Hirdetés
- Akkor most mekkora lesz az az akku?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
h.adam.92
üzenetére
Mármint az azonos vallású törzseket(pl barbároknál) magadhoz csatlakoztatni?
Ha nagyon jó barátod,akkor maximum rengeteg pénzzel tudod rávenni,és felajánlod neki hogy csatlakozol a háborújához(akár több nép ellen is)
De célravezetöbb az agresszív fellépés,tehát a katonai támadás pl.
Egyszer sikerült elérnem,hogy egy kör alatt 12-ből 6 városát elfolgaltam(miközben szövetségben álltunk),és így ajánlottam neki csatlakozási lehetőséget+valamicske pénzt,és el is fogadta. -
válasz
Cucuska2
üzenetére

Hasonló lesz ez a szint,csak neked 12GB ramod van,ami tuti sokat segít a helyzeten. Amennyire tudom az egyégek leképzését a proci végzi,a megjelenítés kevésbé terheli a VGA-t. Ami új keresztmetszetté vált,az a VRAM mennyisége,de amennyire tudom a 750Ti 2gb rammal nagyon kiegyensúlyozott.A mostani pentium+gtx650 is jól elfut (full HD,de minden kikapcsolva vagy minimumon,kivétel az egységméret,mert az a legnagyobb) így bőven élvezhető a játék,nem lassul be ha közelről nézem a csatákat,stb.
Ha egy i5@750Ti-vel elérem a normal-high beállításokat,akkor az a mennyország lenne.

(#1941) bugylee: Nem használok modokat,abszolút alap a játék,és sztem az is marad. Ha mindazt elérem amit leírtál akkor elégedett leszek.
a 750Ti-nél a ram mennyisége,vagy a 128 bit lenne a kevés? -
Srácok,valaki játszik i5-ös konfiggal?
Gondolkozom,hogy esetleg egy haswell i5+később egy 750ti-t vennék+8gb ram. Gondolom eléggé megdobná az élményt.

Van valakinek hasonló konfigja?Milyen beállításokkal kb mennyi az fps? -
Szerencsésen hazaértem,így megvettem a még hiányzó dlc-ket(wrath of sparta és pirates&raiders) ,szóval teljes a kollekció

Az emperor editiont viszont sajnálom hogy régiózáras,mert így nem tudok lanozni unokaöcsémmel,pedi az lenne az igazán faja.Ha valakinek van ötlete,hogy épp hol/kinél akciós,ne tartsa magába!
-
Az alap emperor edition viszont régiózáras. Engem az érdekelt volna. :S
-
Az összeg real- ban van megadva? Meddig él az akció?
-
válasz
Csapoati
üzenetére
Én nem,nekem még túl drága. Majd ha 1-2 dolcsi között lesz,vagy bundliban meg lehet venni,csak akkor. Én most a Fekete tenger népeit vettem meg.
Amúgy nem tudom mennyire tudják a topiklakók,de 17-én jön a TW: Attila.
Remélem nem lesz akkora bughalmaz mint a Rome 2 volt megjelenéskor.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Hokunda
üzenetére
Én sem modolok,vanilla játékot tolom.
Ha kell a kihívás,akkor legendary-n lehet suebi,lusitania,szeleukida vagy athénnal,ha nagy változatosságot akkor:egyiptom,szeleukidák,makedónok,spárta,athén, getae ,ha valami könyebre vágysz akkor közepes fokozaton egyiptom,(bármelyik gall nép),szkíták,párhusok,stb. -
Ha valaki kihívást keres,próbálja ki legendary-n a Lusitani kampányt. Garantáltan hatlamas gondokkal fog küzdeni folyamatosan.

-
válasz
petymeg
üzenetére
Sajnos nem kizárt. Én nem használok modokat,vanillában tolom,nekem ez is bőven megteszi.
Jelenleg az abaj a modokkal,hogy mivel folymatosan patchelgetik ajátékot,a modokat is utána kell írni/javítani,amit gyakran meg se tesznek normálisan
Sajnálom hogy ehhez kellett folyamodnod,reméljük ettől megoldódik.
-
válasz
petymeg
üzenetére
Frissítések után gyakran többet kell várni az első betöltésre. Ha a csík elmegy 2/3 -ig és a zene nem áll meg,valamint ha a feladatkezelőben se írja ki,hogy a játék kifagyott,akkor várj.
Nekem többször volt ,hogy 10 percet vártam a kampány betöltésére. Szóval várj vele,nem tudok mást mondani,fel fog az kúszni maxra.
-
Csodálkozom,hogy ilyen csönd vn,pedig megjelent a wrath of sparta kiegészítő.

Én nagyon örülök neki,mert végre egy olyan kiegészítő,amit a rome 1-hez nem csináltak meg ,és ez egy teljesen új térképen/egységekkel,stb.

-
válasz
Terrorista
üzenetére
Köszi,de ez még mindig nagyon drága.

Tényleg inkább megvárom a karácsonyt,de félek,hogy a mostani nagy leakciózás miatt nem fogják újra olcsón adni a dlc-ket.
Amúgy ma is volt frissítés ajátékhoz,egypár egység tulajdonságait változtatgatták,valamint a MAC-esek nem tudak elmenteni játékot ezért kellett a "hotfix"
Már 2.1-nél járunk.
-
Ha valakinek esetleg van jó forrása,vagy esetleg felesleges kiegészítője,ne tartsa magában!Cserélünk vagy fizetek érte.
Amire szükségem lenne az a
-hannibal at the gates,
-pirates and raiders,
-daughters of mars és
-black sea colonies!A legelső lenne a legfontosabb.

-
-
válasz
SSJmeszes
üzenetére
A legerősebb egyértelműen Róma,de ők is csak a légiók megjelenése után(előtte eléggé nehéz)
Utánuk a legerősebbek szerintem az egyiptomiak(és egyben az egyik legnagyobb egységdiverzitással is rendelkeznek)
Ha a stílust is nézem,akkor az összes lovas nép közel verhetetlen,viszont nagyon monoton és unalmas lehet a harci stílusuk egy idő után. -
válasz
Pierre75
üzenetére
Valahogy meg kellett csinálniuk,és ez most így sikerült. Engem eddig nemigen zavart,számomra élvezhetőbb lett a játék,mert van időm közbe "gyönyörködni" a közelharcokban.És taktikusabb lett a játék.
Amit én észrevettem(már 3. legendary kampányomat nyomom) ,hogy kampánytérképen a városok békességének egyensúlya kissé felborult.
Eddig játék beállított nehézségi fokától függően minden város alapból +5 vagy +7 vagy +10 (stb) "örömfaktorral" indított,attól függően hogy a játékos milyen nehézségen játszik. Legendary szinten is volt azthiszem +5 alapból,de ez most eltűnt.
Így az összes városomba át kellett építenem a struktúrát,több lett az örömöt okozó épület,és kevesebb a termelést vagy katonaságot előállító épület. Ez végeredményben jó,mert nehezebb lett a játék,én viszont vagy 30 évvel visszaestem,mert nem volt elég pénzem,hogy minden városban egyszerre romboljak le és építsek újra egy épületet.
-
Az elfoglalás pillanatában természetes,hogy elégedetlenek az emberek,hiszen feldúltan a megszokott hétköznapjaikat/otthonaikat,stb.
1-Elfoglaláskor érdemes szimplán csak elfoglalni a várost,és nem kizsákmányolni.Ez egy lényeges pont.
2-Tarts nagy létszámú sereget a városban ,ameddig nem normalizálódik a helyzet
3-Építsd át az ottani épületeket saját épületeiddé.(amit nem tudsz azt rombold le). Figyelj rá,hogy ne legyen III vagy IV. szontű épület,mert azok már beleszólnak a városod elégedettségfaktorába,és vagy nem lehet ,vagy nagyon nehezen lehet helyreállítani a nyugalmat.
4-Ha nagyon nagy a baj,akkor az adott városba vond vissza az adózást(csak ezzel ugyebár pénzt veszítesz) -
válasz
Pierre75
üzenetére
Valóban, a Shogun 2 már jó(jobb) volt,de amit én nagyon hiányoltam és sajnáltam, az az egységek közötti diverzitás,ami a Rome1 és Medieval 2-ben is megvoltak(valamint a Rome 2-ben is megvannak).
Ez számomra egy külön elvárás egy TW játéktól.(és talán emiatt csalódtam nagyot az Empire-től kezdődően) -
Számomra az empirebtotal war-tól kezdve rossz/ unalmas a játék. Részben az adott kort feldolgozó téma miatt, részben a játékmotorváltozás miatt. Kipróbáltam az összes tw-t a medieval 2 és a rome 2 között, de nem tudtak jobban lekötni 1 hónapnál. Azóta ez az elsô tw ,és nem a játék mûködése/ motorja miatt.... A helyzet ugyan sokat javult,most már játszható állapotban van,de szerintem a hibák a gyökerekbôl jönnek,amivel már nem tudnak mit kezdeni kozmetikázáson kívül.
-
válasz
SSJmeszes
üzenetére
a 14000-ből ítélve eléggé nagy lehet a frakciód már.
nekem épp egy kampány elején jött a frissítés,volt vagy 10 városom, a bevételem nem változott semmit.Szerintem nézd át a provinciákat,állítgass az adón(csökkents le egy körig majd emeld vissza) ,lehet hogy visszaáll a számítás.
De ha biztosra akarsz menni,érdemes újrakezdeni a játékot.

-
válasz
Xerxész
üzenetére
-Ez már korábban bekerült,több mint 1 hónapja,ez volt a patch 14-es.
-Ezután jött a daughters of mars kiegéyzítő LC,aminek egy része ingyenes volt (konkrétan azért lett az,mert a 14-es patch hibáit,amiből lett egy pár,ki kellett gyorsan javítsák,és a félig ingyenes LC ezt is tartalmazta,és így lett a játék verziója 14.1)
-A mostani update pedig egy komolyabb ráncfelvarrás,újragondolták a népek egyensúlyát ,diplomáciát ,polgárháború rendszerét,stb. Millió más dolgot.
Érdemes egy új kampányt kezdeni,hogy ne érjene miket fura meglepetések.

-
Nem értem,miért nem teszed fel a 14-es bétát. Én feltettem,mert nagy változásokat ígértek,a kampánytérkép nm fog annyira lassulni,az ostromot vezető AI okosabb lesz,javították az egyégek úttalálását,stb.
Itt egy tesztvideó:[link]Az ostromok messze jobbak és sokkal nehezebbek lettek,mint azelőtt.Az ellenség nem a kapun jön be,nem veszíti el a serege felét,nem hagyja hogy szétlőjék a tornyok az egységeit ,és még sorolhatnám.A videó jól összefoglalja ,hogy milyen stílusban nyomja a gép.
Valamint ha a gép védi a várost,és többfelől támadsz,akkor kivonul és a gyengébb sereged ellen vonul.- Városfal építés nincs. Egy építési hely elfoglalásával miért nem lehet falat építeni. Akár fából is lehetne, mert nem egyszer szívtam, hogy támadták a kis falumat éveken át és persze városfalat nem lehetett felhúzni, hogy segítse a védést.
Ezzel én is egyetértek, nagyon sok játékos is kérte már,hogy legyen választható fafal legalább. Remélem CA szeretné ezt is megvalósítani.
-
Ha valaki szeretne multizni(csatát vagy akár kampányt) az írjon rám nyugodtan!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Nagy a csönd a topikban.

Próbálta már valaki a 14-es patch beta-t? Elvileg nagyot optimalizáltak az AI gondolkodásán ostromban,kampány térképen is agresszívebb a gép és optimalizálták a memória használatot is. Én ugyan felraktam,de mivel egy kampány közepén vagyok,nagy változást nem érzékeltem.
Valamint ha esetleg valakinek van kedve,játszatunk multiba csatát vagy kampányt,utóbbit ugyan még nem próbáltam,de shogunos emlékeim alapján nagyon jó lehet.

-
Tud valaki egy helyet ahol olcsón beszerezhető az alapjáték? Esetleg az összes eddigi DLC-vel együtt?
-
válasz
pakriksz
üzenetére
Erre a én nem mondok semmit. Meg se hallgatz semmit csak azt szidod ,amiről nem is tudod hogy esetleg változás vagy fejlesztés lenne.
A szárazföldi szállítóhajók 2 csákjázás után elsüllyednek,míg hadihajók (mérettől függően) 4-8 csákjázástól. És a csákjázást is tudod állítani ellenséges hajó átszállására.Forsed marchproblémádat még mindig nem értem,és azt se hogy honnan veszed,hogy a gép saját magát kergeti. A frakció újjáéledésére se tudok mit mondani,mert annyira egyszerű mint az 1x1. Szép is lenne,ha mi pl németek után úgy döntenénk hogy most akkor kárpátoki lázadóknak hívnánk magunkat,nem pedig magyaroknak.

És ennek az alján ott van a makedón phalanx. A két dolog teljesen más.
Többet nem is írok,mert meggyőzhetetlen vagy,mindenben csak a rosszat és a kritikát látod,képtelen vagy újat tanulni vagy legalább a dolgokat logikus szempontból nézni.Ebből következőleg én hiába győzködlek,semmi értelme.
Rome 1 óta játszom a játékkal,de a légebbi harcmodorokat kedvelem (empire és napólen kimaradt,a shogunt is csak érintettem mert nem tetszik a stílusa/kultúrája).
Szerintem játszd végig az oktató kampányt,ott mindent elmagyaráz neked a gép(kell az angol tudás) ,de csak azt fogja elmondani neked,amit én neked eddig.

Szerk: 11-es válaszodra nem,nem veszítesz csatát és nem vonulsz vissza,egyszerűen nem veszel részt benne.Ha meg se nézed nem is értem minek erősködsz.
-
válasz
pakriksz
üzenetére
Olyan szintű összeesküvés elméleteket látsz bele,hogy az elképesztő

Vegyük végig,mert erre kiváncsi vagyok:1, Írd le milyen géped van.Az enyémen minden minimumra állítva,de egész jól elmegy.Ami bajom van,hogy 3-4 perceket is képes tölteni 1-1 csata előtt és után(maga a csata 2 perc,de a töltés 2x4 perc LOL)
2,nem értem,mit kergetőzöl.Én könnyedén tudok támadni is,elmenekülni is,ilyen problémám sohase volt.Egyszerűen nem értem. Milyen fokozatban játszol?(Easytől kezdve a Legendaryig ismerem a játékot)
3,Ennyit nem recruitol,ezt mindannyian tudjuk,valamit benéztél.Egységeket sem tűntet el csata közben,az nagy vihart kavart volna a neten,egyszerűen csak nem figyeltél oda 3 percig,ennyi történt. Az agentjeik könnyen megölhetőek vagy átállíthatóak hozzád,csak nem mindegy hogy milyen irányba fejleszted az agenteket és hogy milyen módszerrel viszed véghez a küldetésedet.(nagyon sokat számítanak a százalékos esélyek) Te is képes vagy az összes épületében kárt tenni,ez nem újdonság sztem senkinek se. A javítási időt a játék készítői alkották meg ilyenre.De remélem tudod,hogyha magad nem javítod őket,akkor is (ugyan nagyon lassan) ,de maguktól javulnak az épületek.
4,nem csatlakozik be a térkép másik feléről,egyszerűen az adott hadserege "felügyeleti territóriuma" fedi a te hadseregedét.Ennek méretét úgy tudod megnézni,ha az adott sereg fölé viszed a kurzort.Annak hogy nincs késés,én még speciel örülök is(nemegyszer volt,hogy be se csatlakozott a felmentőseregem a csatába 60 perc alatt LOL)
5,nincsenek ragasztós hajók.A földi egységek egy év alatt(Azaz egy kör alatt) olyan gyenge hajókat tudnak csinálni,ami inkább szállításra alkalmas,mint komolyabb vizicsatára.Így nem véletlenül az a taktika,hogy hajócsatánál minél előbb átszáll az ellenség hajóira és kiírtja a legénységet.
6,nekem tetszik az orgyilkosságok sokszínűsége,és hogy minden egységgel lehet gyilkolgatni,mindnek megvan a gyengéje és erőssége. Nem tudom neked mit jelent a max sérülést okoz az ellenfélnek.Egységre vagy másik agentre érted?
7,Ezen jót nevettem,nem újraéleszti a frakciókat,hanem azok a városok fellázadtak és gyakran a korábbi tulajokhoz kerülnek vissza.Ami nekem ebben tetszik az az intelligencia,hogy pl a brit szigeteken fellázadt város helyén nem éled újra pl egyiptom,mert az tényleg vicces lenne.
8,Nem hülye az útvonaltervező,épp ellenkezőleg. Nem akarja,hogy vízreszállj,mert a szárazföldi egységeid sokkal sérülékenyebbek.Ugyebár a hajók jóval gyengébbek mint a valódi hadihajók(5. pont) ,ráadásul a vízreszálláskor el is veszi a sereged maradék lépését(hiszen kell 1 év a hajók építéséhez) így könnyedén megtámadhatóak. Szárazföldön belül pedig azért is kerülhet nagyot,mert pl a legközelebbi hágó,átjáró,vagy híd egy ellenséges sereg "felügyeleti territóriuma" fedi le. Ezt kifejezetten szeretem,mert be tudom védeni a hágókat és szorosokat,és így a gép nem tud megkerülni,kéntelen támadni rám(régebben ilyen nem volt lehetséges,egyszerűen elment melletted az ellenséges sereg)
9,Rád azért volt érvényes a sivatagi meghalásos dolog,mert az egységeid nem képesek ezt elviselni,míg mondjuk az ottani frakciók egységei(Karthágó,egyiptom,Parthia,stb) meg se kottyan. Valljuk be,ha elmennél egy teljesen más klímájú helyre,pl egy őserdőbe,nagyon hamar komoly gondba lennél.
Mélyvíznél gondolom a szárazföldtől való távolságra gondoltál,ott is egyértelmű,hogy az akkori hajózás nem volt képes hosszútávon távol lenni szárazföldtől,főleg nem óceánokat átszelni. Valójában nagyon gyakran kötöttek ki feltölteni a táraikat,stb ,de ezt a játékban már igen bonyolult lett volna megoldani,hát így lett megoldva.Szerintem ez is jobb a semminél.10, villogó zászlónál komoly morális gondok vannak,a hadvezér közelbe hozásával,vagy speciális lehetőségeit használva ez rövid időre megoldható. Esetleg több egységet odavinni támogatásnak.
11,Nem sunyizank. Ki tudsz lépni a csatából,a kard melletti X-re nyomsz,és akkor nem veszel részt a csatában,ennyi az egész.Viszont hogy az ellenfélnél marad a város,annak sincs értelme.Én is játszottam nem egyszer ilyen csatát,éshiába maradtam egyedül és nyertem,megszereztem a szövetéségesemnek a várost.Magyarul azé lesz a város,aki előbb támadja meg.
A megoldás erre,hogy nem tartod az egységeidet az ellenséges város "felügyeleti territóriumán" belül,így nem tudsz becsatlakozni egy esetleges csatába. Valamint a szövetségesed se támadja meg a várost,mert nem érza magát elég erősnek hozzá.12,Te itt gondolom a Pikás egységekre gondolsz(6m-es lánzsával felszerelt hoplitások) ,ezt csak Alexandrosz használta és főleg makedóniára jellemző,de persze 1-1 egység került a többi görög államhoz is.
Ha jobban megnézed a "normál" hoplitások is képesek phalanx alakzatra,csak ez nagyon lelassítja őket,igaz a védekezésük jobb lesz.13. A gép magától nem minimalizálhatja(tüntetheti el) a kezelőablakokat. Vagy te kattintasz rá mindig(csak nem figyelsz) vagy játékhiba. Nálam soha nem volt ilyen,és más se jelezte még.A sunnyogást megint beleképzeled.
14,Nálam nem akadnak el egymásban a katonák,csak a szekerek és elefántokkal van ilyen gondom(de ez minden TW játékban így volt) A lovasság megállását se láttam még.
-
Nem értem,hogy akad bele a hajóba.Mi az,hogy beleakad? Összeütköznek,csatáznak,stb majd elmenekülnek. Nálam már több 10 csata volt,sose volt hasonló bajom.
Olyanom volt,hogy partraszállt az ellenség,de nem mozdultak az egységei a hajó mellől.Ennél nagyobb bajom nem volt a játékkal.
-
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Hasonló hozzájuk,de egyértelműen komplexebbek. Jobban meg kell gondolni az építkezések mikéntjét,és a városok már nem csak önmagukban fontosak,hanem együtt provinciákat alkotnak.Oda kell figyelni,hogy mit hogyan csinál az ember. Medieval 2 óta ez az első TW rész,amit megjelenése óta minden nap nyúzok.

-
-
Asszem töltök egy drivert.

-
Megpróbálom még egyszer.Kérlek olvasd el,amit írok. Ha éhezés van,akkor az emberek meghalnak a seregedben.Ameddig ezt nem oldod meg,addig semmit se tudsz csinálni. A globális ételellátást a jobb alsó sarokban tudod figyelni. Kérlek nézd meg,neked mit ír ki. Képet is mellékelek,hogy megtaláld.
Nincs semmi gond,csak kérlek,olvass és értelmezz,hogy ne kelljen 3x leírni ugyanazt(ettől függetlenül megteszük,ha muszáj).
Ha a kajaellátást rendbe hozod,akkor nem kell ilyen módon az egységekkel bajlódni. A retraining pedig automatikus,ha a saját területeden állomásoztatod a seregedet. -
Az éhezés nem a várostól függ. És már értem a piros-zöld csíkot,hogy mire érted. Az az adott egységben levő létszámot jelöli(be lehet állítani,hogy számmal jelölje ki,ne pedig színes csíkokkal,így mégis csak pontosabb).
Ettől függetlenül a magyarázatom helytálló. A játék bal alsó sarkában levő "Food Supply" mínuszban van,és az adott sereged éhezik,a létszámuk pedig csökken.Növelned kell a globális ételtermesztést,hogy átmenj plusz-ba,és ne fogyatkozzanak a katonáid.Az éhezés pedig független a városodtól,ahol épp a katonáid vannak.
-
kezd csökenni az életkedvük "pirosba"

Te szerintem kevered a szezont a fazonnal 3 párhuzamos dimenzióban.Tisztázzuk.A piros és a zöld fejecskék a város lakosságának a hangulatát mutatja,mellette számokkal ábrázolja,hogy hány százalékon van épp,valamint csökkenni fog-e vagy nőni. A hangulatukat templomokkal,színházakkal,gladiátorjátékos épületekkel,valamint a hadsereged adott városban való állomásoztatásával tudod javítani. Csökkenteni a nagyon fejlett épületek tudják(pl katonai kaszárnya,gabonatermesztés,stb) vagy a jelenlevő kémek,orgyilkosok,nemesek,akik nagyon komolyn tudnak demoralizálni egy várost.
A hadsereged feletti pirosan villogó halálfej éhezést jelent. A játék jobb alsó sarkában(a kincstári értékeid mellett) látni fogod,hogy mínuszban vagy pluszban van a gabonabevételed/ételbevételed. Ha lemegy mínuszba,akkor bizonyos seregekben -bizonyos tempóban- fogynak a katonáid,és romlik a moráljuk is. Ahhoz,hogy az ételbevételed pozitívba menjen át,építs "farm"-okat vagy halászépületet,csak ezekkel lehet növelni.
-
Elismerésem,jó sok mindenre kell nálad akkor a pénz.

Én alig-alig szoktam költeni,csak akor indulok be,amikor háborút vívok valamilyen közvetlen közeli ellenséggel. Ha nincs ilyen,akkor elnyomom a felesleges lóvét a szövetségeseknek és vazallusaimnak,akik pl háborúban állnak.
-
Ja,így már értem. Támadni nem szoktam velük,inkább mindig kierőszakoltam a védekezés lehetőségét.
Elvileg kéne legyen egy stay formation gomb a vezéred képességei mellett. Ezt valamelyik patch-el hozták ki,de csak miután én befejeztem a játékot makedónokkal. Nézd meg,hogy a falanxnál be lehet-e kapcsolni.

-
egyszerűen szétugrik a falanx és sima lándzsásokként viselkednek
Védd a szárnyakat,úgy tovább kitartanak.De tény,hogy ha szemből támadnak is,2-3 agresszívabb egység felbomlaszthatja falanxot. A rómaiak ellen visznt nagyon hatásos szemből,mert azoknak inkább védekező egységeik vannak,nem pedig támadó.

-
Nem hiába makedónia.

Tnyleg erős egységek,de én csk szárnyvédelemre használtam őket. Az arcvonal royal pikeman volt,csak hogy harcmodor hű legyek.
Most nyomtam végig germániával very hard-on,igazi élmény volt,a plussz frissítésektől pedig csak nehezebb lett a játék,és még összetettebb,emiatt még élvezetesebb.
Tanács: erősebb játékfokozatokon ajánlott az összes típusú kém kevert és gyakori használata. Nélkülük alig-alig lehet előrehaladni.
-
Mindhárom ügynöktípusnak megvannak a saját előnyei és hátrányai. Mindegyikkel tudsz ölni(más ügynököket) ,rávenni az ellenséges ügynököket,hogy ne károsítsanak téged. Mindhárom típus más módszereket használ,pl egy kém általában mérgezéssel öli meg a célpontot,míg egy bajnok párbajjal öl. A méltóságok orgyilkosokat szabadítanak az ellenséges ügynökre.
viszont az ügynököket tudod használni másra is,pl a méltóság ha egy seregbe küldöd,csökkenti annak fenntartási költségeit,vagy egy bajnok képes tréningelni az adott seregedet,ezzel ős is és a sereg is + tapasztalatokat kap körönként.
Told végig azt a prológust,nem kell hozzá kiemelkedő angol tudás. Minden lényeges elemet megmutat/kipróbáltat veled.Ezek majdnem mind elsőre megérthetőek.Az ikonok villogni fognak,szóval még csak keresgélni sem kell.Én is végigtoltam,pedig az első shogunt leszámítva az összes TW játékkal játszottam.
-
Én ajánlom neked a prológus végigjátszását,ha még nem ismered a TW játékokat. Ott minden alapot megtanít neked a játék.
Mindenesetre válaszok a kérdésre:
Át lehet,sőt,át kell építeni az elfoglalt város épületeit,hogy elősegítsd a római vallás terjedését,és fejleszthesd az épületeidet. Ha valamilyen okból nem áll be egyensúly a városban,érdemes a gondot okozó épületet lerombolni és mást építeni a helyébe.Azt,hogy milyen kapcsolatban vannak egymással a frakciók,a diplomáciai menüben tudod megnézni. Ugyanitt tudsz más népekkel diplomáciai kapcsolatokat létrehozni. Kiemelten ajánlott,hogy gyakran használd ezt a funkciót is,mert könnyen kiszoríthatnak és akár a komplett térkép is rádszállhat. Esélyed se lesz.
Az utolsó kérdést nem értem.

-
válasz
bugylee
üzenetére
Egyet kell értenem minden szavaddal. Én is úgy vártam erre a játékra,mint a messiásra,mert a Rome volt a legnagyobb dobásuk(és utána a medieval 2). Nagyon kár,hogy ennyire el tudták szúrni a sorozatot,kikopott a minőség belőle.

De én még így is azt merem mondani,hogyha a patch mizéria végére értek,még lehet belőle egy 10/8-as játék. -
válasz
Gilthanas
üzenetére

A játékkal optimalizációs gondok vannak. Nincs megírva úgy a program,hogy rendesen használja a hardvert és a driverét. Valamelyik külföldi oldalon olvastam,hogy az Intel Haswell IGP-k szeretik a legjobban,mert erre írták(részben ezért is intel támogatású) és az Intel igp felépítése gyökeresen eltér a dVGA-któl(#1616) Csapoati: Ebben egyetértünk.
-
Ez sajnos mindig is így volt,az erős egyszálas Inteleknek feküdt a játék mindig is,nem én találtam ki.
A legtöbb ember nem csúcskategóriás I7-el rendelkezik.
Erre viszont az a válasz,hogy az optimalizáltságot elcseszték,nem kicsit. Ahogy kicsivel előbb is írta a kolega,így lassan fél évvel később elérjük a játék 1.0 verzióját.
-
kr.e 184-re eljutottam a térkép széléig,és mégegy pácban levő germán törzset magamba olvasztottam.Már nem volt területük,csak egy jókora flottájuk,és ők csatlakoztak hozzám(szóval az egységek is csatlakoznak hozzánk,nemcsak a városok. Az előbbi törzsnek valószínűleg nem maradt hadiereje)
Kezdek ráérezni a harcmodorra is,és tudtam használni fedezéket,kihegyezett karókat és dombról guruló égő máglyákat is.Nagyon erős eszköz,csak jó terepviszonyok kellenek hozzá.
UI:Miért nem mondtátok,hogy égő dárdával közel semmit se érek az egységek ellen?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
tobias88888
üzenetére
Szerintem nagyon más a kettő.
Új játszható népeket ad,új egységeket,és az egész játékmenetben máson van a hangsúly. Maradjunk annyiban,hogy két külön játékot játszunk.
-
válasz
tobias88888
üzenetére
Most nézem,hogy ez a ceasar in gaul kiegészítő. Én a normál játékkal játszom.
Teljesen másról beszélünk. 
-
válasz
tobias88888
üzenetére
Milyen nehézségen játszol?Legfrissebb a játékod? Én kb Normál szinten tudtam ilyen ütemben haladni a Rómaiakkal. De az is inkább dömper volt,mint játék.

-
Kis helyzetjelentés:
Very Hard-on is eléggé nehéz a germánokkal a játék.Folyamatos pénzhiánnyal kell náluk számolni,és viszonylag nagy hadsereget érdemes tartani,mert sokfelől támadhatnak.Nehéz terjeszkedni,mert a környéken mindenki csak "városállam",és ezek általában már az elején szoros kapcsolatot hoznak létre egymás között(minket persze kizár a gép).Ha egyet megtámadunk,jöhet még egy,vagy akár még 3 is.
Nagy a kultúrális diverzitás is,sok a kelta,germán és nomád nép,ezek mind keverve. Érdemes germán barátaink bizalmát keresni,velük könnyebb diplomáciai kapcsolatot létrehozni és fenntartani-bár ha van esélyük támadni,érhetnek minket meglepetések is-
A Suebi kampány egyik érdekessége,hogy lehet "vértestvéreinkel"(germán kultúrájú népekkel) ún. "konföderációt" létrehozni.Ez,mint számomr kiderült annyit takar,hogy beolvadnak a mi frakciónkba,és megkapjuk a városukat(aikat),egységeik viszont felszívódnak.
Ezt kétféleképen tudjuk elérni:
-Jó sok pénzzel
-Vagy ha nagyon legyengülnek.(Tőlünk,vagy másoktól,a mindegy)A játék leírja,hogy jobban hajlanak a konföderáció felé akkor is,ha valamilyen "nagy",erős behatású birodalom kerül a germán törzsek közelébe.Ezt jó ötletnek tartom a fejlesztők részéről,nagyon jó elgondolás,és gondolom a rómaiak miatt találták ezt ki,csak én nemigen tudtam kipróbálni,mivel a rómaiakat kiírtotta vmelyik másik nép.
Egyszer sikerült elérnem,hogy csatlakozzanak hozzám,mert az egyik törzs 3 kelta törzzsel harcolt(ők védekező szövetséget kötöttek egymással) ,és olyannyira legyengült,hogy 1 körön múlott,megmaradnak-e. Mikor felajánlottam nekik a konfö.-t,sok esély volt arra,hogy elfogadják,így kértem még pénzt is tőlük (5000-et) ,és még így is magas eséllyel fogadták el. Ekkor megkaptam a várost,de üresen.Diplomáciailag a 3 kelta törzssel nem álltam harcban,de megronlott a kapcsolat(kb -40 és -50 körüli volt,szóval nem vészes) ,és igyekeztem őket megbékíteni. Nagyjából sikerült is,mert nem támadtak meg.Jelenleg kr. e 198-ban vagyok,kb 10 várossal,3 teljes sereggel+2 kicsivel,egy kémem van csak,bevételem 200 és 800 között mozog(igen,nagyon gyér) ez a viszonylag erős egységek fenntartása miatt van.A városokban nem lehet sémát kiépíteni,mindegyik városba más-más típusú épületeket érdemes építeni.Minden katonai építményben 1-2 féle egységtípust lehet toborozni,ami nagyon gyér,ha ütős seregre lesz szükségünk. Nekem eltelt pár órám azzal,hogy igyekeztem megtanulni és memorizálni az épületeket és előre tervezni.
Ha bármi kérdés van ,szívesen válaszolok,rakok fel képet,stbstb.
-
Nos,kipróbáltam. Legendary-n kezdtem el,4x is ,de mindig rongyosra vert a kelta Boii törzs. A kampány elején egyből harcban állok velük,nem lehetett mit tenni. Ha én támadtam,ha ők,esélyem se volt. Egy nehézségi fokozattal lejjebb viszont tűrhetőbb lett,fel tudtam venni a kesztyűt és 20 év alatt teljesen megsemmisítettem őket.
A következő célom egy-két kelta frakció megsemmisítése,és remélem ezzel el tudom érni,hogy a többi germán törzs összefogjon velem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular, 49 mm újszerű titán zöld-szürke BKNTATLAN terep pánt! Akku 99%!
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- MacBook Pro 14" M3 Pro /11C/14C/18GB/1024GB/ 100% Akku / 2027.12-ig garancia
- Honor Magic 8 Pro 512GB Black Karcmentes! Ajándék 100 Wattos SuperCharge töltő!
- iPad 9th gen 64GB space grey
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 2027.12.23-ig garancia, számlával!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, egyszerűen, OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Samsung PM9C1b 1TB M.2 PCIe Gen4 SSD! 7.100-6.700MB/s
- Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - 12/512GB - Megkímélt szép állapotban.
- darkFlash ZR12 Darkstorm
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

a 750Ti-nél a ram mennyisége,vagy a 128 bit lenne a kevés?

Jó megfogalmazás
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)