Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
Macedónokkal szélmalomharba kerültem. Szép sorba minden szomszéd megtámadott, a kémeikkel folyamatosan szabotálnak, 20 kör óta csak toporgok. Nemtudom lesz-e kiút ebből.
-
SSJmeszes
senior tag
-
LemPeti
csendes tag
szép napot ! ezt a hibát írja ki mikor töbjátékos vagy bármi hálózatos játékot indítunk el . nem csak ez a játék nem engedi a több játékos mókát hanem a f1 se engedte mert szerintem semmi se fogja :S winfos 8.1 tűzfal routeren ki kapcsolva winfosba is kikapcsolva, játék engedélyezve van. szóval nemtudom mi a baj.

you are cicked from the game due the VAC authentication failure.
Boldog karácsonyt mindenkinek !
-
válasz
SSJmeszes
üzenetére
Ez nem így működik.Szövetséges,de eldöntheti,hogy segít-e avagy sem. Ritka,de van olyan eset,hogy egy szövetséges frakciód harcol egy másikkal,és épp ott van egy sereged a közelen.
Ilyenkor feldobja a gép,hogy mit szeretnél?
-Te magad lejátszod a csatát,segítesz a szövetségesednek
-Hagyodhogy a gép automatikusan lejátsza a csatát,segítesz a szövetségesednek
-Nem segítesz a szövetségesednek.(Szarban hagyod,hogy legyengüljön,ami sose jöhet rosszul!)Te a 3. esetbe estél bele,mert a gép kicseszett veled.

A játék intelligens,néhol bonyolult,és sajnos van olyan helyzet,ahol annyira túl van bonyolítva,hogy elvesztette az értelmét(röviden elrontották). Ahogy én tapasztaltam a játék megjelenése óta,a diplomáciának jóval nagyobb értelme lett,mint az előző sorozatokban. Csak meg kell érteni a működését.
-
válasz
SSJmeszes
üzenetére
Gondolom a térkép olyan területén van egy elfoglalt városod,ahol eredetileg a perzsa nép él. És ha megnézed,akor ők nem igazán a perzsák,hanem perzsa lázadók. "Igazi" perzsák csak akkor lesznek,hogyha elfoglalnak egy várost,és megalakul a frakciójuk.
Amint ez megtörténik,visszakerülnek a játékba,mint feltámadt frakció,és bekerülnek a "körbe", minden turn-nél ők is léphetnek.
Azért veled kötekednek,mert a te városodnak a lázadói azok,és mint lázadó csapat,bárkit megtámadhatnak.(álatlában azokat a városokat szokták támadgatni,amik gyengébbek,nincs benne megfelelő számú helyőrség.)Értelmezd a játékot,ne pedig egyből lehülyézd. A Total War sorozat mindigis azért volt kiemelkedő,mert realisztikusabb körülményeket tudnak kreálni,mint az eddig ismert stratégiai játékok.
Na nem beszélve, hogy betámadták a városomat, és ott állt két parancsnok is az egységeivel a szövetségesektől, és erre fő most meg ott hagytak mint a ... Tényleg jó játék..
Ezen miért lepődsz meg? Miért is segítene?

-
SSJmeszes
senior tag
Perzsákhoz hozzá sem értem, még ellenségnek sincsenek titulálva, és mégis engem támadnak már 3x ugyan akkora egységgel és ugyan azzal az egységgel.. Nekem ne mond, hogy ez nem hülyeség, mert ez nagyon is hülyeség. Bár szerintem nem is léteznek, felszámolták már őket is, de mégis miért engem ba**ogatnak?
Na nem beszélve, hogy betámadták a városomat, és ott állt két parancsnok is az egységeivel a szövetségesektől, és erre fő most meg ott hagytak mint a ... Tényleg jó játék..
-
válasz
SSJmeszes
üzenetére
Szerintem realisztikus. Egy ember akkor lázad fel a kormány ellen,ha oka van rá. Nincs víz,nincs étel,nincs iskola,nincs pénz,legyen az bármi.
Egy lázadás nem úgy működik,hogy jól leverjük a birodalmat,és hú de jók vagyunk...hisz utána valaminek kell lennie,újra kell kezdeni,új államot kell alapítani,ami remélhetőleg jobb lesz.
Ezt a tényt a játékban így oldották meg,és szerintem nagyon jól sikerült,mert így nem unalmas.-Amúgy- ha jól játszol,érted a játék lényegét(ez eltarthat egy ideig), akkor fel se kéne lázadjanak a városaid.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
Csapoati
üzenetére
Hát akkor reménykedjünk a legjobbakban..
Viszont én nem tudom, ez a játék hülyesége vagy én nem értek valamit..Felszámolok egy lázadó sereget, vissza jön ugyan annyi és ugyan olyan csapattal? Miez a hülyeség?
Úgy szint felszámolok egy frakciót visszajön lázadóként, már sokadszor ugyan olyan sereggel és létszámmal..
Én nem értek valamit?
Most a legutolsó körben ilyen lázadó olyan lázadó csapat támadott be 1 körben 3x.. a 3 iknál a perzsiák támadtak, ugyan azzal a sereggel és létszámmal amit már 1-2x felszámoltam.. az első két csatám igen csak kevés százalékom volt a nyerésre, de mégis megnyertem nagy szenvedve.. a 3 iknál meg már meguntam és ALT+F4..
Én nem értek valamit, vagy ez is a játék hülyesége? -
SSJmeszes
senior tag
válasz
Csapoati
üzenetére
Na jó, de annyira, hogy szinte irányítani se tudtam az egységemet, ami szinte siralmas volt és imádkoztam minél hamarabb legyen vége a csatának, mert rossz nézni, játszani? Ráadásul a legfrissebb Beta driver van feltéve ami állítólag hoz valami + t.. Hát nem tudom.. Majd holnap megnézem már mennyir FPS különbség van 1080p. és WHQL közt.
-
McCartman
őstag
Nem írtam már a játék megjelenésének környéke óta, én is kipróbáltam még az első verziókat, bizony nem úgy sikerült a folytatás ahogy sokan reméltük de azért jó látni, hogy nem halt ki a fórum teljesen.

Ahogy olvasgattam a beszámolókat és nézegettem a modokat idővel azért lehet mégis kikalapálják.
-
T_Stark
őstag
Feltettem újra, hátha.
Hát nem tudom, vagy én vagyok túl béna már ezekhez, vagy ez totálisan átláthatatlan az első részhez képest.
Azt sem tudom mi merre hány méter... Az építkezéseket, fejlesztéseket sem látom át, valami kezdő tipp valakinek? Pár kör után simán lenyomott az Etruszk liga, kezd elegem lenni belőle. -
Pierre75
senior tag
Elkezdtem a Caesar in Gault. Szomorú, hogy egyetlen készítője se olvasta Julius Gall háborúját. JC a kezdeti 2 légiójával nem sokra ment volna, de tömegesen adva el rabszolgának az ellenszegülő gallokat, tudta felállítani és finanszírozni az újabb légiókat, lévén kezdetben a bonusok irányította szenátus a zsoldot sem utalta ki. Az hogy a gallok gyorsabban haladnak a térképen, mint a menetelés római mesterei, már említésre se méltó Marcus Antonius adoptálása.
Az 1.8 patch után végre már figyelni kell a rómaiakkal is, itt már 2x túlerőben a gallok is lenyomták a légióimat olyan csatában amelyet előtte 10/10-t alacsony veszteséggel nyertem. Szóval a dlc nem sokat ér, de a játékon sikerült javítani. -
Csapoati
nagyúr
Nagyobb birodalom kell.

-
SSJmeszes
senior tag
Hadsereget hogyan lehetséges, hogy több legyen most 8/8!
Mit lehet annak érdekében tenni, hogy több legyen? -
Benjament
tag
valami patch note van erről az 1.1 gigáról?
Vagy valaki röviden tömören leírja a főbb változásokat?
-
Ijk
nagyúr
Mi ez a spártaiaknál hogy limitálva vannak az egységek? Se a macedónoknál, sem a rómaiaknál nem futottam ilyenbe, még armoured preatorian guard-al is tömtem a légiókat, itt meg még a jobb egységekből is valami 15 körüli limitem van, elitekből meg 4-5.
-
Bali27
addikt
Kijött a legujabb Ati driver.. Elméletileg Rome2 alá +10%-ot ígérnek...
Az AMD optimalizált a beépített rutinokon is, így a 13.12-es driver extra teljesítményt is hozhat, amit a vállalat pár program erejéig ki is mért a 13.9-es meghajtóhoz viszonyítva:
Batman: Arkham Origins – akár +35%
Total War: Rome 2 – akár +10%
Battlefield 3 – akár +10%
DiRT Showdown – akár +10%
The Elder Scrolls V: Skyrim – akár +9%
GRID 2 – akár +8,5%
F1 2013 – akár +8%
Splinter Cell: Blacklist – akár +7%
DiRT 3 – akár +7%
Sleeping Dogs – akár +5%
Az AMD APU-k esetében a WinZip 17.5 OpenCL mellett akár 20%-kal is gyorsabban tömöríthet az új driverrel a korábbi 13.9-es opcióhoz viszonyítva. Emellett a Luxmark is gyorsulhat 10%-ot. Az említett tempóelőnyök az optimalizált Zero Copy funkciónak köszönhetők. -
thomiboy
csendes tag
válasz
Csapoati
üzenetére
Pedig van WW 2-es strategiai jatek, igaz nem total war, de hasonlo modon, korokre osztot strategia es a csatakat pedig RTS modban vezenyelheted. War Leaders: Clash of Nations
-
Ijk
nagyúr
válasz
SSJmeszes
üzenetére
Nekem elkezdenek szaladni egy idő után az ellenség közé. Nagy élmény amikor a fele értékű levyk lándzsáiba futnak bele. Meg ha szembe jön egy pike falanx, akkor a hosszabb lándzsáikkal simán felülkerekednek.
Egyszerűen nem tudom hogy érjem el hogy mindenáron tartsák a falanxot és ne kezdjenek el szaladni. -
Ijk
nagyúr
Ezek a spártai hopliták szart sem érnek. Minden csatában elesik az idióta hadvezérem, mert képtelenek tartani a falanxot, belerohannak egy levy pike falanxba és oda az egész egység.
Fel is húztam rajta az agyam inkább kezdek egy újabb macedón kampányt. -
anytime
őstag
Szerintem az új, dlc (Caesar) nagyon ütős lett!!!
A 8-as patch szerintem nagyon szépen foltozott én így, már nagyon elégedett vagyok a játékkal. Az persze más kérdés, hogy nagyjából így kellett volna kijönnie, de csak a szépre fogok emlékezni, még akkor is, ha közben nagyon sokat dühöngtem

Ami a játékmenet folyamatosságát illeti, nekem tökéletes, bár azért adott a gép hozzá, hogy az legyen. Most minden beállítható érték ultrán ill. a plafonon van, és nagyon szépen fut a gall hadjárat.
A kampánytérkép 40-60 fps közötti értékeket produkál, a csaták során sem nagyon volt rosszabb 30 fps-nél, igaz, én első körben a legkisebb csapategységekkel kezdtem el a játékot. Elsőre természetesen Caesar-al megyek. A következő Vercingetorix-é lesz, akkor felveszem a csapatméreteket majd közepesre, feltéve, ha a caesari kampány a végéig élvezetes lesz fps szempontból.
Eddig azt kell mondjam, erre vártam, mármint a Caesar-féle hadjáratra.
Még egy, ami a TW-szériát illeti. Nagy álmom válna valóra, ha egyszer a WWII is sorra kerülne, bár azt gondolom, az már nem kis pálya lenne ....
-
Mr.White
senior tag
nekiálltam újra a játéknak, gondoltam 8 peccs csak javít valamit.
a proci-vga kihasználtság még mindig nagyon gyalázatos, kampány térképen még viszonylag tűrhető, de már egy közepes csatánál 10-15fps-re is leesik a számláló.
sokszor van olyan hogy megy a csata és megakad a kép egy kis időre, ezt 2-3másodpercenként újra csinálja.
makedónokkal kezdtem neki, nagyon jó kis nép, próbálok diplomáciát kiépíteni.
hadseregével kicsit nehézkes volt az elején, de aztán kitaktikáztam hogy hogyan is kell velük menetelni.
az tuti hogy nem veszek dlc-t hozzá, max ha 1euró lesz.
-
Ijk
nagyúr
Kicsit feltupíroztam a gépet a múlt hónapban, 3570k@4Ghz-en és HD7870-el már szépen fut extreme-n is, persze egy 4000 fős csata alatt már be tud lassulni időnként. De gyönyörű így a játék.
Most Rómával vezetem a kampányt, fél Európa az enyém. Hard-on csináltam, minden kis népnek elég jelentős számú katonája van amivel véd egy-egy tartományt. Nem ritka hogy ostrom alá veszem és 4000-es létszámot ír ki az ellenfélnél. Viszont minőségben elég gyengék ezek a seregek, egy fejlett páncélozott légióval minimális veszteségekkel gázolok át rajtuk. És inkább defenzív az AI, nem nagyon támadtak meg ezen a szinten.
A Praetorianok meg szinte félistenek, egyedül ezek az Oathwornok képesek hatalmas károkat tenni a gyalogságban.
És az onagerek valami kegyetlen hatásosak, 3-at rakok egy légióba, csatában mire odaérnek a vonalaimhoz, egységenként 300-400 katonát kilőnek. -
petymeg
addikt
válasz
Terrorista
üzenetére
Meg is van a megoldás. Kijött a radious mod frissítése, ami állítólag kompatibilis a legújabb frissítésekkel és dlc-vel. Este megnézem.
-
Bali27
addikt
Amikor olyan 5 - 6.000Ft lesz a játék majd megveszem. Addigra csak használható lesz...
Ja egyébként multiplayer van benne? Ha igen akkor hogy működik? -
petymeg
addikt
Le is jött a sok adat.
Változások:
Zöld a háttér és a gall törzsek vadkan jelvénye van a háttérben.
Van egy Ceasar in gaul a legördülő menüben de nem lehet rá kattintani, mert nem vettem meg (nem is fogom)
És a hab a tortán: nem tudom folytatni a radious mod-ban elkezdett kampányomat, mert hibát érzékel és leáll!
Hogy rohadnának meg. Pedig már igen jól álltam, ráadásul legendary nehézségen. Qrva jó lesz, ha újrakezdhetem.! 
El lehet valahogy távolítani ezt a legutóbbi frissítést? Hogy folytathassam a félbemaradt játékot?
-
petymeg
addikt
Nekem is töltődik valami 1.1 gb adat. Ez mi lehet? Újabb peccs?
-
S1M0N
senior tag
Sziasztok!
Bár a játék maga ahogy olvasom eléggé optimalizálatlan és félkész (BF4-gyel kapcsolatban vannak tapasztalataim, bár ott már többet élvezem a játékot, mint bosszankodok miatta.), de úgy döntöttem, hogy megveszem a Collectors Edition-t, ha már az alapjátékhoz képest csak +5200Ft-ba került újonnan, bontatlanul, online áruházból.
Igaz, ajándék DLC és poszter nem járt már hozzá, de újonnan az a 35.000Ft sok lett volna...
Nem bántam meg, igényes "kis" csomag, ez a második (Medieval 2 Goldot vettem meg szintén nem régen) eredeti Total War játékom, de régen játszottam a Rome "első részével" is, de az annyira nem fogott meg, ellentétben a középkorral.Itt viszont tetszenek a tengeri csaták, de lehet majd csak akkor kezdek bele a játékba, ha készen lesz hozzá a magyar felirat, mert a diplomácia az angol Total War-okban soha sem ment igazán...

Szóval a gyűjői kiadás nagyon jó lett.
Na, meggondoltam magamat, töltöm is lefele...

-
anytime
őstag
Sziasztok!
Nálam sokan sokkal jobban tudtok angolul, az biztos ..., tudnátok segíteni nekem?
Jól gondolom, hogy a a Caesar kiegészítővel még nem lehet játszani, vagy netán elrontottam valamit?
Azt látom, hogy a letölthető tartalmak közé berakta a steam fiókomban, de az alapjáték elindítása után nincs meg a játékválasztási opció ...
Elvileg, ha már játszható egy játék és a DLC-t megveszed, az automatikusan települ, ha jól tudom.
Előre is köszi a választ.
Üdv:
A -
anytime
őstag
Sziasztok!
Megvettem a Caesar dlc-t ... (hiszek benne), de ..-
A steam fiókomban látom, hogy a dlc fül alatt ott van, de nem települ, ill. magában a játékban sem vettem észre. Valaki tud ebben segítséget nyújtani?
Köszi,
A -
maszi99
őstag
Elértünk karácsonyhoz..., de sajna a játék még mindig használhatalan az átlagjátékosi körnek

Azt hittem erre az időpontra lesz valami reális helyzet, vagy jelentős kedvezmény, stb...., de kézzelfogható csak csekélység, az is azoknak akik ki tidják használni a high beállításokkal való előnyöket....
Ha ez a trendi nekik akkor nézek valami mást karácsonyra....
... tudom én a pénzem másba is tenni ahol kapunk is valamit érte, igazi játékélményeket,,,, nagy kár érte...... -
anytime
őstag
Igen, ez mondjuk egy igazan korrekt gesztus lenne, bar sztem, azert ez mar inkabb eg ujabb, jatek a jatekban tipusu kiadas, semmint egy egy uj blood pack, vagy weapon pack ..., szerintem.
Valahogy azt erzem, hogy ez a kieg. onmagaban, szepen fog muzsikalni. Kivancsian varom a beszamolokat es az akciot, mert szerintem lesz, mivel sokan fenntartasokkal fogjsk keelni, hogy meg egyszer penzt dobjanak erre a szeriara! Valljuk meg,teljes joggal.
-
anytime
őstag
Az lenne az igazán szép, ha ebben a DLC-ben helyre rakták volna a grafikát

-
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Nagy egységnél, főleg ha ráközelítesz vége az egésznek..!
Ergo. Nem javult. -
Cucuska2
addikt
Én az elmúlt 2 hétben 60 órát toltam, kevés bug volt, nem nagyon zavartak, inkább az zavart, hogy a latinokkal még legendaryn is túl könnyű a játék. A csaták is nagyon könnyűek. Most tettem fel különböző Radious modokat, meg big faction, meg hasonló dolgokat, majd meglássuk, nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy milyen lesz. Én abszolút meg vagyok elégedve a játékkal és a modding API-val.
Illetve nem is, jó párszor kivágott az asztalra, minél nagyobb volt a birodalom, annál többször. ~130 régiónál már úgy siettem mindig, hogy kövi kör, nehogy kidobjon. Összesen talán ötször-hatszor vágott ki.
Ég és föld a megjelenés és a mostani állapot. Szerintem már játszható.
-
Stigma.HC
senior tag
Én is félreraktam már jó másfél hónapja a játékot. Megmondom őszintén, nincs is kedvem elővenni jelenlegi formájában. Pedig én aztán tényleg optimista voltam a javításokkal kapcsolatban
-
válasz
Terrorista
üzenetére
Na erre én is kiváncsi leszek!

-
Terrorista
senior tag
Jó hírek, Patch 7 beta elérhető.
Performance – Unit rendering performance on high spec gpu’s has been optimised, resulting in higher frame rates on EXTREME settings in most scenarios.
Extensive Frontend-UI tweaks and optimisations.Na ezekre a javításokra kiváncsi leszek.
-
lilq9u
csendes tag
Sziasztok nekem egy olyan problémám lenne, hogy most vettem videokarit meg cseréltem pár dolgot (4 magosra a procit meg tettem bele 8 gb memoriát a videokártya gtx650 ti booster 2 gb-os). A probléma az lenne ,hogy mig a bf 4 simán megy fullon addig a roma total war 2 szaggat de még a legalacsonyabb beállitásokon is? Hát ez felmérgel alapvetően szép csak amikor mondjuk csatára kerül a sor beszaggat folyamatosan meg szaggatva mennek az embere egy kicsit és ez zavaró tudna nekem valaki ebben segiteni? A vicc ,hogy az elöző videokártya (amd radeon hd 6670 1 gb os nem akadozott)
-
Hokunda
senior tag
Nov 11-ig -25% van rajta.
-
Mister_X
nagyúr
Hm. Egy 50%-os akcióban lehet lecsapok rá. Nem is értem, hogy ez miként jött össze, amikor a Total Warok mindig is jól futottak
Azért is érdekel a Rome II, mert a Shogunban igazából az zavar, hogy ott csak erővel lehet kb. mindent megoldani, diplomácia az korlátozottabb volt. Meg az egymással szembenéző seregek is nagyon homogének a játék feléig-kétharmadáig. -
-
Perzeusz
tag
válasz
anytime
üzenetére
Nem tudom megmondani, mennyit adóztam Makedóniának. (igazából, fel sem tűnt, hogy szipolyozzák a véremet

Be akartam most tölteni egy Athén kampányt, hogy megnézzek 1-2 dolgot, de már felülírtam a mentéseket! Úgyhogy csak emlékezetből: kb. a 30. körnél járhattam, de mivel volt pénz dögivel, már egész fejlett volt a birodalom. Tehát minden városban fel volt húzva a lehető legfejlettebb épület (amit már feltaláltam persze)
Nagyjából a sereg egyharmada távolsági harcos volt (eleinte parittyások, aztán íjászok, meg persze a javelinek)
Volt benne 3-4 balliszta (ezek szerintem is nagyon durvák. főleg város ostromnál. kár, hogy hamar kifogynak)
1-2 lovas egység (én ezeket nem igazán használtam ki.)
A többi mind hoplita. Különböző erősségűek.
Nagyjából ennyi. Jó lett volna, ha néha hadat üzen valaki.
Én majd a pártusokkal v. pontusszal szeretném magam kipróbálni egyszer. De addig is már alig várom, hogy felépüljön a harci elefánt képző
-
petymeg
addikt
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Ugyanúgy akadozik.
-
ForRedGlory
félisten
Gyors kérdés, most nincs időm olvasgatni. Javult valamit a játék a kiadást követően sebességileg, vagy ugyanúgy akadozik?
-
anytime
őstag
válasz
Perzeusz
üzenetére
Koszonom, igy tiszta sor ...

Mivel nagy a baratsag, lhet, mghagyom oket a vegere es elobb Egyiptom es Afrika a celpont.
Azt meg tudod mondani vagy becslni, hogy klienskent mennyi penzem megy el koronkent a Makedonok fele? Lehet, hogy meg kell fontolnom az osszeg nagysagatol fuggoen!En ugy probalom ellensulyozni a gepiesseget, hogy katonaim technikai folenyere gyurok es a leheto legkevesebb szamu egyseggel probalok megnyerni egy-egy csatat. Azert a sik videken, vedekezo pozicioban, a ballisztak nem semmi erot kepviselnek.
Kivancsisagbol megkerdezhetem, hogy egy fullos (20) sereget milyen egysegekbol aktal ossze Athen eseteben?
A kihivas miatt, ha Athent megunom vagy vegzem vele, biztosan egy nomad torzset valasztok, mert az egeszen mas harcmodort kivan.
-
Mister_X
nagyúr
Hű, én készültem megvenni a Rome II-t, de az itt olvasottaktól elment a kedvem
Shogun 2-vel szoktam sokat játszani, ott élsimítást leszámítva minden ultrán van (lehet ki kellene próbálnom, hogy mit veszek lejjebb, mert egy 4x MSAA nem ártana)(1440*900) és nem akad - élsimítással igen. Pedig nincs is erős gépem, egy Intel G840 + HD7750 + 4GB RAM hármas adja az alapokat, de ezek szerint a Rome II-höz ez marha karcsú lenne... pedig pont az élethűbb egységek miatt nézném meg a játékot, Shogun 2-ben az zavar, hogy olyan gépiesek a katonák. Ugyan úgy menetelnek, futnak mind, ugyan úgy tartják a fegyvereket, stb. Napoleon Total War emlékeim szerint élethűbb (meg szebb) volt. -
Perzeusz
tag
válasz
anytime
üzenetére
Hali!
Csak akkor tudsz edictet kiadni, ha az összes régió a tiéd az adott provinciában. Vagy ha mind a klienseid. Viszont - szerintem - Makedónia nem a kliensed, hanem te vagy az övé. Legalábbis játék elején így van. Ergó meg kell hódítanod Makedóniát és Thrákiát. Én elfoglaltam Hellászt, Makedóniát, Thrákiát egészben, meg egy jópár régiót még. Sajnos beleuntam. Kiszemeltem egy szomszédot, felpumpáltam egy sereget, aztán elfoglaltam. És ez így ment folyamatosan.... Senki nem támadt rám
Tudom, 2 hete meg az volt a bajom, hogy nem tudok kereskedelmi egyezményt kötni (Spártával voltam) Ezek szerint nekem semmi sem jó? 
Azóta újból megpróbáltam Karthágót, és eddig ez valami eszményi!!! Athén rendkívül unalmas kampánya után itt történnek az események rendesen. Szinte minden körben megtámad valaki. Alig győzök védekezni. Semmire nincs pénz, se katonákra, se fejlesztésekre. Egy nagyobb csata előtt legyártok egy pár mercenaryt, aztán a csata után szélnek eresztem őket. Gyakorlatilag mindenki ellenség! Mindenkinek erősen ajánlom Karthágót, aki kihívásokra vágy'
-
anytime
őstag
Ez ide OFF - bocsanat, de itt van azert egy kis elet

A gephez keresnek kontrollert, mert atdobva a kepet hdmi-n szeretnek a lanykammal egy kis autoversenyt tolni.
Tudnatok ehhez nekem megbizhato, JO kontrollert ajanlani (linkkel) egyutt
Erdekelne a vezetekes es a vezeteknelkuli kivitel is (bar szerintem itt a hatarolo 10-es teglafal tonkreteheti a jatekot).
Szerintem a vezetekes lesz a nyero, amit majd athozok egy falattoresen keresztul a hdmi-vel egyutt.Meg ket kerdes:
1. 6-8 meter lesz a vezerlonek a tavolsaga a geptol. Ez nem okoz gondot egy usb hosszabbitas eseteben?
2. Ha a jatekot (F2013) atteszem hdmi-vel (kep es hang)m akkor a kontrollerel tudom iranyitani?
3. Kesobb igy erdekes lehet majd az uj IL2 is.Koszi,
A -
Hokunda
senior tag
válasz
Terrorista
üzenetére
Aki használja/használta a patch 5-öt mi a tapasztalata? Sokan, sokfélét írnak. Tényleg gallyra vágta ismételten az optimalizációt? (nekem a 4-el csak néhányszor fordult elő erőteljes szaggatás)
-
anytime
őstag
válasz
Terrorista
üzenetére
A 7-esrol tudni vmit?
Szomoru teny, hogy bizony konfigommal, Athen 30kor ztan ~ 3000 emberkenel mar akadozik, es bizony le kell adnom?Valaki tud egy graphics beallitasi kepet dobni, amivel 100 kor korul elvezhetoen megy? Estleg megadna a cpu, vga adatot is?
Tulajdonkeppen az a kerdesem, ha fullon van minden beallitas, akkor mit vegyek visszabb, hogy ne akadjon es meglegyen az a franya 30fps?
Koszi!
Amugy a jatek nagyon tetszik! Elvezem a mostani helyzetemet (Athen), mindenki engem szeretne es ezert sok penzt kerhetek

Amugy Trakua es Makedonia csak akkor lesz az enyem, ha legyalulom Soartat es Makedoniat? Erdekes, mert Hellas-ra pipat ad Sparta elleneben is, azonban Makedoniar nem, holott az kliens!
Mi a gond? Sajnos, igy nem adhato ki edictum

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Kerékpárosok, bringások ide!
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Sorozatok
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen NAS-t vegyek?
- Filmvilág
- Diablo IV
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- Dell UltraSharp 24 USB-C Hub Monitor - U2422HE - 27% ÁFÁs
- LG UltraGear 34GP63AP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GQ50F-B FHD 165Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
- LENOVO ThinkPad 13 - i7-7500U, 8GB RAM, 256GB SSD, új akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Hogy rohadnának meg. Pedig már igen jól álltam, ráadásul legendary nehézségen. Qrva jó lesz, ha újrakezdhetem.!

Azért is érdekel a Rome II, mert a Shogunban igazából az zavar, hogy ott csak erővel lehet kb. mindent megoldani, diplomácia az korlátozottabb volt. Meg az egymással szembenéző seregek is nagyon homogének a játék feléig-kétharmadáig.