- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
válasz
eladohardver #71374 üzenetére
Gwlim féle fw hozta ezt a sebességet?
-
eladohardver
őstag
válasz
xabolcs #71366 üzenetére
Közben dobtam egy 22.03 openwrt-t azzal picivel ok-b-- viszont jah... a feltöltésen látszik, hogy valami nem frankó 192/43
...
A gwlim félét hol is tanálom, valahogy nem jön át hogy az mi is... Összefoglalóban nem látom
Fel tudom dobni 22.03-ból? Vagy vissza kell dobjam a gyári rom-ot? -
xabolcs
őstag
válasz
eladohardver #71365 üzenetére
A 22.03 es ujabb hivatalos OpenWrt-k, mar alig futnak rajta memoriaszuke miatt.
Szerencsere mar a korabbi OpenWrt verziok is tamogatjak a soft offload-ot, amivel foljebb lehet menni. Aztan vegul van a gwlim-fele valtozat, ami a maximumot hozza ki a vasbol.Igen, eljart felette az ido, annyira, hogy a 32 MB RAM-ot az OpenWrt is kinotte.
AP-nak, switch-nek jo lehet, ha nincs mas. -
petakpa1
őstag
válasz
iMaverick #71244 üzenetére
Az a gwlim által optimalizált FW volt, de abból a 18 és 19-es főverziójúak már csak a 64 MB-ra moddolt v1-esre telepíthetőek asszem.
Épp ezért használtam én a hivatalos 19.07.7-es FW-t utoljára 2021 tavaszán, de az bekapcsolt wifivel SFE engedélyezése mellett sem tudta nekem kihajtani az új 500-as netet, na meg persze 5G-s wifi sem volt rajta... Ezért került kb másfél éve szekrénybe az öregfiú.
Majd most meglátjuk mire megy akkor ha a Wifi-t a Cisco AP fogja szórni...
Egyébként ma du-n fel is kúszott rá a 19.07.10-es verzió
Egyenlőre még nincs semmi bekonfigolva rajta, csak két kliens vezetéken fel lett csatlakoztatva, és még WAN kábel sem lett bedugva. A fenti kép alapján azért szabad memória is van még szépen. Igaz ennél csak magasabb lesz majd a kihasználtság ahogy több kliens kapcsolódik mind vezetéken, mind az AP-n keresztül.
Továbbá még minimum 2 kiegészítő csomagot is telepítenem kell: WOL és DDNS, valamint jó lenne valami szebb skin is és magyar nyelv, de utóbbi kettőről azért le tudok mondani ha muszáj...
Viszont lennének még kérdéseim:
ip6 és wifi szolgáltatást egyáltalán nem fogom használni? Ezeket elegendő letiltani, vagy ezeket a csomagokat uninstallálni is érdemes?Laikusként azt gondolom, ha letiltom, akkor a flash-ben foglalja a helyet, de a memóriába be sem töltődik, nem foglalja a RAM-ot és a CPU-t sem terheli. Jól gondolom ezt?
Mivel csak pár addicionális csomagra lesz szükségem amik el fognak férni a tárhelyben, még úgy is ha ipv6 és wifi csomagok maradnak, ezért nem távolítanám el őket.
Ha viszont letiltva is fogyasztják RAM-ot és eszik kicsit CPU-t akkor lehet érdemes lenne eltávolítani őket.
Hogy működik openwrt, azaz linux ilyen szempontból?
Ja és az is kérdésem lenne még, hogy hol lehet azt beállítani, hogy DHCP milyen ip tartományban ossza a címeket klienseknek? Azt szeretném ha a 192.168.1.101 lenne az első ip cím amit kioszt a 192.168.1.100 helyett...
-
petakpa1
őstag
válasz
petakpa1 #70915 üzenetére
Na feltettem a gwlim MiniBuild-et, és egy minimálisat még hozott a sebességben, max 410-420 Mbps között mérek így, talán 1x volt 445 is, ha közvetlenül a HGW-re vagyok kapcsolódva akkor megvan az 500.
Négy választásom van:
1) Maradok ennél a gwlim fw-nél, de rászánok még 4-5 órát, hogy mindent újra bekonfigoljak + lemondok a WOL és DynDNS szolgáltatásokról, de cserébe kapok max +1020 MBps sebessgéet
2) Visszatérek 19.07.7-re, és beérem max 400 Mpbs-el
3) Nyugdíjba küldöm az öregfiút és használom a Vodás HGW-t routernek, ami tud AC-s wifit is már.
4) Veszek egy új saját modern routert.Valszeg egyenlőre 2) lesz mert az a leggyorsabb és érzek valami fejfájást így az oltás után, de lehet megpróbálkozom 3)-mal is majd.
Nagyon köszönöm mind xabolcs, mind gduck segítségét.
-
petakpa1
őstag
válasz
xabolcs #70914 üzenetére
Köszi ez nagy lelkű, de nem kell még egy kütyü. Az öregfiú megtartásának legfőbb motivációja az, hogy ne szennyezzem a környezetet azzal, hogy egy még kisebb kompromisszumokkal, de használható eszközt lecserélek egy újra, a régi meg megy a veszélyes hulladékba. Valahol nagyon rosszul működik a világunk (fogyasztói társadalom) jelenleg
Küldtem egy privit folytassuk ott szerintem!
Itt meg majd utólag beszámolok, hogy sikerült e feltenni a gwlim féle MiniBuild-et és mennyi sebességet hozott? Nem e hétvége lesz, mert hamarosan megyek oltásra
-
petakpa1
őstag
válasz
xabolcs #70904 üzenetére
Igen csak ebben az ún. MiniBuild-ben nincs Luci sem
Jól tudom ezt?
Én pedig parancssorból nem tudnám bekonfigolni a routert sajnos.
Továbbá WOL és DynDSN szolgáltatásokra is szükségem lenne.Nekem egy olyan build kellene a gwlim féléből, amiben nincs ipv6 egyáltalán, ellenben van Luci, WOL, és DynDNS. Szerinted lehet ilyet csinálni?
-
xabolcs
őstag
válasz
petakpa1 #70903 üzenetére
Nem lesz tole bajod, ha az emlitetett -F kapcsoloval teszed fol, de akkor egyuttal torold a beallitasokat is!
gwlim csinalt ujabb kiadast a firmware-ebol, de sajnos a 32 MB RAM miatt meg kellett vagni a beepitett szolgaltatasokat: kivette a csomagkezelest es az USB tamogatast!
TP-Link WR1043NDv1-32MB-RAM-mips24k-ath9k, 2020.07
Ez sem a legujabb, de legalabb frissebb, a te talalatodnal.
DHCP-s nettel ~700 MBit-et iger!
-
petakpa1
őstag
válasz
petakpa1 #70901 üzenetére
UP + újabb kérdések:
Voda/UPC megemelte a sávszélemet 120 Mbps-ről 500-ra, de sajnos ezt a sebességet már nem tudja áttolni az öregfiú még akkor se, ha Sofware Flow Offloading engedélyezve van a tűzfalbeállításokban. Max 400 Mbps-es letöltési sebességet tudok így mérni
Tennnék még egy próbát a gwlim féle fast path firmware-el is ( https://github.com/gwlim/Fast-Path-LEDE-OpenWRT/tree/master/Fast-Path/Dec-2018/Below%2064MB/TP-Link%20WR1043NDv1-mips24k ) bár ez sokkal régebbi így nélkülüzi az utóbbi 2 év kernel fejlesztéseit, security patch-ait.
Luci felületről tölteném vissza a fenti LEDE sysupgrade verziót, de az alábbi hibaüzenetet kapom:
Image metadata not found Use sysupgrade -F to override this check when downgrading or flashing to vendor firmware Image check failed.
Elméletileg frissítés kényszerítéssel továbbmehetek, de kérdés, hogy megtegyem? Nem fogom téglásítani az öregfiút?
-
nagyi2k
tag
Sziasztok!
Szolgáltatói ONT után szeretném betenni a 1043ND V4 verzióját, erre szeretnék friss custom firmwaret. Most még a gyári van rajta. OpenWrt esetén ebben az esetben készer kell upgade-elni? Első körben a 'factory" majd utána a "sysupgrade'?
Kell közte telneten ügyködni, vagy lesz rögtön webes felület?
Látezik olyan build amiben már eleve van usb és media server támogatás, vagy ezt utólag kell feltennem? Valaki esetleg használja ezt a funkciót?
A fentebb említett gwlim fork mennyiben tér el az eredetitől?
Esetleg ajánlottad ilyen célra a DD WRT?
Köszönöm a segítséget.
Üdv.: nagyi2k -
-
petakpa1
őstag
válasz
iMaverick #70852 üzenetére
Sajnos a gwlim felé fork nem megy már fel v1-re, illetve csak a minibuild megy fel, abban viszont nincs Luci egyáltalán.
Az új Luci tényleg pofás, vajon 19-es főverziora kijön meg, vagy csak 20-asra már. Sajnos v1-re már nem jön ki a 20-as főverzio. 19-es lesz az utolsó
.
Esetleg új Luci verzió. Külön csomagból lehet szerintetek telepíteni majd v19 alá?
Te milyen hw-en használod a gwlim forkot?
-
Közben a gwlim féle Openwrt fork is frissült... LINK
Felraktam. Ami elsőre feltűnt, hogy új verziós LUCI van. Egész pofás így elsőre.
-
petakpa1
őstag
Igen. Aktiválva is van
Viszont letöltési sebességen nálam ez nem segített, mert csak 120-as netem van, azt pedig flow offload nélkül is bírja a router.
Viszont bekapcsolt flow offload-dal alacsonyabb lett a CPU terheltség, így hagytam bekapcsolva.
Kollégának azért gwlim féle fw-t ajánlottam, mert azzal dokumentáltan mértek itt 600 Mbps körüli sávszélt WAN felől PPPoE kapcsolat esetén. Hogy hivatalos build is tudja-e ezt bekapcsolt flow offload esetén azt nem tudom sajnos tesztelni...
Mondjuk ha ő felteszi akkor igen. Kíváncsi vagyok visszatér-e még ide?
-
petakpa1
őstag
válasz
djdaniel #70732 üzenetére
Probálkozz ezzel a fw-el. Ez kifejezetten sebességre van kigyúrva, igaz a legújabbak már nem mennek fel belőle v1-esre, de a régebbiek még igen, és 600 Mbit/sec es átviteli sebességet is elértek vele állítólag. Ebben a topicban is ha rákeresel "gwlim" szóra találsz mérési screenshotokat.
-
Ha valaki használná rajtam kívül a gwlim féle openwrt-sfe-flowoffload-ot... Most tette ki 3 órája (!) a frissített verziót. LINK
-
petakpa1
őstag
Csak jelenteném, hogy a kb. 2-3 hete beüzemelt 19.07.2 verziószámú kiválóan működik v1.8-as routeremen
A software flow offload funkció is nagyon jól szuperál, nagyon sokat levett a rendszer terheléséből, összességében nagyon elégedett vagyok ezzel a FW verzióval. Ilyen régi hardware-ből ilyen kiváló teljesítményt kihozni. Tényleg le vagyok nyűgözve.Wifis webcamera sem veszti el a kapcsolatot routerrel szemben 18.06.04-el, ami alatt ez számtalanszor megtörtént.
Lehet megpróbálnám beüzemelni a ftp szolgáltatást is, amit anno gyári fw-el használtam, de aztán amikor gwlim féle fastpath lede verzióra tértem át nem lehetett többé, mert nem fért bele a flash rom-be.
Ezzel kapcsolatban lenne most jópár kérdésem:
1) Milyen csomagokat kellene telepítenem az alábbi szolgáltatásokhoz:
- USB kezelés
- USB kezelés Luci felület
- legalapabb ftp server funkció (jogosultságkezeléssel)
- ftp server funkció Luci app
- bármi más ami kell még ftp serverhez? Pl fálrendszer támogatás
2) Mennyit foglalnának el ezek a csomagok összesen? Jelenleg a System/Software menüpontban 3,6 MB szabad helyet ír ki. -
gduck
addikt
Frissült a gwlim féle FastPath build
KATT IDE!
Újdonság már az előző build óta, hogy 5.4-es linux kernel van benne
Firmware Version OpenWrt SFE r13172-2b31f143f9 / LuCI Trunk
Kernel Version 5.4.39 -
gduck
addikt
-
petakpa1
őstag
Köszi!
Most jelenleg ezen a verzión vagyok:
Firmware Version: OpenWrt 18.06.4 r7808-ef686b7292 / LuCI openwrt-18.06 branch (git-19.170.32094-4d6d8bc)
Kernel Version: 4.9.184Ha jól látom a legfrissebb letölthető hivatalos a 19.07.2 erre az eszközre.
Beállításokat megtartó upgrade mehet szerinted? Jópár ip fixálás, port forward szabály be van állítva, nem szívesen konfigolnék mindent újra.
Gwlim féle verzióból továbbra is csak minibuild van v1-re, de ezekben régebben nem volt Luci, a nélkül viszont én nem tudom bekonfigolni.
Sajnos az aktuális readme-ből nem derül ki, hogy minibuildekben van-e vagy sem Luci? Erről tudsz valamit esetleg?Mivel a mostani netkapcsolatomhoz nincs szükség a gwlim féle sebességre optimalizált verzóra valószínőleg maradok a főverziónál. Már csak szabadidő kellene update-re
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
válasz
vargalex #70244 üzenetére
Gyári FW-el nem volt ez. Szépen kimértem a kb. 80-85 Mbps letöltési sebességet 100-as linksebességű eszközökkel is.
A Gwlim féle sebességre optimalizált (flow offload fastpath LEDE) FW egy 2018. végi verziójáról upgradeltem most openwrt 18.06.04-re. Rögtön a FW csere után azonnal még alapbeállításokon mértem egy letöltési sebességet 100-as eszközzel, és ugyanúgy kb 45 Mbps sikerült csak, mint a korábbi Lede-vel.
QOS-t, firewall pár port FW szabály beállításán kívül nem buzeráltam. Szolgáltatások közül is csak a WOL, DynDns és uHTTPd van utóbbi csak azért, hogy WAN felől is elérjem a router konfig felületét.UPC modemben mind a 8 le és 4 feltöltési csatorna csatlakozik aminek 120/10-es netsebességnél kell, az értékek is teljesen jók.
Ha a 100-as eszközt (router kihagyásával) közvetlenül a kábelmodembe dugom, akkor 82 Mbps le és 10 Mbps feltöltési sebességet mérek. -
petakpa1
őstag
válasz
iMaverick #70236 üzenetére
Köszi.
Továbbra is 18.06.04. FW van a routeren. Próbaképp másolgattam egy 6 GB méretű fájlt a hálózaton lévő gépek között.
A gép: Egy régebbi laptop 2 GHz-es kétmagos AMD procival 4 GB memóriával, SSD-vel mely sata 2-es porton van, Gigabites hálókártya természetesen, OS: Windows 10
B gép: Sem mai darab 3,4 GHz-es néegymagos AMD APU, 12 GB RAM, SSD sata 3-as porton, Gigabites hálókártya természetesen, OS: Windows 7
Másolás A gépen belépve Windows intézővel történt megosztott mappák között, sebességet is a Windows intéző másolási ablakában olvastam le.
1) Amikor A gépről B-re mozogtak az adatok 103 MB/s, azaz 824 Mbps volt a sebesség, míg 2) Amikor B-ről A-ra akkor 85 MB/s azaz 680 Mbps.1)-es méréssel elégedett vagyok, azt nem tudom 2)-es mérésnél miért alacsonyabb a sebesség, de szerintem ennek okát inkább Windowsok hálózatkezelése körül kellene keresnem.
Ha esetleg visszarakom majd a Gwlim féle fastpath FW-t csinálok azzal is mérést, hogy kiderüljön LAN<->LAN sebességre van-e hatása FW-nek?
Logikailag azt mondanám nincs, mert LAN<->LAN forgalom esetén csak a routerbe épített switchen keresztül mozognak az adatok, magának a router CPU-jának és az azon futó szoftvernek nincs szerepe, de aki esetleg jobban ért ezen kütyük működési elvéhez majd kijavít ha rosszul gondolom -
petakpa1
őstag
válasz
petakpa1 #70203 üzenetére
Erre valaki? Ahogy nézem van Luci-n Keep Settings beállítás, de kérdés, hogyha a jelenlegi v17 Lede-ről frissítéek 18-as Openwrt-re, akkor működni fog?
+ Kellene egy kis tanács is, hogy melyik FW-re álljak át:
Jelenleg ez van: OpenWrt SFE 17.01 r3988-5970e6d466 / LuCI ( 17.01 )
18.06.4-es stabil opwnert-vel szemezek.
Kérdéseim:
1) Ugye a sysupgrade verzió kell nekem, tekintve, hogy már most is Lede/Openwrt-n vagyok?
2) 18.06.4-ben ugye csak csak FlowOffload Fast Path van, SFE Fast Path csak a gwlim féle FW-ekben van?
3) 18.06.4-ben Lucin keresztül lehet telepíteni az alábbi szolgáltatásokat? wake-on-lan, dyndns, ftp, usb support, pptp vpn kliens (csak átmenetileg használnám, és az se baj, ha lassabb lesz a sebessége a kapcsolatnak, illetve ha addig ftp és usb nem lesz telepítve)?
4) 18.06.4 vajon megoldja a 100 MBites linksebesség kapcsán fentebb kifejtett problémáimat?Másik jelölt a legfrisseb gwlim FW
Ebben tutira van SFE Fasth Path is, de kérdés, hogy 3) beli szolgáltatásokat tudom-e telepteni rá? A jelenlegi gwlim fw-jez nem sikerült USB és ftp támogatást beizzítanom. -
petakpa1
őstag
válasz
petakpa1 #70198 üzenetére
Beállítások kapcsán az működhet, hogy a mostani Gwlim féle openwrt FW alatt lementem a beállításokat frissítem a FW-t a legfrisseb Openwrt-re, telepítem azokat a plussz csomagokat amik nekem kellenek (WOL, Dyndns, uHTTPd, magyar nyelv, USB, ftp, kb asszem ezek vannak, bár utóbbi kettő nem működik), majd visszatöltöm rá a lementett beállításokat?
Vagy újból minden konfigolnom kell, miután FW-t cseréltem?
-
-
petakpa1
őstag
válasz
vargalex #70196 üzenetére
Köszi Gduck!
Bebizonyosodott, hogy a 100 Mbites linksebességgel van a probléma.
Llano alapú PC-mben amiben Gigabites hálókártya van csináltam két Speedtest mérést rögtön egymás után:
1) Eszközkezelőben hálókártya sebessége Automatikus sebesség és duplexitás felismerésre állítva, ami 1 Gbps linksebességű kapcsolatot jelent => 120/10 Mbps sebességet eredményez
2) Eszközkezelőben hálókártya sebessége 100 Mbps Teljes duplex-re állítva, ami értelemszerűen 100 Mpbs linksebességet jelent => 45/10 Mbps sebességet eredményez.
Neked is köszi Alex!
120-as nethez valóban nem kell FP, rápróbálok valamikor majd a standard openwrt-re, csak kevés az időm mindent újrakonfigolni, meg kicsit fosok FW frissítéstől is...
Beállítások kapcsán az működhet, hogy a mostani Gwlim féle openwrt alatt lementem a beállításokat frissítem a FW-t a legfrisseb Openwrt-re, telepítem azokat a plussz csomagokat amik nekem kellenek (WOL, Dyndns, uHTTPd, magyar nyelv, USB, ftp, kb asszem ezek vannak, bár utóbbi kettő nem működik), majd visszatöltöm rá a lementett beállításokat?
+ Az is kérdés még, hogy legfrissebb openwrrt milyen netsebességet hozna v1-es routeren? 240-300 Mbitet átvinné még, ha netán UPC-nél nagyobb csomagra fizetek elő?
-
petakpa1
őstag
válasz
petakpa1 #70186 üzenetére
Ebben a hozzászólásomban már leírtam, hogy komoly átviteli sebesség problémám van abban az esetben, ha 100 MBites linksebességet tudó kliens csatlakozik az Gwlim féle Openwrt FW-t futtató TP-Link TL-WR1043ND v1 routeremre.
A napokban futtatam pár Speedtest mérést melyből kiderült, hogy nem csak a Sony okostévém küzd ezzel a sebességproblémával, hanem az X5-z8300 platformú MinPC-m is. Ez utóbbiban a hálózati kártya egy USB (belső) csatolású Realtek FE controller ami szintén 100 MBitet tud csak.
Speedtest-el az alábbi letöltési sebességeket mérem különféle vezetékes kliensekkel:
1) Amd Llano alapú rendszer gigabit ethernet porttal: szépen kiméri a UPC-s netkapcsolatom 120/10 Mbites sebességét.
2) X5-8300 alapú MiniPC fenti fast ethernet porttal: 45/10 Mbit
3) Sony XG8396 okostévé szintén fast ethernet porttal: 3/3 MBit.Van valakinek ötlete, hogy mi okozhatja az alacsony átviteli sebességet 100-as link esetén?
Kérdéseket megelőzendő: Kábelek mindenhol jók: ha a 100-as portú kliensektől WR1043ND-be futó kábeleket simát átdugom a Bridge módban futó Ubee HGW-mbe akkor egyből szépen jön a 100 Mbit elméleti határát jelentő cca. 85 Mbites sebesség le irányba.
Sőt arra is emlékszem, hogy MiniPC-n is kimértem 85 Mbitet anno, amikor még gyári FW futott a WR1043ND-n.MTU értéknek mire kell beállítva lennie Openwrt switch config részén?
-
A mért sebességet nézve, biztos, hogy nincsen bekapcsolva.
gwlim írja is az oldalán:
To enable FlowOffload go to NETWORK -> FIREWALLTo enable SFE go to NETWORK -> FIREWALL
Hogy biztosra menjek, megnéztem a saját V2-mön, "gyárilag" valóban nincs elindítva. (Ugye nálam AP módban megy, így nincs is rá szükségem.)
-
petakpa1
őstag
Belefutottam egy nagyon érdekes véleményem szerint hardveres inkompatibilitásba:
v1.8-as routerhez (Gwlim féle firmware-el: OpenWrt SFE 17.01 r3988-5970e6d466 / LuCI (17.01)) LAN-on keresztül csatlakoztatom 3 napja vásárolt Sony KD43XG8396 Androidos okostv-met, de valami elképeztően gyenge hálózati sebességet kapok. Mind le, mind fel irányba 1-3 Mbps a sebesség.
Ha wifivel csatlakozom akkor akkor lefelé olyan 45 Mbps, felfelé 10 Mbps sebességet mérek. Ez teljesen rendben van, utóbbi a UPC-s csomagom max feltöltési sebessége, előbbi pedig szerintem reális figyelembe véve a router tv közötti távolságot, 2 falat és a sok wifi hálózatot a környéken.
Lan kábelt természetesen kipróbáltam egy Gigabites hálókártyás laptoppal is, és laptopom szépen kimérte a UPC-s csomagom 120/10 Mbps max sebességét. Tehát kábel OK.
Azt is próbáltam továbbá, hogy laptopjaimmal wifin keresztül csatlakoztam routerhez, majd a laptop wifis netkapcsolatát Windows-ban megosztottam Sony TV-m felé. Azaz laptop lan portját összekötöttem TV lan portjával. Ezt a felállást két laptoppal is kipróbáltam. Egyikben 100-as, másikban gigabites a lan port. Ekkor TV-n futtatott speedtest szépen kimérte ugyanazt a sebességet, amit az adott laptopon is mérten Speedtest-el.
Ezek alapján jutottam arra, hogy hardveres inkompatibilitás van router és a tv lan portjai között.
Jó a következtetésem? Van bármi ötlet, hogy hogyan lehetne ezt feloldani?
Luciban nézelődtem Network/Switch menüpontban, de nem láttam semmi olyan beállítást, amivel magát az egyes lan portok tulajdonságait lehetne állítani
További érdekesség még, hogy ha a TV lan kábellel össze van kötve a routerrel, akkor random felébreszti az asztali PC-met. Asztali PC-men engedélyezve van, hogy hálókártyán keresztül is lehessen ébreszteni. Olyan értésem van, mintha TV folyamatosan minden az adott lan-on lévő eszközzel próbálna kommunikálni, és ez a forgalom ébreszti fel PC-t.
-
gduck
addikt
válasz
iMaverick #69961 üzenetére
Szintén elmondhatom én is, hogy "Tegnap felraktam a sysupgrade-es verziót a korábbi gwlim féle "sima" FastPath-os OpenWRT/LEDE-re... Keep settings-et nem kértem..."
Sebességben nem látok eltérést, viszont a proci kihasználtság magasabb! Hiába no, ez még egy V1-es
1 Minute Load: 1.68 - Average: 1.54 - Peak: 1.83
5 Minute Load: 1.57 - Average: 1.50 - Peak: 1.59
15 Minute Load: 1.40 - Average: 1.35 - Peak: 1.42Szóval egyenlőre még tesztelgetem.
-
Tegnap felraktam a sysupgrade-es verziót a korábbi gwlim féle "sima" FastPath-os OpenWRT/LEDE-re. Simán rámászott (nem volt brick). Óvatosságból (vagy inkább józan észre hallgatva) a Keep settings-et nem kértem.
Sebesség teszttel nem tudok szolgálni, lévén a 1043-am access point-ként van használva, a netet ő is úgy kapja a Digi ONT-jétől a gigás spárgán.
-
woodworm
veterán
válasz
DiabloCorsa #69933 üzenetére
Wifi kliensként használva szerintem nyugodtan kipróbálhatod az openwrt jelenlegi stabil buildjét, nem a hwnat hiánya lesz a szűk keresztmetszet. Ha kábelen csatlakoznál és gyorsabb sebességre vágysz, akkor itt van gwlim fastpath buildje. Egy ath79-re épülő buildet pedig korábban linkeltek, sebesség pedig az előző hozzászólásban.
-
woodworm
veterán
válasz
DiabloCorsa #69931 üzenetére
Ugyanaz. A v1-es különböző kerneleken elért sebessége nem mérvadó a v4 esetében. Az sem mindegy, hogy a szétválás vagy az újraegyesülés utáni openwrt-ről beszélünk. Szerintem már gwlim újabb buildjei is a visszatérés utáni openwrt-re épülnek.
-
xabolcs
őstag
Szia!
Az a stripped firmware pont az OpenWrt -> gyari visszaallitashoz keszult: beadod a LuCi frissitofeluleten es varod a hatast.
Ha tenyleg 18.06.x van a routeren, akkor nezz be a tuzfalbeallitasokba, s keress "flow-offload" felirathoz tartozo jelolonegyzeteket! A szoftveres reszet jo lenne, ha tudnad engedelyezni.
Ha engedelyezve van, akkor a juppin-fele semmiben sem lesz kulonb. A gwlim fele fastpath az persze gyorsabb lesz, de szerintem ugyanugy messze a gigabittol, mint a netfilteres flow-offload.
Ellenben, ha most kapcsolod be, akkor konnyen lehet, hogy a flow-ofloaddal elered a gigabites NAT-olast.
Szerintem nincs ertelme a manual tuningnak.
-
mgabi
senior tag
válasz
xabolcs #69751 üzenetére
Szia. 1043ND V4 routeremre felraktam az alap openwrt 18.06.2-t, de lehet inkább visszaállnék a gyárira, mert HW NAT nélkül csak 320mbit a net. 1000mbites Digim van egyébként. Az lenne a kérdésem:
1. a juppin és a gwlim szoftveres nat gyorsítással mennyire gyorsulna a natolás?
2. ha rakok hűtőbordát a chipekre, akkor manuál tuningnak van-e értelme? Mondjuk 750-ről 1000mhz-re, és ilyen körülmények között fastpatches megoldással megközelíthető a gigabites natolás?
3. (#69753) xabolcs hozzászólásban [link]t TL-WR1043ND-V4-FW0.0.0-stripped.bin firmware-rel vissza tudok-e állni az eredeti gyári állapotra?
Köszi szépen
-
válasz
xabolcs #69760 üzenetére
Ha lesz aktív HW NAT azt megírjátok? Jó ez a Fastpath patch, de azért csak jobb lenne, ha a HW NAT menne, mint a gyári firmware-ben...
A gwlim féle FastPath-os LEDE-ről erre a juppin félére át lehet "csak úgy" ugrani? Tehát a sysupgrade-essel simán felrakhatom, vagy előbb vissza kell tenni a gyári verziót és arra ebből a factory-sat?
-
xabolcs
őstag
válasz
Alteran-IT #69752 üzenetére
Ezek a routerek a HWNAT miatt tudjak a gigabitet NAT-olni.
Azt a HWNAT-ot, meg leghamarabb a qca8k erkezesevel fogod tudni kihasznalni OpenWrt alatt.A stabilban levo flow-offload es a gwlim-fele fast path viszont ad annyi gyorsitast, hogy szoftveresen is birja az 500-as netet.
Atterni OpenWrt verziok kozott a sysupgrade nevu valtozattal tudsz, mindenfele problema nelkul. Lehetoleg ne tartsd meg a beallitasokat, nehogy osszekeveredjenek!
Ahogy mar mondtam, a gyarira valo visszateresben fogok tudni segiteni: TL-WR1043ND-V4-FW0.0.0-stripped.bin
-
xabolcs
őstag
válasz
Alteran-IT #69750 üzenetére
Szia!
A gyari feluleten a factory valtozatot beadod neki es jo lesz!
Hogy melyiket? En szemely szerint a legutolso stabil OpenWrt-vel kezdenem: openwrt-18.06.1-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v4-squashfs-factory.bin
Sot, inkabb a snapshot-bol forditott, de stabilkent hasznalhato, juppin fele ath79-es build-et ajanlom: openwrt-ath79-generic-tplink_tl-wr1043nd-v4-squashfs-factory.bin
Persze ha keves a k4.14-ben levo FlowOffload gyorsitasa, akkor probat tehetsz az altalad is ismert, gwlim fele Fast Path-os build-ekkel!
Gyarira visszallas egy V4-hez (meg el nem keszult?) stripped gyari firmware-rel fogsz tudni majd.
Szivesen elkeszitem, ha odajutsz. -
xabolcs
őstag
A routeren futtatott iperf szerver csak annyit mutat meg, hogy milyen eros a router kozponti egysege, a NAT-olo kepessegerol keveset mutat.
Persze, ha mar igy is tudsz gigabites sebesseget merni, akkor orulhetsz.Felkeszulesbol eleg annyi, hogy folteszed a legujabb gwlim-fele LEDE verziot!
-
xabolcs
őstag
válasz
Celtis #69377 üzenetére
A v1-bol a 4.14-es kerneltol kezdve tamogatott flow offloaddal ~250 MBit/s-t fogsz tudni kihozni PPPoE kapcsolaton keresztul.
v1 eseteben tobbre mesz a gwlim fele fast-path megoldassal!
LEDE 17.01 Reboot (17.01-SNAPSHOT, r3938-309414e) gwlim fastpath 201808Static, fastpath
[ 3] 0.0-10.0 sec 745 MBytes 625 Mbits/sec
[ 3] 10.0-20.0 sec 771 MBytes 647 Mbits/sec
[ 3] 20.0-30.0 sec 772 MBytes 647 Mbits/sec
[ 3] 30.0-40.0 sec 766 MBytes 643 Mbits/sec
[ 3] 40.0-50.0 sec 769 MBytes 645 Mbits/sec
[ 3] 0.0-50.0 sec 3.73 GBytes 641 Mbits/sec
[ 3] MSS size 1448 bytes (MTU 1500 bytes, ethernet)PPPoE, fastpath
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 3] 0.0-10.0 sec 528 MBytes 443 Mbits/sec
[ 3] 10.0-20.0 sec 517 MBytes 434 Mbits/sec
[ 3] 20.0-30.0 sec 540 MBytes 453 Mbits/sec
[ 3] 30.0-40.0 sec 530 MBytes 444 Mbits/sec
[ 3] 40.0-50.0 sec 527 MBytes 442 Mbits/sec
[ 3] 0.0-50.0 sec 2.58 GBytes 443 Mbits/sec
[ 3] MSS size 1440 bytes (MTU 1500 bytes, ethernet) -
xabolcs
őstag
Router: 1043ND v1
Mogotte levo NAT-olt kliensen: iperf -c 192.168.0.254 -i 10 -t 50 -m
Elotte levo szerveren: iperf -sOpenWrt 18.06+ (OpenWrt SNAPSHOT, r7401+462-9009efa18b)
DHCP / Static, flow offload[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 3] 0.0-10.0 sec 678 MBytes 569 Mbits/sec
[ 3] 10.0-20.0 sec 678 MBytes 568 Mbits/sec
[ 3] 20.0-30.0 sec 674 MBytes 566 Mbits/sec
[ 3] 30.0-40.0 sec 677 MBytes 568 Mbits/sec
[ 3] 40.0-50.0 sec 676 MBytes 567 Mbits/sec
[ 3] 0.0-50.0 sec 3.30 GBytes 568 Mbits/sec
[ 3] MSS size 1448 bytes (MTU 1500 bytes, ethernet)PPPoE, flow offload
[ 3] 0.0-10.0 sec 298 MBytes 250 Mbits/sec
[ 3] 10.0-20.0 sec 296 MBytes 248 Mbits/sec
[ 3] 20.0-30.0 sec 296 MBytes 248 Mbits/sec
[ 3] 30.0-40.0 sec 296 MBytes 248 Mbits/sec
[ 3] 40.0-50.0 sec 296 MBytes 248 Mbits/sec
[ 3] 0.0-50.0 sec 1.45 GBytes 248 Mbits/sec
[ 3] MSS size 1440 bytes (MTU 1500 bytes, ethernet)A V1-nek ott lesz a gwlim fele fastpath, ami gyorsabb, de kevesbe kompatibilis.
A tobbi 1043 verzionak meg a qca8k (+DSA?) lesz a jovo, amitol en a HW NAT elerhetoseget varom. Pl. MT7621A + HW NAT = gigabites PPPoE NAT-olas 0% procihaszalattal. -
chros
őstag
válasz
xabolcs #66961 üzenetére
Koszi a reszletes teszteket.
Kiprobaltam dissent1 valtozatat stabil lede-17.01 branch-el, de SQM nem muxik vele
S kicsit jatszottam gwlim jelenlegi (aug) verziojaval. Itt az eredmeny. Itt a B.b) muxik SQM-el.
Ha van kedved, tesztelned a B.b) verziot a linkrol sebesseg szempontjabol? (a 2 parancsot eloszor ki kell adni)
-
xabolcs
őstag
Honnan vagy annyira biztos benne? Hogyan mukodik? Es hogyan kellene?
Felhivtam a kollega figyelmet, hogy ha barmi baja van a routerrel, akkor visszaterunk LEDE 17.01.2-re, szerencsere az is birta a 200-as DIGI-t.
A juliusi build-del valo meresben vannak beesesek, meg is latszik a sebessegben.
[ ID] Interval Transfer Bandwidth Write/Err Rtry Cwnd/RTT
[ 3] 0.00-10.00 sec 1013 MBytes 850 Mbits/sec 8103/0 1 740K/4689 us
[ 3] 10.00-20.00 sec 1002 MBytes 841 Mbits/sec 8016/0 250 671K/3732 us
[ 3] 20.00-30.00 sec 1021 MBytes 856 Mbits/sec 8165/0 1 804K/6021 us
[ 3] 30.00-40.00 sec 1.00 GBytes 859 Mbits/sec 8192/0 1 847K/5836 us
[ 3] 40.00-50.00 sec 1.01 GBytes 864 Mbits/sec 8240/0 22 960K/9945 us
[ 3] 0.00-50.01 sec 4.97 GBytes 854 Mbits/sec 40716/0 275 960K/9945 us
[ 3] MSS size 1448 bytes (MTU 1500 bytes, ethernet)Nem tudom mitol lehettek azok a lassulasok, de az augusztusi build mar sokkal magabiztosabban NAT-ol.
[ 3] 0.00-10.00 sec 1.04 GBytes 890 Mbits/sec 8492/0 171 322K/2602 us
[ 3] 10.00-20.00 sec 1.04 GBytes 891 Mbits/sec 8501/0 78 337K/2750 us
[ 3] 20.00-30.00 sec 1.03 GBytes 888 Mbits/sec 8468/0 110 401K/2819 us
[ 3] 30.00-40.00 sec 1.04 GBytes 891 Mbits/sec 8494/0 81 425K/2799 us
[ 3] 40.00-50.00 sec 1.04 GBytes 891 Mbits/sec 8502/0 49 477K/3649 us
[ 3] 0.00-50.01 sec 5.18 GBytes 890 Mbits/sec 42457/0 489 477K/3649 us
[ 3] MSS size 1448 bytes (MTU 1500 bytes, ethernet)A HW-NAT-ot pedig nem kapcsolja be azonnal a gyari firmware.
[ 3] 0.00-10.00 sec 383 MBytes 321 Mbits/sec 3064/0 46 356K/2099 us
[ 3] 10.00-20.00 sec 1.08 GBytes 932 Mbits/sec 8885/0 62 429K/2202 us
[ 3] 20.00-30.00 sec 1.09 GBytes 934 Mbits/sec 8908/0 0 545K/2363 us
[ 3] 30.00-40.00 sec 1.09 GBytes 935 Mbits/sec 8919/0 0 1448K/2341 us
[ 3] 40.00-50.00 sec 1.09 GBytes 932 Mbits/sec 8889/0 53 1013K/2376 us
[ 3] 0.00-50.00 sec 4.72 GBytes 811 Mbits/sec 38665/0 161 1013K/2376 us
[ 3] MSS size 1448 bytes (MTU 1500 bytes, ethernet)A tesztalany egy 1043NDv4.
Ezek fenyeben szerintem teljesen jo a gwlim-fele build. Termeszetesen akkor lesz igazan megbizhato, ha mar benne lesz valamelyik LEDE release-ben.
Es persze arra is kivancsi vagyok, hogy hogyan fog muzsikalni a LEDE-s HW-NAT ezekhez a routerekhez. Vajon az is lassan kapcsol majd be?En meg azon gondolkoztam, hogy Barrier Breaker-be, Chaos Calmer-be meg persze vargalex-fele Backfire-be nem lehetne belerakni? Ott a LEDE-s forumban azt irjak, hogy eredetileg ez 3.x-es Kernelhez keszult. Ugy talan meg kevesebbet kellene dolgozni vele.
-
chros
őstag
válasz
xabolcs #66961 üzenetére
gwlim-es build-el ovatosan, nem lehet tudni hogyan muxik, egy biztos, nem ugy, ahogy kene
Epp most probalom dissent1 SFE verziojat beizzitani a stabil 17.01-es branchbe gwlim kigyomlalt patcheivel -
xabolcs
őstag
válasz
adam01989 #66959 üzenetére
Tud az tobbet is! Tedd ra az utolso LEDE release-t, miutan frissitettel az utolso gyarira!
Az uj U-Boot miatt kellhet a frissites!LEDE 17.01
[ 3] 0.00-10.00 sec 272 MBytes 228 Mbits/sec 2179/0 146 318K/10365 us
[ 3] 10.00-20.00 sec 271 MBytes 227 Mbits/sec 2168/0 116 333K/11560 us
[ 3] 20.00-30.00 sec 271 MBytes 227 Mbits/sec 2166/0 106 323K/11298 us
[ 3] 30.00-40.00 sec 270 MBytes 226 Mbits/sec 2159/0 146 294K/9902 us
[ 3] 40.00-50.00 sec 271 MBytes 227 Mbits/sec 2167/0 166 377K/12935 us
[ 3] 0.00-50.03 sec 1.32 GBytes 227 Mbits/sec 10839/0 680 377K/12935 us
[ 3] MSS size 1448 bytes (MTU 1500 bytes, ethernet)
Stock 3.13.15
[ 3] 0.00-10.00 sec 155 MBytes 130 Mbits/sec 1239/0 60 285K/17314 us
[ 3] 10.00-20.00 sec 153 MBytes 128 Mbits/sec 1223/0 61 231K/13792 us
[ 3] 20.00-30.00 sec 154 MBytes 129 Mbits/sec 1231/0 61 291K/18150 us
[ 3] 30.00-40.00 sec 152 MBytes 127 Mbits/sec 1214/0 55 214K/13007 us
[ 3] 40.00-50.00 sec 154 MBytes 129 Mbits/sec 1235/0 46 306K/18965 us
[ 3] 0.00-50.03 sec 768 MBytes 129 Mbits/sec 6142/0 283 306K/18965 us
OpenWRT Chaos Calmer 15.05.1
[ 3] 0.00-10.00 sec 183 MBytes 154 Mbits/sec 1465/0 105 299K/12330 us
[ 3] 10.00-20.00 sec 181 MBytes 152 Mbits/sec 1447/0 124 113K/3477 us
[ 3] 20.00-30.00 sec 188 MBytes 157 Mbits/sec 1502/0 59 333K/22229 us
[ 3] 30.00-40.00 sec 170 MBytes 143 Mbits/sec 1362/0 112 149K/5269 us
[ 3] 40.00-50.00 sec 180 MBytes 151 Mbits/sec 1442/0 71 230K/7637 us
[ 3] 0.00-50.02 sec 902 MBytes 151 Mbits/sec 7218/0 471 230K/7637 us
LEDE 17.01-snapshot-gwlim-201707
[ 3] 0.00-10.00 sec 661 MBytes 554 Mbits/sec 5288/0 46 195K/2723 us
[ 3] 10.00-20.00 sec 650 MBytes 545 Mbits/sec 5200/0 50 284K/3111 us
[ 3] 20.00-30.00 sec 661 MBytes 555 Mbits/sec 5289/0 42 233K/2635 us
[ 3] 30.00-40.00 sec 655 MBytes 550 Mbits/sec 5242/0 42 248K/3292 us
[ 3] 40.00-50.00 sec 657 MBytes 551 Mbits/sec 5255/0 50 158K/2093 us
[ 3] 0.00-50.01 sec 3.21 GBytes 551 Mbits/sec 26274/0 230 158K/2093 us
[ 3] MSS size 1448 bytes (MTU 1500 bytes, ethernet)A portforwardolt forditott irany is ugyanez a sebesseg.
-
chros
őstag
válasz
code1005 #66714 üzenetére
A juliusi Fp-ssel jok lesznek a csomagok.
De: erdemes az utolso 20-30 hozzaszolast atporgetni az FP Lede topicban, kb innen: [link]
Ebbol ugy latszik, hogy nem epp ugy muxik, ahogy kene. Ugyhogy csak sajat felelossegre.Mas: Alex, mikor te buildeld-ted a sajat FP-set, akkor ezt a patch-et benne hagytad?
059-increase-ag71xx-tx-ring-size.patch
Miota ujraforditottam 2 napja e nelkul, gwlim tanacsara, eddig nem indult meg ujra. -
chros
őstag
válasz
vargalex #66585 üzenetére
Nos, felbuzdulva rajtad, en is forditottam egy FastPath Lede 17.01 snapshotot az Archer C5 v1.2-re (egyenlero nem adtam hozza semmilyen modositast a sajataim kozul), es megneztem iperf eredmenyeket.
A meresek szuz rendszereken keszultek mind-harom esetben (wifi-t es wget real-world merest nem csinaltam, megfelelo eszkoz es net-sebesseg hianyaban).
Gyakorlatilag en is hasonlo eredmenyeket kaptam, mint te, ami nem is csoda, hisz a C5 v1.2 hasonlo SoC-ot tartalmaz, kicsit erosebb (nem jelentos) a tiedhez kepest: 720 MHz.OpenWRT CC 15.05.1 - Wired
==========================
$ iperf -c 10.1.1.9 -P1 -i1 -p5001 -fm -t10
------------------------------------------------------------
Client connecting to 10.1.1.9, TCP port 5001
TCP window size: 12.0 MByte (default)
[ 3] local 192.168.1.236 port 20964 connected with 10.1.1.9 port 5001
[ 3] 0.0- 1.0 sec 57.1 MBytes 479 Mbits/sec
[ 3] 1.0- 2.0 sec 54.9 MBytes 460 Mbits/sec
[ 3] 2.0- 3.0 sec 53.5 MBytes 449 Mbits/sec
[ 3] 3.0- 4.0 sec 54.4 MBytes 456 Mbits/sec
[ 3] 4.0- 5.0 sec 55.0 MBytes 461 Mbits/sec
[ 3] 5.0- 6.0 sec 54.9 MBytes 460 Mbits/sec
[ 3] 6.0- 7.0 sec 56.5 MBytes 474 Mbits/sec
[ 3] 7.0- 8.0 sec 55.9 MBytes 469 Mbits/sec
[ 3] 8.0- 9.0 sec 57.4 MBytes 481 Mbits/sec
[ 3] 9.0-10.0 sec 55.6 MBytes 467 Mbits/sec
[ 3] 0.0-10.0 sec 555 MBytes 465 Mbits/sec
Lede 17.01.2 - Wired
[ 3] local 192.168.1.236 port 21049 connected with 10.1.1.9 port 5001
[ 3] 0.0- 1.0 sec 81.5 MBytes 684 Mbits/sec
[ 3] 1.0- 2.0 sec 77.1 MBytes 647 Mbits/sec
[ 3] 2.0- 3.0 sec 78.1 MBytes 655 Mbits/sec
[ 3] 3.0- 4.0 sec 77.2 MBytes 648 Mbits/sec
[ 3] 4.0- 5.0 sec 78.9 MBytes 662 Mbits/sec
[ 3] 5.0- 6.0 sec 76.2 MBytes 640 Mbits/sec
[ 3] 6.0- 7.0 sec 78.4 MBytes 657 Mbits/sec
[ 3] 7.0- 8.0 sec 77.9 MBytes 653 Mbits/sec
[ 3] 8.0- 9.0 sec 74.8 MBytes 627 Mbits/sec
[ 3] 9.0-10.0 sec 74.8 MBytes 627 Mbits/sec
[ 3] 0.0-10.0 sec 775 MBytes 649 Mbits/sec
Lede 17.01.2 + FastPath - Wired
[ 3] local 192.168.1.236 port 21101 connected with 10.1.1.9 port 5001
[ 3] 0.0- 1.0 sec 115 MBytes 963 Mbits/sec
[ 3] 1.0- 2.0 sec 110 MBytes 927 Mbits/sec
[ 3] 2.0- 3.0 sec 112 MBytes 936 Mbits/sec
[ 3] 3.0- 4.0 sec 111 MBytes 928 Mbits/sec
[ 3] 4.0- 5.0 sec 90.6 MBytes 760 Mbits/sec
[ 3] 5.0- 6.0 sec 111 MBytes 934 Mbits/sec
[ 3] 6.0- 7.0 sec 111 MBytes 933 Mbits/sec
[ 3] 7.0- 8.0 sec 111 MBytes 929 Mbits/sec
[ 3] 8.0- 9.0 sec 112 MBytes 943 Mbits/sec
[ 3] 9.0-10.0 sec 89.6 MBytes 752 Mbits/sec
[ 3] 0.0-10.0 sec 1074 MBytes 900 Mbits/secAnnyit tennek meg hozza (nem mintha szamitana a meresek szempontjabol), hogy nem hiszem, hogy 17.01.1-re epul gwlim patch-e, mivel a "lede-17.01" branch-et hasznalja, es ez mindent, sot, kisse tobbet is tartalmaz, mint a 17.01.2.
Kesobb posztolom az eredmenyeket a lede topic-ba, s kozben belakom a rendszert, s hasznalom, majd meglatjuk, hogyan muxik hosszutavon.
@(#66606) Laszlo733: Lede-n: http://192.168.1.1/cgi-bin/luci/admin/network/firewall
"MSS clamping" -et jelold be alul a "wan: , wan: , wan6:" sorban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus Rog Strix G16
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest