Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csapoati
nagyúr
Ja, a hétvégén pedig ingyenesen játszható a játék a Steamen!
-
Pierre75
senior tag
6 hónap után ránéztem újra a Rome2-re. Annyi tűnt fel, hogy nehezebb lett (VH-n játszom), jobban oda kell figyelni. Az optimalizáció: a fene érti ezt a játékot, olykor gyönyörűen fut 2x40 egységgel is, nincs a lovasságnál az az apró szaggatás. Olykor meg 20 egységnél is röcög pár mp-t kamera forgatásnál. A szinekkel játszottak újra, nekem nem tetszik.
C64 után nagy álmom volt, hogy vki megcsinálja PC-n a Storm Across Europe-t. Arra várhatok... -
Csapoati
nagyúr
Nocsak, jövőre jön a rólam elnevezett Total War Attila

-
válasz
Pierre75
üzenetére
Valóban, a Shogun 2 már jó(jobb) volt,de amit én nagyon hiányoltam és sajnáltam, az az egységek közötti diverzitás,ami a Rome1 és Medieval 2-ben is megvoltak(valamint a Rome 2-ben is megvannak).
Ez számomra egy külön elvárás egy TW játéktól.(és talán emiatt csalódtam nagyot az Empire-től kezdődően) -
Pierre75
senior tag
Túl sokat ne várj tőle. A Med2 volt nekem is a nagy kedvenc, bár a Med1 táblás rendszerét sajnáltam, mikor kidobták a folytatásokból. Én a helyedben a Shogun2-t próbálnám ki. Kocajátékosként nekem a legnagyobb kihívást az jelentette.
Kiki18
"Számomra az empirebtotal war-tól kezdve rossz/ unalmas a játék. Részben az adott kort feldolgozó téma miatt, részben a játékmotorváltozás miatt."
Nekem is hasonló a véleményem. Bár a Shogun2 nem volt rossz. Abban éreztem kihívást, a többi csak gyengén sikerült rókabőr lett. -
Számomra az empirebtotal war-tól kezdve rossz/ unalmas a játék. Részben az adott kort feldolgozó téma miatt, részben a játékmotorváltozás miatt. Kipróbáltam az összes tw-t a medieval 2 és a rome 2 között, de nem tudtak jobban lekötni 1 hónapnál. Azóta ez az elsô tw ,és nem a játék mûködése/ motorja miatt.... A helyzet ugyan sokat javult,most már játszható állapotban van,de szerintem a hibák a gyökerekbôl jönnek,amivel már nem tudnak mit kezdeni kozmetikázáson kívül.
-
kacsyx
aktív tag
-
wednesday
őstag
Ugyan a Rome2-vel még nem játszottam, de az eddigi TW-knél az AI sose volt a helyzet magaslatán. Csodálkoznék, ha ez itt is másképp lenne.
De szerintem ez azért van, mert hatalmas kihívás lenne egy kicsit is logikus AI-t írni, ami real time tud reagálni. Elsősorban a csatákra gondolok. A nagy térképen, körökre osztott résznél, már most lehetne jó is.
-
kacsyx
aktív tag
Ha már beragadó egységek, nekem a kedvencem az volt, mikor az egyiptomi ellenséges sereg a város melletti fallal körülvett kúria udvarára szorult be teljes egészében. Próbaképp odaküldtem egy egységet, hátha kiugrasztják őket, de nem, nem tudtak kijönni az udvarról. Ezernyi sebből vérzik ez a játék és pár kör után teljesen automatikus benne minden, semmi élvezetet nem nyújt.
-
Bali27
addikt
Sziasztok.. Lehet hülyeséget fogok kérdezni. Medieval 2-ből a Magyar moddal toltam sokáig. Mai napig ez a kedvenc, de az AI -val van némi gondom még ott is. Az a kérdés hogy Rome2-ben az AI mennyivel fejlettebb, "emberhez hasonlóbb" mint az előző verziókban?
-
BladeHero
tag
Szasztok

Szeretném megkérdezni hogyan akadályozhatom meg a polgárháború kitörését ha már császárságot választottam.Mentésem sajna csak sokkal későbbi van.(i.u.90-ben járok)
Sajna nem gondoltam,hogy akkor is kitör ha minden tartományban a legalacsonyabb közrend 100%
Kösz előre is
-
válasz
SSJmeszes
üzenetére
a 14000-ből ítélve eléggé nagy lehet a frakciód már.
nekem épp egy kampány elején jött a frissítés,volt vagy 10 városom, a bevételem nem változott semmit.Szerintem nézd át a provinciákat,állítgass az adón(csökkents le egy körig majd emeld vissza) ,lehet hogy visszaáll a számítás.
De ha biztosra akarsz menni,érdemes újrakezdeni a játékot.

-
válasz
Xerxész
üzenetére
-Ez már korábban bekerült,több mint 1 hónapja,ez volt a patch 14-es.
-Ezután jött a daughters of mars kiegéyzítő LC,aminek egy része ingyenes volt (konkrétan azért lett az,mert a 14-es patch hibáit,amiből lett egy pár,ki kellett gyorsan javítsák,és a félig ingyenes LC ezt is tartalmazta,és így lett a játék verziója 14.1)
-A mostani update pedig egy komolyabb ráncfelvarrás,újragondolták a népek egyensúlyát ,diplomáciát ,polgárháború rendszerét,stb. Millió más dolgot.
Érdemes egy új kampányt kezdeni,hogy ne érjene miket fura meglepetések.

-
SSJmeszes
senior tag
Mit tettek a játékkal?
Azt látom, hogy volt valami update..De eddig körönként volt ~14.000 bevételem..
Ebből most, hogy lett egész pontosan 1360 aranypéz körönként? -
Rojik
tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Ennél jobban kétlem, hogy optimalizálni fogják a játékot, de nekem nagy gondom nincs vele. A körök 30 másodpercig töltenek kb. Ilyen több perces várakozás nálam nincs, mondjuk fullosan dolgoztatja a játék a processzoromat, pedig egy 3770k-ról van szó. Gyengébben ugye nem próbáltam. Egy biztos, sokkal jobbá vált a játék a patchekkel, szerintem megéri egy pillantást rávetni megint, ha már megvan neked. Egy biztos, nekem tetszik a játék.
(Amúgy bugok még mindig vannak. Róma ostromakor pl. 2 sereggel támadtam meg a várost ugye és a hadsereg létszám olyan nagy volt, hogy néhány egységemet a városfalon belül pakolta le.
) -
bugylee
tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Optimalizálták már a játékot?
Nem is tudom, h sírni v röhögni kell ezen, h egy évvel a megjelenés után még ilyen gondok vannak. Hogy a többit ne is említsem. De, hogy válaszoljak is, nem. Még nem volt rá idejük. Nézz vissza jövő ilyenkor, hátha nagyobb szerencséd lesz.
-
Tibor18
csendes tag
Helló!
Olyan gondom van, hogy nem indul el a Roma 2. Eredeti a játék, játszottam vele egyik nap, rendesen működött, a következőn meg már nem indult el. A piros most fehér hátér feljön a lógóval aztán csak tölt. Elindítom a feladatkezelőt az azt írja a Róma 2 nem válaszol. Szóval nem tudom mi lehet a gond. Ha valaki tud segítsen. Köszi. -
ForRedGlory
félisten
Optimalizálták már a játékot? (bocs, ha már volt szó, telefonról macerás.
-
Tenken
őstag
válasz
Xerxész
üzenetére
Sajnos a város kinézete ostrom alatt mindig az adott tulaj eredendő frakciójának megfelelő lesz. Viszont az épületeket nem feltétlenül kell lerombolni. Sokszor olyan kombinációkat adnak ami egész jól kiegészíti a te lehetőségeid is, esetleg olyan bónuszt ad, amit mi nem is tudunk "előállítani". Főleg a későbbi szakaszban, mikor magasabb szintű épületek maradnak hátra.
-
Xerxész
őstag
Olyat lehet a játékban, hogy ha elfoglalom egy idegen kultúra városát, akkor az adott város épületei megmaradjanak az adott kultúra stílusában?
Ugye a játék mindig kiírja, hogy célszerű átkonvertálni az épületeket, de akkor pl. egy ostromnál, amikor látom élőben a várost, már az én frakcióm stílusában generálja le a játék.
De én azt szeretném, hogy pl. az arab épületek maradjanak meg arab stílusban az elfoglalás után is... Ilyet lehet?
-
Terrorista
senior tag
Én mindig SSD-n játszottam és nem volt gondom a pálya töltésekkel. De szerintem nem is ez volt anno a fő gond, hanem szimplán vga problémákba ütköztek a srácok. Nem jól optimalizálták asztali vga-ra és ezt viszont nem tudom mennyire javították ki.
Rég játszottam már a játékkal, eltelt azóta vagy 8-10 patch.

-
Bali27
addikt
Arról van valakinek tapasztalata hogy SSD-n van -e érdemi sebesség növekedés? Vagy mind1 hogy ssd vagy Hdd?
-
Xerxész
őstag
A kapun - elvileg - logikus okból nem mennek be, ezt az összehasonlító videóban mondja is a srác: egyrészt az egy szűk hely, ha a kapu túloldalára felállítasz egyetlen ( ! ) erős gyalogságot, simán megállítják a benyomulókat, akármennyien vannak (thermopülai-effekt). Én mindig ezt "kiskaput" használtam ki védekező ostromnál.

A másik ok, hogy a kapuban olajat öntenek a benyomulók nyakába, ami azért elvesz jónéhány embert azon a szűk helyen. Továbbá a tornyokból is kapják a nyilas áldást, szóval ez szerintem jó módosítás, hogy nem akar mindenáron betörni a kapun a gép. -
Rojik
tag
Kipróbáltam a patchet és nekem nem lett jobb.
Sokkal többet akad a játék mert a gép nem tudja, hogy hova küldje az egységeket. Több egység beragad házakba, egymásba vagy csak egyáltalán úgy dönt, hogy ő bizony letojja, hogy én azt mondom nekik, hogy menjenek ide vagy oda, meg sem mozdulnak. Az egységek meg ugyanolyan buták. A városfal tetején van az ellenség, rákattintok, hogy támadja erre elindul kifele a városból... Nem, nem voltak kint katonái csak a városfalat rosszul értelmezi a játék, ha útvonalat kell tervezni. Annyi viszont változott, hogy a gép 1 létrán mászik felfele az összes egységével és nem töri be a kaput ahol sokkal több egysége betudna jönni.
Valamint 5 egysége a gépnek a legutóbbi ostromnál is egy helyben mozgott, mert beragadt. Szóval gratulálok nekik, hogy még a 14. patch után is ilyen állapotban van a játék. Maga a játék jó lenne, de ami hibák még benne vannak... -
Nem értem,miért nem teszed fel a 14-es bétát. Én feltettem,mert nagy változásokat ígértek,a kampánytérkép nm fog annyira lassulni,az ostromot vezető AI okosabb lesz,javították az egyégek úttalálását,stb.
Itt egy tesztvideó:[link]Az ostromok messze jobbak és sokkal nehezebbek lettek,mint azelőtt.Az ellenség nem a kapun jön be,nem veszíti el a serege felét,nem hagyja hogy szétlőjék a tornyok az egységeit ,és még sorolhatnám.A videó jól összefoglalja ,hogy milyen stílusban nyomja a gép.
Valamint ha a gép védi a várost,és többfelől támadsz,akkor kivonul és a gyengébb sereged ellen vonul.- Városfal építés nincs. Egy építési hely elfoglalásával miért nem lehet falat építeni. Akár fából is lehetne, mert nem egyszer szívtam, hogy támadták a kis falumat éveken át és persze városfalat nem lehetett felhúzni, hogy segítse a védést.
Ezzel én is egyetértek, nagyon sok játékos is kérte már,hogy legyen választható fafal legalább. Remélem CA szeretné ezt is megvalósítani.
-
Rojik
tag
Olyan sok megvitatni való nincs.
A Béta patchet meg nem fogom felrakni. Majd ha kijön a végleges akkor azt úgy is felteszi.Az én véleményem amúgy az, hogy a játékban történtek változások, van ami pozitív, van ami negatív.
Számomra pozitív:
- Diplomácia fejlődése (Egyértelműen jobb lett, mint pl. a Shogun 2)
- Provinciák megjelenése
- Ostrom menete
- Hadsereg központúság (Végre nem lehet néhány szabad csapattal várost támadni)
- Nagyobb városőrség létszám. (Végre nem kell külön seregeket állomásoztatni egy-egy városban, hanem már alapból több egység védi őket.)
Negatív:
- Városfal építés nincs. Egy építési hely elfoglalásával miért nem lehet falat építeni. Akár fából is lehetne, mert nem egyszer szívtam, hogy támadták a kis falumat éveken át és persze városfalat nem lehetett felhúzni, hogy segítse a védést.
- Egységek elakadása (Még a sokadik patch után is volt olyan csatám ahol kattintottam mondjuk a városfalra, hogy menjenek az íjászok fel, de valami láthatatlan erő mindig az útjukat állta és nem mozdultak meg 10+ utasítás ellenére sem)
- Frakción belüli politikai rendszer (Az alap ötlet jó, de a megvalósítás még elég gyenge és átláthatatlan. Még azért megpróbálom megtanulni, de számomra eléggé nehézkes.)
- Hajók ostromnál használhatatlanok. (2 Ballistával szétvertem egy teljes létszámból álló hajósereget 0 vesztett egységgel)
- Hadsereg újratöltése egységekkel (Hátránynak érzem, hogy ha egy egységet akarnék újrasorozni a seregembe menjek vissza a rendes sereggel 3-5 kör alatt, majd vissza. Ezt meg lehetett volna oldani sorozás késleltetéssel is anélkül, hogy az egységek megjelentek volna a térképen. (Pl. Rákattintok egy egység sorozására, ami több tartományra van. Lenne 1 kör az egység felállítás és 3 kör míg megjelenik a seregben, mivel utat kell megtegyenek a hadsereghez való csatlakozásig. Addig meg csak szürke maradna az egység.)
Ennyi most így, ami eszembe jutott.

-
Ha valaki szeretne multizni(csatát vagy akár kampányt) az írjon rám nyugodtan!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Nagy a csönd a topikban.

Próbálta már valaki a 14-es patch beta-t? Elvileg nagyot optimalizáltak az AI gondolkodásán ostromban,kampány térképen is agresszívebb a gép és optimalizálták a memória használatot is. Én ugyan felraktam,de mivel egy kampány közepén vagyok,nagy változást nem érzékeltem.
Valamint ha esetleg valakinek van kedve,játszatunk multiba csatát vagy kampányt,utóbbit ugyan még nem próbáltam,de shogunos emlékeim alapján nagyon jó lehet.

-
Tud valaki egy helyet ahol olcsón beszerezhető az alapjáték? Esetleg az összes eddigi DLC-vel együtt?
-
Csapoati
nagyúr
Lenne egy kérdésem: a Greenmangaming oldalon akciósak a kampány DLC-k (5 font darabjuk), melyiket lenne érdemes megvenni? Caesart, Hannibalt vagy egyiket sem?

-
Tenken
őstag
válasz
pakriksz
üzenetére
Nem a játék szar, csak simán nem neked való... Ennyire felbasztad magad rajta nem is értem minek foglalkoztál ennyit vele. Pláne nem ilyen mennyiségben leírni a negatív véleményed.
Az említett hiányosságnak vélt dolgaid nem bugok, hanem játék elemek. Az egész game ilyenekből épül fel. Vitathatod, hogy szerinted nem reális csak nincs értelme. Menj tolj valami mást helyette.
Egyébként meg a panaszaid jó része egyértelműen jelzi, hogy nem vagy tisztában alapszinten a játékmechanikával. Így meg kritizálni valamit... Csak magadat minősíted.
-
válasz
pakriksz
üzenetére
Erre a én nem mondok semmit. Meg se hallgatz semmit csak azt szidod ,amiről nem is tudod hogy esetleg változás vagy fejlesztés lenne.
A szárazföldi szállítóhajók 2 csákjázás után elsüllyednek,míg hadihajók (mérettől függően) 4-8 csákjázástól. És a csákjázást is tudod állítani ellenséges hajó átszállására.Forsed marchproblémádat még mindig nem értem,és azt se hogy honnan veszed,hogy a gép saját magát kergeti. A frakció újjáéledésére se tudok mit mondani,mert annyira egyszerű mint az 1x1. Szép is lenne,ha mi pl németek után úgy döntenénk hogy most akkor kárpátoki lázadóknak hívnánk magunkat,nem pedig magyaroknak.

És ennek az alján ott van a makedón phalanx. A két dolog teljesen más.
Többet nem is írok,mert meggyőzhetetlen vagy,mindenben csak a rosszat és a kritikát látod,képtelen vagy újat tanulni vagy legalább a dolgokat logikus szempontból nézni.Ebből következőleg én hiába győzködlek,semmi értelme.
Rome 1 óta játszom a játékkal,de a légebbi harcmodorokat kedvelem (empire és napólen kimaradt,a shogunt is csak érintettem mert nem tetszik a stílusa/kultúrája).
Szerintem játszd végig az oktató kampányt,ott mindent elmagyaráz neked a gép(kell az angol tudás) ,de csak azt fogja elmondani neked,amit én neked eddig.

Szerk: 11-es válaszodra nem,nem veszítesz csatát és nem vonulsz vissza,egyszerűen nem veszel részt benne.Ha meg se nézed nem is értem minek erősködsz.
-
pakriksz
őstag
1. na minimummal ne vicceljünk, mediumra állítottam a textúrákat, már így is alig tűnik a legtöbb esetben szebbnek mint a medieval 2 maxon, mellesleg ezek a beállítások a csata nézetre vonatkoznak, nem a kampány nézetre ami a leglassabb.
2. leírtam, a retardált barom készítők által játékba rakott marhaságok ezt teszik lehetővé, és a gép ki is használja. Forced march-ban menekül a gép (tudod amikor 2x akkora távot tud megtenni 1 kör alatt), és ha én szintén így csinálom, nem tudom megtámadni, mert ugye forced march módban nem lehet. Ha várok egy kört hogy kikapcsoljam a forced march-ot, megint olyan távol megy hogy csak forced marchban lehet utólérni, és itt a kör bezárul(sőt láttam hogy a gép másik géppel is ezt csinálja, vagy 20 körön keresztül próbálta spárta elkapni egy obsidian kingdomos flottát, de soha sem tudta elérni, én is próbáltam de 4 kör után hagytam. Egyébként ugyan ezt én is meg tudom csinálni. Az idióta stancek miatt, a végtelenségig lehet menekülni, és semmit nem tehet ellene az ellenfél. Csak akkor van másképp ha a gép támadni akar.
Már rögtön a játék elején mikor még nem játszotta ezt a gép, akkor is gondoltam, hogy ez a forced march mekkora hülyeség, így akárki elől el lehet menekülni.
Egyébként normal-on játszom.
3. de igen, simán recruitol 1 körben 10 egységet, főleg a slave sereg.4. igen, kicsit túloztam hogy érzékeltessem az arányokat, ugyanis az eddigi total warokban csak a közvetlen közelben lévők csatlakoztak be, itt meg egy fél tartománnyi "felügyeleti territóriuma" van.
"Annak hogy nincs késés,én még speciel örülök is" én meg nem örülök, mert irreális marhaság (ha csak nincs teleportjuk), és ennyi erővel akkor miért reinforcement, miért nem úgy lehet deployolni fullos seregként ahogy a fő sereget, hiszen alig van különbség...
5. igen meg zergelésre alkalmasak, 20+20 hajó tömbben megy, ha 1-2-t ledöfök 2 hajóval, addigra körbeveszi a zerg, és nem mehet semerre. Bár annyira hülye az MI hogy ellenfél nélkül is be tud ragadni, képes lökdösni az már elmerülő hajót, mert persze hátrafelé nem tudnak evezni...
6. másik agentre próbáltam, de a sérülés is ritkán megy.
7. nem lázad fel(pluszban lévő public ordernél lett a bábállamom egyik városa újraéledt frakcióé, egyszerűen megjelenik ott a már kinyírt frakció és kész és akkor is rebel-nek kéne lennie, nem egy halott frakciónak újraéledni. De ha lázadás lenne, az se kisebb hülyeség, főleg ha a frakció kinyírása és újjáéledése között eltelt 60 év, és közben a tartomány kultúrájának már köze nincs az újjáéledő frakció kultúrájához (pl sivatagi nomád volt, és egy latin/görög kultúrájú városba éled be)
8. aha, tehát nem bug hanem feature... na ne viccelődjünk. Majd én eldöntöm hogy mi a veszélyes (egyébként nem tudom miben gyengébbek a szállítóhajók, hiszen mint mondtam a döfőorr ott van rajtuk, sokan vannak, és ha hozzáérnek egy hadihajóhoz rögtön megfogják, nem menekülhet, márpedig a döfőorros szurkálás az elsődleges fegyver tengeri ütközetben, a hajóra szerelhető fegyverek szinte semmit nem érnek, maximum partról lőni földi egységeket), na meg egy 20 körös útvonal helyett 1-2 körös útért bevállalom a "veszélyt" főleg baráti vizeken ahol nincs ellenfél a közelben. De sajnos ez bizony bug, mert ilyen marhaságokat szárazföldön, víz nélkül és képes alkotni.
9. persze elképzelem ezt hogy egy európai ember elmegy egyiptomba, sétál 500 métert a piramisok között, és meghal
Mert mint mondtam 1 kockányi sivatag, amin körön belül át is halad a sereg is már sebez, még csak nem is áll meg rajta.
10. igen játékosnál ilyenkor elkezdenek hullani az emberek, gépnél mintha semmi sem történt volna ugyanúgy harcolnak tovább.
11. igen, a visszavonulásra, amivel visszasétál a sereg 1 környi járást, aztán ott vagyok mint 1 körrel azelőtt.
Nincs értelme hogy az ellenfélnél marad a város, de a rome 2 újításainak nagy részének hasonlóan nincs értelme. Újraéledt líbia, rögtön vonultam a város felé hogy befoglaljam, épp a város mellett fogyott el a mozgásom, kör végén a tetű spártai szövetségesem egy hajóflottával ott termett, behúzott a csatába, ő meghalt, én kinyírtam a líbiaiak nagy részét, kidobta az ablakot hogy decisive victory, majd maradt a város a líbiaiak kezén...
12. nem, a phalanx alapvető görög taktika, mind ezt használta, nagy sándor onnan vette át. A normál hopliták "phalanx"-ja (shield wall) nem phalanx hanem egy vicc, semmire sem jó, nem tudják távoltartani az ellenfelet, egyszerűen rövid a fegyverük.
13. de csinálhatja, csinálja is. közelében nincs az kurzor.
14. akkor nem játszottál eleget/elfogult vagy -
válasz
pakriksz
üzenetére
Olyan szintű összeesküvés elméleteket látsz bele,hogy az elképesztő

Vegyük végig,mert erre kiváncsi vagyok:1, Írd le milyen géped van.Az enyémen minden minimumra állítva,de egész jól elmegy.Ami bajom van,hogy 3-4 perceket is képes tölteni 1-1 csata előtt és után(maga a csata 2 perc,de a töltés 2x4 perc LOL)
2,nem értem,mit kergetőzöl.Én könnyedén tudok támadni is,elmenekülni is,ilyen problémám sohase volt.Egyszerűen nem értem. Milyen fokozatban játszol?(Easytől kezdve a Legendaryig ismerem a játékot)
3,Ennyit nem recruitol,ezt mindannyian tudjuk,valamit benéztél.Egységeket sem tűntet el csata közben,az nagy vihart kavart volna a neten,egyszerűen csak nem figyeltél oda 3 percig,ennyi történt. Az agentjeik könnyen megölhetőek vagy átállíthatóak hozzád,csak nem mindegy hogy milyen irányba fejleszted az agenteket és hogy milyen módszerrel viszed véghez a küldetésedet.(nagyon sokat számítanak a százalékos esélyek) Te is képes vagy az összes épületében kárt tenni,ez nem újdonság sztem senkinek se. A javítási időt a játék készítői alkották meg ilyenre.De remélem tudod,hogyha magad nem javítod őket,akkor is (ugyan nagyon lassan) ,de maguktól javulnak az épületek.
4,nem csatlakozik be a térkép másik feléről,egyszerűen az adott hadserege "felügyeleti territóriuma" fedi a te hadseregedét.Ennek méretét úgy tudod megnézni,ha az adott sereg fölé viszed a kurzort.Annak hogy nincs késés,én még speciel örülök is(nemegyszer volt,hogy be se csatlakozott a felmentőseregem a csatába 60 perc alatt LOL)
5,nincsenek ragasztós hajók.A földi egységek egy év alatt(Azaz egy kör alatt) olyan gyenge hajókat tudnak csinálni,ami inkább szállításra alkalmas,mint komolyabb vizicsatára.Így nem véletlenül az a taktika,hogy hajócsatánál minél előbb átszáll az ellenség hajóira és kiírtja a legénységet.
6,nekem tetszik az orgyilkosságok sokszínűsége,és hogy minden egységgel lehet gyilkolgatni,mindnek megvan a gyengéje és erőssége. Nem tudom neked mit jelent a max sérülést okoz az ellenfélnek.Egységre vagy másik agentre érted?
7,Ezen jót nevettem,nem újraéleszti a frakciókat,hanem azok a városok fellázadtak és gyakran a korábbi tulajokhoz kerülnek vissza.Ami nekem ebben tetszik az az intelligencia,hogy pl a brit szigeteken fellázadt város helyén nem éled újra pl egyiptom,mert az tényleg vicces lenne.
8,Nem hülye az útvonaltervező,épp ellenkezőleg. Nem akarja,hogy vízreszállj,mert a szárazföldi egységeid sokkal sérülékenyebbek.Ugyebár a hajók jóval gyengébbek mint a valódi hadihajók(5. pont) ,ráadásul a vízreszálláskor el is veszi a sereged maradék lépését(hiszen kell 1 év a hajók építéséhez) így könnyedén megtámadhatóak. Szárazföldön belül pedig azért is kerülhet nagyot,mert pl a legközelebbi hágó,átjáró,vagy híd egy ellenséges sereg "felügyeleti territóriuma" fedi le. Ezt kifejezetten szeretem,mert be tudom védeni a hágókat és szorosokat,és így a gép nem tud megkerülni,kéntelen támadni rám(régebben ilyen nem volt lehetséges,egyszerűen elment melletted az ellenséges sereg)
9,Rád azért volt érvényes a sivatagi meghalásos dolog,mert az egységeid nem képesek ezt elviselni,míg mondjuk az ottani frakciók egységei(Karthágó,egyiptom,Parthia,stb) meg se kottyan. Valljuk be,ha elmennél egy teljesen más klímájú helyre,pl egy őserdőbe,nagyon hamar komoly gondba lennél.
Mélyvíznél gondolom a szárazföldtől való távolságra gondoltál,ott is egyértelmű,hogy az akkori hajózás nem volt képes hosszútávon távol lenni szárazföldtől,főleg nem óceánokat átszelni. Valójában nagyon gyakran kötöttek ki feltölteni a táraikat,stb ,de ezt a játékban már igen bonyolult lett volna megoldani,hát így lett megoldva.Szerintem ez is jobb a semminél.10, villogó zászlónál komoly morális gondok vannak,a hadvezér közelbe hozásával,vagy speciális lehetőségeit használva ez rövid időre megoldható. Esetleg több egységet odavinni támogatásnak.
11,Nem sunyizank. Ki tudsz lépni a csatából,a kard melletti X-re nyomsz,és akkor nem veszel részt a csatában,ennyi az egész.Viszont hogy az ellenfélnél marad a város,annak sincs értelme.Én is játszottam nem egyszer ilyen csatát,éshiába maradtam egyedül és nyertem,megszereztem a szövetéségesemnek a várost.Magyarul azé lesz a város,aki előbb támadja meg.
A megoldás erre,hogy nem tartod az egységeidet az ellenséges város "felügyeleti territóriumán" belül,így nem tudsz becsatlakozni egy esetleges csatába. Valamint a szövetségesed se támadja meg a várost,mert nem érza magát elég erősnek hozzá.12,Te itt gondolom a Pikás egységekre gondolsz(6m-es lánzsával felszerelt hoplitások) ,ezt csak Alexandrosz használta és főleg makedóniára jellemző,de persze 1-1 egység került a többi görög államhoz is.
Ha jobban megnézed a "normál" hoplitások is képesek phalanx alakzatra,csak ez nagyon lelassítja őket,igaz a védekezésük jobb lesz.13. A gép magától nem minimalizálhatja(tüntetheti el) a kezelőablakokat. Vagy te kattintasz rá mindig(csak nem figyelsz) vagy játékhiba. Nálam soha nem volt ilyen,és más se jelezte még.A sunnyogást megint beleképzeled.
14,Nálam nem akadnak el egymásban a katonák,csak a szekerek és elefántokkal van ilyen gondom(de ez minden TW játékban így volt) A lovasság megállását se láttam még.
-
pakriksz
őstag
Aki elgondolkozott azon hogy megvegye ezt a játékot, ne tegye. Még így 12(?) patch után is akkora hulladék hogy az elképesztő. Mindent elcsesztek benne amit lehetett.
-Optimalizálatlan 1 giga vramnál is folyamatosan azért sír, hogy kevés a videomemória, a stratégia nézet jobban szaggat mint maga a csata, pedig utóbbin kicsit több dolog van
-az idióta stance-kkel azt érték el, hogy az ellenséges hadsereget/flottát nem lehet megtámadni, csak ő támadhat téged, ugyan is forced march-ban szaladgálnak el a játékos elől, viszont ha te is forced march-ban követed, akkor ugye nem tudsz támadni. Ha sima módban mész akkor pedig mindig úgy állítja be az egységeit, hogy ne tudd elérni körön belül, egyik seregeddel sem, olyan mint amikor a kutya hátára rögzített botra van az orra elé lógatva a kaja, amit soha nem érhet ugye el...
-bár az eddigi total warokban is pofátlanul csalt a gép, pl végtelen pénze volt, 1 körben 10 egységet recruitol, most is ugyan ezt csinálja, azzal a ráadással, hogy néha csata közben el is tűnteti az egységedet, ha távol van, és mással foglalkozol(nem, nem támadják meg, egyszerűen eltűnik). Az gép agentjei szinte érinthetetlenek, akkor is csak nagyon ritkán jön be rajtuk valami ha nagyobbak a saját agentjeim. Sőt képesek 100-as public orderrel rendelkező városban az ÖSSZES épületet valahogy lerombolni, úgy hogy a javítási idő akár sokszorosa is lehet az egész épület felépítési idejének (pl 2 kör alatt felépülő épületet 8 kör alatt javít).
-kb a térkép másik feléről is becsatlakozik az ellenséges hadsereg reinforcement-ként, ráadásul még csak késés sincs mint az eddigi total warokban, hanem a csata elején rögtön már lépnek a csatamezőre, akármilyen távol voltak
-az vicc, hogy a seregek, simán csinálnak maguknak hajókat, ha vízreparancsolod őket, ráadásul nem is akármilyet, döfőorros "ragasztós" szállítóhajókat, amik ha nekimennek a játékos hajóinak, és magukhoz ragasztják
-nincs rendes bérgyilkos, az agentekkel lehet csak bérgyilkosságot elkövetni (ami max sérülést okoz az ellenfélek
-lefejelem az asztalt mire egy kör végigmegy olyan rohadt lassan lépnek a gépi játékosok
- újraéleszgeti a már kinyírt frakciókat, ráadásul úgy hogy egyszerűen csak hirtelen az eredeti tulajdonostól az újraéledt frakcióhoz kerül gyakran egyszerre 3 város, csata nélkül.
-annyira síkhülye a kampány útvonaltervezője, hogy ha egy egységgel sziciliából a karthágó melletti szárazföldre klikkelek, ahelyett hogy áthajózna, elindul északra és megkerülve fél európát és északafrikát, körbe akar menni. De van amikor szárazföldön belül is képes erre.
-nem lehet városonként, sem provinciánként külön külön adót állítani, csak mindenre lehet egyszerre.
- egyéb idiótaságok, pl ha a játékos hagyserege, akár egy csíknyi sivatagon egy pillanat alatt átmegy, már fogynak az egységei (külön szépség, hogy ez a gépi ellenfélre nem vonatkozik, az álldogálhat a sivatag közepén, nem fog fogyni.), mélyvízben ugyan ez történik a flottákkal (biztos megeszi őket a kraken vagy mi).
- a gépi ellenfél egységeinél ha villog a zászlójuk és pánikban vannak, nem történik semmi, harcolnak tovább, az enyémeknél ugyan ez azt jelenti hogy vége az egységnek...
-retkes sunyi tetvek a szövetségesek is, akik bármikor ha meg akarok támadni egy várost és már majdnem oda érek, megjelenik egy egységük a semmiből, ami behúz a csatába(és persze nem lehet azt mondani hogy kösz, nem segítek a csatában), amit csak ő nyerhet meg, mert ha meghal az összes egysége, és én nyírom ki az ellenfelet, akkor rendkívül logikus módon MARAD AZ ELLENFÉLNÉL a város, ha marad a szövetségesnek egysége, akkor meg az övé lesz.
-aztán ott vannak a történelmi hülyeségek is, pl athén-nak kőkemény 1 féle phalanx képes egysége van amikor az összes görög nép a phalanx-ra alapozott az egész ókorban
-állandóan azzal szórakozik a játék, hogy megmondja nekem mi a jó, magától minimalizálja a kistérképet(gondolom amikor az gép sunnyogni akar, hogy ne lássam a történést), majd néha magától újra felhozza, és ugyan ezt csinálja az egységlistával is.
-lovasságom néha rászalad az ellenfélre, és roham helyett, egyszerűen megáll mellettük, bár ilyet mindig is csinált az összes total war, de nem ilyen gyakran.
-nincs már olyan mint a régi TW-kben amikor az egyik baráti egységen áthaladt a másikon, akkor szépen folyosókat csináltak a katonák az áthaladóknak, hanem simán lökdösik egymást, elakadnak egymásban
-2 pozitívuma van, még egyszer sem vágott ki csata közben unspecified errorral, amit mondjuk a medieval 2 gyakran megtett, jó a grafikájaSzóval a grafikán és a stabilitáson kívül, mindenben visszalépés a játék.
-
Yeager
csendes tag
A beleakad az ,hogy az ellen megcsáklyáza az én hajomat (mondanom se kell ,hogy a kb 40db csapat szállító hajóját se a város nem érdekli amit megtámadott hanem csak az én 3db garrison hajómat üldözi)tehát megcsáklyáza megjelenik az a csík fölöttük ,hogy hogy áll a harc az én egységem mikor marad 2db ember bepánikol (route) és pont a nekimegy egy ellen hajónak onnantól kezdve egyik se mozdul tovább,ebbe a maszlagba belekeveredik még két ellen hajó +a másik 37 egység a "menekülő" hajóm felé fordulva várakoznak ,hogy ugye eltünjön a hajóm,mert gondolom akkor indulna be a partraszállás script!
De ha partra szál akkor meg felgyújtja a kapukat és áll és nézz.
Rájöttem a ROME2-ben arról szól a csata ,hogy megtaláld a program ilyen jellegű hibáit ,és akkor akár 400 emberrel (2egység) is tudsz győzni akkár 10000 ember (kb 40 egység) ellen!!!!
Így pedig értelmét veszti az egész!Még a Red Alert 1 -is jobban mozgatta az egységeit.GÁZ!
-
malacka87
őstag
Magyarítás nem nagyon halad ahogy látom a tw forumon!:-((
Látom tw forumba is becopyztad ugyan ezt a szöveget!:-) -
Nem értem,hogy akad bele a hajóba.Mi az,hogy beleakad? Összeütköznek,csatáznak,stb majd elmenekülnek. Nálam már több 10 csata volt,sose volt hasonló bajom.
Olyanom volt,hogy partraszállt az ellenség,de nem mozdultak az egységei a hajó mellől.Ennél nagyobb bajom nem volt a játékkal.
-
Yeager
csendes tag
Üdv.
Még egy észrevétel:Ez a játék egy f.s!!
A csatám:betámadott az Ardei nép Brundisiumba tengerõl partraszállással ,a következõ történik:van 3 garrison hajóm azzok mikor csatába keverednek ,majd menekülnek beleakadnak az ellen szállító hajóiba és onnantól kezdve az ellen hajói mes se mozdulnak.Lehet végig várni a 40percet,és mivel veszteségek szinte semmi a köv.körben újratámad!ez megy már 4.kör óta
Ha a hajókkal nem foglalkozom akkor partraszáll és a Kapu felgyújtása után megáll és hagyja ,hogy a missile unitok amortizáljanak belöle,majd mikor elfogy a lõszerük megint megvárjuk a hátralévõ idõt.
A másik lehetõségem az auto battle akkor bukom Brundisiumot és két tápos General-t.Mert azért az ellen csapatai nagyobbak,jobbak.EZ ILYEN JÁTÉK? MERT AKKOR KUKA!?
erdeti game, patch 13,1 és DeI mod van fent!A CA az elmúlt 10 évben nem tudta megoldani a normális ostromot?
Ennél a med1 is szászor jobb volt!Ez túró,nulla,zero!DIE,DIE,DIE!
-
3.Aragorn
addikt
Üdv! Buta kérdés lesz: Ha patchelni szeretném a játékot, minden patchet, dlc-t külön-külön le kell szednem hozzá, vagy az utolsó patch tartalmazza az előzőeket is?
-
malacka87
őstag
Na újra elkezdtem játszani elsőnek Rómával majd utánna Spárta(ez most jobban bejön)!!! Grafika javult, nincs nagy fps dropp, fagyás, lagg. Jó lett volna ha így adják ki!:-)))
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
Több hónap kihagyás után pár napja újra elővettem a rome2-őt, persze a Steam frissített egy csomót, utána elkezdtem vele játszani, próbálgattam az alapjátékot és a radious módot is. Egészen tegnap estig semmi gondom nem volt vele, ma viszont nagyon szaggat, a stratégiai térképen és csaták közben is.
Konfigom 8 giga ram, i3570, hd 7870. Korábban se szaggatott ultrán, most elkezdte. Mi lehet a gond? -
Gman999
tag
Sziasztok!
Miért van az hogy egy ideje egyik tartományom sem növekszik? Public order maxos kaja van elég, adó középen pénz is van de már nem nőnek a provinciáim pedig kéne 1-1 új épület. Most ez mi?

-
Tenken
őstag
Vannak hiányosságok, meg nyilván mindenkinek lenne ötlete, de alapvetően jó lett a javítások után.
Az igaz, hogy az AI még mindig borzasztóan suta, de ez a játék alapvetően úgy is a tömegmészárlásról szól. Arra jó, hogy hullákkal borítsa be a térképet. Ha kihívást akarsz, akkor ott a multi. Van sima ütközet, vagy versus kampány is, ahol a gép seregeit irányíthatja a másik.
Egységek azonos kultúráknál tényleg hasonlók, azonban bőven van benne annyi, hogy újszerű élményt adjon. -
kacsyx
aktív tag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Nem építhetsz minden város köré falat, de még csak egy palánkot sem (csodálatos ostobaság...), az AI benn állomásoztatja a teljes seregét a városaiban (micsoda izgalmak!), pofátlanul csal (már megszokott...), az egységek egy kaptafára készültek újfent. Emellett ha ostromolsz egy várost egy sereggel, mellé teszel egy másikat is túlerő miatt, de lépsz egy kört éheztetni, akkor ha kitámadnak nem a két sereged ellen fognak harcolni, csak egy ellen, a másik nem vesz részt a csatában. Ergo az éheztetés nem működik normálisan. Az AI előszeretettel ostromolja persze az ellenségeit, akár tucat körökön át is, amíg te nem tudsz beavatkozni, csak akkor, ha az AI hajlandó végre támadni. Minden körben 723 üzenetet fogsz kapni, hogy melyik kém hol mit szabotált, rendkívül izgalmassá téve ezzel minden kör elejét a javítgatásokkal és a mozgáspont csökkentett seregekkel. Ja és pl. hadvezér nélkül nem mozgathatsz egységeket, ezáltal a hagyományos településvédelem is megszűnt. Amúgy nagyon csilivili játék lett 9 vagy mennyi javítás után, le a kalappal...
-
Fitzgerald
veterán
Köszi mindkettőtöknek. Jól hangzik, szerintem benevezek rá. Mondjuk elég hulladék videokártyám van, de én a csatákat amúgy is relatíve ritkán játszom le. Ha legalább 4:1 arányú túlerőben vagyok, akkor nem szoktam őket 3D-ben lejátszani általában. Annál kedvezőtlenebb erőviszonyokkal meg kb, kötelező volt a Rome 1-ben és a Medieval 2-ben csatázni medium nehézségtől felfelé, különben sokszor szívatott a gép.
Auto battle opcióval ilyenkor 10-ből 8-szor vesztek, pedig ha lejátszom 3D-ben a csatát, sokszor még az 1:2 (az ellenség javára) arányú csatákat is fölényesen nyerem, taktikai győzelemmel.
Elleszek a térképen a management résszel szerintem. -
Hokunda
senior tag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
A Mediavalhoz képest a legnagyobb különbség szerintem csaták szempontjából a vízen való irányítás lehetősége és a hadvezérek taktikai formációinak, egységek speciális képességeinek bővülése, gazdasági szempontból meg az előbb említett provinciák megjelenése. A Mediavalban eldöntötted, hogy fortress vagy city vonalon mozogsz és ott mindent építhettél ami az adott típusba elérhető volt. Itt városokon belül szűkítés van a slotok számában tartomány székhelye vagy sima "mezei" város szerint, így sokkal jobban át kell gondolni, hogy az adott egységet hol is gyártod és milyen távolságokat kell megtenniük egy esetleges probléma esetén.
Néhány patch után remek lett ez a játék is, mondjuk 75%-os árazásnál (12-13 euro körül) pedig már az ár is korrektnek mondható.
-
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Hasonló hozzájuk,de egyértelműen komplexebbek. Jobban meg kell gondolni az építkezések mikéntjét,és a városok már nem csak önmagukban fontosak,hanem együtt provinciákat alkotnak.Oda kell figyelni,hogy mit hogyan csinál az ember. Medieval 2 óta ez az első TW rész,amit megjelenése óta minden nap nyúzok.

-
Fitzgerald
veterán
Aki játszott anno az első Rome: Total War-al, és a Medieval 2-vel, az össze tudná foglalni a játékmenetbeli változásokat azokhoz a játékokhoz képest? Maradt a már-már Civilization-szintű management rész?
Én azt jobban szeretem, mint magukat a 3D-s csatákat.
Nagyon sokat játszottam mindkettővel, sőt, anno még az első Medieval-el is. A Shogun-t is kipróbáltam amikor megjelent, de nem igazán jött be. Viszont a Medieval 2-vel még ma is játszok. Empire, és minden utána következő TW játék kimaradt, mivel csak a klasszikus éra, és a középkor érdekel. -
gekko971
csendes tag
Köszönüm a tanácsokat megint !
A driver csodákat tett újra fut a játék .
KÖszönöm !!
-
Gilthanas
aktív tag
Van új amd driver 14.4 WHQ. Hátha javít valamit.
-
gekko971
csendes tag
Kedves mindenki
A következő problémával fordulnék hozzátok. Még tavaly megvettem a rome 2 -t és elkezdtem vele játszani.
A gépem vitte de nem maxon (nem is zevart nagyon). A vasban 8GB ram egy Intelcor i7 2600 és egy 1GB Radeon HD 5670 dolgozik. Eddig nincs is probléma ám ez a kedves játék a töltőképernyőn állandóan felajánlotta a korlátlan videómemória beállítást. Én egy idő után kíváncsi lettem mit ad hozzá a játékhoz ez a ketyere úgyhogy bekapcsoltam a beállításoknál és folytattam a játékot amihez persze semmit nem tett hozzá grafikailag. Dolgom végeztével kikapcsoltam a játékot, ez lassan 3 hónapja történt mert azóta lefagy belépéskor és kiírja hogy a szoftver nem válaszol.
Azóta már töbször letöröltem és feltelepítettem de mindhiába , fogalmam sincs mit tehetnék még. 
Nos ez az én nagy bajom aminek megoldásában a segítséget/tanácsadást kérek.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
Roxaar
tag
Sziasztok nem tudjátok mikor fog megjelenni Gold editionben ?
-
Tenken
őstag
Amennyire én tudom a 100. kör környékén mindig polgárháború tör ki. Mindegy, hogy erős vagy gyenge a befolyása a házadnak...
-
Cucuska2
addikt
válasz
SSJmeszes
üzenetére
Ez törvényszerű. A görögökkel nem játszottam, viszont a mechanizmusnak ugyanannak kell lennie. A latinoknál az van, hogyha a szenátusban túlságosan megerősödik a családod, akkor a szenátus lojalistái háborút indítanak ellened, mert különben megszerzed az uralmat, és diktatúra lesz. Levered, diktatúra, és nincs több baj, nem pampognak többet.

-
SSJmeszes
senior tag

Srácok.
Ez hogy sikerült?
Tudomásom szerint arra fele mindig jó volt minden.. és miért pont Spárta? Mert ott kezdetektől fogva jó volt minden.. Nem értem. Egész játék alatt nem találkoztam ilyennel. Miért lázadt fel ott a sereg és el is foglalta egyben a városom!
-
Tenken
őstag
Szekerekhez használatához ért valaki? Elvileg ütős kis jószágok lennének, de nekem nem áll össze a kép vele. Azt várnám, hogy jobban "gyorsul" mint a hagyományos lovasság és jó micro mellett folyamatosan lehet charge-olgatni, de valamiért olyan döcögősnek tűnik az egész mechanikája.

-
Xerxész
őstag
Van arra valamiféle játékbeli "szabály", hogy mikor és hol tör ki polgárháború? Tegnap megszívtam, mert a Balkánon kitört a polgárháború, sehol egy seregem se, de még csak katonai épületek sincsenek arrafelé, mert nem arrafelé terjeszkedtem.

És hiába a helyőrségek, egy kör alatt elfoglaltak 3 várost. -
Tenken
őstag
Nekem most 280x-em van, de ahogy nézegettem a méréseket az új driverrel nem sok különbséget látok ilyen szintű gf meg amd közt. Szerintem valami kevésbé feltűnő élsimítást nyeshettek le driveresen, ami inkább a karcsúbb memvezérlős vga-kat sújtotta. Pedig, megpróbálnék valami 770/680 cserét, ha érne valamit...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Dell notebook topic
- Projektor topic
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Spórolós topik
- Házimozi haladó szinten
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártytafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Zbook 15u G3 - 15,6" FHD kijelző, i7 6500U, 16GB RAM, 256GB SSD, FirePro W4190M 2GB, számla
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- Lenovo ThinkPad T440,14",HD,i5-4300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- Akció!!! Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)