- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Hová lett 1000 mAh?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #2095 üzenetére
Hát megértem a "düh"-ödet.
Ez a linux annyira sz@r , hogy annyiféle verziója jön ki nap mint nap, hogy még víruskergető sem kell rá.
Ráadásul toxikus és függőséget okoz, mert ha véletlenül belekóstol egy UBI-ba egy kényelmes tudatlansághoz szokott winyóz felhasználó, akkor lévén hogy annyira meg van dolgozva és a s@egge alá tolva a rendszer,hogy ugyanúgy tudja használni mint a winyózt, hogy nem tudja félrelökni.
Nem kell mindig kaviár , akarom mondani nem kell mindenkinek RedHot-tal kezdeni.
Egy kis konzolt előbb utóbb úgyis megkóstolgat az ember fia, s lassan beletanulgat.A winyóz egyetlen vonzereje még szerintem , hogy a ritka alkalmazásokat először még szinte mindig winyózra írják (pl JTAG progik etc.)
-
csixy
addikt
Ez így jó a rádiókapcsolgatás céljára:
#!/bin/sh
if [ "$BUTTON" = "wps" ]; then
if [ "$ACTION" == "pressed" ]; then
WIFI_RADIOSTATUS=`uci -q get wireless.radio1.disabled`
if [ $WIFI_RADIOSTATUS == '1' ]; then
uci set wireless.radio1.disabled=0 && \
uci commit wireless && \
logger "Wi-Fi radio-5Mhz is on."
else
uci set wireless.radio1.disabled=1 && \
uci commit wireless && \
logger "Wi-Fi radio-5Mhz is off."
fi
wifi
WIFI_RADIOSTATUS=`uci -q get wireless.radio0.disabled`
if [ $WIFI_RADIOSTATUS == '1' ]; then
uci set wireless.radio0.disabled=0 && \
uci commit wireless && \
logger "Wi-Fi radio-2.4Mhz is on."
else
uci set wireless.radio0.disabled=1 && \
uci commit wireless && \
logger "Wi-Fi radio-2.4Mhz is off."
fi
wifi
fi
fi -
csixy
addikt
Már több mint kéthete ment a tlWDr3600 hibátlanul transmission ,minidlna, /opverlay extroot működött.
Ma délelőtt leakadt a lucy. A főmenübe még beengedett , a többi helyén már csak szöveges mezők jöttek be,.Csak a táp ki - táp be segített.
-
csixy
addikt
Ha eldöntötttem, hogy felesleges számomra az eddig használt extroot partícó, akkkor ha szabályosan lecsatolom a vinyót ,majd eltávolitom és ezután resetelem a routert, majd ujrakonfigurálgatom, s közben Gparteddel törlöm az extroot particiót a vinyóról és előre kiterjesztem az adatpartíciót hogy az adatok megmaradjanak rajta és ezután manuálisan visszacsatolom a vinyó swap és adatpartícióját,akkor az Alex féle bolondbiztos samba megosztás továbra is működni fog?
-
csixy
addikt
"Mennyire működik ez alap FW-el és mennyire open/dd-wrt-vel"?
Nos , ezt itt szerintem nem sokan használják,inkább a varagalex build megy egyből rá. -
csixy
addikt
Akkor kinullazom !
Az áttekintés állapot menűben majd megkukkantjuk, hogy így is dolgozik és pufferol-e. -
csixy
addikt
válasz
Sebiferi #967 üzenetére
Én is kisérleti alapon vagyok.
a netem 5Gb (6144)/512mb
Addig jutottam a 3600assal, hogy :
Pufferméret 3mb
letöltési korlát 2048
feltöltési korlát 256 , hogy legyen másra is NETem , de ahogy látom nem is kell több az előző kettőből.feltöltési szálak torrentenként:15
DHT, LPD,PEX,uTP, lasy bit bepipálva
globális partnerkorlát 100
torrentenkénti partnerkorlát 20A letöltési és a feltöltési sor muszály , hogy egyenlő legyen egymással , mert ha nem , akkor hülyeségeket mutat a Transmission WEB GUI (dupla sorok). Jelenleg 5 torrent mellett végre kúszik fel az arányom.
Úgy gondolom, hogy lesz mindig összesen mondjuk 7 torrent a WEB GUIban , és ha megunom a legbutábbat, akkor azt kicserélem ujabbra. A letöltési és feltöltési sorok számát mindig az össz torrentnek megfelően fogom beállítani egyformára.
Vért izzadftam , mire rájöttem , hogy a mikrotorrent felesleges , azért van a transmission WEB GUI.
WIN 8 mellett jelenleg hálózati meghajtóként simán látom a mountolt transmission mappákat, de ha a MINI DLNA-t is engedélyezem , akkor lőttek a WIN8-ból látható Transmission mappáknak!
Ja ! ... A vinyó 500 gigás Samu. Pendrájvot sütögetni teljesen felesleges ! Nem szalonna az.
-
csixy
addikt
Esetleg valaki tudna tippet a 956-ra?
Jé !
Fanatikus lettem !
-
csixy
addikt
Egy Transmission (openWrt) beállítási Howto honnan lehetne elérhető okosodás céljából?
-
csixy
addikt
TP-Link TL-WDR3600.
A Vargalex 1.1.5 és a vargalex 1.1.7 esetén is azt tapasztalom az 5Ghz WIFI rádiónál , hogyha a magyar norma és a 44-es csatorna van beállítva és a 40MHz (második csatorna alatta) sávszélességet próbálom elmenteni akkor az 5GHz-es WIFI Client módba lép és ez így nem jó semmire . Ez így nómális ?De pl. a 36-os csatorna ; 40Mhz (második csatorna felette) jól működik.
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #225 üzenetére
Köszönöm! Sajnos az a helyzet, hogy a fritz egyben az ADSL modem funkcióját is ellátja.
Ezt csak azért tettem be , mert lehetne SIP protokoll szerinti telefonálásra is használni. De a nejem szerint a Téhómos Hoppá díjcsomag mellett a SIP-nek nincs túl nagy jelentősége, ezért eddig itthonra a SIP verziót nem is követtem még el.
Lehet hogy végülis félreteszem és jön vissza helyette egy Dchard féle DSL modem, ez technikailag és biztonság szempontjából jobb lenne, de a technikai előnyöknek meg az 5/512-es internet mellett nincs túzottan nagy jelentősége. -
csixy
addikt
Az utolsó kérdés már látom ,hogy tárgytaln , mert szimpla n-es beállítási lehetőség nincs.
-
csixy
addikt
Ha switch¬et csinálok a 3600-asból , akkor nem lesz rajta semmi biztonsági beállítás,marad csak a másik router tűzfala?
A DHCP-t a másik router csnálja és a fix (MAC cimhez kötött) IP címeket is a ”fő” router menüjében kell megszerkeszteni? Ez esetben mindegy, hogy melyik router lan csatlakozójába dugom a fix IP című harmadik eszközt?
Célszerű a hálózati nyomtatót a "fő" router (fritbox7170) usb csatlakozójába dugni ugye?
A 3600-as usb portjai egyikét használhatom mindarra ami egyebet a vargalex build lehetővé tesz. Mire tudom ezután a 3600-as másik usb portját használni?
A3600-as wifijeit n-es beállítással használlom tovább és ha g normára van szükségem ,akkor a fritz wifijét kapcsolom be.
Jó ez így? -
csixy
addikt
No megvan ! ;-)) ... az alapconfig. Hurrá!!
Eltelt egy kis idő mire rájöttem, hogy tplinkéknél az alap LAN IP 192.168.0.1 :-(( újabban !!
Flashelés után meg a PC-t kellett ujraindítani , hogy a róka bevegye a 192.168.1.1-et.Az természetes ,hogy mindkét rádió aktiválása után a 2,4 Ghz Radio0 aktív MASTER és az 5Ghz Radio1 CLIENT és azt irja a comment az utóbbiról (pedig aktiválva van) ,hogy: A vezeték nélküli háló le van tiltva , vagy nem kapcsolódik.
-
csixy
addikt
Boltokban nem találom.
Van-e tippje valakinek már bevált NET-es vásárlása kapcsán.
Hol lehet a NET-en ugy megrendelni , hogy átutalással lehessen fizetni (nem kártya, nem PayPal).
Tipp jöhetne priviben , hogy ne reklámozódjon senki.Köszönöm !!! ... CsI
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged