-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Attesz #31445 üzenetére
Hi!
Nem állítottad be a jogosultságokat. A formázó megcsinálja automatikusan:
chgrp -R users /mnt
chmod -R g+w /mntAz ftp-nél való home-ba zárásra gondolsz? Mindegyik verzióban megoldható, de az utóbbi vsftpd-kben csak úgy, ha az user-nek nincs írási joga a home-ra (csak a tartalmazott könyvtárakra).
-
raidx
őstag
válasz
Attesz #31079 üzenetére
Én nem értem a dolgot. Ha van még egy router akkor miért is nem szakad ha a DIGI a hunyó?
Korábbi Netgear WGR614 routerem sem nálam sem jelenlegi helyén nem produkálja a megszakadásokat. Szóval inkább a TP-Link wr1043ND a ludas és nem a DIGI. A mai routerek már elég intelligensek ahhoz, hogy működjenek akár párhuzamos akár kereszt bekötésű kábellel.
Amúgy tényleg jó volna megtalálni az okot. -
-
-
-
-
kiSSrac
tag
válasz
Attesz #30894 üzenetére
Szia!
Ha az áramtalanítás megfelel újraindításnak (nem kell semmi reset vagy egyéb mókolás) akkor megtörtént, többször is, ráadásul amint írtam is a régebbi TP-Link routerrel gond nélkül megy...
Ezért gondolom hogy a routerrel van gond...írjak talán én is a TP-Link supportnak hátha van ötletük?
-
cimp
senior tag
-
cimp
senior tag
válasz
Attesz #30881 üzenetére
Az egyik ismerősömnek, (DIGI-s) a lépcsőházi rack-szekrényben volt szarul bekötött aljzatba dugva. Azt meg csak ők tudják megnézni. Ott is az volt, hogy PC-n volt net, routeren nem.
Intruder! Kellene egy kis s egítség.
Van egy gépem, amit htpc-nek használok. Most, h áttértem vargalexre, nem igazán látszik a gép a hálózaton. Egy androidos szoftverrel szoktam ellenőrizni meg irányítani a neten lévő cuccokat (nas, htpc, dune...), de most csak odáig jut a progi, hogy ip szerint kilistázza de már a nevét se írja ki, meg a service-eket se látja arról a címről.
Pedig ott semmi nem változott, xbmc távirányítása meg minden egyéb ott kell legyen.
A gép persze látja a hálózatot, mert tegnap pont a routeren lévő hdd-ről néztem filmet. -
válasz
Attesz #30879 üzenetére
Amúgy a DIGI szerelők hajlamosak felcserélni az UTP érpárakat, minek következtében egy PC-vel semmi probléma nincsen, azok ezt simán lekezelik, de a routerek nagy többsége ezt nehezen tolerálja, és van amelyik egyáltalán nem tud csatlakozni, van amelyik csatlakozik, de iszonyú lassú a net, és lehet olyan is van, amelyik szakadásokkal díjazza ezt! Ezt már többször több helyen olvastam...Így hirtelen pl. ITT vagy ITT!
-
-
Attesz
aktív tag
válasz
Attesz #30873 üzenetére
Beszar@k.
Minden megy amit akartam.
FTP müxik, DynDNS megy, meghajtók felcsatolva, Transmission hasít.El sem hiszem.
Azt gondoltam reggel 5-ig fogok szenvedni és akkor is arra jutok, hogy minden visszaállítok olyanra mint előtte volt.El sem tudom mondani, hogy mennyire örülök.
Nagyon köszönöm a segítséget.
Üdv
Attesz
-
Attesz
aktív tag
-
Szita1
tag
válasz
Attesz #30802 üzenetére
Csak érdekesség, én is DIGIS vagyok és este 6- 9 ig, nálam is szakad a net, ledob, nem csatlakozik vissza, csak 3-15 perc között, szerintem túlterhelt a hálózatuk, de ezt nem ismerik el , naponta bombázom hiba bejelentéssel, log beillesztve a levélbe. Hibakódot akrnak de én nem szedem szét a hálózatom, már 2 hónapja megállapították hogy a hálókártyám a szar, peeeeee van 3 és mindegyikkel ezt csinálja. Szóval a digi ilyen lett sajna. Olvass vissza nagyon sok embernek van ilyen gondja, és csak esténként.
-
-
-
-
-
válasz
Attesz #30813 üzenetére
80/25? Azt nem biztos... Régebben Laca 012 kolléga tesztelte DIGI-vel, és az egy kicsit feljavított WL-500gP volt! Na de majd meglátjuk...
-
-
-
válasz
Attesz #30802 üzenetére
Mondtam, nem nagy dolog! Megcsinálod ami Alex írásában volt, és akkor a másik router fog adni egy IP címet a TP-LINK-nek, amit jó lenne valahogy lefixálni... Mondjuk az első routerben beállítod statikus DHCP-be a TP-LINK MAC címét!
Ezek után már csak port forwardokat kell beállítani a TP-LINK címére az első routerben, vagy esetleg betenni DMZ-be, és készen is vagy!
-
-
kissadam9
csendes tag
válasz
Attesz #30781 üzenetére
Fagyás alatt azt értem, hogy ha úgy gondolja magát a router, hogy ledob és a gépem nagynehezen visszacsatlakozik rá magától (néha 2-3 perc is kell neki wifin keresztül), akkor internet van, de a rotuer weboldalát nem lehet elérni és az internet sebessége is lassabb, mint előtte volt.
-
cimp
senior tag
-
válasz
Attesz #30769 üzenetére
Ezt Alex már leírta...
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_16551-16551.html
-
válasz
Attesz #30758 üzenetére
A switch-es módszerrel is elérsz mindent, és a helyzet annyiból kényelmesebb és praktikusabb is, hogy a TP-LINK-nek ilyen esetben csak egy, mégpedig a LAN IP címe lesz érvényben! Vagyis eléred a samba-t is, és minden szolgáltatást ugyanúgy, mint most, tehát nem kell trükközni, hogy hol WAN, hol pedig LAN IP címmel csatlakozz, attól függően, hogy éppen melyik routerre vagy felcsatlakozva! Természetesen az internet felől a portforwardokat így is be kell állítani a másik routeren!
Én ugyanígy használok az RT-N16 mögött egy WL-500W-t, fiam szobájában WiFi AP-ként, de azon is fut torrent kliens is, illetve emiatt samba és ftp is! A WAN portja ki van kapcsolva, és a LAN-hoz van rendelve, így tulajdonképpen egy 5 portos switch + WiFi AP!
-
válasz
Attesz #30755 üzenetére
Akkor, ha tegyük fel, a másik router IP címe 192.168.1.1, akkor a TP-LINK-et állítsd 192.168.2.1-re, de az is megoldás, ha az elsőt állítod más tartományba, mindegy, csak ne legyenek ugyanabban!
Ezután, a TP-LINK WAN címét én statikusra állítanám, ami forwardok miatt is jobb! Ha maradunk a példánál, hogy a másik router LAN címe 192.168.1.1, akkor a TP-LINK WAN-ja legyen mondjuk...
IP: 192.168.1.100
maszk: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.1.1
DNS: 192.168.1.1Illetve a DNS-eket akár közvetlenül is meg lehet adni, így talán gyorsabb lesz az elérésük, mert a kliensek közvetlenül hozzájuk fognak fordulni, és nem a routerek fogják egymástól kérdezgetni a címeket! Ilyen DNS címek például a Google szerverei...
8.8.8.8
8.8.4.4Ha a TP-LINK-en futó szolgáltatásokat a WAN felől szeretnéd elérni, akkor a másik routerben a szükséges portokat a 192.168.1.100 címre kell forwardolnod!
Ha a kliens PC a másik routerre van kötve, akkor a TP-LINK-et a WAN címe, vagyis a 192.168.1.100 szerint fogod elérni, de értelemszeren például a Samba itt nem lesz elérhető, mivel alapesetben az csak LAN oldalon működik!
Természetesen menni fog az FTP is, internetről csak akkor, ha a fő routerben a forwardok be vannak állítva, az új routerre kötött gépről a 192.168.1.100 címen, és 2221(?) porttal, mivel a TP-LINK szemszögéből ez WAN felől van elérve! Ha pedig a TP-LINK-re csatlakozol, akkor ugyanúgy mint eddig...
A dinamikus DNS-t bár be lehet állítani a TP-LINK-ben is, de ebben a felállásban célszerűbb lenne, ha az új router kezelné.
Amúgy ha rám hallgatsz, én inkább a switch módos megoldást választanám, egyszerűbb lenne az életed a samba-val és az ftp-vel is! Ebben az esetben csak a LAN címet kell tírnod mondjuk 192.168.1.100-ra, hogy ne ütközzön a másik router 1.1-es címével, illetőleg kikapcsolni valamelyik DHCP szervert, és készen is van!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Attesz #30534 üzenetére
Hi!
A gond az, hogy én biztos nem írtam ilyet. Már csak azért sem, mert DHCP-s netem van, ráadásul az 1043ND-t csak a munkahelyemen használom, ahol a céges hálózaton ülve szintén DHCP-s net van.
A nálam lévő 1043ND-n gyári firmware csak a kapcsolatszám, illetve a MAC klónozás tesztelésének idejére járt. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Attesz #30528 üzenetére
Hi!
Közvetlenül engem nem keresett meg senki hasonló problémával, illetve ilyen esetekről én nem emlékszem, hogy a topicban olvastam volna.
Viszont több PPPoE-s topictárssal is váltottam jó néhány privátot, egyikük sem panaszkodott hasonlóra.Így most ragadnám meg az alkalmat arra, hogy megkérjek minden PPPoE-s nettel rendelkező topictársat, hogy nyilatkozzon a kapcsolat szakadásokról!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Attesz #30521 üzenetére
Hi!
Több lehetőség is van:
1. Mindkét router NAT-ol. Ekkor az első router LAN csatlakozójára kell kötni az 1043ND WAN csatlakozóját. Az 1043ND LAN IP-je legyen más tartományban az első router LAN tartományától.
2. Csak az első router NAT-ol. Ekkor az első router LAN portját az 1043ND valamelyik LAN portjával kötöd össze. Ekkor az 1043ND csak switch-ként, illetve AP-ként funkcionál.
3. Ugyan az, mint a 2, csak az 1043ND WAN portját is LAN-nak config-olod (tehát 5 portos switch lesz).
Van még egyéb lehetőség is (akár WiFi kliens, akár WDS), de ezek a lényegesebbek.
-
-
válasz
Attesz #29689 üzenetére
Szia!
A TP-LINK-et ez esetben állíthatod DHCP-re is, de én inkább fix IP-t javaslok a WAN portjára, a másik router LAN tartományából! Tehát, ha mondjuk a fő router lesz 192.168.1.1 LAN című, akkor a TP-LINK LAN címét állítsd 192.168.2.1-re, a WAN pedig például 192.168.1.100-ra, maszk 255.255.255.0, átjáró és DNS pedig 192.168.1.1, vagyis a másik router LAN címe! Értelemszeren a fő router egyik LAN portjára kell kötnöd a TP-LINK WAN portját!
De még célszerűbb lenne kikapcsolni a TP-LINK WAN portot, és azt is a LAN-hoz rendelni, ez esetben pedig a DHCP szervert is ki kell kapcsolni a TP-LINK-ben, és a LAN IP címét pedig a másik router tartományába, de eltérő címre állítani, tehát a fenti példából kiindulva mondjuk 192..168.1.100-ra! Ezt gyári fw-ben valószínűleg nem tudod megcsinálni, csak OpenWrt-ben, vagy DD-WRT-ben!
-
Attesz
aktív tag
válasz
Attesz #29683 üzenetére
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni hátha valakinek van tapasztalata.
Routeremen mindíg megszakad a kapcsolat az internettel, ezért szeretnék egy másik routert betenni elé, hogy az legyen a neten a TP-Link meg csinál minden mást.
Aki csinált már ilyet és van tapasztalata a beállításokkal kapcsolatban az kérem segítsen.Köszönöm
-
HyperMalac
csendes tag
-
Attesz
aktív tag
válasz
Attesz #22302 üzenetére
Most valami 409-es hibára hivatkozik
Ez a teljes szöveg:
409: Conflict
Your request had an invalid session-id header.
To fix this, follow these steps:
When reading a response, get its X-Transmission-Session-Id header and remember it
Add the updated header to your outgoing requests
When you get this 409 error message, resend your request with the updated headerThis requirement has been added to help prevent CSRF attacks.
X-Transmission-Session-Id: ghyPQecR4tqIjfaBhNoGriCHTpdJIA37ppzg0yv44k5D2d7E
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Attesz #22300 üzenetére
Hi!
Sikerült a peer_limit_global-hoz bemásolnod valami éppen kijelölt dolgot, ez volt benne:
option 'peer_limit_global' '200Content-'
Így hibás config miatt nem indult a transmission. Javítottam.
A webes GUI default felhasználóneve: transadmin, jelszava pass123, ahogy a blogomban is olvashatod. -
Fooler89
őstag
válasz
Attesz #22237 üzenetére
Saját tapasztalatból tudom, hogy egy 4 magos asztali gépet is akár megeszik a torrent ha ntfs particióra tölt. Na mindegy, itt nem ezzel a gond hanem, hogy ha készenlétben van a torrent egyszerűen taccsra vágja a routert és vele együtt az egész wifi hálózatot.
Mod: Most lekorlátoztam, hátha a nagy sebességtől (2mb volt, most 512kb) döglik le a cucc.
-
bounty123
őstag
válasz
Attesz #22010 üzenetére
Akkor baj, ha swap-ot szeretnél használni, különben nem
Akkor se katasztrófa, mert file-ba is lehet tenni a swap-ot, csak kicsit bonyolultabb. Ha pl. torrentezni akarsz, akkor swap nélkül elég nagy eséllyel haldokol majd a routered, rebootolgat, mert állandóan elfogy a memória. Én 64 mega swap-pal használom, előtte anélkül elég gáz volt.
Hát elvileg ha nano /etc/config/fstab -al megszerkeszted, majd elmented (ctrl+x, majd y-t válaszolsz) akkor kutya kötelessége elmenteni, ha root vagy. Utána meg már csak egy uci commit fstab és /etc/init.d/fstab restart kell.
Amúgy ha jól rémlik alapból be van kapcsolva az anon_mount opció az fstab-ban, anno majd az őrületbe kergetett, mire rájöttem, hogy ezért csatolta föl automatikusan a partíciókat az általa létrehozott sda1, sda2 stb. könyvtárakba, nem pedig oda ahova én mondtam neki. Azt nem tudom vargalex változatában ez hogy van.
-
bounty123
őstag
válasz
Attesz #22001 üzenetére
Transmission leállítása: /etc/init.d/transmission stop
Futó programok listája: psAzt nem értem, hogy milyen beállításokat nem enged törölni.
Ha az fstab-ra gondolsz, akkor /etc/config/fstab-ot kell szerkeszteni a partícióóknak megfelelően, majd uci commit fstab és /etc/init.d/fstab restart. -
suste
veterán
válasz
Attesz #21936 üzenetére
Nekem NTFS-re volt formázva a vinyóm, 500GB, és volt 3 partíció, mind NTFS.
Nagynehezen csináltam 50GB szabad helyet, és ezt csíptem le,és formáztam ext4-re egy pendrive-os linux-szal, ez az utolsó partíció, és a swap fájlt is ide helyeztem. Biztos van ennél sokkal jobb megoldás is, csak azért írom le, hogy így is tökéletesen működik, 1000X stabilabb a torrent is meg a samba is meg a dlna is! A routeren meg van osztva az egyik NTFS partíció is, de kb fele sebességgel tudok csak olvasni arról, mint az ext4-ről.
Tehát, nagyon nem tudod elrontani a sorrenddel -
vargalex
Topikgazda
válasz
Attesz #20821 üzenetére
Hi!
Webes GUI-n nem tudod beállítani (csal globálisan, vagy csak én nem tudom, hol lehet), de pl. a Transmission Remote GUI-ban megadható.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Attesz #20765 üzenetére
Hi!
FTP-hez először létre kell hozni a rendszeren a felhasználókat. Ezt az adduser paranccsal tudod megtenni:
adduser -h home -G users -s /bin/false felhasznalonev
A home helyére beírod a home könyvtárát, a -G-vel a csoportot határozod meg (én a példában users-re állítottam), a -s-el a shell-t adod meg, ami a példában /bin/false azért, hogy ssh-n ne tudjon bejelentkezni.
Jogosultságokról pl. itt olvashatsz.
Illetve az én build-emben a /etc/vsftpd.users file-ban (Luci-ban is szerkeszthető) fel kell sorolni az ftp belépésre jogosult felhasználók neveit.
Transmission-nál természetesen tudsz szelektálni, amikor a torrentet hozzáadod, megadhatod a letöltési könyvtárat.
A webes felületét kívülről a http://a_kulso_IP_cimed:9091 URL-en tudod.
-
-
válasz
Attesz #20714 üzenetére
Jobb ez így hidd el, hosszabb távon Neked is, mert így mint hozzá nem értő - ne haragudj meg érte -, ki tudja miket alkottál a konfig file-okban. Most dolgozol vele fél órát a reset után, de aztán minden jobban fog menni. De ha gondolod, akkor csinálj egy mentést a jelenlegi beállításokról, és ha valami nem tetszik később, akkor ide még könnyen visszatérhetsz...
-
-
-
-
válasz
Attesz #20694 üzenetére
Akkor meg LuCI-ban be tudod állítani a mountolást... Megadod, hogy /dev/sda1 partíciót csatolja az /mnt mappa alá, kiválasztod az ntfs-3g típust (gondolom NTFS), és nagyjából ennyi... Persze az NTFS rendszerrel lehet szívni fogsz torrentezéskor, mert ez Linux rendszer, és ext fs-en érzi jól magát, NTSF-el sokaknak reboot-olgat, lefagy, lassú, stb...
-
válasz
Attesz #20689 üzenetére
Ha bele is olvasol Alex blogjába, akkor láthatod, hogy a firmware-ben van egy egyedi lemezbeállító felület is, ami az általad megadott feltételek mellett particionálja, formázza, és meg is ossza a lemezt a hálózaton. Ezek után az /mnt mappa alatt majd mc-vel is láthatod a tartalmát.
-
válasz
Attesz #20673 üzenetére
Ez egy ellenőrző összeg, amit adott algoritmussal a file tartalma alapján hoznak létre, és később ennek összehasonlításával a file bármikor kétséget kizáróan beazonosítható... Ha ez az összeg megegyezik, akkor az azt jelenti, hogy a routeredre felkerült file sértetlen, és az eredetivel 100%-osan azonos! Az eredeti file ellenőrző összege ott van feltüntetve Alex blogjában, és láthatóan azonos volt a Tiéddel is...
-
Szita1
tag
válasz
Attesz #20673 üzenetére
Röviden annyi hogy egy Trabantba nem rakhatsz bele egy BMW motort.
A fájl méretét egyeszteti le ami van a routereden, és a frissités méretével kell összehasonlítani. A flasbe egy bizonyos címtől indul pl 0x00100 tól 0x00200 ig. Ha nagyobb vagy kisebb akkor rossz esetben nem indul el újra a router. -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Battlefield 2042
- Trollok komolyan
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Amatőr csillagászat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest