Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gilthanas
aktív tag
Sziasztok,
Arra van már megoldás, hogy az R9 290X es VGA-kkal miért Throttingol olyan brutálisan a GPU core clock és a memória clock? 1040 Mhz ről ugrál folyamosan 300 és 1030 között, így 10 FPS-t kapok (memória 1300 és 150 között).
Azt hittem már optimalizálták az új VGA-kra. Amúgy én is a az új patchekkel Ceaser in gaul-ban próbálkozom, de csata közben, minimum grafikán is játszhatatlan ha ráközelitek az angry mobra.
Többek között emiatt a játék miatt is gyűjtögettem fél évig a föníciai aranyat egy Bad-ass konfigra és tessék
Valakinek R9 290 es VGA-val van hasonló gondja? 
konfig:
I7 4770
Sapphire R9 290X Tri-X
8 gb ram
win 7
Új patchek és 14.1 es AMD driver (a 13.12-eset is próbáltam) -
Xerxész
őstag
Saját városban is lehet portyázni? Ezt még nem mertem megpróbálni. De akkor kipróbálom.

Azt a kört egyébként sikeresen vettem, visszavertem az összes sereget, vissza is foglaltam az egyik déli provinciát Karthágótól, de 3-4 körrel később még rosszabb lett, mert az északiak szétkapták a legerősebb seregemet, egy rossz harctaktikai döntésem miatt. Folyós csata volt, a harci kutyáim tették a dolgukat (imádom őket, abszolút emberveszteség nélkül szét tudnak szedni akár több teljes egységet is), és miután elfogytak, én hülye elkezdtem a teljes sereggel átkelni a hídon, az ellenfél meg pont az átkeléskor kapott el és kis híján a teljes seregemet legyűrte. Pedig ha pont fordítva lett volna, a nálam erősebb seregét legyűrtem volna.

Szóval, most még nehezebb lesz, főleg hogy Szicíliában Karthágó teljes erővel támad, el is vette Szirakúzát.
Kemény dió, pedig csak normálon játszom.
De nagyon tetszik a játék. -
Xerxész
őstag
Csőd esetén lehet még esély rá, hogy egyenesbe hozzam magam, figyelembe véve, hogy egyszerre 3 frakció támad?
Rómával vagyok, északról Velence támad, nyugatról az etruszkok, délről pedig Karthágó...és csak 2 közepes seregem van, ráadásul lovasság nélkül.
Vagy ez már bukó és kezdhetek egy új játékot?
Kicsit csodálkozom, mert direkt figyeltem arra, hogy lehetőség szerint mindenkivel megnemtámadási és kereskedelmi szerződést kössek és csak 1 nemzettel legyek háborúban. Továbbá a provinciamenedzsmentre is figyeltem, jól alakultak a dolgok, de a magas hadseregfenntartásti költségek miatt nem volt túl sok pénzem, pedig csak 2 seregem van, plusz egy flotta. Aztán amint betört Karthágó és északról Velence (az etruszkok egyelőre csak a nyugati part mellett állnak a hajóikkal, de egyértelmű, hogy a következő körben ők is belépnek a területemre), a kör leforgása után rögtön átfordultam negatívba, azaz becsődöltem.
Fel lehet még innen állni, feltéve hogy 3 nagy sereget 2 közepessel valami isteni csoda folytán visszaverjek?
-
Xerxész
őstag
Hogyan kell használni azt a hajót, aminek az elejéről lógnak ezek a tüzes köcsögök?

Én csak simán belerongyoltam vele egy ellenséges hajóba, aztán utána nem sokkal én kaptam lángra, nem ő.
Mondjuk lehet, hogy azért, mert közben lőttek is.
De van ennek a hajónak valami technikája, amivel a leghatékonyabban sebez? -
Bali27
addikt
egy kis pozitivum..
Catalyst 14.1 béta egyebek mellett javítja a Total War: Rome 2 alatt jelentkező textúra villódzást, de ugyanez a Call of Duty: Ghosts multiplayer változatára is elmondható, amelyben korábban az űrállomás szinten ugyancsak textúra villódzás jelentkezett. Ezeken felül egyéb hibajavítások is érkeztek, amelyekről a driver letöltési oldalán található listából lehet tájékozódni. -
Ez sajnos mindig is így volt,az erős egyszálas Inteleknek feküdt a játék mindig is,nem én találtam ki.
A legtöbb ember nem csúcskategóriás I7-el rendelkezik.
Erre viszont az a válasz,hogy az optimalizáltságot elcseszték,nem kicsit. Ahogy kicsivel előbb is írta a kolega,így lassan fél évvel később elérjük a játék 1.0 verzióját.
-
wednesday
őstag
Mert a nulláról kéne megírni mindent. És ha tényleg hatékony sokszálas kezelés akarnak, akkor nagyon rá kéne feküdniük erre az enginre. Egyszerűbb cserélgetni az effekteket a meglévő motoron.
De remélem most erre tényleg sor fog kerülni a következő játéknál, még ha ez +1-2 évet is jelent.
-
Bali27
addikt
"AMD-vel semmire se mész" Akkor nem értem mi a fenének csinálták meg egyáltalán a játékot. A legtöbb ember nem csúcskategóriás I7-el rendelkezik. Egyébként ha vennék a fáradságot hogy több szálra is rendesen megírják akkor picit haladnának a korral is. Úgy is erre felé tartunk. Nem értem miért kardoskodnak még az 1-2 erős szál mellett.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Én még nem teszteltem, de akkor az új AMD driverrel együtt fogom, ami ezt javítja:
Resolves ground texture flickering seen in Total War: Rome 2 with high settings (and below) set in game
Lassacskán megkapjuk az 1.0-s változatot (használhatóság szempontjából) a játékból így 5 hónap után.
-
wednesday
őstag
Nincs Mantle támogatás Rome II-nél. Azt külön meg kéne írni rá.
De egyébként a felvetés nem rossz, mert stratégiáknál tényleg sok a rajzolási parancs a sok egység miatt. Tehát itt érezhetően tudna segíteni az új API. Talán a köv TW rész így készül, de nem biztos, ez megállapodás kérdése az AMD-vel. A mostani részt az Intel szponzorálta.
-
ForRedGlory
félisten
Valaki már tesztelte? Most vagy én vagyok debil, vagy ebből nem igaz az optimalizáció. Reggel megörültem, amikor láttam, gyorsan steamen fel is pattintottam, de ugyanolyan akadós szar az egész, ráadásul ennek nyomát nem látom:
Support for multi-GPUs with multi-monitor configurations:
Game now detects multiple GPUs and allows the player to pick which GPU is used to render the game.
In this configuration multiple GPUs are shown in a combo-box in the Advanced Graphics Options UI.
Improved video-memory detection to prevent the game from sometimes detecting the video memory limit from the wrong/lower graphics card in a multi-GPU configuration.Nem beszélve, hogy hibával kilép, ahogy a felbontást át akarom állítani 2560x1440-re. Szánalmas banda...

-
Bali27
addikt
Az lenne a kérdésem hogy melyik a szűk keresztmetszet a játékban? A vga vagy a cpu? Persze konkrét cpu/vga adat kell.. Fx6300 és Radeon 7870.. Csak a Mantle driver miatt kérdezem mert ugye ezt írják róla...
Az eddigi hírekben jelentős, 40% körüli teljesítményjavulásról számolnak be, és ez igaz is bizonyos szituációkban, ám általánosságban nem ilyen egyszerű a helyzet. A Mantle API elsősorban processzorlimit esetén jelent előnyt a DirectX-hez képest, így főleg a gyengébb CPU-val szerelt konfigurációkon lesz tapasztalható 40% körüli sebességnövekedés.
A játékot is így kell megírni vagy a driver csinálja ezt a "kölcsönös segítséget a cpu/vga vonalon? "
-
Ijk
nagyúr
Ha valaki kihívásra vágyik kezdjen szeleukida kampányt legalább VH-on. Keleten szépen betámadott 4-5 nemzet, a határaim azok úgy haladnak kifelé mint a csárdás, mivel néha a hátországban megjelenik egy teli sereggel. Körönként két városomat 2-3 teli sereg ostromolja, szerencsére védekezni könnyű. De úgy látszik kifogyhatatlan, szerintem körönként 5-6 ezres seregeiket nullázom le és mindig jön új.
Egyébként az egész úgy kezdődött hogy miközben Kis-Ázsiát hódítottam a perzsák egyszercsak felbukkantak 3 sereggel Antiochiánál, miközben vagy 2 határral arrébb voltak. -
kr.e 184-re eljutottam a térkép széléig,és mégegy pácban levő germán törzset magamba olvasztottam.Már nem volt területük,csak egy jókora flottájuk,és ők csatlakoztak hozzám(szóval az egységek is csatlakoznak hozzánk,nemcsak a városok. Az előbbi törzsnek valószínűleg nem maradt hadiereje)
Kezdek ráérezni a harcmodorra is,és tudtam használni fedezéket,kihegyezett karókat és dombról guruló égő máglyákat is.Nagyon erős eszköz,csak jó terepviszonyok kellenek hozzá.
UI:Miért nem mondtátok,hogy égő dárdával közel semmit se érek az egységek ellen?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
tobias88888
üzenetére
Szerintem nagyon más a kettő.
Új játszható népeket ad,új egységeket,és az egész játékmenetben máson van a hangsúly. Maradjunk annyiban,hogy két külön játékot játszunk.
-
válasz
tobias88888
üzenetére
Most nézem,hogy ez a ceasar in gaul kiegészítő. Én a normál játékkal játszom.
Teljesen másról beszélünk. 
-
tobias88888
őstag
válasz
tobias88888
üzenetére
Most annyival érdekesebb lett, hogy kb 6 nép is hadat üzent az expansionism -75ös érték miatt, túl nagy vagyok azt már nem kedvel senki

-
Xerxész
őstag
Lehet, hogy volt már kérdés korábban, de kicsit húzós visszakeresni...
A diplomácia része milyen lett a játéknak? Fejlődött vagy inkább butították ezt is?
-
válasz
tobias88888
üzenetére
Milyen nehézségen játszol?Legfrissebb a játékod? Én kb Normál szinten tudtam ilyen ütemben haladni a Rómaiakkal. De az is inkább dömper volt,mint játék.

-
tobias88888
őstag
Suebi-kel én is most játszom, de nem ezt tapasztalom. Volt valami Gall lázadás vagy mi mikor már a térkép 3/5e az enyém, de 1 kör alatt levertem. Az elején nehéz volt az első 20 körben aztán annyi is. Ráadásul minden germán népet direkt szövetségbe hívtam, fizettem nekik, stb... és az talán nehezebb mint simán csak leölni őket.
-
Kis helyzetjelentés:
Very Hard-on is eléggé nehéz a germánokkal a játék.Folyamatos pénzhiánnyal kell náluk számolni,és viszonylag nagy hadsereget érdemes tartani,mert sokfelől támadhatnak.Nehéz terjeszkedni,mert a környéken mindenki csak "városállam",és ezek általában már az elején szoros kapcsolatot hoznak létre egymás között(minket persze kizár a gép).Ha egyet megtámadunk,jöhet még egy,vagy akár még 3 is.
Nagy a kultúrális diverzitás is,sok a kelta,germán és nomád nép,ezek mind keverve. Érdemes germán barátaink bizalmát keresni,velük könnyebb diplomáciai kapcsolatot létrehozni és fenntartani-bár ha van esélyük támadni,érhetnek minket meglepetések is-
A Suebi kampány egyik érdekessége,hogy lehet "vértestvéreinkel"(germán kultúrájú népekkel) ún. "konföderációt" létrehozni.Ez,mint számomr kiderült annyit takar,hogy beolvadnak a mi frakciónkba,és megkapjuk a városukat(aikat),egységeik viszont felszívódnak.
Ezt kétféleképen tudjuk elérni:
-Jó sok pénzzel
-Vagy ha nagyon legyengülnek.(Tőlünk,vagy másoktól,a mindegy)A játék leírja,hogy jobban hajlanak a konföderáció felé akkor is,ha valamilyen "nagy",erős behatású birodalom kerül a germán törzsek közelébe.Ezt jó ötletnek tartom a fejlesztők részéről,nagyon jó elgondolás,és gondolom a rómaiak miatt találták ezt ki,csak én nemigen tudtam kipróbálni,mivel a rómaiakat kiírtotta vmelyik másik nép.
Egyszer sikerült elérnem,hogy csatlakozzanak hozzám,mert az egyik törzs 3 kelta törzzsel harcolt(ők védekező szövetséget kötöttek egymással) ,és olyannyira legyengült,hogy 1 körön múlott,megmaradnak-e. Mikor felajánlottam nekik a konfö.-t,sok esély volt arra,hogy elfogadják,így kértem még pénzt is tőlük (5000-et) ,és még így is magas eséllyel fogadták el. Ekkor megkaptam a várost,de üresen.Diplomáciailag a 3 kelta törzssel nem álltam harcban,de megronlott a kapcsolat(kb -40 és -50 körüli volt,szóval nem vészes) ,és igyekeztem őket megbékíteni. Nagyjából sikerült is,mert nem támadtak meg.Jelenleg kr. e 198-ban vagyok,kb 10 várossal,3 teljes sereggel+2 kicsivel,egy kémem van csak,bevételem 200 és 800 között mozog(igen,nagyon gyér) ez a viszonylag erős egységek fenntartása miatt van.A városokban nem lehet sémát kiépíteni,mindegyik városba más-más típusú épületeket érdemes építeni.Minden katonai építményben 1-2 féle egységtípust lehet toborozni,ami nagyon gyér,ha ütős seregre lesz szükségünk. Nekem eltelt pár órám azzal,hogy igyekeztem megtanulni és memorizálni az épületeket és előre tervezni.
Ha bármi kérdés van ,szívesen válaszolok,rakok fel képet,stbstb.
-
petymeg
addikt
Én legendaryn most ie. 43-ban tartok, dúl a polgárháború, de nyerésre állok, a 12 fullos légiójából pár kör alatt maradt 2, flottája viszont elég erős. Amúgy béke van nincs külső ellenség. Gazdaság is rendben van, lakosság se lázad. Ha megnyertem a polgárháborút, terjeszkedek keletre, mert az még nem az enyém.
-
tobias88888
őstag
Mod managerrel, de már módosítottam rajta:
Szóval itt van 8 betűtípus. A játék 1 nagybetűset és egy normál típust használ, szóval lehet vegyíteni őket tetszés szerint vagy akár csak 1et használni. Csatatérképen is cseréli a betütípust!
Kép 1
Black Chancery Normal and Immortal NagybetűsKép 2
Canterbury Normal and Possum Saltare Nagybetűs -
Nos,kipróbáltam. Legendary-n kezdtem el,4x is ,de mindig rongyosra vert a kelta Boii törzs. A kampány elején egyből harcban állok velük,nem lehetett mit tenni. Ha én támadtam,ha ők,esélyem se volt. Egy nehézségi fokozattal lejjebb viszont tűrhetőbb lett,fel tudtam venni a kesztyűt és 20 év alatt teljesen megsemmisítettem őket.
A következő célom egy-két kelta frakció megsemmisítése,és remélem ezzel el tudom érni,hogy a többi germán törzs összefogjon velem.
-
Roxaar
tag
válasz
tobias88888
üzenetére
Szia hogy kell feltenni ?
-
kacsyx
aktív tag
válasz
tobias88888
üzenetére
Én nem vitáztam, csak elmondtam a véleményem

-
kacsyx
aktív tag
válasz
tobias88888
üzenetére
Szerintem sokkal jobb az alap, jobban hajaz a római számok írásjeleire, de ez szubjektív vélemény.
De ha már átírtam volna, akkor Lucida Callighraphy lett volna.
-
Cucuska2
addikt
válasz
tobias88888
üzenetére
Én franciául játszom, és rendben voltak az ékezetek.
-
Mr.White
senior tag
válasz
tobias88888
üzenetére
jaaaa, benéztem rendesen.

-
Mr.White
senior tag
válasz
tobias88888
üzenetére
helló!
ez hozzávetőlegesen hány %-ban van kész?
tervezed folyamatosan frissíteni?
van egy másik fordító aki most kicsit eltűnt.
ha vannak új verziók, kitennéd ide is?
köszi szépen! -
tobias88888
őstag
Volt egy kisebb probléma a függőleges betű igazítással, de javítva lett:
[link] -
SSJmeszes
senior tag
válasz
tobias88888
üzenetére
Magyarítás?
Egy két magyar szót látok benne, ami alap szó.. Ez még messze nem nevezhető magyarításnak. -
kacsyx
aktív tag
Sziasztok!
Biztos volt már téma, előre is bocs: van valami mód arra, hogy a véletlenszerű crashek a kampány térképen megszűnjenek? Eszméletlen idegesítő minden kört 2-3-szor újrajátszani a vége felé... A játék közepéig semmi gond nincs.
Legújabb javítás fenn van. -
Ijk
nagyúr
Bizony pokollá változik a csatatér, igen mérges voltam amikor a túlerőben lévő olcsó dárdások tizedelték a falanxaimat. Még a lovassággal is óvatosan tudtam lerohanni, mert közöttük meg lándzsás gyalogosok szaladgáltak. A parittyások is megszívattak sokszor, amikor elkezdtek szórni kövekkel egy ember nem hullott ki a csatasorból, aztán 15 másodperc múlva amikor visszanéztem rájuk már csak a fél egység volt meg.
Lassan én is akarok egy kelta kampányt. Kíváncsi vagyok ezekre az Oathswornokra, sokszok kiírtottak veterán elit egységeimet.
-
Befejeztem a macedón kampányt. Nekem nagy élményt nyújtott,sokkal többféle egység közül lehet válogatni, és sokkal összetettebb lett a harcmodoruk emiatt. Már nem elég csak a falanx-al végignyomulni a csatatéren.
Kr.u 60 előtt felyeztem be,több mint 10millióval.
Most szeretném kipróbálni a germán népeket(gall/briton most nem játszik). Valaki volt már velük? Mennyire nehéz?Van valakinek tippje? -
csaba951
veterán
Ez egyébként az összes Steames játékra igaz. És ha kilépsz a játékból, akkor felajánlja, hogy feltölti a felhőben tárolt képernyőmentéseid közé. Tudsz a képekhez megjegyzéseket írni. A feltöltött képeket megoszthatod nyilvánosan vagy csak a barátaiddal, esetleg kiteheted Facebookra.
-
petymeg
addikt
Képernyőmentést hogy kel készíteni? Print screen-nel csak a nagy büdös feketeséget fényképezi le.
-
sith7
félisten
Konfigomon mennyire lenne játszható a game ?

/virágboltit próbáltam, de patch - ek nélkül nem mérvadó/ -
Ijk
nagyúr
Ez a szeleukida kampány kemény dió, szép sorba mindenki háborúba állt ellenem, és minden oldalról 3-4 ezres seregekkel támadnak. Még az athéniak is elhajóztak egy fullos sereggel az egyik városom ellen.
Azt hiszem újra kell kezdenem, mert összeroppant a gazdaságom is a sok háborútól és lázadástól.A diplomácia meg shogun feeling, szinte senki nem fogadja el a feltételeimet, még ha a teljes kincstáramat teszem fel rá sem. Nekem kell várnom hogy ajánlkozzanak.
-
Bali27
addikt
Látom talán már elfogadható a játék. AI-ról mi a véleményetek? Inteligensebb már mint az első részben volt?
Sajna mér a Medieval2-ben is olyan bugok voltak hogy egy csatát simán meg lehetett nyerni "csalással" (egységek állva maradnak és lenyilazom őket, meg elcsalom a várfal elé a fél seregüket stb)
Ja.. magyarításról lehet valamit tudni? Lesz/nem lesz vagy valami bonyolultabb?
-
-
Ijk
nagyúr
válasz
petymeg
üzenetére
A gazdaságot látod a jobb alsó sarokban.
Én nem szoktam rabosítani. Városokat is mindig elfoglalom, nem is tudom hogy a többinek van-e értelme? Párszor szubjugáltam amikor nem szemetelt bele az adott város a provinciámba. De ugye az is csak akkor működik ha az utolsó régiója az adott népnek.
Kár hogy diplomáciában nem lehet régiókkal machinálni. -
petymeg
addikt
Én is lassan próbálok terjeszkedni, egyszerre csak 1 ellenséggel küzdök.
Két hete feladtam a játékot, pedig már jól álltam. Többfrontos háborúba keveredtem, meg állandóan lázongtak, rabszolgafelkelések voltak, de minden egyes körben és mindig máshol. Volt provincia, ahol 70 % volt a rabszolgák aránya,pedig vagy 50 kör óta nem rabosítottam senkit, hanem elengedtem vagy leöltem a foglyokat. Ennek ellenére folyamatosan nőtt a rabszolgák száma.... (sima csalás vsz a gép részéről)
Aztán vissza kellett vonni a csapataimat, elvesztettem a hódításaimat, le kellett építeni a hadseregemet, mert elfogyott a lóvé is... inkább újra kezdtem. Majd egyszer lehet megpróbálom feléleszteni a birodalmamat.Gazdaság hogy lett ilyen erős? Nekem csak 5000 pénz /kör a bevétel. M
-
Ijk
nagyúr
válasz
Cucuska2
üzenetére
Kifejlesztettem a legerősebb egységeket (praetorian guard, armoured legionary, praetorian cavalry, onager) és csak azután kezdtem agresszív terjeszkedésbe. Mindig úgy járok hogy mire megvannak a legjobb egységek már elfoglaltam egy rakat provinciát és már nem izgalmas.
Egyébként így könnyebb is volt, mivel nem terjeszkedtem az elején, jópár szövetségesem volt, így soha nem kellett attól félni hogy többfrontos szélmalomharcba keveredek. -
Cucuska2
addikt
Én is ki akartam először őket éheztetni, aztán 6 körig olyan élelmiszerhiányban szenvedtem, hogy azt öröm volt nézni, tudniillik a környező provinciákban megsemmisítettem az épületeket, amik kaját adtak, az ilyen ökör piacokat, meg farmokat. Viszont a francia szinkronja nagyon jó, azt élveztem, meg a fordítás is elég jó.

A szinkronban pedig a restituált kiejtés kicsit csúnya, de nincs mit tenni, ha azt üvölti, hogy "szokii extraordinárii", akkor az, pedig a "szocii" az szebb.

Egy nyelvészpalánta véleményét hallhattuk.

-
-
Cucuska2
addikt
Nekem 7 legióm volt szétszórva, amikor legendaryn megjelent 13 legió Rómában. A legnagyobb egységmérettel játszottam, volt olyan, hogy 2 teljes sereg 3 ellen, természetesen én voltam a kevesebb. 5k v 7,5k, szép is volt, agyonvertek, hiába, a latin katonák.
De nem volt egy egyszerű menet, északon, Germániában 3 kolóniát vesztettem el, de egy 5 óra játékból szétestek. Én bírtam az utánpótlást, a gép nem. Az erős gazdaság a titka mindennek. A villámháborút a németek is bebukták. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
petymeg
addikt
Úgy kell, minél több légióval egyszerre mozogni, hogy csata után maradjon még ép sereged amivel le tudod mészárolni az õ menekülõ seregeit, hogy ne tudja újra feltölteni.
Nem egyszer úgy szívtam már meg, hogy nagyképûen 2-2 légiónyi sereggel mentem neki az ellennek, aztán jól megvertek a visszavágóban, hiába gyõztem az elsõ csartában... Legendaryban egy-két bukott csata évtizedekre megtorpant mivel nincs korábbi mentett állás visszatöltés...
-
Ijk
nagyúr
válasz
petymeg
üzenetére
Eddig hardon nem volt gond, általában ott jelentek meg ahol voltak a seregeim. Most VH-n Romában, és minden seregem Görögben. Ráadásul van vagy 12-15 fullos légiója, amiből 3-4 mozog együtt. Esélytelen egy-egy légióval megtámadni. Az a baj hogy itáliai városom már csak északon van meg szicília teljesen védtelenül. Más esélyt nem látok minthogy északon összevonok 4 légiót és együtt mozgatva támadok. Még egy légiótval iszkolok Kárthágóba hátha megelőzöm.
Ezelőtti 3 kampányban nem voltak teljes seregek, ráadásul igen gyorsan kiéheztettem őket. Most nagyon rosszul áll a szénám, összesen 8 légióm van, szétszórva. -
petymeg
addikt
Egyszer már eljutottam vh-n a polgárháborúig, le is vertem, de nálam Korzikában lázongtak és a flottáimmal csináltam ki a légiói nagy részét. Most legendary nehézségen tolom de még nem volt polgárháború.
Ha most kitörne szarban lennék én is, mert épp hadakozom az avernikkel, tízbõl öt légióm ott harcol, a többi meg szanaszét a birodalmamban, Hellászban, Afrikában az Alpokban... -
Ijk
nagyúr
Szarban vagyok. Róma kampány VH-n, és kitört a polgárháború. Persze Rómában, ahol képzem ki az egységeket. Az a baj hogy több serege van mint nekem, lassan egész Itáliát elfoglalják, én meg hozom vissza a légióimat Görögországból.
Megpróbálok É-Itáliába összevonni 3-4 légiót és egyesével visszafoglalni a városokat. Csak közben iszonyat gyorsan terjeszkednek, délen, Kárthágóban sehol nincs seregem. Fogalmam sincs ezt hogy viszem tovább.
Aurintiumban volt egy légióm, megtámadta 4-el. Veszteség nálam 2000 nála 4500, de hiába mert szinte minden egységében maradt 10 ember, és szépen újra fogjaőket tölteni 2-3 kör alatt.
Ja és had ne mondja hogy a legelitebb egységekkel vannak teletömve a légiói. -
Roxaar
tag
Szerintetek itt hardveraprón (mrvmd007) tőle lehet vásárolni ?
-
Xerxész
őstag
Mennyire játszható már a játék? Javult azért a kiadás óta?

-
Ijk
nagyúr
Nagyon erősek a macedónok, kedvenc nemzet. Foot companion, Royal peltast, Aspis companion cavalry. Ezekből az egységekből összeállított sereg kis ügyességgel jóformán legyőzhetetlen. A lovasság a legfélelmetesebb, már vagy 50 csatát lenyomtam és nem emlékszem hogy valaha is megfutamodtak.
-
petymeg
addikt
Róma.
Kb az 50. körre lenyomtam az Etruszkokat, Észak Itáliában a két kelta törzset, Massiliát, Kartágót, kartágó Novát Líbiát. Ez után volt vagy 20 év béke, ahol megerősítettem a gazdaságot és a seregemet, (ez utóbbit talán túlságosan is) és nekimentem az elszemtelenedett averni kelta törzsnek, aki elfoglalta észak Afrika nyugati részét, Hispánia keleti részét, az eredeti területein túl.
Most a 100. körnél vagyok, de vannak azért gondjaim. Mivel minden seregem nyugaton van, keleten a spártaiak illetve az illíriaiak kémei nézelődnek, szerintem valamit tervelnek.
Meg nem tudom minek hatására, de Rómában 70 % a rabszolgák aránya, így állandóan lázadoznak.
Mindig legyilkolom a foglyokat, mégis nő a rabszolgák száma. valamint az elégedetlenség is nagy az összes provinciámban...
ha végre meghódíto, egész hispániát hazaküldök vagy 3-4 légiót rendet tenni. -
petymeg
addikt
Sziasztok!
Training field-eket épít valaki? Ezek csak új wegységek sorozásánál adnak plusz tapasztalatot vagy a regieket is fel lehet fejleszteni? Kicsit furcsa, hogy csak provincia központban lehet ezeket építeni... kell másnak pl. iparnak a hely. -
maszi99
őstag
Kb ez van ha több szálat visz 1 cég 1x-rre ...
Ez persze nem baj, csak ehhez még nem szokott ez a csapat, de még ez se baj...
A baj az, hogy a játék kiadásátől eltelt idő nemn arányos a játszhatősággal, és ugyebár karácsony van, mindenki játszana, többek között én is....
A baj még itt sem magaslik ki, de amikor élesedik az online játék időhatára ..., na az már baj...
Szóval értitek ugye ???Remélem legalább az online játékuk jobban sikerül ennél, mert ha teljesen erre az alapokra építenek, akkor jobb ha.... inkább bele se gondoljunk....
-
aAron_
őstag
Sziasztok újra!
látom páran kezdenek már jobb véleménnyel lenni a játékról, most kb. shogun-hoz képest hány %-os? lassan játszható lesz?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Hokunda
senior tag
Steamen 50% van rajta. Talán így reális ár a játékért, legalábbis amilyen állapotban van. A Mediaval II-nek jobban örültem, mégha 100 éves is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Vezetékes FEJhallgatók
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Óra topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Valakinek R9 290 es VGA-val van hasonló gondja?

Rómával vagyok, északról Velence támad, nyugatról az etruszkok, délről pedig Karthágó...és csak 2 közepes seregem van, ráadásul lovasság nélkül.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Teljesen másról beszélünk. 

Sajna mér a Medieval2-ben is olyan bugok voltak hogy egy csatát simán meg lehetett nyerni "csalással" (egységek állva maradnak és lenyilazom őket, meg elcsalom a várfal elé a fél seregüket stb)![[link] [link]](http://farm4.staticflickr.com/3806/11827578635_6b6cec6012_n.jpg)