- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
polonic
félisten
Persze, ez is benne van. De talán az adacel polio az átfogóbb védelem miatt?
Szeretnénk majd influenza ellen is oltást, meg amúgy covid ellen is.
Szerintetek ezt hogy kéne megoldani? Mert az kb a lószerszámmal egyenlő, ha az előző évit adatjuk be, szerintem.
És mindenképp kéne oltás, már csak az állapot miatt is. Na meg amiatt is, hogy oké, túléltem a covidot, de én ezt a szart nem akarnám megint elkapni. -
Vesa
veterán
+1
Pont ezt csinálom, idén rekord sokat voltam külföldön, és még megyek. Persze ettől még oltatom magam a mindenféle sz*rság ellen, de már a maszk sem kerül elő csak ritkán -pl. gyógyszertárba mai napig csak abban megyek be, ha már az idióta kurmány kinyírta az online rendelést és fizikailag kell bemenni mindenért-.A himlő viszont aggaszt... Nem rettegek, de az egy olyan cucc, amit senki nem szeretne elkapni.
-
fatal`
titán
Inkább csak meglepett, mert sosem volt még ilyen, ráadásul, ha valami bajom van, akkor többnyire a közérzetem is szar. Nem feltétlen covidra céloztam, hanem, hogy ilyen van-e.
Őszi covidnál is 1 napig fájt kb. a torkom aztán jött a többi szarság, most semmi.
Na mindegy, ha nem múlik el akkor majd doki lesz.
-
Vesa
veterán
Jobbulást az érintetteknek!
Én most jöttem meg egy 2 hetes körútról, volt abban minden (multikulti tömeg, zárt étterem, kabinos felvonó dugig heringesen, koncert stb.), szóval "várom a hatást". Allergodylt toltam csak, másnak nem láttam értelmét.
2 gyermekem pedig Malagában volt 1 hetet, egyelőre nincs bajuk, de simán lappanghat ott is még valami.Mennem kéne oltásra, de kivárok még pár napot, nehogy ráoltsak egy real cuccra.
Ringman
Jobbulást neked is! -
attiati
veterán
Viszont nem tudjuk az ok-okozatot.
Valamilyen agyban végbemenő (leépülési) folyamat engedi be nagyobb mértékben a mikroműanyagot az átlaghoz képest a vér-agy gáton? (Amely folyamat egyben felelős az Alzheimer kialakulásáért is.)
Vagy a nagyobb mikroműanyag jelenlét okozza a káros agyi folyamatokat és az Alzheimert.
Fontos első lépés az orvostudományban.
Más témához kapcsolódó:
[korai stádiumú Alzheimer diagnosztika beszédfelismeréssel, 80%os hatékonyság]
-
Ringman
félisten
most itthon rohadok 2,5 napja megfázásos tünetekkel (levertség, izzadás este, torokfájás, tompaság, bedugult orr, most enyhe fejfájás), nem tudom, hogy covid volt-e, tesztem nincs itthon.
hétfői bográcsozásnál volt hasonló tünete az egyik résztvevőnek, ő már ebből kifelé jött (de nem maradt otthon, nem olyan), más mondjuk nem lett szarul csak én, szóval lehet más faktor is.#72278 Parci
köszi!
igazából mindegy már, de a legutóbbi kört is elkaptam, 6-9 havonta nem kéne! -
-
-
hiperFizikus
senior tag
Minek is ! Egy intelligens és felvilágosult emberhez "nem illő pánikolni" !
Én is intelligens és felvilágosult vagyok, ezért csak a fejemet verem a billentyűzetbe !
" Gyarapíthatjátok az ismereteiteket a majomhimlő tanból : így néz ki a szájüregen belüli majomhimlős pattanások, azt nem tudom, hogy szabad-e leharapdálnod ! Egyelőre még csak afrikai szájában, de egészen biztosan lesznek fotók fehér ember kapcsán is, hogy senkibe e maradjon valami szelektív rossz érzés "
-
gergo5991
őstag
úgy értettem ki-e mutatna bármit is.
csakmert eléggé hullámvasút ez, egyszer jó, egyszer nem, egyszer mintha szaunában lennék másszor semmi, 36,5 öt mutat a hőmérő aki mellettem áll az meg azt mondja hogy sugárzom a meleget magambol, csak jó volna tudni mi bajom is van pontosan -
Ritkán jön elő a konteós énem, de szvsz körmére kéne nézni mennyire is állunk itt. A coviddal ellentétben a majomszexhimlő DNS vírus, amik azért messze nem mutálódik csettintésre. Valszleg előkerült egy törzs ami amúgy is megvolt már évszázadok óta.
Mindenesetre egyelőre jelentős Európai populáció még nincs ebben a hullámban, Afrika érintett részein meg totálisan mások a közhigiéniai, humán-humán fizikai érintkezési állapotok, mint Európában. Tippre ha Kongóban helyi lakosként felülsz egy buszra, 99%, hogy a bőrödhöz fog érni 4-5-10 ember bőre, leülsz egy nyilvános WC-re, ...
Amúgy a mostani érintettek túlnyomó többsége ISKOLÁS gyerek: azt kéne megnézni, milyen higiéniai viszonyok uralkodnak egy kongói iskolában.
Nem véletlen, hogy pl az Ebola arrafelé népirtást rendez, Európában meg effektíve képtelen terjedni, még a szutykos angolok között is.HA lesz újra 1000+ Európai érintett, akkor nagyon érdekelne a korábbi metodika szerinti eloszlásuk.
-
-
Először is nem majomhimlő, hanem mhimlő (mpox). Vagy mi.
Két éve a IIb. klád terjedt el világszerte, de 2023-ra visszaszorult Afrikába. Viszont az I. klád, ami mindig is endemikus betegségnek számított Kongóban, növesztett egy Ib. kládot, ami több fertőzést okoz, és halálosabb is. (a fertőzések száma 14 ezerre nőtt a korábbi átlag évi 4000-ről). A (tünetes?) betegek és a halottak többsége is 15 év alatti gyermek. Ez a változat elkezdett átterjedni a szomszédos országokra, benne menekülttáborokba és háborús zónákba, ami nem sok jóval kecsegtet az izolálás terén. (Főleg, hogy 1980(?) óta nem oltanak himlő ellen, ami korábban adott némi keresztimmunitást.) Ezért van most némi fejvakarás járványügyi berkekben, ha jól értem.
-
perempe
veterán
Nekem ritkán rövid, de erős hasfájás és hasmenés szokott lenni a szokásoson kívül, ezek is visszatérő tünetek sajnos. Én a Mályi-tóra szoktam inkább utazni nyáron, bár voltam 5 koncerten-Operában is Budapesten. Bárhová ülök, hallom, hogy közvetlen környezetemben tünetes valaki.
-
Z.É.T.
őstag
A 90-es években
olyan poziban dolgoztammesélte egy ismerősöm ismerőse, hogy az egyik feladata a következő volt: megkapta a központi utasítást, mennyi az adott területre a járvány-kvóta, (mennyit szabad a héten lejelenteni) és azt szét kellett dobni nagyjából arányosan a körzetek felé, hogy adott pillanatban még ne legyen járvány, vagy hogy innentől mehet. Majd a dokik ezen számok alapján kitöltötték a papírost, amit vissza kellettjuttatnomjuttatni a hatóság felé.Ahogy látom, előre megyünk, nem hátra.
A szamárköhögés meg nem tréfa.
-
kolopele
nagyúr
Abba bele sem merek gondolni, mi történne ha a kötelező gyermek oltásokat megszüntetnék, azokat az oltásokat amelyek megfékezték ezeket a járványokat. Vajon akkor is így lázadoznának ha a saját gyerekük kapná el, netalán (Isten ments) belehalna? Ezek az oltások már bizonyították hosszú ideje menyire hatásosak, bűncselekményt követne el aki nem adatná be a gyerekének.
-
-
A cikk szerint "kettő, három, négy és tizennyolc hónaposan, hatévesen, majd az általános iskola hatodik osztályában" vannak az oltások. És ahogy írod, nem 100%-os az oltás (sőt az átesés sem véd), és azt is írja a cikk, hogy a most használt védőoltások ("sejtmentes") eleve kevésbé hatékonyak, és az USA-beli adatok szerint (ott) a baci mutálódott is, azaz az oltás már nem teljesen pontosan céloz. (Nálunk persze lehet más a helyzet.)
-
attiati
veterán
Csak a szokásos: stressz, kimerültség. Most immunrendszer is gatya lett.
Elkezdtem szedni a multit és segít. De a multiból nincs szükségem mindenre. Ezért gondoltam, hogy nézetek mindenre értéket, hogy miből van hiány.
Van felszívódási gondom, így hiány is lehet.
Ringman:
Igen, egy részét tudja az ingyenes nagylabor és azokra nincs is szükségem.
Ami kellene, az meg nagyon drága egyesével (nyomelemek, A vitamint, stb... Darabja 10+e).Mondjuk a hiány is változhat szezonálisan. Példaul dinnyeszezonban nincs kálcium hiány, stb...
-
Vesa
veterán
Tegnap konkrétan azt mondta nekem valaki, hogy Karikó Katalint fel kéne akasztani, mert emberiség ellenes bűnöző. Aztán még megspékelte pár videóval a youtube-ról, ahol állítólag valamilyen fehér trutymókat szednek ki sebészek a Pfizerrel oltott, halott emberekből boncoláskor. Természetesen ismét csak az amerikai oltások voltak terítéken...az orosz, kínai, kubai vagy akármilyen, az nem érdekes, azok direkt egészségesek. Észérvek hatástalanok voltak, ahogy az lenni szokott.
-
Z.É.T.
őstag
-
Z.É.T.
őstag
Sajnos tilos nyilvánosan megosztani (csoportszabályzat), de aki ebben a topikban jelen van, eleve érdemes bekövetni a fb csoportot szerintem.
https://www.facebook.com/share/p/3X4zDL2rXwzqS3Ev/
Saját szavaimmal:
Járvány van, az oltás 10 évig véd, tehát 10 évente érdemes ismétlőt lőni (kiváltképp, ha járvány látható a közelben), már kapható vakcina.
Az átesés nem alakít ki védettséget. -
Ringman
félisten
generációnként eltérő káros anyagok a mindennapokban?
ólom -> azbeszt -> mikroműanyagok?(majd a szent piac kiinnovál minket ebből is, mint a klímaváltozásból/katasztrófából
)
-
Dorian
félisten
Nemrég hallgattam egy bőrgyógyásszal interjút. Azt magyarázta, hogy a napozás csak lehetővé teszi, hogy a táplálkozással bevitt anyagokból a szervezet D vitamint gyártson, viszont naphatásból ehhez nagyon kevés idő is elég, csak ezért napozni felesleges. De ha nem esszük meg amit kell, akkor égethetjük magunkat a napon akármennyit. Nem néztem utána, ő az orvos.
Amúgy én sem gondolom, hogy túlzásba kellene vinni az extra bevitelt. Én a téli időszakban szedtem napi 3000NE-t, + a multiban volt 250NE. márc 31-én befejeztem a szedését, pont más multira is váltottam amiben nem volt, és a május 31-i vérképem 93,2nmol/L-t tartalmazott, ami tökéletes. Nyilván amúgy eszünk halat, tojást, mostanában gombát is
-
gergo5991
őstag
nemrég azon gondolkodtam el, hogy állandóan tele vannak a hírek amerikai sztorykkal hogy lehorzsolta kezét lábát az ember valahol amerikában és vérmérgezést kapott. Aztán felmerült bennem a kérdés, hogy mindig ilyen hírek csak amerikából meg angliából meg egyébb távoli helyről jön, belegondolva hogy gyerekkoromban éveken át napi szinten szereztem ilyen sérüléseket, soha semmilyen bajom nem volt belőle, felmerül a kérdés bennem, hogy "európa" ennyivel sterilebb lenne felszíni sérülések által okozott komplikációkkal szemben mint usa és társai? vagy semmi féle "európai sterilitás" nincs itt, csupán a véletlen műve? éghajlat szempontjából is véve a dolgokat, lehetséges hogy itt kevesebb baci van jelen?
sose értettem ezt hogy ilyen olyan sérülés egyből rohannak a sebtapaszért meg fertőtlenítőért, hiszen egész gyerekkoromat ezek nélkül éltem túl..
lehet én vagyok a trehány ilyen szempontból, de ahogy öregszik az ember egyre jobban odafigyel magára, fertőlenítőt nem, de sebtapaszt azért gyakrabban használok mostmárfélreértés ne essék nem kötekedni jöttem vagy valami (bevillant a filozofálhatnékom), peace
fiadnak amúgy jobbulást kívánok.
-
Ha már itt tartunk:
Neandervölgyiek ősi vírusait támasztanák fel kutatók
"A szakemberek a bioRxiv-ra feltöltött preprintjük szerint egy adenovírust, egy herpeszvírust és egy humán papillomavírust (HPV) találtak, amik a valaha felfedezett legősibb emberi vírusok lehetnek, és mind képesek krónikus fertőzéseket okozni.
Briones szerint lehetséges, hogy ezeket a vírusokat le tudnák szintetizálni a laboratóriumban, hogy mai emberi sejteket fertőzzenek meg vele."
(Link a tanulmányra (preprint) a cikkben.) -
Vesa
veterán
Ennek politikai és gyakorlati okai voltak szerintem. Egyrészről voltak a szakmai érvek a lezárás mellett, mert a kínaiak hazudoztak és senki nem tudta, mivel is állunk szemben pontosan. Ugye eleinte csak azt láttuk, hogy az olaszoknál hirtelen nap 2-3-400 halott lett. Másik oldalról viszont ott volt a társadalmak részéről érkező nyomás, és a gazdasági károk amit a lezárás okozott. Véleményem szerint, nem csinálták rosszul. A probléma inkább az volt, és szerintem akkor engedték el az egészet a politikusok is, amikor világossá vált, hogy nem egy olyan vírusról van szó, amit egy oltással le lehet rendezni. Jöttek az újabb és újabb variánsok, így tulajdonképpen értelmetlenné vált az a típusú hozzáállás, ami addig volt. De ha ez a vírus halálosabb, ugyanakkor mondjuk a kanyaróhoz hasonlóan 1-2 oltással gyakorlatilag végérvényesen eltakarítható lett volna (ahogy ez eleinte az Izraeli adatokból szépen látszott is), akkor a történet szinte biztosan kötelező oltásokban végződik a legtöbb országban és ahol a népesség átoltásra került volna, ott visszaállt volna az élet a régi kerékvágásba. Sajnos a Covid nem ilyen, plusz jött az enyhébbnek számító Omicron, innentől elengedték. De én továbbra is azt gondolom, hogy az akkori infók alapján a lezárás is jogos volt, ahogy az oltások propagálása is. Utólag mindig könnyebb elemezni egy helyzetet. De most képzeljük el egy percre, hogy ez a cucc nem egy Omicronba fordul, hanem egy Marburg szintű és mortalitású rémálomba! Vajon akkor is ennyire elnézőek lettünk volna az antivaxerekkel, oltástagadókkal? Szinte biztos vagyok abban, hogy egy ilyen forgatókönyvnél meg az lenne a baj utólag, hogy miért nem volt még sokkal szigorúbb minden és sokan már arról beszélnének, hogy az antivaxereket 15 évre börtönbe kellene zárni, kényszeroltás elrendelése mellett természetesen.
-
A mai fejemmel ugy gondolom, h jobb lett volna kevesbe nyomatni a vakcinakat Covid alatt, nyilvan tobb ember meghalt volna akkor, de a tarsadalomban annyira felerosodtek az oltasszkeptikus hangok, hogy joval nagyobb arat fogunk fizetni erte a kovetkezo evtizedekben. Nem csak a ruszki propaganda az oka ennek, tenyleg visszaut az, hogy iszonyat erovel toltak a tarsadalomra az (egyebkent valoban hatasos es biztonsagos) oltasokat. Az emberek nem 100%-ig racionalis lenyek (egyikunk sem az), es ezt nem vettuk figyelembe.
-
Vesa
veterán
Annyiból nem mindegy, hogy ha bakteriális akkor arra tudsz szedni antibiót. Egyébként személyesen engem a bakteriális fertőzés általában jobban le szokott tenni a földre, de nyilván van az a vírus is, ami akár ki is nyírhatna. De a "normál" izék közül valamiért jobban triggerelnek a baktériumosok, általában nem úszom meg az antibiotikumos kezelést.
-
Z.É.T.
őstag
Így van, mára tökmindegy kb.
De most elvileg itt is pang a covid a mentős ismerős szerint, ez persze nem nulla esetet jelent, de a mostani kör után kicsit hanyagolom a hígított Allergodilt is, vagy addig, amíg megint el nem indul egy hullám, vagy a parlagfű szezonig, ha nyugis marad a nyár -
kolopele
nagyúr
Én sem repesek az örömtől. 10 napja szédülök, főleg ha sétálok, a mellkasom meg már meg is állít, mert levegő kell. A háziorvosom szív szakorvos, ő azt mondta ne aggódjak mert ez belefér az alapbetegségembe, ami ha a vizsgálati eredményeket nézem tényleg még oké, csak ugye a tünetek mást mondanak. Na majd látjuk mi lesz ebből az egészből, megpróbálom egy napra tenni a szív meg az epe vizsgálatot.
-
kolopele
nagyúr
A maszkviselés az egyik oka annak, hogy most mindent benyalnak sokan, az addig csak keringő vírusok most vérszemet kaptak. Talán majd jövőre javul a helyzet (vagy rosszabb lesz). Nekem sajna szinte biztos, hogy a Moderna rontott a szívizom problémámon, nőtt kicsit a vastagodás, romlott az ejekciós frakció, jelenleg pont az alsó határon van, 3 éve még a felső határon volt. Érzem is hogy nem a legjobb a helyzet, majd eldöntik a szegedi vizsgálat után hogy kell e beültetni egy kis eszközt, mondjuk ez még nem biztos azért. Persze lehet mondani, véletlen egybeesés, de sajnos az oltás a szívet pont úgy célba tudja venni, mint maga a vírus. Ráadásul az epém is meg kell nézni, mert állandóan fájogat, plusz a fejem is, ezek nem voltak jellemzőek eddig. A labor oké, de az önmagában kevés.
-
Drótszamár
őstag
Üdv a klubban!
Húsvét előtti csütörtökön kezdődött nekem torokfájással, később köhögéssel folytatódott.
Most csütörtökön elmásztam dokihoz, mert sehogy nem akart gyógyulni. Kaptam rá Azithromycin-t, mert már zavaros zöld volt a váladék.
A köhögés javult, de a torkom még rohadt szar még. 37,5°C volt a max "lázam".
2 covid tesztet ellőttem rá, de mindkettő negatív.FSZKVN !!!
-
Dorian
félisten
Mi ezt gyorsan és könnyen megúsztuk, de sebaj, most van helyette más: Luca múlt szerdán az oviban arccal ráesett a homokozó szélére és 4-5 centi hosszan felszakadt neki, egy részén olyan mélyen, hogy varrni is kellett. (szerencsére arccsontja nem tört) Szeme is beödémásodott. Heti 2x járunk a kórházba. Már lassan alakul, szerdán varratszedés, aztán kell vmi durvajó szilikonos kenőcs, hogy a heg majd minél kevésbé látsszon. Erre rá még hétvégén megkapta a lepkekórságot is.
-
attiati
veterán
Most fedeztem fel ezt a Schwab beszélgetést. Kösz a megosztást.
26:14 - 27:30 között milyen laborvizsgálatról beszél, amivel mérik a bél áteresztő képességét?(permeabilitás növekedés). Amiből következtetni tudnak, hogy intakt vagy sérült.
49:30-nál beszélnek egy új fejlesztésről, amivel a kockázati mátrix feltérképezhető. Azóta erről van több infó?
[Neko Healh - Body scan]Mondjuk nem mindenki van elájulva a hype-tól.
[The return of marketing hype for “whole body scans”…now with AI!] -
Vesa
veterán
Több helyen írják, de mindegyik uagyanarra a forrásra hivatkozik. Nem fogjuk megtudni egy darabig, vagy lehet, hogy soha, mi volt a valódi oka. Nagyon nehéz elhelyezni a történteket magamban, mert Ő egy kifejezetten sikeres ember volt, tele tervekkel -pl. egy iskolát akart alapítani-, nemrég védte meg a professzori címét, vezetett egy komoly intézményt és gyermekei is voltak. Nagyon nehéz elképzelni, hogy valaki ilyen intellektussal nem képes bármiféle probléma elé helyezni minimum a gyerekeit.
Tény, hogy nagy változáson ment keresztül a Covid balhé alatt, elég megnézni a fizimiskát, mekkorát változott. A fene se tudja, ezzel még mi járhatott együtt, mindenesetre nagyon sajnálom, hogy megint egy értékes, nagy tudású ember ment el...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Óra topik
- Mini-ITX
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- DOOM - The Dark Ages
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest