- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
TRÓNOK HARCA
Új hozzászólás Aktív témák
-
D4rkm4n
őstag
Szerintem biztosan kiadják végül díszkötésben is. Amolyan "collectors' edition". Én vevő lennék rá.
Én olyan minőséget várok a sorozattól, hogy meggyulladjon a szakállam a sárkányok tüzétől, és dideregjek, ha a Mások jönnek!
-
D4rkm4n
őstag
válasz
.bruszli. #1507 üzenetére
Ez mind a sorozatra, mind pedig a könyvre igaz lehet. Mielőtt egy újat kezdene az ember, át kell ismételni a korábbit.
Én a dísz bőrkötéses változatot megvárom a könyvből. A malacpersely már megvan, minden héten egy üveg soproni ára a "Game of Thrones Alapba" fog kerülni.
-
D4rkm4n
őstag
Oké srácok, valljátok be nyugodtan, hogy csak az Ygritte-es szexjelenetek miatt várjátok úgy a 3. évadot!
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Kvelstadt #1497 üzenetére
Remélem igyekeznek majd olyan stílusban előadni, hogy az adott szituációkban is jól hasson. Ha például a király előtt énekli el egy bárd a dalt, akkor legyen hozzá (korhű) hangszeres kíséret, és miegymás.
Viszont egy kocsmajelenetnél adják elő úgy, ahogy azt a részeg katonák szokták. Erre is találni rengeteg példát a videómegosztó oldalakon. A lényeg, hogy érződjön rajta a profizmus!
-
D4rkm4n
őstag
válasz
SzalaiG #1462 üzenetére
Figyelembe véve a sorozat valódi címét (Tűz és jég dala) gyanítom, hogy Daenerys túlélő lesz, és valamilyen formában kapcsolódni fog a hódító hadjárata a Stark házhoz. Így lehet összefüggés dél és észak között, tűz és jég között.
Persze az is lehet, hogy Aegon herceg fogja elvenni Sansát, és így teljesedik be a jóslatom. :] -
D4rkm4n
őstag
Az igazság az, hogy lassan már elfelejtem, hogy mi történt az első négy kötetben.
-
D4rkm4n
őstag
Ser Ilyn Payne mikor és hogyan némult meg? (Ki némította el?)
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Coccolino_O #1362 üzenetére
Efféle elhamarkodott sejtésekbe ne lovald bele magad! Olvass tovább kitartóan!
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Kvelstadt #1355 üzenetére
A második kötetet 15 évig írta, ha jól tudom. Szerintem a 6. könyv legkorábban 2015 végén fog megjelenni angolul. Előbb biztosan nem, mivel közben dolgozik két másik könyvön is, egy ami a westerosi családok múltját mutatja be, egy pedig Valyriáról fog szólni, ha minden igaz.
-
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Kvelstadt #1336 üzenetére
Ha belegondolunk több olyan szereplő szerepel a későbbi kötetekben is, aki már elhalálozott.Gondolom Daenerys és Arya végig fogja kísérni a történetet. Meg ugye Rickon is előkerülhet még, bár nem hiszem, hogy ő labdába fog rúgni. Szerintem Bolton vagy a fattya falhoz fogja csapkodni és mindenki éli tovább az életét északon.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
leslieke #1321 üzenetére
Gondolom nem olyan eget rengető probléma az HBO-nak, hogy az aznapi műsortervet úgy állítsák össze, hogy +3-5 perc jut egy Game of Thrones epizódra. Eddig is problémás volt a cselekmény sűrítése, ezek után pedig főleg az lesz! Nehéz lesz jól kijönniük a készítőknek ebből a helyzetből.
-
D4rkm4n
őstag
-
D4rkm4n
őstag
Brace yourself! Santa Claus is coming!
-
D4rkm4n
őstag
válasz
kerteszgabi #1286 üzenetére
Az a négy hónap bőven elég idő lesz arra, hogy felkészítsd a hozzátartozóidat arra, hogy minden héten 1 órára el kell, hogy felejtsenek.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
leslieke #1273 üzenetére
Igen, ez az. Mondjuk a borítón lévő punk törp is nevetséges, mivel ilyen izomzattal és alkar hosszal relatíve behajlítani se bírná a karját!
Valahogy én már mindentől igyekszem eltávolodni, ami zombikról szól. Az emberi fantázia nagyszerűségének és határtalanságának megcsúfolása, amikor egy száz éves ötletet dolgoznak fel sokezredik alkalommal.
Hogy a témához is hozzászóljak: Martin sorozata azért fogott meg, mert szabadjára engedte a fantáziáját és egy egész világot teremtett, saját természeti és emberi törvényekkel, ugyanakkor az emberi realitásokra alapozva, az alapvető mitológiákból merítve.
-
D4rkm4n
őstag
-
D4rkm4n
őstag
A minap bementem egy könyvesboltba, és megnéztem a sci-fi és fantasy részleget. Csak néhány könyvet vettem a kezembe, de elcsodálkoztam azon, hogy milyen sablonos és ócska történeteket képesek emberek papírra vetni, kiadók pedig terjeszteni!
Ha ezek az emberek képesek jövedelemre szert tenni ilyen minősíthetetlen művek megalkotásával, akkor Martin szerintem úgy úszik a százdolláros bankókban, mint Dagobert bácsi a pénzérmékben!
-
D4rkm4n
őstag
válasz
leslieke #1265 üzenetére
Igazából mire elkészül mind a hét kötet, lehet, hogy már csak e-könyv olvasóra lehet majd megvásárolni őket! Az író alkotói sebességéből ítélve még ez is előfordulhat.
Legfeljebb jó nagy perselyt kell venni, és forint helyett eurót dobálni bele. Vagy a szkeptikusok dollárt. -
D4rkm4n
őstag
válasz
Kvelstadt #1245 üzenetére
Abban biztos lehetsz, hogy "Kőszív úrnő" szerepelni fog a sorozatban is, mivel a díszes kompániája szerepel még az ötödik kötetben is. Valószínűleg az ő szerepük majd az utolsó kötetben fog eszkalálódni.
Egy korábbi hozzászólásban már linkelték a 3. évad új szereplőit (Myri Thoros, Missandei, stb...).
-
D4rkm4n
őstag
válasz
KubanitoS #1232 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor a könyvben valóban nincs konkrét utalás arra, hogy Renly homoszexuális lenne. Bár az önmagában pajkos asszociációkra ad lehetőséget, hogy testőri gárdájának palástja szivárvány színű. (Persze itt is van egy kis modern kori vonatkozás, mivel a homoszexuálisok jelképe az ilyen színű zászló. Hiába no, nem tudunk 100%-ig elszakadni valódi világunktól.)
-
D4rkm4n
őstag
válasz
leslieke #1225 üzenetére
Mondjuk már csak azért is újra kell nyomni, mert nagyon sok fordítási hiba van. Míg az egyik könyvben Kaszter-hegynek van fordítva a Casterly-rock, addig az 5. kötetben Casterly-hegynek. Meg ugye a Feketeüstöket is "angolul hagyták" az utolsó eddig megjelent könyvben.
-
D4rkm4n
őstag
Amennyit az új kötetre várni kell, egyszerűbb lesz ha megírom a saját verziómat.
-
D4rkm4n
őstag
Ebben a mendemondában akár igazság is lehet, hiszen Syrio is Braavosból érkezett Királyvárba, ahogy a Fekete-Fehér Templom is ott található. Annál érdekesebb kérdés azonban, hogy miért ment egy ilyen gyilkos Westerosra, illetve Királyvárba? Ki volt az, akinek meg kellett (volna?) halnia a keze által? Vagy netán saját útját járja? -
D4rkm4n
őstag
SPOILER
Miért érzem úgy, hogy az ötödik kötet végén megjelenő Ser Erős Robert, aki 8 láb magas, iszonyú erős és néma, az a Quyburn által "feltámasztott" Gregor Clegane? -
D4rkm4n
őstag
válasz
leslieke #1173 üzenetére
Ebben biztos vagyok én is, de nagyon sok olyan ember vásárolta meg az eddig megjelent köteteket, akik nem "elfogult" rajongók. Őket bizony vissza kell majd csábítani valahogy.
Ahogy az író tempóját ismerem, szerintem még nekem is szükségem lesz egy ismétlésre a hatodik könyv előtt.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
leslieke #1171 üzenetére
Ebből pedig az derül ki, hogy valószínűleg nem kötik túl szigorú szerződések sem a könyvkiadóhoz, sem pedig az HBO-hoz.
Ha túl sokáig írná a 6. kötetet, az bizony nem kedvezne a könyveladásnak, hiszem minél tovább kell rá várni, annál több pénzt kell majd belefektetni a marketingbe. Szerintem.
-
D4rkm4n
őstag
Az nyílt titok, hogy be kellene fejeznie a következő két kötet írását belátható időn belül, a kérdés azonban az, hogy be fogja-e? Biztos vagyok benne, hogy nem az a fajta ember, aki hajlandó lesz esetleg a történetírás minőségén, vagy akár magán a történeten változtatni csak azért, hogy korábban befejezhesse a művet.
Én csak azért drukkolok, hogy be tudja fejezni a köteteket, és hogy én is éljem meg, ha lehet.
-
D4rkm4n
őstag
Not today!
-
D4rkm4n
őstag
Szerintem a Tűz és Jég dala azért lett ilyen felkapott, mert részben realisztikus alapokra fekteti a történetet. Ez az irányultság egyébként megfigyelhető az összes hollywoodi sorozatban is: a hétköznapi emberek életében teljesen általános, vulgáris szóhasználat, az alapszükségletek kielégítésére irányuló állandó kitérők (pl. mit eszik a szereplő, mikor végzi el a kis és nagy dolgát, no meg persze a szex).
Ettől eltérő módon, mégis a realisztikusság jelenik meg a Harry Potter kötetekben is: Rowling úgy építi fel az egész varázslóvilágot, mintha az valóban létezne, s magyarázatokat ad arra, hogy a "mugli" világ miért nem érzékeli őket.
Szerintem felesleges is Tolkien-t összehasonlítani Martinnal, hiszen - ahogy korábban el is hangzott - teljesen más környezetben, világban éltek. Egyikőjük még kézzel írta jegyzeteit, Martinnak viszont éppen a túl gyors információáradattal kell megküzdenie. A gyors javítási lehetőség szerintem akadályozza az írót abban, hogy kellőképpen átgondolhassa az adott mű történetét.
Ez persze nem változtat azon, hogy Martin igazán összekaphatná magát és befejezhetné a 6. és 7. kötetet pár éven belül.
-
D4rkm4n
őstag
-
-
D4rkm4n
őstag
válasz
angelside77 #1141 üzenetére
Úgy érzem, hogy Brienne történetének, illetve szerepének nem lesz hosszútávú befolyása a végkifejletre. Legfeljebb annyi tanulság vonható le a szerepéből, illetve a vele történtekből, hogy azok is pórul járhatnak, akik végig becsületesen, tudásuk legjavát adva végzik a rájuk bízott feladatot.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
angelside77 #1119 üzenetére
Ezek szerint ott még nem tartok. Csak érdekes volt számomra a dolog. Én úgy sejtettem, hogy Berichez csatlakozik Sandor Clegane, míg Citrom és Gendry pedig Catelyn Starkkal "dolgozik" együtt. -
D4rkm4n
őstag
***SPOILER***
Így, hogy az író "feltámasztotta" Aegon herceget, tényleg kezd az az érzésem lenni, hogy Martin fejében még nem körvonalazódott a történet vége. Izgalmas meg minden, de ez így már egy kicsit olyan erőltetettnek hat. Vagy csak én vagyok finnyás? -
D4rkm4n
őstag
Igazából nekem már az sem tetszik, hogy Catelyn feltámad halottaiból. Olyan lesz ez is, mint a Dragon Ball-ban a Krillin. Ha valaki megdöglik, akkor dögöljön meg végérvényesen. Ez Catelynre hatványozottan igaz. -
D4rkm4n
őstag
válasz
TorrhenStark #1061 üzenetére
Miért nem a család eredeti, krakenes lobogóját használja?
-
D4rkm4n
őstag
Amikor Sam és Szegfű hajóznak Óvárosba, a Fahéjszellő fedélzetéről látnak egy hajóroncsot, amelyen egy vörös szem, fekete pupillával, egy vaskorona alatt, amelyet két varjú tartó zászló van. Ez kiknek a zászlaja?
-
D4rkm4n
őstag
Azt hiszem, én is idővel be fogok ruházni egy ilyen vásárlásra. De megvárom a díszkötetes kiadást!
-
D4rkm4n
őstag
SPOILER
Aemon mester igazán megérdemelte volna, hogy találkozzon utolsó élő rokonával és a sárkányokkal.SPOILER
-
D4rkm4n
őstag
-
D4rkm4n
őstag
válasz
KubanitoS #1021 üzenetére
Olykor én inkább negatívumként élem meg, hogy az író a legtöbb szereplőt felfuttatja, elhiteti az olvasóval, hogy fontos feladata lesz még, aztán vagy megöli, vagy teljesen jelentéktelen(nek tűnő) szerepet ad neki. Ilyen volt Gendry is, akiről én a második kötet végéig azt hittem, hogy - mint Robert király fattya - trónkövetelő lesz.
Csatlakozom az előttem szólókhoz: nem vagyok benne biztos, hogy Martin tudja, hogy mi is lesz a végkifejlet, vagy ha a lezárás meg is van, de az oda vezető út még biztosan homályos neki is.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
leslieke #993 üzenetére
Persze minden író stílusa valamilyen szinten átvehető, talán még én is tudnék írni egy kötetet Martin történetét folytatva, az ő gondolatvilágát és cselekményvitelét utánozva, de biztosan érezhető lenne a változás.
Amennyire a második évad hű volt a könyvhöz, szerintem teljesen mindegy, hogy az író beavatja-e a távlati terveibe a rendezőket... Ha Martin netán elhalálozna, a filmesek biztosan élnének az alkotói szabadságukkal.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
leslieke #979 üzenetére
Több helyről is hallottam már, hogy Martin nem túl jó egészségi állapotnak "örvend", éppen emiatt a sorozat két rendezőjének el is árulta, hogy mivel kívánja befejezni a hetedik kötetet, hátha ő már nem éli meg azt.
Persze hajlandóak lenyelni az emberek a folytonos újításokat, addig amíg nem a történet végéhez közeledünk. (Tudom, hogy lényegében minden sor elolvasásával az események végéhez közeledünk!) A lényeg, hogy a hetedik kötetben már elég bátor (vagy botor?) dolog új szereplőket bevonni. Szerintem.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Kvelstadt #874 üzenetére
Csak arra leszek kíváncsi, hogy az Arya-t játszó, már most is 15 éves Maisie Williams esetén hogyan oldják meg, hogy még mindig el tudja játszani egy 9 éves kislány szerepét? Rendben, most még működik a smink és a kameranézet, de később, ha esetleg nől 10-15 centit magasságra, csípőre és mellre, akkor mihez kezdenek?
-
D4rkm4n
őstag
Nem csak a Reed testvéreknek, de Óriásvész Tormundnak is szerepelnie kellett volna már a 2. évadban.
Az kimondottan dühített, hogy Sandor Clegane a 9. epizódban beszólt Joffrey-nak. A könyvben nem állt a király elé és nem közölte vele, hogy mindenki b@$$z@ meg. Egyszerűen csak kilovagolt a városból és északra ment.
spoiler
A Töviskirálynéra nagyon kíváncsi leszek, hiszen ő lesz az, aki a mérget belecsempészi Joffrey menyegzői vacsorájába.
spoiler
-
D4rkm4n
őstag
Valaki mondja meg, hogy mi a 2. évad 9. epizód végén, a casting alatt hallható ének címe és előadója!
-
D4rkm4n
őstag
válasz
angelside77 #685 üzenetére
Szerintem a könyv éppen azért tetszett, mert szövevényes, a történet pedig rengeteg szálon fut, mégis minden mindennel összefügg. Azzal, hogy ilyen mértékben eltérnek a könyvtől, ezt a remek dolgot fogják elveszíteni, amivel pedig az író zsenialitását csorbítják csak.
Azon ismerőseimnek, akik nem olvasták a könyvet, hasonló a véleményük a második évadról, mint nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Dymo LabelWriter 400 hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest