- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
MrSealRD #9092 üzenetére
ha működik minden ami neked kell, akkor szerintem sosincs értelme a friissítésnek, legtöbbször csak a probléma szokott lenni belőle
persze vannak biztonsági frissítések, meg egyéb változások, de trabantból nem lesz ferrari.....ez persze a saját véleményemés persze én magam is csinálok a végleges BB-ből saját buildet, amit fel is teszek majd,
de nálam ott kezdődött a dolog, hogy volt sok csomag amit nem használtam a vargalex-ben, és volt ami viszont hiányzott.... -
suste
veterán
persze hogy lehet
és igen, sysupgrade kell, de a beállítások megtartásától vedd ki a pipát
és arra fiyelj, hogy az openwrt oldalán található alap verzióban nincsen luci (webes felület), csak parancssoron éred el első induláskor, és neked kell telepíteni a lucit, ha szükséged van rá.... -
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #9054 üzenetére
cron restart elég szerintem (rendszer/rendszerindítás-nál)
-
suste
veterán
válasz
sanzi89 #9047 üzenetére
végre megtaláltad a kulcsszót!
"igény"
itt sosem azt mondtuk, hogy ez az eszköz mindenkinek az igényét kielégíti
árának nagyon is megfelelő tudású! (majd számold ki mennyit költöttél az új cuccra...)
akinek több kell, az másikat keres, de kár szidni az eszközt, ami sokaknak megfelel.... -
suste
veterán
válasz
wwenigma #8988 üzenetére
amiről én tudok, az az, hogy DHCP hálózaton folyamatosan telenyomja hibával a logot
aki nem használja (mint pl én), annak ráadásul csak a helyet foglalja
igazából az lenne a jó, ha valahogy kikapcsolható lenne .....meg persze az, ha már 16MB flash lenne az alap....talán 2014-ben ez nem is lenne olyan nagy elvárás -
suste
veterán
válasz
donmackó #8979 üzenetére
külön interfészre kell tenni, aztán a qos-sel beállítani neki a sebességet
1: luci/hálózat/wifi: szerkesztés, hálózatnál LAN helett újhoz: "wifi", mentés alkalmazás
2:luci/hálózat/interfész/wifi: IP=192.168.2.1, MASZK=255.255.255.0, alul DHCP bekapcs, fizikai fülön megnézed hogy be van-e pipálva a létező wifit, tűzfal fülön: WAN, mentés alkalmazás
3: qos fülön új, név=wifi, le felsebességek fordítva megad, mentés alkalmazás
Így már szabályozva van, de csak netrelát ki, LAN-ra nem, vagyis nem látja a belső hálót, de az ismegoldható a tűzfalban....
Ha mégsem megy így, akkor a klaszikus GUEST hálózat módszer tuti, hogy működik... -
suste
veterán
Sört idd meg helyettem, de segíthetnél tesztelni
de jöhetne más is
Feltedtem tesztcsomagot ide: [link]
Akinek vargalex van fent annak elég a vargalex csomag. Ha bemásolja mappaszerkezetnek megfelelően a csomagban található 2 fájlt, és futtatási jogot ad a "guest" fájlnak, akkor elérhető lesz a 8081-esen a kibővített felület.
Winscp-vel 1 perc alatt megoldható a másolás és a futtatási jog megadás. Az eredeti vargalexes funkciók ugyan úgy elérhetőek maradnak.Akinek nem vargalex van, annak a sima openwrt csomag kell, pár fájllal több. Ha valami nem tiszta akkor kérdezzetek....
Mentés készítést ne felejtsétek el, ha még nem csináltatok volna!
Előre is köszi a segítséget!!!
-
suste
veterán
Ez nem is olyan egyszerű kérdés, mint amilyennek gondolod:
-nem minden HDD tudja a leállást
-amelyik engedi magát leállítani, azt openwrt alatt le lehet állítani (hd-idle), de hogy gyári fw ezt megteszi-e, azt nem tudom
-a legjobb megoldás, ha olyan külső HDD-t használsz, ami maga intézi ezt (pl ha rádugod PC-re, akkor egy idő után leáll a forgatás -nem rezeg-, és a ledje is kialszik), mert ezzel a routeren se lesz gond....
És innentől az sem érdekes, hogy milyen fw-vel működő milyen routerre dugod.
-
suste
veterán
ha jó NAT-olt, másik SSID-s wifi akkor youtube-os videó is van róla: [link]
ha egy hálózaton, ugyan azon az SSID-n roamingolós wifi (WDS) kéne, akkor keress itt a PH-n, itt is sokat beszéltünk róla, és google-val is találsz leírásokat (openwrt WDS)
kicsit macerásabb a beállítás, de nem kell SSH ehhez sem, megy luci-ból, és a végeredmény jobb a wifi hálózat kiterjesztésére -
suste
veterán
válasz
SteveBeard #8635 üzenetére
akkor majd talán vargalex erre jár és tud valamit mondani
nekem ilyenre még nem volt szükségem, csak a LAN->GUEST irányra, és ott meg alapból van router elérés
de tuti hogy a tűzfalban kell variálni....pl a célzónának az "eszköz" -t adod meg ugye???? és nem a LAN-t!
mert a routert akarod elérni..... -
suste
veterán
válasz
SteveBeard #8623 üzenetére
Vagyis "csak" a routert nem éred el.
Arra tippelnék, hogy a tűzfalszabályok sorrendje miatt lehet.
Esetleg próbáld meg külön szabályban definiálni csak a 192.168.1.1 elérést, és ezt a szabályt előre tenni. -
suste
veterán
válasz
trance89 #8624 üzenetére
Próbáltad úgy is, hogy a 2 SSID-nek ugyan azt adod meg?
Ha van időd akkor megnéznéd majd SSH-n, hogy hány és milyen interfészek vannak (wan, lan, ???). Meg hogy van-e relayd csomag az fw-ben?
Kiváncsi vagyok pontosan melyik verzióval oldotta meg a Gargoyle készítője.....
Köszi! -
suste
veterán
válasz
SteveBeard #8620 üzenetére
a vendéghálós leirásban a 2. üzenetben le van írva
-
suste
veterán
vendégháló nincsen benne, és nem is tudod webes felületen beállítani, csak SSH-n
vendéghálót meg pont a AA-ban, luci-ban be lehet állítani
az biztos, hogy pont olyan ami minden igényedet kielégíti, olyan tuti nincsen
ezért kell inkább saját buildet készíteni....vagy kiválasztod valamelyiket és farigcsálod kicsit....
-
suste
veterán
ha semmi egyéb extra nem kell (samba, tm, dlna, stb), akkor érdemesebb lenne saját magadnak felépíteni/összerakni az fw-t
de a leírásaid alapján ehhez még sokat kéne olvasnod1: AA felrakás
2: luciban openvpn felrakás, majd konfigurálás
(ennyit úgyis kell csinálnod bármelyik most tárgyalt fw-vel, de ígylegalább sallagmentes lenne)
3: wifi patchvagy pedig BB-vel ugyan ez, csak akkormár nem kell a wifi patch, viszont SSH-n kell lucit telepíteni
vagy még több olvasás után buildelhetnél is
-
suste
veterán
válasz
trance89 #8536 üzenetére
"a range extender-ek gyári fw-jét eléggé szidják mert elég sok routerrel nem kompatibilis (nem csatlakozik) vagy szar sebességet produkál"
ebben megint csak nagyon jó az openwrt, hogy van választási lehetőséged, hogyan csinálod meg a továbbszórást:
-repeater külön alhálóra (pl vendéghálónak)
-repeater ugyan arra az alhálóra -relayd (ha nem működne a WDS a különböző chipek miatt)
-WDS (saját hálózat kibővítés)ezek közül az egyik biztosan stabilan működik, bármilyen kliensről/routerről is legyen szó
csak sokan nem is tudják,hogy vannak ezek a lehetőségek -
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #8508 üzenetére
szerintem sokan használjuk így, pl én is (openwrt+p910nd -vel)
2 kattintás a beállítás a routeren, ésa pc-n se sokkal több
de ipad-en és androidon még nem próbáltam....(valszeg nem isfogom)
-
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #8495 üzenetére
és a wifi patch-et se felejtse el, mert különben feleslegesen fogja szidni a routert a gyenge wifi miatt...
itt keresővel megtalálja a megfelelő teendőket... -
suste
veterán
válasz
Centaurus #8414 üzenetére
repeaterből annyit teszel be amennyit akarsz
hiszen a fő router ezeket sima kliensnek látja
nálam is 2 repeater van....WDS-ből viszont még nem próbáltam egyszerre többet, így azt nem tudom, hogy megy-e, de mintha láttam volna talán DDWRT menüben több BSSID/MAC cím hellyet
-
-
suste
veterán
válasz
Centaurus #8388 üzenetére
A dlna adatbázisról jutott eszembe, hogy eddig nekem nem sikerült openwrt-vel elérni azt, hogy a fő routeren működő DLNA látható legyen a továbbszórással lefedett területen.
WDS és repeater üzemmódban is valamiért megfogja valami a dlna-t, vagyis azok az eszközök, amik a 740-re fognak csatlakozni, azok nem fogják látni a 3600-on futó minidlna-t.
Erre csak a 710-es (vagy másik usb-s) router lehet a megoldás, mert ezzel felcsatolható hálózati meghajtónak a 3600-on futó SAMBA, és saját miniDLNA-val továbbosztható a tartalom egy pendrive-on található adatbázissal.
Remélem érthető amit írni akartam.
Ha valakinek van más tapasztalata WDS/repeater + DLNA-val, akkor azt ossza meg légyszi!!! (Gyárifw-vel pl még nem próbáltam.)
-
suste
veterán
válasz
trance89 #8386 üzenetére
Én a kompakt kivitel miatt írtam a 710et!
Ha csak repeater kell és nem akarja az ember pakolgatni a dobozt, akkor megéri a töbletet.
Az usb meg nagyon sok mindenre jó lehet még (telefontöltés, webkamera, dlna adatbázis, stbstb).
Ha ezek tuti nem kellenek, akkor tényleg elég a 740..... -
suste
veterán
válasz
neuromancer #8374 üzenetére
Sajnos ezzel van a baj: "A 3600-oson gyári szoftver van, nem lett semmi változtatva"
A gyár DLNA (uShare) inkább csak marketingre jó, használhatósága közelít a 0-hoz
Pl.: openwrt alatt a miniDLNA-val minden lejátszó eszköz elboldogul vele..... -
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
Dadan01 #8337 üzenetére
a frissítésen az adatbázis frissítést értettem
mert a change log-ban 1.1.0 -nál már írtak valami automatikus rescan-ről:
- Force a rescan if we detect a new or missing media_dir entry.a felirat dologban meg szerintem a samsungnak kellene lépnie valamit, mert a régebbi sorozatú tv-ikkel (B,C,D) hibátlanul megy a külső felirat már régóta (1.0.23 - Released 23-Jan-2012: Enable the subtitle menu on some Samsung TV's.), vagyis tuti a tv szoftvere a hibás.....
-
-
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #8290 üzenetére
csak azért jobb (most még) az 5ghz, mert kevesebben használják, így kevesebb a zavaró AP
de jobb egy elérhető zajos 2,4ghz, mint egy elérhetetlen de tiszta 5ghz....szerintem -
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #8286 üzenetére
Az az érdekes hogy 2,4GHz-en jobb a vétel mint 5-ön.
ezek szerint nem tudod, hogy ez a normális
olvass utána az 5ghz-nek... -
suste
veterán
válasz
sanzi89 #8194 üzenetére
józan paraszti ésszel én azt gondolom, hogy a puffernek ennek az esetben a kliens oldalon van értelme
de ezt egy TV-n (vagy médialejátszón) nem igazán tudod megoldani (legalábbis a tv gyári fw-jével)ha nem tv a kliens, akkor meg inkább SAMBA-znék, ha lehetséges
persze nem írtad, hogy miről beszélsz, de én DLNA-ra tippeltem
-
suste
veterán
az Y kábel is jó megoldás lehet, vagy beteszel egy aktív (külső tápos) USB HUB-ot a router és a HDD közé
nekem Toshiba 1Tb-s HDD van, 1db saját USB2-USB3-as kábelével rádugva a 3600-ra, és nincsen vele ilyen gond
viszont elég szépén megterheli a routert már kis olvasás/írás sebességen is, ezért elég komoly sebességkorlátokat kellett beállítani, hogy 2-es LOAD alatt maradjon
nálad milyen LOAD értékek vannak használat közben? -
suste
veterán
a 2db HDD-vel nincs gáz, csak kell nekik külső táp (pl aktív USB hub)
az esetleg odafigyelést igényelhet, hogy ha használsz incomplete mappát, mert alapértelmezett letöltési helynek csak egyet tudsz megadni, így ha az 1. HDD-n van az incomplete, de végleges helye meg a 2. HDD, akkor egy teljes áthelyezés (olvasás/írás/törlés) feleslegesen terheli majd a routert (egyszerűbb, ha kikapcsolod az incomplete mappát)
miniDLNA-nál nincsen gáz, mert több könyvtárat is megadhatsz médiatárhelyneka WAN anomália a lekorlátozottságot jelenti?
régebben már írtam, hogy openwrt-ben van valami bug a qos-ben, mert ha interfészt vagy qos-t tiltasz, akkor valamiért a WAN-t kezdi leszabályozni
nekem az jött be, hogy egyszerre tiltottam az interfészt és a rá vonatkozó qos szabályt, és akkor rendben volt a WAN sebesség.... -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #8099 üzenetére
Ezért érdemes először minden alapbeállítást megcsinálni a flashben, és csa utána jöhet a 8081-es portos extroot beállítás. Így ha behal vagy kihúzzuk a pent vagy HDD-t, akkor restart után lesz net, static dhcp, dyndns, wifi, stbstb
-
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #8069 üzenetére
Pedig tuti hogy te rontod el, mert nálam is hibátlan, több host is....
-
suste
veterán
válasz
vilmos.nagy #8001 üzenetére
hosszan nyomva tartott resetet próbáltad (HR)?
(telneten/SSH-n ilyen esetben egy "firstboot" parancs elvileg alapra állítja, de most már ez nem segít) -
suste
veterán
válasz
Zoolesz #7972 üzenetére
dlna-n nálam a tv eleve szelektál (gondolom ez általános), így eleve minden film a video alatt van
ha a "video/downloads/ filmek " mappát adod meg a dlna konfigban, akkor az ott lévő mappákat/fájlokat fogja beolvasni a fajtájának megfelelő "mappába" (video/kép/audio), és ez így normális szerintem.... -
suste
veterán
Sziasztok!
Ha jár erre olyan, akinek legalább 2db wifis, openwrt-s routere van otthon, és van kedve/lehetősége tesztelni egy kicsit a WDS/Repeater módokat, az írjon privátot légyszi. Küldenék leírást, amit ki kéne próbálni.
Köszi!
suste -
suste
veterán
válasz
szvoboda #7964 üzenetére
én nem láttam sehol olyat róla, hogy 5ghz-en tudna 3x3 mimot
mindenhol, minden eszköznél csak a marketinges duma megy, de hogy pontosan mire képes azt sosem képesek odaírni
neked van valami infód, hogy pontosan milyen wifi van benne?szerk:
2,4Ghz az ugyan az a 2 routerben!!! -
suste
veterán
válasz
krealon #7942 üzenetére
azért ésszel mindent lehet
az én HDD-m (igen, HDD) sem bírja a sok párhuzamos műveletet, de azért kis kisérlezetgetés után be lehett állítani rajta az optimális sebességeket
pendrive-ot is lehet használni, csak:
1: meg kell találni a korlátait, és
2: el kell fogadni
(van aki az 1. pontig sem jut el, de van aki a 2. felét nem tudja alkalmazni)
a mostani net sebességek mellett már sokan őrülten cikinek tartják az 500K-s letöltést, pedig az éjszaka hosszú....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Formula-1
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Hálózatokról alaposan
- AliExpress tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest