-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
félisten
Rusvai Miklós azt állítja, a kínai vakcina más típusú oltóanyaggal keverve ugyanúgy véd a koronavírus variánsaitól, mint a többi.
Legalább egy vagy inkább két vakcinázás más vakcinával történt, ettől kezdve a Sinopharm is megfelelő emlékeztető oltásnak, de az a lényeg, hogy a három oltásból legalább egy vagy kettő más vakcinatípussal történjen
– fogalmazott Rusvai Miklós. Hozzátette: kizárólag a magas antitestképződés adhat teljes védettséget, ezért nemcsak a Sinopharm, hanem minden típusú vakcina keverése erősebb immunválaszt ad a fertőzéssel szemben.
-
-
[CS]Blade2
addikt
Nem tudnám most berajzolni a görbét 2 hónapra előre. Heti szinten már csak +10%-ot pakoltunk rá, jövő héten már tetőzhetne a görbe alapján, a világ összesítés meg már csökken is, mert nagyobb országokban csökken az esetszám.
2 hónapon át felfele kellene mennie, és hirtelen kellene visszafordulnia, gyorsan csökkenni, ha mindenki elkapná.
Lehet, hogy nem két hónap, hanem már szinte mindenki el is kapta, és sokkal jobban terjedt, mint gondolják? Repeta van, lehet, hogy hamar újra elkaphatod. Sok ország lazított. Nem fordulhatna most vissza az esetszám, hanem épp ellenkezőleg. Briteknél is a t..öm tudja, hogy mitől stagnál, van még bőven, aki sorra kerül, és nem rég a csúcson volt a legtöbb pillanatnyilag fertőzött, bent van a torokban és az orrban, a leggyorsabban fertőz, tárgyakon valszeg a legtovább marad fertőző képes.
Akárhogy nézem, ezt még stagnálásra is csak a lehetséges korlátozásokból a top-top kategóriás, ha meg tudná fogni. -
kolopele
nagyúr
Nejem hétfőn lázas volt, most algót szed doki tanácsára mert a bőre fáj, én meg elkezdtem szédülgetni, de már nem tudom mi lehet a valódi oka annak, hogy nem tudunk kijönni ebből az egészből. Ő négy hete, én 11 napja nem, viszont a gyerekek így lassan két hét elteltével talán végre igen. kop-kop....
-
[CS]Blade2
addikt
Nem veszik tudomásul, hanem valami elfojtás van a dolog mögött, azoknál, akiknél látod, hogy nem itta el az agyát, gondolkodik, de nem tudja elfogadni, hogy rábasztunk, itt van ez a sárga .... .Ezt az oltásra értem. Valami blokkolja náluk, hogy nincs 3. verzió, vagy elkapod élesben vagy elkapod oltottan. Ő nem akar oltást és nem akar covidot...
Még előrelépés, hogy akkor inkább el akarja kapni élesben, hátha ki tudja választani a variánst oltatlanul, mert legalább választott, döntött. Más kérdés, hogy majdnem egyértelműen rosszul. Hibahatár méretű lehet, akik sokkot kapnak az oltásnál, és stb.Szomszéd mondta most az előbb, hogy ismerősének a t*köm tudja már milyen baja lett az Pfizer oltástól, vakbele vagy a t*köm tudja már, mert annyira nem figyelek már ezekre.
Ha én mondanám neki, hogy nekem meg az ismerősöm beadatta a Pfizert, és másnap belehalt, ... elütötte a vonat... még helyeselne is, hogy ő ezért nem azt kérte, az a legrosszabb oltóanyag.
Egy 3x oltott, egészségügyben dolgozó emberről beszélünk.Erről a csoportról nem is szoktunk itt beszélni. Van szerintem 1.000.000 körüli magyar ember, aki valahogy eljutott odáig, hogy beadatott 2 adagot vagy 3-at, de k.va nehezen fogja felvenni a 3.-at vagy az esetleges 4.-et.
Látszik is az adatokból, hogy vannak ilyen rétegek. Vacilláló, oltott oltásellenesek.
Az 1.000.000-val lehet, hogy keveset is mondtam/tippeltem. -
Ringman
félisten
enyhe annak, aki min. 2× oltott, de inkább legyen 3× vagy 2×+átesett
a gyerekek meg szívnak.
---
Viruses don’t inevitably evolve toward being less virulent; evolution simply selects those that excel at multiplying. In the case of Covid-19, in which the vast majority of transmission occurs before disease becomes severe, reduced severity may not be directly selected for at all. -
-
Kaba
veterán
Az oltási igazolvány Május 1-én lejár a kétszer oltottaknak függetlenül
attól,hogy mikor kapták a második oltást?
Pl. ma kapta valaki a másodikat,vagy április 30-án kapja a másodikat,azoknak is érvénytelen lesz Május 1 után?
Upsz.félrement a hsz.Egy általános elvi kérdésnek szántam. -
Z.É.T.
őstag
@és mindenki:
Köszi, beszéltem egy (nem szak)orvossal, sztrók tünetekre figyeljünk, de egyébként 99.99% hogy poszt-covid, rengeteg ilyen eset van.
Ha pár nap alatt nem múlik, akkor el lehet kezdeni egy neurológiai vizsgálatot. (ami többnyire eredménytelenül zárul).((legjobb, hogy az egyetlen bevételi forrásom is megszűnik, amíg ez nem javul valamelyest
))
-
lacafaca
addikt
a gyorsan lefutó magas lázas betegség mindig jobb, mint a hetekig tartó közepes láz...csak védekezik a jól működő immunrendszer...persze a 40 az már sok és minden eszközzel csillapítandó, de ha megnyugtat picit, nekem kölökkoromban többször is volt, sőt a csúcs 40.6 vót, amikor agyonböködtek penicillinnel (anno ez volt mindenre a megoldás) és majdnem kinyiffantottak (azóta rajta is a kartonomon: neki ne)...de nem sikerült. 🤞
-
Z.É.T.
őstag
Nézd, nyilván fogalmam sincs.
Tünetmentesen pozitívnál még gyanakodnék.
De ami úgy totyog, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa, azt én kacsának vélem.Ez az egész akkor lenne kérdéses szvsz, ha nem lenne rá rengeteg tapasztalat betegektől és megerősítés orvosoktól, hogy simán lehet rövid időn belül újrázni.
Sajnálom, tényleg
-
daneel_hu
addikt
"na, nagyobikk (egyszer oltott) fiam mindjárt 39 fok...
én meg érzem, hogy valami nem oké bennem...
(a kicsi atom náthás + hőemelkedés)
úgy látom, akciós családi jegyet vettünk"
Aaaaztaaa... jobbulást!
Nem úgy volt, hogy az omikron (valszeg) rajtad is átment?
Mert ha nem akkor ok, egyszer mindenkinél befigyel nagyon úgy tűnik. -
[CS]Blade2
addikt
Nálunk úgy van, hogy felhívod a házidokit, és szólsz, hogy ez és ez a bajom, és ő intézi a tesztet. Eddig csak bátyámnak kellett tavaly 1-et kérni, aszem aznap este vagy másnap este meg is volt. Utána a munkahely intézte a másodikat, hogy visszatérhessen.
Barátnőjét meg a cégnél minden héten tesztelik, és onnan küldték haza, és oda is kellett visszamenni újabb tesztre.Nekem ott van a házidoki, ha telefonálnék, tesztelnének. Melóhelyen pedig speciális szabályok vannak. Ha szarul vagyok, és úgy érzem, hogy tesztelni kell, akkor telefonálhatok is, és akkor ők intézik, hogy hova menjek teszteltetni, de meg is vehetem számlával magam, és akkor fizetik (PCR-t), és a visszatéréshez is kell 2db negatív, azt is intézik.
Nálunk az is karanténba kerül, aki 3x oltott, de van egy karanténos egy háztartásban vele, ráadásul továbbra is 10 napra, és még utána is tesztelik mielőtt visszatérhetne. (Csak a kontakt kontaktja esetén nem kell)Mentőt hívsz, jönnek, aztán visznek szó nélkül.
Itt ilyen nincs, mint amit Ringman írt, hogy "anyám 90 alatti spo2-vel nem került kórházba tavasszal..."Vannak sz*r alakok arrafelé a házidokik, mentősök, kórházak tekintetében.
Itt szólsz, hogy teszt kell, tesztelnek, szólsz, hogy mentő kell, jön a mentő, ha pedig úgy érzed, hogy kórházba kell menned, akkor oda is felvesznek.
Kollégának egy negatív apró dolog volt, amikor összeesett cukrosan, covidosan, hogy a kiskaput nem csukták vissza a mentősök. (Egyedül él egy házban.) -
BlackV
őstag
"Egyenes szándék (dolus directus), amelyet a magatartás következményeinek kívánása jellemez.
Eshetőleges szándék (dolus eventualis), amelyet a magatartás következményeibe való belenyugvás jellemez."És még ezer meg egy tétel hanygságtól a gondatlanságig ami nem ment fel mondván én csak igénytelen vagyok.
-
BlackV
őstag
Házmester, nem házmester, állítod-e, hogy rendben lévő dolog az, hogy egy tömeges véleményformálásra alkalmas médium, a tudomány nevében, annak égisze alatt, arra hivatkozva, clickbait szalagcímben konklúzióként állíthat be egy tudományos vita alatt álló dolgot?
Mindenki arra hivatkozik, hogy a rendőrségnek, a bíróságnak nincs joga megítélni egy tudományos vitát. (Ez egyébként az alkotmányban is szerepel.) Akkor egy újságírónak miért van joga? Miért baj az, ha egy újságíró sem tehet meg bármit következmények nélkül?
Nem a tájokoztatással van baj, hanem a clickbait véleményformálással ráadásul mindezt anyagi haszon reményében.Kudarcot vallott a favipiravir a koronavírus ellen? – Egy japán kutatás leállítása is erre utal
Ez így jó? Erre van igényünk a továbbiakban is?
-
tisn
addikt
a kicsi határozottan jobban van, kop-kop, éjjel már nem is kellett lenyomni a lázát, este kapta az utolsót, most meg 37,2, az már-már felér egy kényeztetéssel a tegnapi 40 közeli fokok után.
na ez jo hir
megijedt a covid a korhazi csomagtol, nem akar intravenas favival talalkozni -
daneel_hu
addikt
Kitartást, jobbulást a delikvenseknek!
Más... gyorsteszt ma este NEGA, gyerekek NEGA. Asszony úgy tűnik meggyógyult. (2 nap láz volt, kis fejfájás ennyi)
Nekem 1 nap picit fájt a fejem, kicsit szar kedv.
Másnaposan sokkal szarabbul érzem magam.(de esetemben nem tudni, ez az omikron volt-e, de talán az mert nehezen hiszem, hogy asszony ne fertőzött volna minket le)
Szóval a tavalyi március-áprilisi dupla Sputnik-V elég volt hozzá.
-
-
attiati
veterán
Valószínűleg csak egy részét látjuk annak, amit a Dobson kap kritikaként mindenféle fórumokon. Egyszerűen nincs annyi energiája, ideje, hogy felmérje az összes ember tudásszintjét, akitől kritikát kap és emiatt válogatás nélkül lehülyéz mindenkit. Persze lehet mondani, hogy ezzel jár a nyilvánosság és aki nem tudja kezelni, az ne folytassa.
Sajnos ennek az éremnek is két oldala van.jobbulást a családnak!
-
-
Z.É.T.
őstag
Én minden döntést validnak gondolok, ha nem szemellenzős (Ne nézz fel!), teljesen reális volt a tiétek is.
Én meg a saját sanyarú sorsom miatt mindig a "bízom a legjobbakban és felkészülök a legrosszabbra" módon élek.
Én még mindig nem vagyok optimista a járvány kapcsán.
(én, én, én - szándékosan hangsúlyozva)
-
-
BlackV
őstag
Biztos, hogy nem csodaszer és az alkalmazási előírást szerintem is felül kéne vizsgálni. Nem vagyok benne biztos, hogy tényleg erre van szüksége egy 19 éves 3x oltott kislánynak.
De a felütés, hogy a favi szar, az nem biztos hogy teljesen igaz. A topik nem tehet róla, a topik is a gyógyszerésznek és az általa elindított cikkeknek hisz, mi mást tehetne? -
kolopele
nagyúr
Köszi, nektek is, megmondom őszintén hipochonder lévén már kezdek kissé parázni. Nejem tudom, hogy kevésbé erős, ugye nála a vuhani meg a delta is betett, aztán jött a micro, amit úgy tűnik a gyerekek meg én is keményen benyeltem nem csak ő, és ugye ennek már több is mint 3 hete (legalábbis nejemnél). Valahogy nem látom az alagút végét. A Favival meg már elkéstem szerintem, mert 8 nap eltelt.
-
kolopele
nagyúr
8 napja, hogy nagyon halványan ugyan, de pozitív lett a tesztem, akkor még csak némi torokkaparás, fejfájás volt. Két-három napja már az orrom is oda, íz, szaglás alig, plusz némileg erőltet a köhögés is. Ma reggeli tesztem:
Ráadásul a gyerekek sem igazán javulnak, a nejem két napig lázas volt. Ők már vagy 2-3 hete benne vannak, tehát előbb kezdték mint én. Ez azért már fura nagyon.
-
bigdady
nagyúr
Jobbulást!
Na mától mi is. Este gyerek kidobta a taccsot hőemelkedés, egész éjszaka kijött belőle minden amit evett ivott korábban. Teszt pozitív.
Anyja ugyanez (plusz hasmenés ami gyereknél nincs) kb 2 órás késéssel, teszt negatív.
Hogy lehet ugyanaz a hányásos tünet 2 óra különbséggel? Együtt kapták el? -
Asbee
veterán
Jobbulást. Ne gondolj a legrosszabra, sok gyereknél és felnőttnél is hallom, 1-2 nap magas láz, majd hirtelen javulás. Meglátod így lesz. Csak pozitívan.
Amúgy érdekes ez az omikron. Egyre több embernél, egyáltalán nem 1-3 napon belül jönnek a tünetek, hanem inkább 7-10 nap a kontakt után. Most már sokadik ismerős jár így. Kiderül, hogy covidossal volt kontakt, nézegetnek tesztet, semmi bajuk, negatív, majd kb ennyi idő után jön fejfájás, torokfájás, gyengeség, ízületi fájdalmak, hőemelkedés, láz, és a gyorsteszt is olyan pozitív mint a fene.
Egy ismerős így szült tegnap covidosan. Jan 22-én találkozott tesójával akiről kiderült 2 nappal később hogy pozitív. Tesztelte magát szinte folyamatosan, végig negatív. Figyelte magát és semmi. 2 napja mondogatta furán érzi magát, de biztos csak közel a szülés. Tegnap bevitték , előtte teszt, pozitív. Szerencsére minden rendben ment és mindenki jól van.
Kicsit ilyenkor én is azt mondom kutatás, megfigyelés ide vagy oda, gyakorlat sokszor más… -
BlackV
őstag
Hogy is volt az a favi szar? Át kéne nézni még egyszer mink van.
Ez a portfolios cikk Dobsonra hivatkozik, Dobson pedig 3 komoly tanulmányra. Melyek azok?
Az egyik ez a Nature meta? Itt 30%-os hatékonyságot írnak és azt, hogy ez nem elegendő. De azért mégiscsak több, mint a semmi nem? Én bevallom nem igazán vagyok képben gyógyszerekben eddig nem annyira érdekeltek, de ez az ogyéi feljelentés azért durva."Transferred to ICU and adverse events were not statistically different between two groups. The mortality rate in the Favipiravir group was approximately 30% less than the control group, but this finding not statistically significant." Nature
"Japánban 2020 februárjától múlt év végéig folytak az államilag támogatott klinikai vizsgálatok a favipiravirt kifejlesztő, úgynevezett originátor cég, a Fujifilm gyógyszerével, az Avigannal, amelynek másolatai hazánkban is elérhetők – jegyzi meg Dobson. Bár a hivatalos japán hírből nem derül ki az ok, de szerinte az
vélhetően nem a sikeresség. Amennyiben most is kudarcot vallott a favipiravir, ez már a sorban a harmadik komoly tanulmány, amely blamázzsal végződik.
– zárta gondolatait a szakgyógyszerész."Hát nem tudom. Biztos, hogy nem csodaszer, de izé tényleg megjelent azért a piacon némi konkurencia az utóbbi időben..
-
-
Z.É.T.
őstag
Maradjon is így!
Ezt láttad egyébként? - két napja dobtam be. Akármilyen módon és mechanizmussal, de nem vagytok egyedül...
-
-
Dare2Live
félisten
101% megmarad, dont panic. Kicsiknél kb max akkor lehet baj ha súlyos pl immunologiai alapbetegsége van.
(Ezért is borult ki édesanya amikor nem tudta rádumálni a szteroidot szedő, auto immunos 15évesre mert ott állnak mellette a szülei, hogy de ők "egészségesen esznek". Persze bizt kedvéért szülők is oltatlanok.)Toljátok a szétfött kicsit sós rizst, max üres húsleves, vitamin és jobban lesz.
-
kolopele
nagyúr
Valami van pedig, mert én sem sokat javultam egy hét alatt, sőt már az orrdugulás miatt én sem nagyon érzek ízeket, szagokat, a torok probléma is változó, nejem meg lassan 3 hete van megint benne, és 3 napja még szarabbul van, már lázas is, a teszt viszont negatív. Valami nagy durvaság zajlik itt. Még a héten itthon marad mindenki, a gyerekek is, kaptak két hét ráadás téli szünetet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- SEIKO NEO SPORTS CHRONOGRAPH SSB303P1
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest