- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
sepsi0
őstag
Azt szerettem volna, hogy az AX73-nak az AX20 legyen a Onemesh eszköze.
Anno Openwrt alatt lehetett ilyet.
Ugyan azt a wifi hálózatot sugározta tovább a másodlagos router, csak akkor nem volt ilyen fantázia neve.Vissza kérdezve, akkor a RE315 Onemesh képes extender?
Látom jó lesz nekem.Visszaolvasva lehet félreérthetően fogalmaztam,de woodworm értette, ha jól látom.
-
cigam
titán
Lehet csak ki kellene egészíteni egy 2,4GHz-es AP-vel, amit az aprón "fillérekért" bezsákolhatsz. Persze egy új router is megoldás lehet, de mi van ha ott is eldobálja a kapcsolatot?!
Milyen sűrűn jön elő a probléma? Megoldható, hosszabb időre egyenként leválasztod az eszközöket? Így kiszűrhető lenne, hogy melyik eszköz miatt bolondul meg. -
-
Amikor ilyen megoldást alkalmazok, akkor arra azért van szükség, mert nem akarok 100 méter LAN tyúkbelet használni (meg átfúrni falat stb stb)
"Sajnos" gyakran hívnak olyan helyekre, amikor benézték a "hálózati nyomtató" fogalmát. Gyakran megesik, hogy vesznek kisebb-nagyobb vállalkozások több, nagy teljesítményű multifunkciós masinát (1 milla+/db), aztán utólag derül ki, hogy nincs beépített WiFi a kütyüben, csak LAN meg USB...(utoljára Kyocera masináknál futottak bele a versenyzők)
Ilyen esetben az AP és a Universal Repeater funkció a legkényelmesebb megoldás.
Azért fontos, hogy Universal Repeater legyen, mert ez esetben a LAN port is él, azaz elérhető a nyomtató, sima repeater mód esetén ez nem mindig van így.
Ebből adódóan a sebesség ebben az esetben nem érdekes...mezis
Nem egy adott feladathoz veszek ennyit, csak előrelátó vagyok.Azon AP-k, amik támogatják az Universal Repeater módot is, egyre ritkábbak. TP-Link-en kívül igen ritka, hogy tudják más gyártók AP-i, legalábbis ilyen olcsó kategóriában.
-
Diák66
őstag
Azért fedik egymást, mert 80 MHz széles csatornát használsz. A 36-ost kiválasztva felfelé bővíti, 48 esetén lefelé a használt csatornákat. Egy csatorna 20 MHz széles, így 20+20+20+20 , amit használ a routered. U-NII-1 amit ismer a routered. U-NII-2A U-NII-2C sávok DFS kötelesek, ezt pedig valószínűleg a Tp-Link nem tudja (enyém se). Egyébként elvileg U-NII-1 kizárólag beltérben alkalmazható, U-NII2A és 2C úgyszintén és MSZ EN 301 893 szabványnak megfelelően. Létezik még az U-NII-4 is, de azt nagyon kis hatótávolságú eszközök használják, mert negyede a maximális megengedett EIRP (adóteljesítmény), mint U-NII-1 esetében.
-
-
-
-
cocka
veterán
magyarázza el lécci valaki,hogy a archer c50 router hogy a fenében tud 2.4ghz-en 300,5ghz-en 860megát,ha a wan portja csak 100-as!
Elmagyaráztam hogyan tudod kihasználni a wifid sebességét. A wan portnak ehhez nincs köze. A wifi megléte nem egyenlő internet meglétével.
Tehát a kérdésre kaptál választ.
-
cocka
veterán
Mondom, hogy LAN-on.
De a névleges sebességet kb. 2.5-lel kell leosztani, akkor kapod meg kb. a reális sebességet. Tehát 300 az 120-at fog tudni, de 2.4-en ez sem jellemző. Szóval örülsz ha 70-et fog tudni.
5-nél már sokkal jobb a helyzet: 344 körül lesz a max.
Van két számítógéped és megfuttatod LAN-on az adatot. Hozzávalók: 2 db desktop gép, amelyeknek van legalább egy-egy USB3-as portja, plusz 2 db legalább 5 GHzen elméletben 860-at tudó wifi adapter, ezekkel felcsatlakozol a kis routeredre és elkezdesz a két gép között másolgatni. Teccik érteni?
Ha végeztél ide beírhatod a gyakorlati sebességeket. Feladatkezelő, teljesítmény fül, wifi (feltéve, hogy windózt használsz)
-
suste
veterán
Tényleg komolyan kérdezed
Ha 100mbites a WAN, akkor szerinted egy wifis klienssel mennyi lehet a max internet letöltési sebesség? Ua mint a kábeles, kb 95.
Hogy nálad mi lesz a max, az függ a klienseidtől, távolságtól, és a darabszamtól. Akár 2,4ghz-en is kimaxolhatod a 95-t ;) -
-
Syl
nagyúr
Lövésem sincs mit kérdezel
A fő router Archer A6 v2.0
A mellék router: Archer C6 v2.0
Természetesen mindkettőn a legújabb firmware, és mindkettő szerepel a OneMesh Device listán -
krealon
veterán
-
tibor.sz
tag
Köszönöm a gyors választ. A gond az, hogy enyhén szólva is meglehetősen hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz. Már ott elakadtam, hogy "routerbe bemész". Szóval megtennéd, hogy úgy elmagyarázod, mint egy 3 éves kisgyereknek? (Bár azok valószínűleg jobban értenek hozzá, mint én.)
Előre is köszi
-
mezis
félisten
Üdv.!
A gond az, hogy semmit sem tudunk a környezetedről. -
Ha arra gondolsz, hogy a router csatlakozik egy wifi hálózatra, majd ebből a routerből mennél kébellel a géphez, akkor a WDS kell neked.
Én így használom.
Beállításhoz pedig a mellékelt képen láthatsz infót.Azért az fontos, hogy magát a routert is be kell állítani (ip címét), mégpedig abba a tartományba, ahol az "eredeti" wifi tartomány van.
Erről itt olvashatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged