- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
kaciokos #1917 üzenetére
szia
1: letölthető tanúsitványról én nem tudok
2: ez egy jó kérdés, mert régebben mintha láttam volna a bepipálási lehetőséget, de most az 1.1.5-ben és az 1.1.7-ben sem láttam.....akartam is kérdezni Alexet, de elfelejtettem....de majd most hátha kiderül, hogy rossz helyen keressük (én az interfésznekél is néztem, meg a wifi-nél is)
(egyébként megtalálod a részletes leírást a 1043-as fórumában, ha guest-tre rákeresel) -
suste
veterán
Router modell TP-LINK TL-WDR3600
Tűzfal verzió OpenWrt vargalex v1.1.5 r33777 / LuCI Trunk (trunk+svn9402)
Kernel verzió 3.3.8
Helyi idő Thu Apr 25 18:47:07 2013
Működési idő 95d 23h 30m 2sNálam sosem ment az UPNP, még a 1043 alatt sem.
Sőt még a többi dolgot is letiltottam, amiket nem használok (ushare, ftp, ssh, hd-idle, wol, p910nd), és így atomstabil.NAGY KÖSZÖNET VARGALEXNEK!!!!
-
suste
veterán
kicsit barkás megoldás, de próbálj meg egy időzített újraindulást beállítani (cron)
vagy elsőre nem is kéne teljes újraindulás, csak egy wifi restart, mondjuk minden nap hajnali 3-kor (vagy amikor tuti nem wifizel)
vagy lehet még próbálkozni időzitett network restarttal isaz igazi megoldás az lenne, ha ki tudnád cseréltetni a routert, vagy tudnál valakitől ugyan ilyet kérni tesztelésre
-
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #1598 üzenetére
még a1043-ason az elején próbálkoztam NTFS-sel, swap nélkül, és csak akkor fosta össze magát, amikor a TM mellett bekapcsoltam a miniDLNA-t, és megkezdte a szkennelést
ekkor segített alex beüzemelni egy swap fájlt az NTFS-re....
szóval a 3600 tuti elbírná csak a TM-et swap nélkül
de az is igaz, hogy ez csak elméleti érdekesség, mert onnantól semmi értelme, hogy a TM úgysem engedné megállni a HDD-t, akor meg már mindegy hogy még a swap is megy -
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #1590 üzenetére
szerintem alapfeladatokra még a swap sem kéne, csak még nélküle nem próbálta ki senki...
főleg ha csak a TM megy és a miniDLNA nem.....a 128MB ram azért elég sok.....ugye ennyi a beépített fromázó SWAP-ja is..... -
suste
veterán
ha engem kérdezel, akkor tuti a wifi a hiba forrása
valami nem kerek a 1043-as wifijével, sok helyen, sok ember panaszkodik miatta
persze van akinek meg semmi baja vele, de ez jellemzően olyan emberekenél, ahol a közelben nincsen sok zavaró hálózat
én sokat szívtam a 1043 wifijével, de szerencsére a 3600-ossal ez is rendben van, pedig ugyan oda került ahol a 1043 is voltde pl volt már itt aki a 3600-os wifijére panaszkodott.....az olcsó Tplink-ekhez úgy látszik kell egy kis szerencse is
-
suste
veterán
1: nekem a 1043-ason is egyszerre futott a miniDLNA és a TM is, persze jól lekorlátozva
ezzel már sokkal jobban bírja a kettőt egyszerre, de a tuti stabilitáshoz itt is korlátozni kell a TM-et
persze attól is függ milyen netetd van, és miket nézel/hallgatsz a DLNA-n keresztül
ezért ez mindenkinek más és más, egyedileg kell kitapasztalnod, hogy hol az egészséges határ
(de mint írtam, ugyan ez volt a 1043-mal is)
és gondolom fut még más is a routeren...samba, ftp, ssh, stbstb...szóval érdemes úgy számolni, hogy legyen tartalék
2: mintha mostanában írta volna valaki, hogy újabb verzió is megjelent, de arra is felment a vargalex hibátlanul....de azért erősítsetek meg
3: nekem a 1043-ason és ezen is egy gyárilag külső, USB 2.0 HDD volt/van közvetlenül, külső táp nélkül,sosem szakadt le (gondolom itt is sokat számít a terhelés)....szóval ez inkább a HDD-től függ (persze az aktív HUB sosem ártEgyébként teljesen meg vagyok elégedve ezzel, megérte cserélni, minden gyorsabb vele.
-
suste
veterán
válasz
Stefi_dzsi #1529 üzenetére
ehhez inkább tv fw hekkelés kell, mint router hekkelés
meg kell oldanod, hogy vagy samba-t vagy nfs-t lássa tv, és hogy írjon is oda
ha feltudod csatolni mint ál USB-seszközt, akkor nyertél
samsungnál elvileg van megoldás (samigo - all extensions), de nekem valamiért nem akart összejönni a samba csatolása
valamiért nem találta meg a hálózati meghajtót..... -
suste
veterán
válasz
Stefi_dzsi #1507 üzenetére
- a gyári fw is tartalmaz DLNA klienst, csak pont a Samu tv-k nem igazán szeretik ezt (ushare - egyébként ez is bent van a vargalex fw-ben), szóval érdemes ez miatt váltani
nekem is samu van, és jól működik a miniDLNA
egyetlen kis hibája, amiről pont most beszélgetünk, hogy az usahre-rel ellentétben ez saját adatbázisból dolgozik, és a médiák törlésésnél bent marad a mappa....olvass visza kicsit-a gyári külső vinyókkal nem szokott gond lenni, de a vinyó+ház-as verziókkal igen (persze nem minden esetben), ezért azt szoktuk ajánlani, hogy akkor legyen külső tápos a ház
-igen, a Luci egy webes felület, hasonlóan a gyárihoz
-igen, erősen ajánlott a belső formázó használata, de ez teljes formázást csinál, minden adat elveszik, és nem NTFS lesz hanem EXT4 (így win alatt macerás a kezelés: ext2fs)
-az extroot esetében a rendszer a vinyóra kerül, és így sokkal több hely lesz a + proramok telepítésére
ha csak az alapfunciók fognak kelleni,akkor elég a swap + ext4 verzió extroot nélkül
formázás után csak fel kel csatolni a pc-n mint hálózati meghajtót, és márlátja is
ezekből kiderül, hogy nem igazán érdemes lerántogatni a routerről a vinyót
ha extroot van, akkor meg TILOS (win alól se húzod ki a "C" meghajtót)az egész fw cserének a legnagyobb előnye, hogy nem a pc-n kell torrentezni, hanem a routeren
állati kényelmes lesz tőle a filmnézés:
torrent fájl letölt -> betölt a routeren futó kliensbe -> router vinyóra lejön a film -> miniDLNA megosztja a filmet a hálózaton -> tv közvetlen lejátsza a routerről
tehát pc csak addig kell amíg elindítod a letöltést, de mondjuk ez mehet okostelefonról is ugye.... -
suste
veterán
inotify alapból be van állítva, de mint csirke is írta, a törlésnél van gond
a kitörölt média mappája megmarad az adatbázisban, és a tv "null" néven mutatja is
ez 10 null mappa után már elég macerássá teszi a keresést
szóvala inotify csak frissíti az adatbázist, nem csinálja újra (hála isten, mert durva lenne, ha minden 15 percben leterhelné a routert mint állat)nekem a nemrég beírt script teljesen megoldja a problémát, max lehet, hogy visszább veszem az időzítést, és nem 3 havonta, hanem 2 havonta fog teljes adatbázis törlést csinálni.....majd kiderül az első periódus után...
Alex! Ezt nem lehetne beletenni a miniDLNA luci felületébe egy + lehetőségként?
Szerintem sokan használnák. Legfeljebb alapból inaktiv lehetne.És mondjuk kil ehetne választani 1,2,3 4, stb havi újragenerálást. -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #1500 üzenetére
köszi!
mc-ben lefuttattam, szépen megcsinálta amit kell
remélem az időzítés is rendben lesz... -
suste
veterán
keresgéltem, és eddig jutottam:
/etc/init.d/minidlna stop
rm /mnt/minidlna/files.db
rm /mnt/minidlna/minidlna.log
/etc/init.d/minidlna startjó ez így?
meg kéne egy kis várakozás a stop után, azt hogy lehet megadni?
vagy nem lesz gond várakozás nélkül sem?a cron-ba meg ez menne:
2 4 1 */3 * /mnt/minidlna/minidlna_rescan.shjavítsatok ki légyszi
-
suste
veterán
nem tudom van-e elegánsabb, én is csak egy adatbázisfájl törléssel szoktam megcsinálni (elötte persze miniDLNA stop, utána start)
az ilyen sorozatok nevében bent szokott lenni az évad és a rész száma (pl: s5e3), és ebből már ki lehet találni mit akarsz nézni
még esetleg meg lehet próbálni, hogy a helyfoglalást teljesre teszed, és kikapcsolod a done mappát
ebben az esetben egyből látni fogja a miniDLNA sorrendben (de ez csak egy tipp)
-
suste
veterán
-
suste
veterán
pedig tényleg nálam is előjött ez a hiba
ha jól emlékszem firefox alatt -
suste
veterán
ez nekem is meg volt, de 1.02.1 alatt miután felraktam a legújabb miniDLNA-t, úgyhogy a luci minidlna felülete a hibás
sajna nem találtam teljes megoldást, csak annyi sikerült, hogy mindíg a legelső beírást lehetett törölni, és így 2 egyforma sor mindíg maradt, de legalább nem 6-7 egyforma
a 2 egyforma sor, hibát nem okozott szerencsére, azóta is így van az a 1043-as..... -
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #1412 üzenetére
Jó lenne ha csak a felület lenne más...
De ha így lenne, akkor gondolom már Alex is belerakta volna az ip/mac szerinti sávszél korlátot.... -
suste
veterán
válasz
SteveBeard #1408 üzenetére
Az interfész/QOS-es dolog szerintem is tökéletes!
Nekem mondjuk eleve a vendég hálók miatt van csak korlátozás, de akár gépenként is be lehetne állítani, legfeljebb egy kicsit tovább tartana. Persze nem 50 kliensre.
Az lenne a szép, ha lenne olyan ami dinamikus. Mert a Gargoyle is fix ugye? Gyári FW-ben milyen? -
suste
veterán
-
suste
veterán
több ember tapasztalata azt mondja, hogy a pufferrel nem hogy nyersz, hanem veszítesz
szóval ne emeld, hanem inkább csökkentsd le 1-re, vagy 0-ra
teszteld le, de eddig mindenkinek kisebb load-ot hozott a 0 beállítása.....és a max partner korlátot is jobban visszaveheted szerintem, mert már 20-30 emberrel simán eléred a max sebességedet, szóval az 50 is tuti jó lesz, és kevesebb lesz a terhelés.....
-
suste
veterán
Nekem csak az a furcsa, hogy már többen írták ezt a kihívás meg unaloműzés dolgot, de mégis az első hiba után rögtön sietnek a fórumra új hozzászólásban segítséget kérni....
Akkor most hogy is van ez? Ez a pár hozzászólás ami itt van, szerintem elég szép kihívás, és jó unaloműző lehetne....., mert a megoldás tuti le lett már írva, nem is egyszer......
peace -
suste
veterán
a frissítés utáni üres luci sorok már volt másnak is, és asszem akkor is a konfig megtartás volt a baj
csinálj hosszú resetet (10mp), és állíts be mindent előlről, akkor helyre jön minden(saját vélemény: ha nem szerettél volna ennyit szívni vele, akkor legközelebb csak akkor frissíts, ha tényleg szükséged van az újításokra, vagy valami nem megy rendesen)
SMART ellenörzés routeren: "smartmontools" csomag telepítése, és használata (parancssoros)
sajna nem minden vinyót ismer fel -
suste
veterán
válasz
CaNNa3IS #1172 üzenetére
Én csak megírtam, hogy nálam több van interfész/Wifi -ből, de ez nem megoldás, mert ettől még nekem is megállt az amit használtam. Gőzöm nincs mi okozta. Ha nálad ilyen sűrűn csinálja, akkor próbálj meg kizárni klienseket, hátha kiderül melyik okozza. Vagy nincsen nagyon terhelve a router?
-
suste
veterán
válasz
CaNNa3IS #1165 üzenetére
na nálam is pont ez volt
kliens kapcsolódni akart, de nem kapott IP-t
próbáltam laptoppal és telóval is, de ua
viszont nekem csak 1 interfészen csinálta, a másik 2 interfészre simán felcsatlakoztam wifin
logra nem értem mit írtál, de a luci-ban nagyon kevés log marad meg csak alapból,viszont kirakhatod külső meghajtóra, és akkor megmarad visszamenőleg az egész
bár mondom, nálam sem volt semmi akkor a logban (én rögtön megnéztem)megoldásként elég volt nekem a luci/hálózatok/interfész fülön egy kapcsolódás gomb az aktuális interfésznél
-
-
suste
veterán
nálam is erősebb volt a régi linksys jele, mint a 1043-asé,
és most a 3600-tal majdnem ua mint régen a linksys-sel
mind a 3 router centire pontosan ugyan azon a helyen volt/van
viszont a linksys csak netet osztott, a 1043 és a 3600 pedig iszonyat menniységű feladatot lát(ott) el
ezek miatt mindenképpen megéri váltani, annak aki pár dolgot ki akar használni a 3600-as tudásából -
suste
veterán
na igen, csak akkor kezd leesni mindenkinek, hogy mennyi mindent lát el a router, amikor elkezdi sorolni.....
ki kéne írni az elsőoldalra:
Mielött panaszkodsz, nézd meg mi fut a routeren, hány gépet szolgál ki, stbstb, aztán emlékezz az árcédulára, és végül nézz, meg egy nem SOHO router árat!
Én tudom, hogy sokan vannak a routeremen, meg miniDLNA, SAMBA......így a TM 800/100-ra van fixálva (letöltési sor=1, szálak 50/20), így sosem fekszik ki (load 0,5-2).PEACE
-
suste
veterán
válasz
vargalex #959 üzenetére
cat /proc/net/arp:
IP address HW type Flags HW address Mask Device
192.168.3.105 0x1 0x2 00:xxxxxxxxxx * wlan0-2
109.xx.xx.xx 0x1 0x2 00:xxxxxxxxxx * eth0.2
192.168.1.100 0x1 0x2 00:xxxxxxxxxx * br-lana szép az, hogy a 192.168.3.105-ös eszköz a 192.168.3.100-as repeateren keresztül csatlakozik, mégsincsen a listában a repeater
-
-
suste
veterán
válasz
vargalex #948 üzenetére
na ez most nekem nem működik
van az egyik vendégemen egy fix ip-s repeater, és az ő ip-jét még sehogy nem bírtam kinyerni
erre már minden IP kijön, csak a reepeater nem:
egrep -v $(cat /tmp/dhcp.leases | sed ':a;N;$!ba;s/\n/|/g') /proc/net/arpvagyis ez így nem igaz, mert a Stevebeard-os verzió kimutatja, csak ott meg a MAC címek keveredtek össze,mivel ugye az összes repeateren lógó eszközhöz hozzákapom a repeater MAC-jét is
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #949 üzenetére
ok, csak én megfordítottam az in/out-ot, mert jobban szeretem ha a hálózatom szempontjából a NET felé látom, és nem a gépem a routeremhez képesti változatot.....
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #946 üzenetére
ha jól látom a wlan0-nál elfelejtetted megforítani a ki/be oldalt
vagy netcsomagot váltottál? -
-
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #926 üzenetére
Én akkor már nem bonyolítanám ennyire, mert ha meg van a tűzfalas sor, akkor a luci/állapot/tűzfal fülön kiolvashatóak az IP/MAC-ek.
csak ugye szebb lenne ha lenne egy külön kis ablaka egy gombbal....
-
suste
veterán
Másik FW-s kérdésem is lenne:
Már beszéltünk arról, hogy többünk szerint a miniDLNA lucis felülete terheli meg a routert, mert ha ezt eltávolítjuk, akkor nem lesz nagy load a luci/állapot fülön csücsülve
Lehetne, hogy csak az állapot fülről lekerüljön az az információs sáv, ami a miniDLNA-hoz tartozik?
Ha érdekel valakit akkor megtalálná a luci/szolgáltatások/miniDLNA fülön -bár szerintem ezt senki nem nézegeti, max a legelső indulásnál, hogy leellenőrizze a működést.Mások mit szólnak ehhez?
-
suste
veterán
na, a technológiát kitaláltuk Stevebeard-del
az IP/MAC forgalom szűréshez kellett anno 2 sor a tűzfalba
és ennek a hatására a tűzfal bejegyzésekbe belekerülnek a kiszolgált IP/MAC-ek
már csak ehhez kéne írnia valakinek egy Luci fület/gombot, ami beolvassa innen az adatokatönként jelentkezőket várunk
-
suste
veterán
válasz
doberman #921 üzenetére
Alex forgalommérő scriptje alapján Stevebeard összehozott egy olyan scriptet, ami IP és MAC alapján csinál forgalom garfikonokat. Ennek egy leegyszerűsített verziója is jó lenne egy kézi frissítéses (luciban egy nyomógomb)MAC/IP kereséshez. Ez most eszembe se jutott, pedig sokat beszélgettünk erről Stevebeard-dal, meg tesztelgettük.
De szerintem is lenne valahogy erre egyszerűbb megoldás, ami kevésbé fogja meg a routert, hiszen régi routereken gyári FW-vel is lehett látni a fix ip-seket.A tplinkes gyáriban látszanak a fix ip-sek? Van aki meg tudja ezt nézni? Csak a kíváncsiság miatt
-
suste
veterán
ha a kliensen van beállítva a fix ip, azt sehol nem látod a luci-ban
(ALEX! erre nincsen valami megoldás az openwrt-ben? Már engem is zavart a hiánya.......)
(régen volt egy program win alatt (amac), amit használtam, mert ez felderítette a teljes hálózatot, és begyüjtötte a IP és MAC címeket is -és még MAC cím átírásra is jó volt)
static dhcp-t a luci/halozat/dhcp és dns alatt tudsz beállítani, ha erre gondolsz esetleg
-
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
Rascally81 #815 üzenetére
de jót röhögtem, amikor elképzeltem, hogy valaki csak benéz ide
egy tplinkes fórumban, olyan hozzászólás hogy mire jó a nokia kábel....-tiszta hülyék ezekpl ezzel a kábellel lehet feléleszteni a routert félholt/féltégla állapotból
-
suste
veterán
válasz
mandras81 #690 üzenetére
ha összekötötted a 2 routert lan-on, akkor elvileg ha kikapcsolod a dhcp-t azon amire csatlakozol és a géped pedig dhcp-re van állítva, akkor a géped IP-t fog kérni a tplink-től azon routeren keresztül (ami egyébként már csak switch) amire csatlakozol
tehát neked sehol nem kell megadni IP-taz a rizikó, hogy ha nem jön össze a dolog (nem ismerem a routert amire csatlakozol), akkor esetleg erről a routerről is kitiltod magad wifin -bár esetleg Statikus ip beírással felenged magára
szerk: más kábel ne legyen bedugva egyik routerbe sem! csak az összekötő lanok
-
suste
veterán
válasz
mandras81 #688 üzenetére
azon a routeren amire wifin csatlakozol, ki kéne kapcsolni a DHCP-t, és összekötni a két routert úgy, hogy mindkét routernek a LAN portjába dugod a kábelt (NEM a WAN-ba!!!)
akkor állsz majd jól, ha a wifin csatlakozott eszközöd ugyan abból a hálózatból kap ip-t, mintha a tplinkre lennél csatlakozva (ha pl a tplnik 192.168.1.1-en hagytad, akkor a 192.168.1.xxx -es címet kell kapj), és akkor el fogod érni a Tplink webes felületétszerk: a gépedet hagyd DHCP-n,tehát ne te írd be az ip, átjáró stb-t
-
suste
veterán
Lanporton is működhet, ha a luci/hálózat/kapcsoló részen leválasztod a lanportokat (a meglévő WAN alapján józan paraszti ésszel kivitelezhető), és azokat teszed külön interfészre
Én pont most csináltam olyat a 1043-mal, hogy külön tettem 1 lanportot+1 wifit.....Gargoyle-ban egyébként szerintem is meg van ez a funkció, és ott talán még dinamikus is.
Csak azért írtam, hogy vargalex fw alatt is megoldható..... -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #671 üzenetére
Egy lehetséges megoldás lenne, ha felvennénk gépenként vagy gépcsoportonként külön interfészt, és ahhoz kötnénk külön wifiket, és a gépek/gépcsoportok ezekhez a külön wifikhez csatlakoznának. Az így elkészült interfészeket meg lekorlátoznánk QOS-sel.
Ez kis darabszámú gépnél/gépcsoportnál még talán elég jó lehetne (pl 3-4gép, vagy 9 gép 3asával interfészenként). De pl. 10-20 interfésznek már lehet nem örülne a router, meg aki beállítja az sem.
Nálam +2db vendég interfész, darabonként 3-4 géppel szépen el van qos-sel leszabályozva vargalex 1.1.5 alatt. Igaz ezek nem dinamikus kiosztások, hanem álandóak, pl az egyik interfész max 5/0,5 Mbit-et kap, akkoris ha több a szabad kapacítás. -
-
suste
veterán
-
suste
veterán
akkor próbáld meg azt, hogy leállítod, majd kitörlöd az adatbázis és log fájlt, átírod az elérési utat, és utána indítod
ilyenkor tuti, hogy nem oszthat meg mást ,csak amit te beállítottál
újragenerálja az adatbázist, ami megfogja kicsit a routert, ezt várd meg mielött nekiállsz próbálkozni vele -
suste
veterán
ha valamit változtatsz a beállításokon, akkor szerintem indítsd újra a miniDLNA szolgáltatást (rendszer/rendszerindítás), és ne csak a mentés alkalmazást nyomd meg
persze először mentés alklamazás, és aztán újraindításugyan ez lehetett az ushare-rel is
ott meg le kellett volna állítani az ushare szolgáltatást, és akkor tuti nem látta volna semmi -
suste
veterán
válasz
mandras81 #593 üzenetére
nem fura ez csak nem érted mi történt -szerintem
-először próbálkoztál sokmindennel,köztük volt reboot is,több is
-aztán végre megértetted hogy csak simán fel kell csatolni az sda3-adat, és meg is tetted a csatolási pontoknál a hozzáadás gombbal
-a csatolásnál viszont beragadt a fstab a luciban, amire azt hitted hogy szöszmötöl a vinyóval, közben meg elég lett volna egy restart
-újraindítottál, és meglepődtél hogy kész
EZT GONDOLOM ÉN -
suste
veterán
válasz
mandras81 #567 üzenetére
Ja, most már látom, hogy valszeg extroot-od volt, de most az extroot van beállítva "/mnt" (512mb) csatolásnak, a swap a helyén, de egyik sincsen engedélyezve.
A 3. adat partíció meg sehol. Ezt ugye egyszerűen tudod orvosolni, ha felveszed a csatolásipontnál, de hogy az extroot-ot hogy teszed a helyére azt valaki linuxosabb majd megmondja
Vagy keress visssza, mert szerintem már volt róla szó (keresőbe pl: extroot).ja,és nem kevesebb pontnak kéne lennie hanem többnek
-
suste
veterán
válasz
golfnyeres #521 üzenetére
Pedig nem bonyolult
-az 1-es router a mostani routered, ami ugye wifin szórja a netet
-a 2-es router lenne egy új router, ami valahol olyan helyen lenne ahol még erősebb a jele az 1-esnek, de könnyen bekábelezhető a szobádba
-a 3. router lenne a szobádba, és ez vezetéken kapná a netet a 2-tól, és szórná a netet egy 1-estől eltérő wifi csatornán, és így nem gyengítené azt.A 3. router helyébe mehet az extender,ha tudja, amit leírtam -nem ismerem az extendereket, nem tudom milyen portok vannak rajta, meg hogy mit tud a szoftverük.
Ott a buktató, hogy találsz-e megfelelő helyet a 2-esnek. És ezt csak te tudod kitalálni, mert mi nem rendelkezünk helyismerettel.
Most még az is eszembe jutott, hogy a 2.-3. közötti kábelt is ki lehet kerülni, ha a 2-es és 3-as router-ben 2db wifikártya van (pl ugye a 3600), mert akkor az egyiken vesz a másikon ad, és ott sem zavarják egymást.
Természetesen ez a kapcsolat lehet az 1-es és 2-es között is, de ha 5Ghz-ről beszélünk, akkor érdemesebb ott alkalmazni, ahol a két eszköz közelebb van egymáshoz. Ebben az esetben a 2.-3. között meg lenne a hagyományos 2,4Ghz.Azt nem tudom hogy létezik-e olyan router és mennyibe kerül, amelyikben 2db 2,4Ghz-es kártya van.
Esetleg építesz magadnak egyet valami olcsó minipc-ből.....ez a sokadik verzió-ez megint csak az extender helyett lett volna jó, mert akkor 1 plusz eszközzel megoldódott volna a problémád.
Na a végére lehet jól megbonyolítottam -
suste
veterán
Egyébként sosem értettem miért vesz valaki AP-t vagy extendert?
A router ugyan annyiba kerül, vagy még olcsóbb, és többet tud .....vagy nem??? Valaki javítson ki,ha hülyeséget beszélek!(pl: a 1043 vagy a 3600 tud lenni AP, Repeater,Switch is. Egy valamire nem jó: papírnehezéknek, mert Alex feléleszti
)
-
suste
veterán
válasz
golfnyeres #498 üzenetére
ötlet (igaz elvetemült
):
3db router, valami olcsót, akár használtat, de openwrt-re alkalmasat, és akkor lesz egy szép hálózatod:
1. router ->wifi-> 2.router ->kábel-> 3.router ->wifi-> PC, telefon, stb
Így az 1. és a 3.router tud eltérő csatornán dolgozni, vagyis nem fogják zavarni egymást.
Ha extender helyett routert vettél volna, akkor már csak 1db olcsó router kéne.
Vagy az extendernek van LAN portja amire érkezhet net, és tudsz rajta csatornát váltani, hogy más legyen mint az első routeré? -
suste
veterán
válasz
golfnyeres #488 üzenetére
szerintem nem, mert a szolgáltató nem enged fel 2szer ugyan azzal a név/jelszó -val
-
suste
veterán
válasz
golfnyeres #481 üzenetére
3: sima routert is vehettél volna 2.eszköznek, amire rámegy az openwrt, és a wifi részével vetted volna a jelet az 1-es routertől,és vezetéken meg kaptad volna a 2-tól a netet.
4: vannak ezek a 220V-ba dugható wifis hálózati adapterek, amikkel áthidalható a 2 szoba közti távolság (mondjuk ezek nem tudom mennyibe kerülnek, és mennyi megy át rajtuk)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Kerékpársportok
- Hálózati / IP kamera
- Medence topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Windows 11
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest