc lenne."
Így is az. Ha a járvány nem lett volna a technológia lehet hogy ismeretlenül elhal. A kutatók a múltban nem nagyon érdeklődtek utána. Senki nem bízott benne, mert megvalósíthatatlannak tartották az mRNS nagy fokú instabilitása miatt. [The tangled history of mRNA vaccines]
-
BlackV
őstag
A sputnik back office amennyire tudom csinált nagy disznosagokat hogy lejarassa a nyugati vakcinákat. Érzésem szerint kicsit vissza lettek szivatva elegánsan, mert hát az info ott van a tanulmányban.
Rendesen kiéleződött a helyzet nyugat es Oroszország között mostanában..
-
Gothmog
senior tag
...anyós azért méretett, mert a 2 sino után még elég vacak eredménye volt.
Én is ezért mérettem a boostert követően. (Az alap Sino után csak három hónappal mérettem egyet, miután már kb. harmincadszor mentem át a Ferdinánd hídon a Whitelab bódé felett, és azt gondoltam, akkor ugorjunk már be egyszer, ha úgyis ennyit járok errefelé. Majd jött a kiábrándító eredmény (zéró antitest). Amikor meglett a booster, akkor a megnyugtatásom végett mentem el méretni. Most pedig szimplán csak a tudományos kíváncsiság hajt. Vélhetően tényleg ez lesz az utolsó méricskélés. Még egyszer utoljára befizetem a kíváncsi idióták adóját
)
-
syberia
veterán
A világ nem látta előre, hogy a vírus ilyen hatékonyan meg fog szökni a vakcinák elől, nem kárhoztatom a döntéshozókat, valami tenni kellett a járvány fékezése érdekében.
Talán újfajta oltóanyagokkal lehetne véget vetni a variánsok érkezésének, valamikor említettem őket, amúgy csak találgatni tudok.(#48165): Tehát variáns-specifikus immunitás kéne nekünk. A tudjukmi az nem vakcina, de nem is tudja kikerülni, az omikron sem. Az olaszok szép csöndben engedélyezték.
A legígéretesebb eredményeket mutató korai terápiás protokollok tanulmányozása, vajon miért ördögtől való itthon -
-
proci985
MODERÁTOR
akkor mar a delikvenst is buntetni kene amikor hasznalja, pl utazni vagy csak siman bemenni pl az A38ra.
mindenki mast is veszelyeztet maga korul.
syberia: a virusok mutalodnak, tavaly januar-februar korul is valos esely volt az Omikron megjelenesere, mar akkor is volt tobb, kulonbozo varians.
-
Sir Pocok
őstag
Itt a lényeg:
They found that the novel Omicron variant replicates faster than the original SARS-CoV-2 virus and Delta variant in the human bronchus. At 24 hours after infection, the Omicron variant replicated around 70 times higher than the Delta variant and the original SARS-CoV-2 virus. In contrast, the Omicron variant replicated less efficiently (more than 10 times lower) in the human lung tissue than the original SARS-CoV-2 virus, which may suggest lower severity of disease.
-
BlackV
őstag
Ja amúgy gyerekekről jut eszembe a viral load elméletre egy súlyos keresztkérdés ami eszembe jutott: a gyerekek miért nem kerülnek tömegesen kórházba? Nagyon sok gyereknek kellene ha a kezdődózis a döntő, hisz ha egy gyerek egy megtermett felnőttől kapja el, az számára többszörös dózis. Az nem létezik, hogy csak gyerektől kaphatja el egy gyerek.
Amúgy ZÉT találta ki az egészet én mindig is mondtam neki, hogy ingatag elmélet. -
Ha 8-10évig ez menne, akkor az már igencsak meglátszana az ország népességi számain. De nem csak a nyers 40%-kal magasabb halálozás, hanem:
- a bizonytalanság, vagy egyenesen covid-komplikációk miatt kevesebb bevállalt/született gyerek
- a romló általános eü helyzet miatt növekedő kivándorlás
- a több covid kör miatt felszaporodó longok esetleg tovább növelhetik a halálozást.
- a sok járvány letaglózza a gazdaságot, ami növeli a szegényebb, egészségtelen életmódra hajlamosabb, drága magánEÜ-t megfizetni nem tudó, halandóbb rétegek arányát. -
BlackV
őstag
"srácok, ha komolyan azt gondoljátok, hogy 40 ezres antibácsi híján baj lesz, akkor februárban kb. mind megmakkantok."
Reméljük ezt Darth Omicron is olvassa és elgondolkozik rajta, hogy túl szigorú lett a küszöb.
Amúgy en olyan 2-5000 au ml közé teszem az alsó vonalat Omi ellen igy tippre, a viral loadot is figyelembe véve. Így a 3 hónap kijelentes atlag populaciora nálam rendben. Van aki 6honapig is jó lesz, van aki csak 1-2. -
Kékes525
félisten
Azért kell előtte oltani. Legalább 1 hét kell a hatásához. A magas antitestszáma egy darabig úgysem változik (tehát ebből a szempontból mindegy). Az immunsejtek érésére pedig hónapokat kellene várni (azaz most ez sem jöhet számításba). Januárba pedig már az Omikron fog terjedni. Arra most kell felkészülnie annak, aki teheti.
-
Mi nem néztük meg, h magas-e a gyerek antitest-szintje, de az osztálytársak között több gyerekről is kiderült, hogy vannak antitestjei -- meg lennék lepve, ha a lányom teljesen elkerülte volna. Viszont kb. ket eve nem volt beteg egy másfél napos nyári lazat eltekintve (ami vicces volt, hirtelen 39 fok feletti laz kb. 20-24 oran keresztül, egészen 39.7-ig, 36 orabol 32-t végigaludt, aztán felkelt, megkajált, es lement a strandra, mintha mi sem történt volna, 100%-osan erezte magát
).
Viszont vérvételt nem akarok, mert annyira traumatikus neki (bezzeg az öccse az kb. leszarja).
Azért is akarom most oltatni, hogy mire Lord Omicron ideér, addigra mar antitestet pisiljen. Es az kb. 2-3 het maximum.
-
-
Vesa
veterán
"és a 196 esetet mind meg kéne nézni, kiderülne legalább a feléről, hogy minden egyéb bajuk is volt"
Pontosan! Ehhez van egy példa tágabb családból. Elhunyt egy idős rokonom Covidban pár hete. 3 oltása volt.
De! 94 éves korában érte a halál, leukémiás volt, és kb. ezer más baja. Ennyi. -
Ricardo
titán
Így van, a gyógyszerek és a helyes táplálkozás (sőt a mozgás, és kompletten az egészséges életmód) nagyon fontos, de azért a helyén kell kezelni.
A gyógynövények meg működő civilizáció mellett is fontosak, és megvan a maguk fontos helye, és feladata benne.
Ha összeomlik az egész, akkor meg csak azok lesznek.Az más kérdés, hogy a civilizáció megborulása utáni szituációban elég sokadlagos gondja lesz az embereknek, hogy mennyire étkeznek egészségesen. Valószínüleg a gyógynövényekhez való hozzájutás is megnehezedik valamelyest azok számára akik szeretnének hozzájutni.
-
Ricardo
titán
Ő a gyógyszer vonalon látja a megfejtést. Hol az iver, hol más lesz csodaszer, az éppen aktuális antivaxer trendnek megfelelően.
Másik antivaxer topiktársunk növényekben utazik, (kinek miben van érdekeltsége), így ő abban lát megváltást. Káposzta, csírák, vagy közönséges orbáncfű (Hypericum perforatum).
-
Ringman
félisten
remélem ez nem valami önkéntes mellékhatás-riportoló rendszer, mert akkor még annyit sem ér.
ilyesmire gondolsz?
adrreports.euA weboldalon található információk nem jelentik az adott gyógyszer és az észlelt mellékhatás(ok) közötti, lehetséges kapcsolat igazolását.
A weboldalon található információk a jelentéstevő megfigyeléseit és véleményét tükröző, feltételezett összefüggésekre vonatkoznak. A gyógyszer és a hatás közötti ok-okozati viszony tudományos értékelése a gyógyszerrel kapcsolatos előnyök és kockázatok folyamatos nyomon követésének részét képezi; az értékelés számos egyéb tényezőt vesz figyelembe, például a beteg egészségi állapotát és kórtörténetét is.
Az információ vonatkozhat az alkalmazási előírásban és a betegtájékoztatóban már szereplő, ismert mellékhatásokra is.
A feltételezett mellékhatások EudraVigilance rendszer szerinti száma nem szolgálhat a mellékhatás előfordulási valószínűségének meghatározására. Ez azért van, mert a számokat más tényezőkkel összefüggésben kell értékelni; például, hogy hány ember szedi a gyógyszert, valamint hogy milyen régóta van a gyógyszer a piacon.
Az EudraVigilance rendszer egyes esetei általában egyetlen betegre vonatkoznak; egy jelentésben azonban több mellékhatás jelenthető. Ezért a mellékhatások száma nem minden esetben azonos az egyéni esetek számával.
Az EudraVigilance rendszerben szereplő mellékhatás-jelentések nem tartalmazzák az adott gyógyszer előnyeivel és kockázataival kapcsolatban rendelkezésre álló összes információt, ezért önmagukban nem használhatók a beteg kezelésére vonatkozó döntések meghozatalához; először egyéb információforrásokat, például a kísérőiratokat/felírásra vonatkozó tájékoztatót kell elolvasni.
Egészségügyi szakemberrel való előzetes egyeztetés nélkül a betegek és a fogyasztók nem változtathatják meg, illetve nem hagyhatják abba felírt gyógyszerük szedését. -
Ringman
félisten
jó, hát olyan szempontból valóban nem éri meg oltani, ha nincs, vagy elhanyagolható esélye annak, hogy elkapod a covidot, de azért elég veszélyes lenne erre alapozni (más országok is ráfaragtak már erre)
az adatokat meg itt linkeltem: #47872
ha nagy valószínűséggel (már 40% fölött is) elkapod a covidot - amire elég jó esély van -, akkor 40 alatt a modernán kívül még akkor is mindennel jobban jársz még akkor is, ha csak és kizárólag myocharditist okozna a covid.
-
syberia
veterán
japánban hányan kaptak pfizer szurit? [link] [link] a legtöbb Pfizer
Szerintem a beoltott lakosság összes egészségügyi okből bekövetkező halálozási számát, a lakosság be nem oltott felének ugyanennek a halálozási arányszámnak ismeretében lehetne kiszámolni.
A tanulmány amúgy nem "peer-review", de ettől még lehetnek benne további vizsgálatokat indokolttá tevő megfigyelések.Nem az elbizonytalanítanítás a cél, hanem a figyelem felhívása az esetleges hátulütőkre. Ha a vakcinaprogram a virtuális térben futna, a hibakeresők szerepe kulcsfontosságú lenne. Vagy vessünk fátylat a bugokra, és ne foglalkozzunk a javításokkal?
(#47873): Elfogadom hogy így látod, én továbbra sem vagyok meggyőződve a biztosságosságukról, és nem azért mert oltásellenes lennék. Az év első felében sokkal bizakodóbb voltam, hogy az oltásokkal véget lehet vetni ennek a diliháznak, de mostanra még mélyebben benne van a világ a csávában az újabb variánsokkal.
Valami nem kerek itt. -
kolopele
nagyúr
Akkor nem írom le, nem tudtam hogy értesültetek e már róla, de ezek szerint igen. Esetleg annyit még, hogy azt is tudni vélik, janssent adtak neki (jenssen - nek írják ők érdekes módon), ami most a sláger a "gyilkos" vakcinák közül. Ezek még a saját temetésükön is felkiáltanának egyszer még, hogy nincs covid, az oltás nem ér semmit........
-
Drizzt
nagyúr
[link]
Mar az eredeti linkedben is benne van, hogy Raab hulyeseget beszelt, de lehet csak kesobb kerult bele:
"On Monday, Health Secretary Sajid Javid told Sky News there were 10 individuals in hospital with the new Omicron variant. Dominic Raab then said there were 250, but later told the BBC there were nine. Officials say there are in fact still 10.""In the same hour, the deputy PM revised his figure for the number of people in hospital with Omicron down from 250 to nine during his appearance on BBC Breakfast.
"I know we've had one death," he said. "I think we've got nine people who are in hospital with it."
Officials later clarified that this was incorrect too, and there are in fact 10 people in hospital with the new variant, as Health Secretary Sajid Javid told Kay Burley yesterday." -
tisn
addikt
a gyerekeket, ha be vannak oltva, engedni kell(ene). velük a felnőtteket is. nem játék, hogy csinálunk egy szociopata generációt, most már jobban ismerjük a vírust is, szerintem többet vesztünk vele, ha szivatjuk őket. a saját kisebbik fiamon látom, hogy érezhetően el van maradva szocializációban a nagyobbikhoz képest, kihat a fejlődésére, mindenre.
sajnos valószínűleg még úgy is engedni kell a kicsiket szabadon mozogni, ha egy nagyon kis részük megszívja a vírussal(átoltva azért még jobbak lesznek az arányok)
és valahogy az is látszik, hogy amit kivédekezel egy évben, az visszajön a következőben és dupla akkorát üt. nem csak a covid mutációk, az rsv is ütős volt idén stb.
je egyetertunk. -
Nowhereman
őstag
A szociopatákat nem a bezártság, hanem a szabadjára engedett pszichopaták termelik ki, meg a hozzájuk igazított társdalom. Az olyan társadalom, ahol egybittes emberkéket manipulálgatják a pszichopaták. Ha kritizálod a "csak a vakcina" taktikát, akkor már antivaxer vagy. Be is gyűjtöttem itt.
Amit eddig műveltünk, az vírustenyésztés volt, nem védekezés. Alul-dózisolt penicillin esete.
A delta fertőzőpotenciálját 20%-ra számoltam, az ómega is még csak 40-50%. És nem a deltával való rekombinációtól kellene igazán tartani, hanem a MERS-szel való találkozástól.
Alul-szocializálódott gyerekektől tartasz? Be kéne tiltani az okostelót, meg a faszbukot, mert már az is úgy odavert a legtöbb embernél, mint 10 év magánzárka.
Ezerszerte nagyobb gond lesz, hogy óriási mértékű lesz a hava születések és a torz-születések száma - és az egy emberöltős probléma lesz. (tényleg nem szalad át az emberek agyán, hogy a petesejteknek is odaver ez a mindentszétqr vírus) -
Ringman
félisten
nem tudom itthon milyen lehet a helyzet az omikron elleni védettség szempontjából, az átoltottság alacsony (lakosságarányosan több, mint kétszer annyi oltatlan van, mint dániában), viszont több a 3x oltott és több aki már átesett (oltás nélkül nem lehet tudni mennyit számít, vsz. súlyos lefolyást kedvezően befolyásolja), illetve átesett+oltott.
viszont az eü-ellátás nyilván rosszabb, a járványügyi beavatkozásokhoz való hozzáállás különbségét meg ne is firtassuk.
-
lacafaca
addikt
-
Dare2Live
félisten
Ezt nem teljesen értem. Nálunk volt tavasszal 3hét oviszünet és annyi. Ettől még a maradék 49ben lehet szocializálódni.
játszóra ugyanúgy járunk, focizni is megyünk, uszás is van, balaton is volt. Adria nem de 1.5évesenek talán jobb is a balaton. OK csak négyen voltak szülinapon de nekem anno 6évesen szülinapi "partym" se volt.
Omicronnal sztem lehet tökmindegy de a wuhanit... simán meg lehetett volna fogni 3hét ROK/Kínai... féle lezárással, aztán végtelen teszt és kontaktkövetéssel. Hugom Svájcban van baromira szigorúan veszik de működik. Ja és ovoda is van. Kiváncsi vagyok mire mennek omicronnal. Meg Kína ha omicron rendesebben beszivárog.
@47723 Ez az egész überdurva.
-
PuMbA
titán
Igen. Nagyon nehéz kérdés kör. Nekem is kezd elegem lenni a maszkból, meg hogy nem látom senkinek se az arcát, csak a szemét pl. tömegközlekedésen és búslakodva ül mindenki. Be kell vallani, hogy nincs jó megoldás. Hiába védjük meg azokat akik belehalnának, ha közbe sokkal több, millió ember jovőjét megnyomorítod lelkileg, szellemileg. El kell engedni a búsba az egészet, én már ezen az állásponthoz nagyon közel vagyok. Ez a teszetoszaság tarthatatlan. Mindenkinek volt ideje dönteni, hogy oltat, nem oltat. Vége. Itt a felelősségvállalás ideje, elvileg felnőttek vagyunk. Aki nincs oltva, de lehetett volna, kidobják a kórházból.
-
Vesa
veterán
"nem játék, hogy csinálunk egy szociopata generációt, most már jobban ismerjük a vírust is, szerintem többet vesztünk vele, ha szivatjuk őket."
Egyetértek! Ez a 2 év bőven sok is volt ebből...
(de tudok bulizni gázálarcban is, csak azt kéne megoldani, hogy piáláshoz ne kelljen levenni...nyugi, nem komoly!)
-
bigdady
nagyúr
Óh ma edzésen 6-ból 4 ember épp azt beszélgette mennyit kell bevenni a szemesből meg hány ml meg állatorvos nem írhatja fel és Németországból meg Szlovákiából szereznek éppen 75 euró és még megelőzésre is jó meg akkor ordas nagy baromságokat hogy le se írom. Az ész továbbra sem kondi teremben terjed
-
Ringman
félisten
jelenleg ott tartunk, hogy
- a mostani vakcinák nem akadályozzák számottevően a (3x mrns a delta ellen 1-2 hónapig vsz. igen)
- a mostani vakcinák nem akadályozzák meg teljesen a longcovidot
- nem lehet tudni, hogy mikor lesznek lezárások és az milyen szinten, nincs fix protokoll semmire.akkor mire jó az elengedjük?
-
-
kolopele
nagyúr
Lehet, megvan miért fáradékony a nejem. Mivel pajzsmirigy alul működése van régóta, a vérképen a TSH változott meg megint, pedig jól volt beállítva. Ez megmagyarázza a fáradékonyságát, a covid megkavarhatta valamelyest. Szerencsére minden más oké, EKG is, labor értékek is. Szóval endokrinológus a következő lépés. Egy "medve" alkatú barátom (bivaly erős csávó) két Pfizerrel 200 - as vérnyomással és 140 - es pulzussal küszködik olykor a covid után, nagy eséllyel ez szívizomgyulladás, de majd holnap a kardiológián kiderül. Eddig is szedte magas vérnyomásra a gyógyszert, remélem nem lesz baja. Amúgy itt nálunk nagyon érdekes az, hogy mindenki aki Sino - t kapott lazán átvészelte a covidot, nejem meg íz szaglás vesztés, pajzsmirigy működés kissé felborulása 3 Pfizerrel meg egy tavalyi coviddal, most meg zárják erre a hétre az iskolát, mert a beoltott tanárok fele covidos lett, azt tudjuk ugye ők mivel lettek oltva. Érdekes azért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vicces képek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Óvodások homokozója
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest