- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Mobil flották
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
Az általad kinézett TP-Link Deco M4 nem ruter, hanem kettő db Mesh WiFi AP, jelismétlő.
A WiFi routerek tudomásom szerint még internet kapcsolat és mobilos app nélkül (is) "bogyózhatók". A TP-Link gyártmányai is. Általában beállíthatók WiFi AP (switch) üzemmódra, egyes típusok jelismétlő (repeater) üzemmódra is. -
pilipi
aktív tag
Néhány hete vettem egy Tp-link routert, a beállítása és kezelése a hagyományos módon történt.
Ezek után egy ismerősnek is így állítottam be a szokásos admin+password használatával.
Hetekkel később később csináltam meg a cloud-ot azt is csak azért, hogy a munkahelyről elérjem a router kezelőfelületét online.
Tehát a router beállításához nem volt feltétel a cloud csak mint lehetőséget dobta fel. -
Headless
őstag
Szia
Pont most a két ünnep között állítottam egyet be. Nekem nagyon nem szimpatikus a tplinknek ez az iránya. Regisztrálni kell egy tp link "cloud" accountot, és konfigurálni csak ios/android alkalmazásból lehet. És mondjuk az alapokat tudja, van AP, router mód, AP módban lehet statikus/dhcp, további konfiguráció itt nem nagyon van. Router módban van tűzfal, port forward, dhcp cím foglalás, lan tartomány állítás, stb. WANként van minden (DHCP,statikus,pppoe).Wifi ssid-t, jelszót 1-et állítasz be az lesz a 2,4 és 5GHz is. Van guest wifi külön hálózattal ami fixen 192.168.2.0/24.
Azt hozzá kell tenni, hogy a hardveresen megfelelő. Közvetlen mellette 4-500 mbps-t mérek vele.. egy-két fallal távolabb is tartja még a 350-400-at persze itt 5GHz-ről beszélünk.
Szóval ha nem ellenszenves a tp link cloud (tehát minden beállítás keresztül megy a tp link szerverein keresztül, meg az összes statisztika is akár) meg a mobilos konfiguráció, akkor szerintem lehet jó router.
Hogy őszínte legyek azt még nem próbáltam, hogy mi történik akkor, ha egy másik routerrel korlátozom az internet elérését az eszköznek, akkor konfigurálható marad-e a router, de szerintem nem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PR-Telecom
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Gumi és felni topik
- Metal topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Steelseries Apex Pro TKL - UK ISO - AJÁNDÉK PUDDING KEYCAP
- ASUS ROG STRIX 850W GOLD Fehér / White Moduláris Tápegység
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung HW-QS700F 3.1.2 Hangprojektor (BONTATLAN!)
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest