- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Panthera
őstag
válasz
canniball #3235 üzenetére
Lehet rosszul közelítettem meg...a BlueTooth helyett kellene valami, mert a mostani telefonom nem hajlandó PC-vel együttműködni.
A cégnél nincs wifi (ezért nem jutott eszembe a klasszikus megosztás) és arra gondoltam hogy közvetlen wifi kapcsolattal küldenék fájlokat.
De teljesen jó a megosztás is nekem, ha az egyszerűbb...az androidos tcmd is tud megosztáshoz kapcsolódni? -
tonyrulez
őstag
válasz
canniball #2840 üzenetére
Valóban TCMD gyárilag nem támogatja a bulk comment edit-et, de találtam hozzá ezt a script-et: EditFileComments
Forrás: Add comments for multiple files or folders
Nem teszteltem, de lehet én is kipróbálom majd. -
hunvarlan
aktív tag
-
S. Szabi
őstag
válasz
canniball #2490 üzenetére
Nekem mindig megszakad 1-2 perc után...
Alapvetően van benne egy csomó plusz program, ami állítólag jó, de engem az abszolút nem érdekel, én amiatt használom, hogy kicsit normálisabban működik alapból (értsd, nem kell beállítani, hogy az F2 legyen az átnevezés például, stb...) meg normálisabban is néz ki (ikonok).
-
canniball
nagyúr
válasz
canniball #2276 üzenetére
Itt a hsz. végén lévő kérdésre valaki?
-
Kernel
nagyúr
válasz
canniball #2273 üzenetére
Keresés / Bővített / Azonos fájlok keresése?
Keresési tartománynak több meghajtót (betűjelet) is lehet adni, de akkor az egész meghajtót átnézi, ami sokáig tarthat. De ezen is lehet finomítani, pontosvesszővel elválasztva több elérési utat megadni, ha jól emlékszem.
Ha közös meghajtón található az anyag, akkor egyszerűbb lehet betenni egy közös mappába, majd azon belül keresni azonos fájlokat
Lehet keresni azonos tartalomra is, de az főleg nagyon sokáig tarthat, ezért kezdetnek célszerű azonos név és/vagy méretre keresni.
-
Panthera
őstag
válasz
canniball #2270 üzenetére
Mindkét oldalon csak az aktuális mappát akarod összehasonlítani vagy az összes többi almappát is?
Ha előbbi akkor Shift+F2 (Kijelölés menü, Mappák összehasonlítása).Megvan a második eset is: nyomj mindkét oldalon egy Ctrl+B kombinációt (ezek listázzák az összes almappa tartalmát) és azokat hasonlítsd utána össze.
-
Mela Kehes
addikt
-
törölt tag
válasz
canniball #2109 üzenetére
Nem próbáltam más progival, a TC 2 hibaüzenet dob: az első szerint nem talál archívumot, a második szerint crc hibás lehet a file.
Viszont ha intézőben klikkelek jobb egérgombbal, és azt választom, hogy kibontás ide, akkor minden probléma nélkül megcsinálja.
+ eddig ez a dolog működött rendesen az előző rendszeren, nem volt vele probléma.
-
-
válasz
canniball #1289 üzenetére
1. Ebben igazad van, csak gondolom 8 karaternél hosszabb nevű mappái is vannak, csak feltűnne lenne a Tilde karakter (~) a mappa nevében...
2. A Hosszú fájlnevek megtartása opció engedélyezése esetén (alapon azon van), nincs ilyen kihatása a 8.3 formátunak, ha meg a korábbi opció ki van kapcsolva(a 8.3 meg be), akkor egyből Tilde hegyek jelennek meg illetve ÚJ MAPPA létrehozásakor jmappa~1 lesz a neve...
Rejtélyes a dolog, remélem az alap TC-t használja, nem pedig valamelyik speckó kiegészítős változatot...
-
válasz
canniball #1285 üzenetére
Én is így vagyok vele, van valami beállítás, de nem tudom már mi!
A visszaállításhoz: A DEFAULT.BAR-t (illetve egyéb *.BAR) is vissza kell állítani! Én általában telepítés előtt a legfrissebb verziót ráhúzom a mostanira, majd a teljes mappát kimentem (nekem a wincmd.ini is itt van - ezért nem is keresi máshol). Win újratelepítés után (1. lépés persze) ugyanazt a verziót telepítem (ikonok, reg bejegyzések miatt), majd rámásolom a kimentett totalcmd mappát.
szerk.: a 7.56a-t nem rakod fel?
@Fire/SOUL/CD: Jogos, ott a pont!
-
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
canniball #922 üzenetére
Igen!
Ráadásul nagyon egyszerű: pontosan ugyanezekkel a paraméterekkel, 7z.exe helyett a 7zG.exe fájlt add meg elérési útként, és máris grafikus felületen fogod látni az egész kitömörítési folyamatot!
A file végén szereplő G a GUI (Graphical User Interface - grafikus felhasználói felület) rövidítése. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
canniball #918 üzenetére
Mielőtt végleg megtérítenek a WinRAR-ra, és ha nem oltári méretű fájlokat szeretnél kibontogatni, aminek a haladását nyomon szeretnéd követni, akkor egyszerűen megoldható a dolog a 7-Zippel is:
c:\Program Files\7-Zip\7z.exe
e %NAdj meg valami ikont, és kész.
Ez az adott könyvtárba bontja ki a zip fájl tartalmát.
Kipróbáltam, működik.Ez az oldal igen hasznos a paraméterek megadásához:
http://www.ghisler.ch/wiki/index.php/Buttonbar#Parameter:
Innen sokat lehet puskázni! -
válasz
canniball #918 üzenetére
Hali!
Azért leírom, hátha mégis lesz kedved kipróbálni a Winrar-t...
(Amin állsz épp, azt tömöríti ki, ugyanazon könyvtárba)1. A Winrar ezeket a formátumokat kezeli: [link]
2. Így kell beállítani TC-ben: [link] (Ez épp x64-es Winrar, ezért más az útvonala)
3. Az -ibck kapcsoló miatt a háttérben fut majd a Winrar, ezért kicsiben lesz a taskban, de szemmel is ellenőrizhető, épp hol tart, valamint ha fölé viszed az egérkurzort, akkor pontosan is kiírja %-ban. [link]Fire.
-
-
válasz
canniball #902 üzenetére
Hali!
Sajnos ilyen feladatok elvégzése, szinte minden esetben parancssoros/kapcsolós/paraméteres "játékkal" oldható meg. A 7Zip ebből a szempontból "rossz", mert a GUI változata nem kezeli a parancsokat(mint pl Winrar)
Amit korábban adtam "kódot", annak működnie kell,(nem villanhat fel csak egy pillanatra) ha nem akkor 3 dolog lehet
1. Könyvtáron állsz
2. Fájlon állsz, de olyan kicsi a mérete, hogy egy pillanat alatt végzett vele
3. mégsem jól írtad be, amit képben adtamSk8erPeter
Azért nem használom a 7zip 64 bites változatát, mert amúgy sem használom, csak canniball kérdése kapcsán tettem fel.Fire.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
canniball #905 üzenetére
daa-raa közben megírta a pontos választ, még pluszban hozzátenném, hogy saját tapasztalat alapján már a Photoshop és a 7-Zip (és úgy általában pl. a tömörítőprogramok) 64 bites változata is jól érzékelhetően gyorsabban végzi a dolgát. Még videótömörítést pl. nem próbáltam, arra kíváncsi vagyok, mekkora lesz az észrevehető különbség.
Persze ez elsősorban többek közt pl. designereknek, videószerkesztőknek, CAD-szoftvereket használó tervezőknek, stb. jön igazán jól, mert nekik nagyon nem mindegy, mennyi idő alatt készül el az adott munka. És azért a komolyabbb szoftvereket elkészítik 64 bites változatban is.-----------------------------
Amúgy azért az gáz, ha a TC attól meghülyül, hogy nem a Program Files könyvtárba telepítették, hanem tök máshova. Akkor azért külön gratuláció a szoftverfejlesztőknek. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
canniball #902 üzenetére
Igen, Fire/SOUL/CD is erre hívta fel a figyelmem, hogy ez problémák forrása lehet.
Már azt is tudom, mi az a "szpáttyolás", mondta, hogy az orosz "спать" szóból kreálta...
________________________________Most próbálgatom a SpeedCommander 13 x64-es változatát, és eddig csak pozitív tapasztalataim vannak a programmal kapcsolatban. Gyors, könnyen kezelhető. Bár több helyet foglal, mint a Total Commander. Nálam most a TC könyvtárában lévő dolgok 6,30 MB-ot foglalnak, a SpeedCommander 26,5 MB-ot. Viszont ebből legalább van 64 bites.
Az FTP-kapcsolódás is mintha picit gyorsabb lenne (bár az nem tudom, mitől). Lehet, hogy mégis van alternatíva TC-re?
Csak az a baj ezekkel a jól kezelhető, kényelmes fájlkezelőkkel, hogy nem készítik el Linuxra.Linux alatt pedig még egy fájlkezelővel sem voltam olyan elégedett, mint a TC-vel. Mindegyikből hiányzik valami, ami ebben megvan, VAGY ha mégis funkciógazdag, akkor kényelmetlen a kezelőfelülete (próbálkoztam többek közt Krusaderrel, Gnome Commanderrel, és még más progikkal, ami most nem jut eszembe). Linux alatt az mc, vagyis a Midnight Commander amúgy jó móka, totálisan a Norton Commander másolata, kicsit nosztalgikus érzés használni.
Ha valaki amúgy tud jó alternatívát TC-re Linuxhoz, akkor az ne tartsa magában. -
válasz
canniball #889 üzenetére
Hali!
[link]
Ezen a képen ha kattintasz a súgón, akkor megjelennek, a TC kapcsolói.
7-zip esetében a commandline verziót kell futtatni(ez van a képen, települ a windows-os változattal). Itt szintén a 7-zip súgójában nagyon jól le van írva a parancssori kapcsolók, parancsok.
Esetünkben nem bonyolítottam túl, amin állsz a TC-ben, ugyanabba a könyvtárba, azonos néven, csak ZIP-ként tömöríti be.Fire.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
canniball #851 üzenetére
Nem tudom, de antivírus progiknál, tűzfalaknál, stb... bevett szokás, hogy "időnként" akciósan kínálják.
Gondoltam megkérdem, hátha tud valaki ilyen információról ami esetleg közeljövőben lenne.
Úgy látom Fire/SOUL/CD legalább jól mulatott eme "nonszensz" elképzelésemen
Mindenesetre biztosan nem a totalcommander.hu-ról veszem meg, ha nem szoktak akciózni ezzel a szoftverrel.
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
canniball #741 üzenetére
http://www.ghisler.com/efaqorder.htm#stud
Q: Is there any discount for students or pupils?
A: Yes, provided you send or fax us a copy of your valid student card. The price of a student licence is CHF 30.-. NOTE: The student licence can only be registered to the full name of the student/pupil and not to relatives, companies or institutions.Szóval kéne az a diák...
Egyéb:
support@ghisler.com
support forum -
válasz
canniball #534 üzenetére
Hali!
Megmondom öszintén, Én se emlékszem hogy kérte volna hova telepítse a wincmd.ini-t.
Egy biztos, 32 bites XP esetén alapban a WINDOWS könyvtárba kerül, míg x64 esetén pl Vista a "C:\Users\FELHASZNÁLÓNÉV\AppData\Roaming\GHISLER\" könyvtárba telepíti.Feljebb írta valaki, hogy elveszti a beállításait a totalcommander.
Valószínüleg x64-es op. rendszert használsz, úgy lehet megoldani a problémát, hogy amikor telepíted a TC-t, NE a felajánlott "program files (x86)" könyvtárba telepítsd, hanem jelöld ki a sima "program files" könyvtárat és oda telepítsd. (mintha x64 progi lenne)Fire.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- PlayStation 5
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest