-
Mobilarena
TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Ezek megvoltak nyilván, megvolt a kiosztott IP, de nem látni a routert hiába próbálom. Közben a Reset úgy tűnik működik csak igen sokáig kell nyomni. Igaz azóta nem is oszt netet, illetve csak egy két oldal működik, pl időkép.
Igen, minden világos, csak az nem hogy hogyan érhetném el. Sajna kb 4 éve lehetett hogy talán feltettem az Openwrt-t, akkor beállítottam ( ez nem ott hon van hanem szülőknél és csak tette a dolgát amíg kellett), de most fogalmam sincs már mi volt beállítva, hogy volt használva, mert kb 1 éve szét lett ott bontva minden és ment a fiókba a router.
Most kellene egy kamerához, normál esetben kidobnám, de itt most csak ez van amit használhatnék.
De semmilyen módon nem tudom elérni a routert. Külön IP-t nem kap, valószínűleg AP mode volt. Arra kellett hogy a másik "fő" UPC routerből jövő kiosztott netet még 2 felé osztottam ( nem tudom miértopenwrt-vel, erre nememlékszem) -
-
-
Headless
őstag
Hát én pont ezért használok openwrt-t ahol tudok, egyrészt csere esetén konfig költöztethető. Bármilyen script futtatható , pl ddns update URL forrásból.
Switch üzemmód lényege, hogy ne legyen dupláját igazából. Tenda ap-t is el kell érned távolról pl vpn-el.
Csak, hogy legyek on is. Digi pppoe véletlenül nincs ott egy modem router a tplink előtt? Mert akkor pont az van, amit te is felvázoltál.
-
Headless
őstag
Egy kicsi szarkazmust érzek a hangnemedben, nem tudom miért.
Én mi router 3g-vel megvagyok. De az ehhez hasonló asus sem problémás nem tudom ac57u talán.
Am, ha olcsón kell router ami viszonlag megbízható én openwrt képesek között keresgélnék. De amúgy szerintem ideiglenesen, a 740 utána kötését (wifi ki, switch mód) sem tartom elvetendő ötletnek.
Ha már AP miket szoktál használni? Ubiquity? Esetleg soho oldalon milyen AP-kkal van tapasztalatod?
-
Headless
őstag
Én arra gondoltam, hogy a 740-et csak egy második eszközként rakd be (ha már régen tökéletesen működött). Kikapcsolsz rajta minden wifit, és csak ipt frissít (megkéred, hogy kössék be, vagy majd legközelebb amikor arra felé jársz.). Vagy veszel egy normális (nem SOHO) routert amiben nem fordulhatnak ilyenek elő.
Nem kell ehhez ddns szoftver egy sima shell script 3 sor kb... és berakod crontabba.
1 wan ip cím kiderítése.
1 ellenőrzés, hogy egyezik-e a wan ip és a ddns címfordítás
1 wan ip frissítése, ha kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest