- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azért van még egy lehetőség.
A mostani oltóanyagoknál hatékonyabb immunizálást is sikerülhet kifejleszteni.
Az első generáció fejlesztésénél a gyorsaság volt az alapvető cél. Ezt a futamot, már lejátszották a gyártók.
Ma, a fejlesztés sebessége csak másodlagos. A hatékonyság fontosabbnak tűnik. Van remény a szélesebb spektrumban védő oltóanyagok fejlesztésére. -
"...bátor vagyok és leszarom az egészet, meg minden, de őszintén nem óhajtom ezt évi egynél többször elkapni, ..."
Ha csak az emberi populáción képes mutálódni a vírus, akkor meg lehet szabadulni covidtól.
Ha gyorsabban immunizálódunk, mint ahogyan a mutálódik a vírus, akkor csak idő kérdése, az eltűnése.Az influenza vírusok az embereken kívül a szárnyasokban és sertésekben is szaporodnak és mutálódnak. Ezért nehéz megszabadulni ezektől a vírusoktól. A védőoltások csak rövid ideig védenek.
-
"nem gondolják elvetemült dolognak, hogy zömmel idős emberek életének meghosszabbítása helyett gyerekeik jövőjére, önmaguk vagy alkalmazottaik egzisztenciájának megóvására koncentráljanak".
Igen, a rokkant parkolót is azért használja boldog-boldogtalan, mert nem érzik elvetemültnek, hogy rokkantak kényelme helyett önmaguk, vagy gyermekeik kényelmére koncentrálnak (elvégre mi fontosabb dolga lenne egy tetszőleges rokkantnak, mint a gyerek aikido edzése?).
És ezt a gödrös nyomozást sem értettem már, végül is ha állandóan gödörbe esett embereket huzigálnánk kifelé, soha semminek nem jutnánk a végére és éhen halna a család.
-
Micsurin
nagyúr
De most komolyan
saccra szerintem már nem téma de nem tudom, ellenben asszony pajtás meg már hisztisedik ha továbbra sem...
---
3 oltás után nem volt több mint köhögés és orr folydogálás, még cukros apum is 6 nap alatt túl lett rajta. Még mindig maszkozunk aztán mégis benyeltem valahol és lepasszoltam nekik.
Szerencsésen alakult, hogy elhúztuk jócskán az oltásokig a találkozást a cuccal.
-
Ringman
félisten
nem tudom meddig lehet még valóságtagadásban lenni a társadalmaknak (és a kormányoknak - ez összefügg azért, mert szándékosan le lett keverve a vírushelyzet komolysága)
közben egy maszk miatt megy a hisztike állandóan, meg 2 év alatt max pár ország tudott egyáltalán szellőztetési guideline-t összehozni, ott tartunk, hogy diy módon iskolások szülei csinálnak légszűrést, mert semmi nem történik
---
FcγR-mediated SARS-CoV-2 infection of monocytes activates inflammation
These findings taken together suggest that antibody-mediated SARS-CoV-2 uptake by monocytes/macrophages triggers inflammatory cell death that aborts production of infectious virus but causes systemic inflammation that contributes to COVID-19 pathogenesis.mit nem csap szét a vírus?
-
Ringman
félisten
próbálom én is elmagyarázni a mindenkinek is, hogy az omikron maximum akkor "enyhe", ha valaki már oltott, átesett, de a'la natúr ugyanazt csinálja, mint a korábbi variánsok, szétveri az érfalakat.
az a sulykolás jön a médiából hogy nincs baj, nyomás vissza fogyasztani, kb esélytelen.---
Why the WHO took two years to say COVID is airborne---
Air quality in Germany as a contributing factor to morbidity from COVID-19Conclusions:
Our results indicate that long-term NO2 exposure may have increased susceptibility for COVID-19 morbidity in Germany. The results demonstrate the need to reduce ambient air pollution to improve public health. -
S e t h
nagyúr
Sokáig bagatellizálta magát a vírust is, aztán januárban belátta, hogy kell, meg is kapta utána mind a kettő oltást, de nem volt szerencséje, február végén kórházba került és azóta gépről sem tudták leszedni.
Amitől aggódtam az is bejött, már két különböző kórházi fertőzés miatt baktériumokkal is küzdenie kell, remélem nem adja fel, naponta beszélünk róla, tartjuk a srácban a lelket, az esélyek nem a legjobbak, de nincs két egyforma eset.
Megdöbbentő de a vírus még mindig detektálható a szervezetben, tehát magából a fertőzésből sem sikerült még kijönnie.
Köszi Vesa neked is! -
-
Tippre abból 100k szimulál (ne felejtsük el, az "odamegyek elesni/ételmérgezést kapni és jól beperelem őket" országáról van szó), másik 85k tényleg nyűglődik valamitől és mondjuk 100k súlyos, amiben benne van a cukor, vese, stb. Sok? Ja. Különösen a gyerekeket sajnálom, akiknek az oltását szöszibohóc addig visszatartotta, mire semmi értelme nem lett.
Most is kapom a FB reklámokat a helyi NHS-től, hogy 5-11 éveseknek oltás. Minek
? Influenzaoltást se áprilisban, átesés után szoktam felvenni...
Kieg: deltacron-hullámra az erős ba1+2 hullámok + nagy átoltottság miatt a mi környékünkön nemigazán tartok, de meglátjuk persze.
-
Ringman
félisten
hát ja.
----
[link]
After two years of crisis management in Belgium, the Federal Government has finally agreed on a “ventilation plan” for all places open to the public, such as bars, restaurants, cinemas, theatres and gyms, announced Federal Health Minister Frank Vandenbroucke.
nem kapkodták el. -
Ringman
félisten
The risk of Long COVID explained.
We need to be clearer about the risk associated with any infection. -
-
így van, UK közel 70M-ból produkál 200 alatt, és most megy itt is a nagy ba.2-es firmware-update. (grrh, gyakrabban jönnek a variánsok, mint a telómra a rendszerfrissítés...)
Gyerkőcök mentek Pestre nagyszülőzni, kíváncsi vagyok mixelünk-e valami jó kis Felföldi-Paprikasch mutánst... -
balojazz
aktív tag
A hong kong-i egyetem 5000-es becslést adott a halottakra ebben a hullámban. Vegyük figyelembe, hogy a harmadik hullámban (végéig) lakosságarányosan itthon 7.5 misi lakosra jutott 22.5 ezer halott. Addigra az idősek egy része és az eü dolgozók be voltak oltva. A kingkongi 5000 nem tűnik soknak, ha: nagy a népsűrűség, pont az idősek nincsenek beoltva, az oltottak is nagyrészt kínaival, az omikron sokkal virulensebb, és sokak szerint az omi nem is gyenge. Szerintem pont az következik az adatokból, hogy az omi mégiscsak ratyi gyenge. Ha akár csak összevethető lenne a wuhani-alfával, sokkal több halott lenne ott, de mivel sokkal fertőzőbb, ezért még inkább sokkal gyengébb is.
-
-
balojazz
aktív tag
Na de amennyivel jobban terjed, annyival enyhébb is. Van esély rá, hogy oltatlan tömegekre ha ráengedtük volna az omikront (gondolatkísérlet), ugyanezeket a grafikonokat látnánk, vagy nagyon hasonlókat. Nem tudhatjuk ugyan, de engem akkor győznének meg ezek a grafikonok az oltásokról, és akkor is csak részben (az átesések miatt), ha mondjuk maradt volna végig a delta vagy a wuhani.
-
balojazz
aktív tag
Én elhiszem azokat az adatokat, de az valami másra vonatkozhat. Ha valami járványügyes vagy politikus lennék, vagy akár csak laikus magamfajta, töredék halottat várnék ehhez képest, ami van, közel kétharmados átoltottságnál, 90%-os hatékonyságnál. Valahogy nem jönnek ki a számok. Mindegy, a történet akkor is kudarcosnak tűnik. A másik oldalról nézve az látszik most a lovak között a gyeplővel, az oltatlan omikronos sulisokkal és ovisokkal, maszk nélkül, régi oltásokkal, hogy nem annyira tömeges a halottak száma, vagyis akár rá is foghatnánk az oltásokra, ha nem lenne olyan gyengusz az omikron, és nem volna olyan sok a látensen átesetten védett. Így viszont a feleződés nem tűnik az oltás (markáns) hatásának.
-
Drizzt
nagyúr
-
balojazz
aktív tag
Lehet, hogy meredeknek tűnik, de vegyük azt a március 16-át, amikor először offolták az iskolákat. Előtte egy nappal a haverszomszéddal még úgy éltünk, mint régen: játszón foci, kosár, négy gyerek együtt szaladgál, sörrel kutyasétáltatás, másnap meg amikor üdvözölném őket, a család egy emberként hátrál és tartja a távolságot, mintha leprás lennék. Na ez volt az a pillanat, amikor azt mondtam, hogy nem így élem az életemet, és ez az a határvonal, amit sosem fogok átlépni, én a régi életet választom. (Amikor megláttam a szalagot a focipálya körül, rögtön letéptem, eleinte dühösen, később a gyerekekkel vicces játékként minden áldott napon leugráltuk szakadásig. Amikor leszalagozták a sétálóutcán a padokat is, és rendőrök vegzálták a mégis leülő beszélgető embereket, akkor naponta kirándultunk a közeli védett lakóparkba, és az utcán játszattuk a gyerekeket vagy 10-20 szülővel, 30 gyerekkel, hátizsákos rágcsával és sörrel, biciklivel és focival. Az órákra egy csomó gyerek tőlünk laptopozott be, miközben a szülők becsiccsentettek a konyhában. Satöbbi.) Ez a hozzáállás nagyon erősen bevésődött azonnal sokunkban. A többiek voltak a mások, az ufók, akik otthon nyomták a karantént, őket egy életre elvesztettük szerintem, nekik maradt a rettegés meg a bezártság, a szaros tévé meg online játékok, meg amit magukban kitaláltak. Volt mindenkinél egy pillanat, amikor eldöntötte, hogyan viszonyul a járványhoz, nekem az volt, az március idusa 2020-ban. Semmi nem változott.
-
Tigerclaw
nagyúr
Eleg volt 2 evig. Akkor amugy egy szavam nem volt. Be is oltattam magam tobbszor, FFP2-es maszkot hordtam es meg azt is rendesen ahogy kell. Most viszont nem tudom megemeszteni ezt a logikat. Azzal semmi bajom, hogy hordja a maszkot, de ne allja el az utat, mert fel bemenni. Azt se mondja, hogy megeloztem, mikor ket penztar volt es ugyanannyian alltak mindketto elott.
-
-
Ricardo
titán
" csak az a pár lesifotó, amit felrakott mutatja, hogy milyen méretben csinálja, és aki bohóckodott már kertben egy kicsit is, az tudja, hogy ez nagyon nem játék."
Ez az őstermelő topikban kalapemelést is érdemelne, de ez a covid topik.
Mintha egy profi autószerelő a kőműves topikban osztaná az észt. -
Ringman
félisten
[link]
Case report of a #LongCovid patient, sick for 7 months, whose symptoms completely resolved after taking Paxlovid. Paxlovid is one of the most obvious drugs for a Long Covid clinical trial - why isn't it happening?
remélem erre is lesz majd trial. -
Vesa
veterán
Ez rendben van, csak ha valaki állandóan azzal _jön be ide_, hogy minden sz*r ami "mesterséges és tudomány", akkor _számomra_ eléggé gyomorforgató, ha a megélhetéséhez mindezt azért masszívan használja. Ezt nevezzük képmutatsnak! Mert ugye szabadban termelni sokkal nehezebb mint fóliasátorban, mivel előbbi esetben nem tudod szabályozni a környezeti hatásokat, nem tudsz konstans állapotokat biztosítani a növényeknek, és még a szezon is kitolható vele. Nem beszélve a növényvédelemről, amit a szabadban picivel nehezebb megoldani. A fóliasátor tudomány! Ősanyáink aligha dolgoztak vele! Meg locsoló, párásító rendszerekkel, csepegtetőkkel, permetezőkkel sem. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy feltételezhetően nem gyalog vagy lóháton szállítja a dolgait, hanem autóval. A tudományos fejlődés a mezőgazdaságban is hatalmas, és nem csak a nagyüzemi szegmensre gondolok, hanem a kistermelőkére is.
Az én nagyszüleim is termeltek, korábban szabadföldön, későgg kiegészítették fóliasátorral is. És rohadtul örültek minden újításnak, ami a munkájukat könnyítette, és nem kellett már ökörrel és ekével szántani, meg nem pusztult el a fél termés valamilyen rovar miatt. Ők még hálásak voltak ezért, a mai "hang bio izék" meg tolják itt a sciece haterkedést, miközben pont úgy hasnzálják a vívmányait. Elnézést, de nekem ettől felfordul a gyomrom.
-
balojazz
aktív tag
-
"elfelejti a szervezet az egészet a francba"
Ez részlegesen igaz: önmagában semmit se fog érni, viszont egy 0ra csökkent antitest szint mellett pl 6 hónap elteltével ráoltva uolyan jó, mintha 3 hónapra oltatnál, talán még jobb is.
Szerk: igenigen, ez még a múzeumból lopott cucc.
-
Micsurin
nagyúr
Milyen lötyi?Csak egy szivacsos vacak amit a szádban buzerbálsz majd kiveszed 1-2 perc után vagy ha van C.De itt csak T lett 3p után is, a C ~20-25 perc után jelent meg rajta marha haloványan holott a teszt szerint 15p után nem valid az adat.
Felfolyt végig és nem jelent meg a C csak 20-25 perc múltán, ellenben T azonnal volt.Most mi van? Azon kívül, hogy mászkálok Boschon vagy Biosynex tesztért.
Csütörtök - Péntek kapart a torka de mivel előtte a szentem kockára fagyasztotta a 1,5l-es icetea-t majd megitta ahogy olvadt nem lepett meg a dolog, tegnap estére kezdett el köhögni közepesen ma lett egy teszt. (Szerda óta vagyunk fullosan egy légtérben de azóta se én se család nem észlelt semmi tünetet, meglepne ha covid lenne.
)
-
balojazz
aktív tag
Azért nem egészen. A túlélők még nem császárok. Ahhoz az kell, hogy elkapják, de ne érezzék (max náthaként), plusz nem is szabad félni tőle, és védekezni sem szabad (max oltás). Na az a császár.
Olvastam anno egy cikket a csernustól vagy valami másik önjelölt idiótától, aki pszichológusnak képzeli magát, aminek az volt a lényege, hogy hiába várjuk, hogy minden visszatér a régi kerékvágásba, mert nem fog. Fölhorkantottam, hogy aszongya "bazmeg, ki se ugrottunk a kerékvágásból, te hülye". Na ő aztán biztos nem egy covid-császár, de az életről se sok fogalma van. Pfej, gusztustalan egy jószág.
-
balojazz
aktív tag
El is hagytam a topikot sokáig, még csak nem is olvastam. Néha benéztem, írtam esetleg olyat, hogy "topik zárható". De olykor, ha már a hatodik hullámról olvasok, vagy hüledeztek itt a Bosch-féle útlezárásról, ha újabb korlátozásokat propagáltok, akkor viszket a tenyerem, hogy írjak valamit. Minden huszadik-ötvenedik esetben már besokallok, vagy olyan a hangulatom, és írok valami pro-life stílusút. Nagyon negatív itt a hangulat: parás, depressziós. Always look on the bright side of life. A fiam meccsen van.
-
balojazz
aktív tag
Tudod, ez egy fórum topikja. Vannak ilyenek meg vannak olyanok. Van ilyen történet, van olyan. Ha valaki olvasta a topikot hónapokig/évekig, az gondolhatta, hogy nagy a gáz, mindent meg kell tenni a védekezésért, izéhozé. De fontos a sunny side megismerése is. Sőt az antivir/antivax szempontok is lehetnek érdekesek, mostanában lassan nekik áll a zászló. Vannak olyanok, akiknek a faszuk tele volt a járvánnyal. Mi azok vagyunk, akik hisznek a covidban, provaxxerek, de közben kiharcolják (kikövetelik) a normális életet. Akik nem akarnak bezárkózni, akiknek a hideg futkos a hátán az elzárkózáspártiaktól. Akik felmérik a kockázatokat, és a 99.5%-ra fogadnak, hogy az lesz velük. És nem a kevesebb, és nem is a long. Ha kidobtam volna a precovid életet két évre, akkor nagyot csalódtam volna magamban, sokat megbántam volna. Vagy még rosszabb: azt se tudnám, hogy rosszul csináltam. A valóság visszaigazolt, és ez jó. Ezt is olvasnia kell a billegőknek, szorongóknak, nemcsak a temetést meg a lélegeztetőt, azt gondolom.
-
Ezekiell
veterán
ez most atomdurván letarolta a bölcsit/családot, 3 apukával is pacsiztunk ma a gyerekklinika folyosóján "ti is basszus?" felkiáltással (miközben váltottuk egymást a WC-n....)
doki mondta, hogy "járvány" van, covid sehol, cserébe mindenki fosik-hány. hatalmas fun nekik is, képzelheted - de ebbe legalább nem lesznek longosak a gyerekek
-
balojazz
aktív tag
Ez nem sértődékenység, hanem leírtam a tényeket, hogy mi van nálunk. Te meg rögtön társadalmi szintre vonatkoztattad, meg hogy másoknak milyen szar, meg empátia. Hát biztos sok mindenkinek szar ilyen vagy olyan okból, de az biztos, hogy azt nem illik számonkérni, hogy ha te így gondolkodsz, akkor mások miért nem úgy. Hát pedig nem úgy, hanem emígy. Ez nem sértődés, hanem dühös ellenkezés. És ha "nagy a pofám" (lásd: személyeskedés), akkor a tied sokkal nagyobb, és először te sértődtél meg a... nem is tudom, mire
-
balojazz
aktív tag
Azért azt tisztázzuk, hogy ki nem normális. Mondjuk, aki a normalitást kéri számon egy fórumon, ahol civilek kommentelnek, nem pedig döntéshozók. Na az a nem normális. A felelősségem magamra és a családomra terjed ki. Vagy te hol húzod meg a határt? Miért nem utalsz havi kétszázezret az éhező afrikai gyerekkatonáknak? Vagy utalsz? Kérd számon az empátiát magadon, ne rajtam. Személyeskedni házigazdaként? Az aztán derék.
-
balojazz
aktív tag
Igazából végig csak a családomra gondolok az egész covid-mizéria alatt. De hát ki nem? Nyilván oda kell érteni minden állításomhoz azt a mellékmondatot, hogy "magamra és a családomra vonatkoztatva állítom, hogy...", de ez unalmas, nyilvánvaló, és tönkreteszi a stílust. A vírus története számomra TERMÉSZETESEN a saját családom története, mert nem 80 éves rákos cukorbetegek vagyunk.
-
-
Thunderace
csendes tag
Köszönöm. Nálam nem komoly szerencsére. Én kaptam el utoljára a családban, nem maradtam ki belőle. A gyerekért aggódtam, 3 napig kiütötte rendesen, 39+-os láz, az ágyól nem bírt felkelni. Nagyszülők is elkapták, szívbetegek, komolyan megterhelte őket, még ájulás is volt, de most már jól vannak. A múlt hét nem volt egyszerű, egyszerre voltak betegek, itt is ott is virrasztanom kellett volna, úgyhogy oda mentem , ahol éppen nagyobb baj volt.
Óvodából hozta haza szegény gyerek (ezt is többek között). -
Értem. Az Omikron fertőzés szempontjából oltáskerülő, súlyos betegség (kórház) szempontjából kevésbé, halálozás szempontból meg jól védenek ellene az oltások.
De ha senki nem akar elvonatkoztatni pl. az oltásoktól, akkor hadd tegyem fel így a kérdést: az Omikronnal összehasonlítva egy két-három oltásos népességgel szemben vajon mire menne az eredeti Wuhani vagy az Alfa variáns? Nagy szerencsénk, hogy már nem a Wuhani terjed, hanem az Omikron? Ha nem az, akkor miért az Omikron az "enyhe" és nem a Wuhani?
-
Korábban ide is linkeltünk tanulmányokat arról, hogy az omikron halálozási rátája csak kicsivel lehet a deltáé alatt (pl. #56796). Van esetleg valami forrásod, ami alátámasztja, hogy ennyire jóindulatú lenne?
(Hogy most kevesebb a halott, azt az magyarázza, hogy mostanra magasabb a népesség immunitási szintje (oltások, korábbi fertőzések). Ahol nem az, ott az Omikron is arat. (Egy hete tárgyaltuk az 5%-os CFR-t Hongkongban.) Mint azt Ringman is írta. Ja, elég lett volna a +1. Na majd legközelebb.)
-
mozso
senior tag
Nem neked irom ezt, hanem a topik bolcseknek.
Ezek milyen “aprosagok” mar. Nincs semmi latnivalo, a covid az semmi, de a fiatal szenved valamivel, amit 11 ev alatt sohasem latott, nyugokkel nalunk van boven.
Pont, mint a semmi bajom a Covid sima ugy, ja igazabol nem tudom mit eszem 8 honapja, mert nem tudom mi a kulonbseg a fureszpor es a rantott sajt kozott.
”de nem volt veszes….”
-
Ringman
félisten
-
-
De rengeteg állítás van a hozzászólásban:
* A közvélemény kutatások befolyásolni akarják az emberek véleményét.
* A közvélemény kutatásnak nem sok értelme van.
* Az emberek többségének fogalma sincs arról, hogy milyen lenne a helyes járványkezelés.
* Az emberek politikai alapon formálnak véleményt.
* A járványkezelést politikai szempontok vezérlik.
* A járványkezelést nem vezérlik szakmai szempontok.
* A lakosságot nem kezelték felnőttként.
* [Kizárólag] hatalmi érdekek szerint enyhítettek vagy szigorítottak az intézkedéseken.
* stb.Azaz +1-nél minden fenti állítással 100%-ban egyetértünk, -1-nél meg egyikkel sem?
-
-
mozso
senior tag
Es ahogy egyre kevesebbet er az oltas (mostani hatoanyagos) alapu vedelem, minden ismetlesnel egyre kockazatosabb lehet, hogy beakad valami. Ha kipipalod a BA.2-t es arra kapsz mondjuk egy sima Pfizert (szvsz uj verzio 2022 decembereig itthon nem lesz), akkor az mit tud majd a BA.3 / BA.4 vagy barmilyen mas a sarki kavezoban kifott uj verzio ellen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Trollok komolyan
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AliExpress tapasztalatok
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged