- iPhone topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- OnePlus One - Kína már itt One
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jó kérdés, de szerintem nem kérdés: a parizert. az egyikről gondolok valamit fórumos észnyivel, mert "az régi és ismert módszer", a másikról meg van sok-sok hard adat. amúgy holnap megyünk a másodikra.
ha úgy teszed fel a kérdést, hogy "ha nem lenne parizer, de lett volna 3 éveseknek sino, beadattad volna?", akkor valószínűleg igen lenne a válasz.
.
mindenki: második után jellemzően hány nappal szokik lenni szívizomgyula fiataloknál?
-
Április közepén indult a tömeges sinopharm oltás... Május elején már volt elég pfizet és a tervezett szállítás szerint jött.igen volt 1-2 hónap előnyünk a keleti oltások miatt, de pont nyárra volt ez az előny (aprilis-junius) amikor a vírus már kevésbé tudott terjedni... És mint látod a sok ilyen kavarás miatt a szarfos nyugat le is hagyott minket oltásokban...
Szóval ne trollkodj ;)
-
Magas napi számokat látunk, de a kevés eltelt idő miatt kumulatíve még nem érintett 3-400ezernél több embert az omikron, és ugye kórházba nem rögtön a pozitív teszt után szokás bekerülni. Szóval túlságosan nem vagyok optimista, rohadtul tolniuk kéne a gyerekoltást - az 5év alatti meg egyelőre maradjon otthon (ezt pl mi is megoldjuk).
Az a "szerencse" ezzel a variánssal, hogy nem hagy sok időt tökölődni a hatóságoknak, és mire vége a téli szünetnek, ha tényleg komoly baj van vele, akkor Londont tuti összef.satja - így nálunk vidékisztán alsón még időben jöhet pl egy sulizárás. (itt a "kiveszem a covidfészekből saját szakállamra" modell nem működik, bevarrják az igazolatlant).
-
-
szabi__memo
nagyúr
-
Vesa
veterán
"volt jo, hatasos orosz, kinai vakcina, azokbol vett"
Még mindig nem fogtad fel bro..Akkor amikor vette, senki nem tudta, hogy az orosz/kínai jó és hatásos, és főleg, hogy biztonságos-e! Ti. nem volt normális, hiteles, megbízható és részletes fázisvizsgálatuk. Vagyis szerencsejátékot játszott az emberek egészségével! Period!
-
számomra nagyon fura amikor az egyértelműen problémásan kialakított döntését véded a kormánynak... amit műveltek az kísérlet volt a saját állampolgárokon. Normális országban egy ilyen után 1-2 illetékes feje hullik / lemond...
de ugye a Varga kisasszony se mondott le egyből miután az államtitkára korrupcióba keveredett... de mit is vár az ember ezektől a "bátor" szarháziaktól...
-
balojazz
aktív tag
Te az asszonynak aztat mondtad. Én meg aztat mondtam mindenkinek, hogy kínaival meg orosszal nehogy oltassa magát, várjon az mRNS-re. Én orbán helyében nem ezt tettem volna, hanem teljes rövid zárás plusz mRNS, kb mint Izrael - ezt tettem volna. Jobban is állnánk, gazdaságilag ugyanitt.
-
Nako
csendes tag
-
daneel_hu
addikt
Símán oltatnék mégegyszer Sputnik V-t... ha lehetne és lenne értelme.
De nem lehet és nincs is.
Ezért majd más lesz.Nem utazhatok? Ki nem szarja le... majd maradunk itthon a seggünkön, belföldön.
A nyugat meg szenvedjen a sok oltatlan fasszal.Már tavaly az roppant fárasztó volt, hogy csak a PCR-teszt által megerősített fertőzést ismerték el, a kórházban, orvosok által diagnosztizált covidot nem.
-
Drizzt
nagyúr
Előtte mondja el, hogy titoktartási szerződés miatt nem beszélhetett addig a dologról, amíg nyilvánosságra nem került a jelentés. Engem végtelenül felháborít az ügy. Mármint persze sejtettem, hogy valahogy így ment, de az, hogy be is bizonyosodott, nem maradhat következmények nélkül.
-
várj, a falus kilépett azonnal a csoportból. vagy kire gondolsz?
amúgy remélem abban egyetértünk, hogy jó, hogy kiderülnek így dolgok és nincs épeszű mezei ember, aki ilyenkor a whistleblowerre haragszik az ügyet totál vállalhatatlanul intéző kormi helyett. legyen csak a körmükre nézve, ne stikliskedhessenek. ez volna a normális...
-
-
-
-
-
Ezt konkrétan még nem láttam
. Most kiváló alkalom nyílik az élesben tesztelésre: elvileg a Delta messzebb van az omikrontól, mint a stock Vuhani, és akik magas átoltottságú országokban pl 3 oltásra nemrégiben szereztek egy enyhe delta fertőzést, azoknak most van soook-sok deltás antitestjük.
Ha ezek tényleg problémásak és megáll az ADE-feltételezés, akkor ebben a kategóriában magasnak kellene lennie a súlyos megbetegedések arányának a következő pár hónapban (később nem, mert kiürülnek a covid-antitestek).
-
-
ha tele van vele, akkor megúszhat két ősi vuhani szurit és kezdhet rögtön egy fejlesztett oltással, ha lesz valaha olyan
de azért jobban belegondolva, az még odébb van, mire 5 éveseket bökdösünk a frissített szurival (miközben nem kéne őket félévente oltani, a kölyköket azért jobban kiüti egy-egy szuri)
-
Kékes525
félisten
Bizony az 5. Dehát régen kaptam a 4.-et. Hivatalosan le van könyvelve mind. Ott van a felhőben. Az ismerős orvos a beadás után 2 hónapra feltette a felhőbe. Így most a valóságtól egy hónapos hátrányom van. Hivatalosan a 3.-at augusztus 10.-én kaptam (ez igaz), míg a 4.-et szeptember 12.-én (ez a valóságban június 10).
-
BlackV
őstag
A biliverdin és a bilirubin szívás mert gátolja az antitestek kötődését a vírushoz. (Pont nem rég írtam erről, milyen kényes kapcsolódás.)
Amikor a vírus átfertőz minket, akkor ezek megemelkednek, tovább segítve a vírust és gátolva az antitesteket. Az nem szerencsés, ha már eleve emelkedett a szintjük. Óvatosan bró! -
Vesa
veterán
"a kinaiak a nyugdijfizetest akartak optimalizalni a laborban?!"
Elég sok konteó szól erről, és az adatokat látva akár még logikus is lehetne -de bizonyítva nincs, tehát maximum elmélkedés szintjén-, azonban ennek ellent mond az, hogy az újabb variánsok már sajnos egyre jobban megütik a gyerekeket is. A Delta már sokkal nagyobb arányban kórházba küldte a 40+ korosztályt is.
-
Ringman
félisten
[link] és [link2]
First data on booster vaccine effectiveness vs Omicron (581 cases): drop in protection vs symptomatic infection by 2 doses (AZ ->0, Pfizer-> <40%) restored to ~75% with 3rd shot Pfizer
technical briefing: [link]
preprint: Effectiveness of COVID-19 vaccines against the Omicron (B.1.1.529) variant of concern
-
nálunk ma épp itt tartunk:
https://index.hu/belfold/2021/12/11/lisziewicz-julianna-immunologus-koronavirus-omikron-varians/próbáltam megfejteni, hogy mit is javasol akkor a doktornő, de nem sikerült. igaz, ő azóta érthetetlen dolgokat mond, hogy megkérdezték, hogy akkor beoltatja-e magát. az aggályát még csak-csak értem, de a következtetést.. az snincs
-
"I just looked at the data. The largest number of excess deaths are in Eastern Cape, which has a low level of COVID relative to its population. Meanwhile Gauteng (center of the current outbreak) has very very few excess deaths relative to its population. Something seems off here?"
utolsó szalmaszálak, mielőtt kiderül a szokásos: odabasz ez a variáns is...
-
nem, figyelj: elég lesz belőled mára. rajtad kívül senkit sem érdekel ez az egész és érdekes módon senki sem kardozik a topik kb. teljes gárdájával folyamatosan. észrevetted? most finoman elküldelek holnapig, aztán úgy is visszajössz, de ha tovább futod a köreidet, véget vetek most már ennek.
a többiek pedig lapozzanak, bitte! reakciókat sem kérek, hogy hurrá, meg végre, haladjon szépen tovább mindenki!
-
-
Ezekiell
veterán
ha 80M gyereknek beadtak, akkor biztonsagos, mukodo vakcina
Valóban, HA. Csak hát ezt ugye bemondásra elhisszük maximum. És attól, hogy sok gyereknek beadták, még nem lesz "működő", azaz hatásos vakcina. Ezeket tudják bizonyítani a publikált eredményekkel, követhető adatokkal, stb - ami ugye hírből sincs.
Ez neked hogy-hogy nem világos? Vagy csak trollkodni akarsz?
-
Ha a teljes lakosságbol nézzük akkor 5%kal több rizikós beteg... Ez ha a 40 felettiek ez nézzük akkor kb 6 millió ember 5%a lehet 300e ember összesen ebből egyidőben mennyi beteg?
Legyen 500e aktív beteg ennek a 60%anak az 5%arol beszélünk azaz 15.000 emberrel több rizikós... Mellé rakod a genetikát... Még ez is csökken... Persze a szuper hazai egészségügy ennyit nem bír már el ...
-
Drizzt
nagyúr
Pont ezzel bizonyítod, hogy nem azt mondta, mint amit sugalltál. Azt kellett volna kiemelned, hogy "Ha valóban úgy van".
Te ezt írtad:
"bizzunk katusban. eleg regota foglalkozik a temaval, ha o azt mondja, hogy ez gyengebb varians lesz, akkor arra van esely." Éppen ezt bizonyítod, hogy nem mondott ilyet, feltételes módban fogalmazott. És ezt nem azért mondom, mert ne lennék bizakodó, ellenben ha komolyan gondolod amiket írsz, akkor az komoly értelmezési és/vagy fogalmazási problémákat sejtet. -
Ezekiell
veterán
-
egy egész év teljes halálozása van az éves többlethalálozásban. az összes hullám (ami arra az évre esett), meg az összes többi létező ok (világelső stroke és társai is). nyilván nincs tökéletes adat, és becslésre minden használható, a kérdés a pontossága. nem egy-két hónap késéssel tudjuk meg a tutit, hanem majd a 3 covidos év után kb., de akkor is torzítani fogja, hogy finoman szólva sem voltak konzisztensek már az adatokkal sem.
-
de ehhez képest egy aggregált többlet halálozás az az alfa és omega? csak egy debil példa: ha az egyik érintett országban egy qrva nagy vulkánkitörés is van a járvány mellett, amiben meghal 50 ezer ember, akkor mennyit ér ez a mutató? komolyan egy, az adott évi összes halálozás összeöntve lesz a véres kardként lobogtatott bizonyítékod, közben meg simán figyelmen kívül hagyod a covidban elhunytak számát? amit egyébként ugyanúgy torzít, hogy ki hogy számolja, hiszen abba is a torzított számokat öntik bele.
na, ezért mondtam, hogy lehetne éppen érvelni mindenfélét, de ahhoz kommunikálni kéne ide-oda, nem pedig 3 naponta bejönni, és felhergelni mindenkit azzal, hogy minden fasza.
-
"eltero orszagok kozotti szamolasi metodus" - legtöbben a who-módszert használják. Mo és UK biztosan. De persze lehet többlet halálozási adatokat hasonlítani, az nem minden országnál elérhető online (a magyar igen).
És persze a 3.világban sok helyen szimplán nincs adminisztráció, Indiában pl 4-5 millióra becsülik a halottak valós számát. -
Mindenképpen nagyban egyszerűsíteni kell az oltási procedúrát. Nem csak az oltásellenesek miatt, hanem szimplán a sokkal gyorsabb logisztikához egy-egy kitörés esetén. Pl dolgoznak orrspray-ken: ég és föld lenne egy hűtőből havi 1x kiveendő orrspray használata a regisztrálok-sorbaállok-nyögök 2 napig az oltási reakcióktól procedúránál.
A védettségihez meg amúgy is a védettséget kéne nézni nem azt, hogy kit-hányszor-mivel böknek, én a "tűket" erre csoportosítanám át
.
-
Vesa
veterán
"nulladreszt, miert kellene nekem erre tudnom valaszolni? irtam egy allitast, es bizonyitottam. az, hogy ez miert van, arra valojaban nem kellene tudnom a valaszt?"
Mert ezzel párhuzamosan azt is állítod, hogy a magyar járványkezelés a jobbak között van, és ennek bizonyítására hoztad fel az adatokat. Ha nem tudod megmondani, mitől jó a járványkezelés, akkor nem tudod bizonyítani az összefüggést az adataid, és az általad -bizonyítatlan módon- megjelölt ok között, ami jelen esetben a magyar járványkezelés.
"ahogy allithatom, hogy az eg kek, berakhatok rola egy fotot bizonyiteknak, de nem kell tudnom, milyen fizikai jelenseg all az eg keksege mogott"
Ott nem állítod, hogy MIÉRT kék! Csak annyit, hogy kék. Teljesen rossz hasonlat.
-
oké, tehát az összes érved és elképzelésed, ami alapján tényszerűen véleményezed a hazai járványkezelést, az egy darab grafikon(on egy darab szám). ami egy darab önkényesen kiválasztott mutató, még csak nem is a legjobb (az a covidas halottak száma lenne), mindezt egy olyan országból, ahol te magad is látod, hogy össze-vissza rángatják a statisztikát.
ezzel együtt tudomásul veszem a véleményed, a problémák a topikban attól még megvannak. tanulj meg normálisan a többiekkel fórumozni, ha itt akarsz maradni -- nem pedig velük szemben.
-
-
Ezekiell
veterán
Hát úgy tényleg lényegtelen, ahogy kishazánkban csinálják - de talán ne ebből induljunk ki.
Nagyon is fontos indikátora a járványnak, mert a tesztelési adatok mutatják meg a terjedést, ezekből (tesztekből ugye) lehet szekvenálni is, ezek jelzik előre a kórházak terhelését, mutatják meg hogy hol kellenek szigorítások/hol lehet lazítani, stb.
Szóval talán ilyen ostobaságokat ne írjunk már le, ez nem a laza topik, ahova minden hülyeség bemehet... bár ahogy olvasom a termelésed, szépen megy abba az irányba
-
oké, tehát hülyének tetteted magad és visszatámadsz.
az az állításod, hogy mivel a többlet halálozás relatíve alacsonyabb, jó a járványkezelés. erre azt kérdezik tőled, hogy oké, tegyük fel, hogy ez igaz, mi lehet az oka, azaz mik azok a járványkezelési döntések, amikben jobbak vagyunk és ezt eredményezték? erre ideokádod azt a választ, amit ideokádtál.
utolsó lehetőséged, hogy írj egy érdemi kommentet, ha nem sikerül, 3 hónap nettó floodingért és trollkodásért (nem kellene elsiklanod a figyelmeztetések fölött, részletesen leírtam, hogy mi a baj, látszólag fel sem fogtad.)
-
egyébként ha egy országban rövidebb a megélhető élettartam akkor ott a covid által igazán veszélyeztetett állampolgárok aránya is kisebb ... vagy legalábbis nem nagyobb tehát az, hogy magyarországon bizonyos betegségben sokan meghalnak az közvetve csökkenti a covid veszélyeztettek számát ... de közben csökkenti a halottak átlag életkorát...
Összegezve nem igazán számít, hogy itt rosszabb az egészségi állapot, mert emiatt a halottak átlag életkora 10 évvel mondjuk kisebb mint egy jobb nyugati országban, de a potenciálisan veszélyeztettek számában nem igazán van különbség.
A környező országokban pedig nincs jelentősen jobb / rosszabb egészségügyi állapot. Az, hogy idehaza 100-ből 26 ember számít kövérnek a környező országokban 100-ból 21 nem jelentős különbség szerintem.
De ezt bizonyítja az alábbi lista is, hogy Közép-Európában nagyobb eséllyel hal meg valaki covidban...
top 10 90%-a Közép-Európai ország hasonló adottságokkal és ezek közül azért 3. legjobbnak lenni nem érdem szerintem. S ez a helyezés nem igazolja az állításaidat...
-
Chesterfield
őstag
Tessék itt egy példa:
Persze nyilván erre is van valami nagyon jó neres okfejtés, hogy miért sokkal jobb így.
-
"az oke, hogy politikai okokbol jo par adatot nem kozolnek (ennek is megvan az oka, szivesen kifejtem mashol.)"
segítek, mert az empátia valami elképesztő módon nem erősséged.
a kormány telibe tolja a szovjet tájékoztatási modellt. hülyének nézzük az állampolgárt, nem mondunk semmit, ami alapján gyengének tűnnénk (ennyire bátor a kétharmados, teljhatalmú kormánypárt, hogy a szerintük mindenre alkalmatlan ellenzék miatt inkább patyomkin-járványt csinál). politikai hasznot húzunk mindenből, így ebből is. a kórházakban teli nyilatkozat stop van, katonákkal megtámogatva. a tiszti főorvos egy kedves nyugdíjas néni, aki aggódik, hogy mostál-e kezet. stb.
szerintem kurvára érthető, ha az agysejttel bíró állampolgárt ez dühíti. te is látod, hogy itt is sokakat dühít. és erre jössz te, a saját bevallásod szerint "jó ember", és azzal szórakozol, hogy ezeket a feldühödött embereket hergeled. és nem egyszer, hanem, mint egy pitbull, akárhányszor idejössz, újra és újra, tök ugyanazt a kört futva és a topikkal futtatva, még véletlenül sem engedve semmiben, se nem megértéssel viszonyulva a többiekhez.
most szólok, hogy ki leszel tiltva megint. utolsó utáni esélyed, hogy megértsd a fentieket, zéró a türelem.
(és eszedbe se jusson bedobni az igazságtalan, meg elhallgattatnak kártyát. tudnál te úgy is fórumozni, hogy nem direkt hergelsz egy teljes topikot. nem a mondandód a baj, hanem amit és ahogy csinálsz, amire tök tudatosan használod.)
-
jó lenne, ha mondasz valamit, akkor alá is támasztanád. jobbak vagyunk mindenkinél a környéken szerinted. miért? mit jelent az, hogy rosszabb az egészségi állapotunk? mi alapján állítod?
és mindezt qrva gyorsan zárjuk rövidre, mondjuk egy darab válasszal, mert megint a szokásos köröd indul (szerinted jó, mindenki más szerint nem).
-
Igen, a "bevétel" az oltott nyugdíjasnál mondjuk egy békeidőben, forrásátcsoportosítást nem igénylő rákkezelés és az alkalmasint munkaképes userek eü károsodásához (=$) vezető intenzíves-lélegeztetős tömeges búcsújárás közti különbség. Gazdasági összhatásában utóbbi drágább lesz, 5-6év* minimálnyögdíjával csökkentve talán határeset. És még nem beszéltünk róla, hogy a nyugdíjas gyakran vigyáz az unokákra, ami jelentős, nem elkönyvelt hozzájárulás a gazdasághoz.
Szumma-szummárum, sztem mehet az a 3.oltás = 13.havi nyögdíj program.
*ráadásul ez 5-6évre eloszló tervezhető ktg, a "jöttünk ma 3000-en oxigénér' " sztori meg instant most.
Akkor lenne haszon, ha a lélegeztetős "hattyú halála" helyett az antivaxxerek ajtaja elé leb.nának egy vödör ivetmectint a helyi temetkezési vállalkozó névjegykártyájával. (Támogatom az 5letet)
-
kevésbé szar? mik azok a döntések, ami alapján ez igaz lehet? különös tekintettel arra, hogy gyakorlatilag semmilyen elemét nem alkalmazzuk a járványkezelésnek.
maradjunk annyiban, hogy kb. az átoltottság lehet a különbség a javunkra, de egy ilyen többlet halálozásnál az első kérdés mindig az, hogy mihez képest, mert önmagában egy arány értelmezhetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SEIKO NEO SPORTS CHRONOGRAPH SSB303P1
- DJI Mavic Air 2 Fly More szett Friss vásárlás, aktív DJI Care, újszerű állapot (AZ ÁR ALKUDHATÓ)
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI Air 2s drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- Dji Mavic 2 pro - sok alkatrész
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest