- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Szerintem itt már keverednek a dolgok, vagy mellé is kattintott. Lekövettem az előzményt, ami ide vezetett: [link]
...egy dolog van ami zavar vele kapcsolatban. az én kis power packos tc-mben ha 1 könyvtáron nyomtam space-t akkor kijelölte és kiszámolta a elfoglalt területet (ezt eddig a 7.5ös is megcsinája) + ugrott a következő könyvtárra.
szóval a kérdésem az lenne hogy nem lehetne ezt a kis apróságot elővarázsolni az újban is?Erre írtam, hogy szerintem mi a jó megfejtés.
Egyébként nekem az Insert át van irányítva (AutoHotkey) Ctrl+V beillesztésre.
Van Ctrl+A és Ctrl+C gombom is (amire az F-sorból áldoztam, amit úgysem használok), mivel engem hosszabb távon irritál az említett kombinációk gyakori nyomkodása.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát mivel egy zipnél SOKKAL kisebb fájlméretet eredményez egy 7z-formátum, ezért én annyira nem lennék felháborodva azon, hogy esetleg picit hosszabb ideig tart kibontani/becsomagolni, mint egy sima zipet...
(Ráadásul legalább ebben például a Gmail sem kotorászik (jellemzően egyelőre más hasonló alkalmazás sem), így az esetlegesen benne lévő végrehajtható állományok miatt sem pattog.)
-
Sk8erPeter
nagyúr
Most igazából miről is beszélünk? Mert most esett le, hogy te magáról a .7z-formátumról, én meg magáról a 7-zip programról (attól még, mert a .7z-formátum után egyből, de külön bekezdésbe írtam). Azt megnézted, korábban mit írtam?
Azt, hogy a .7z-formátum nagyon kis méretet eredményez. Tehát más a tömörítési módszer, pl. nagyobb fokú tömörítést eredményez, mint a sima .zip-formátum. Egyébként nem tudom, mekkora méret esetén érzed azt a kegyetlen nagy különbséget, amire hivatkozol, nyilván elképzelhető mondjuk több, mint 500 MB-nál, bár talán az a másodperc különbség kivárható, ha cserébe pl. kisebb hálózati forgalmat, gyorsabb feltöltést eredményez az, hogy jóval kisebb lesz maga a fájl.
Meg pl. webes email-kliensek sem izélgetnek amiatt, mert mondjuk executable-t tartalmaz a fájl, és akkor már sok esetben nem is tölthető fel, csak ha átnevezed (mivel pl. a Gmail olvassa a zipet, de a .7z-formátumot nem). De a lényeg: nem magát a formátumot hasonlítottam össze, csupán a programra írtam, hogy gyors (akkor beszéljünk csak pl. .zip-formátum kibontásáról vagy annak létrehozásáról).
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nálam mostanság olyan problémák jöttek elő MTP-vel, hogy pl. átnevezek egy fájlt, és nem neveződik át - legalábbis látszólag, de valójában igen. Hiába nyomtam Ctrl+R-t, hogy frissítse a fájlkezelő, és az új név látsszon (akár TC, akár Windows Explorer), nem hajlandó rá, ki kell húznom, és egy másik USB-portra dugva megnézni a tartalmát (azért gép-újraindítás még nem kellett
). Olyan is volt, amit írtál, hogy másoltam, és megint nem frissült a fájllista, de valójában átmásolta.
Igazából ezek a problémák teljesen random jöttek elő MTP-n keresztül, és persze sosem sikerült kideríteni, hogy egyszer miért tök jó, máskor meg miért nem. -
Sk8erPeter
nagyúr
-
woodworm
veterán
"egyre gyakoribb, hogy a belső tárhely extre van formázva (hála istennek, a fosadék fat32 helyett), és akkor csak MTP mód van"
A kártyámon van egy ext4-es partíció a link2sd-nek. Ha a telón bekapcsolom az usb tárat, akkor ugyan meghajtóként nem jelenik meg a windowsban, de a DiskInternals Reader plugin látja. -
Sk8erPeter
nagyúr
"A tc könyvtárában az alap default.bar van"
Ez abban az esetben igaz, ha a szokásos módon telepítetted, ha portable-változatban raktad fel, akkor tartalmazza a saját módosításaidat is. Ezt mondjuk írhattam volna az előző hsz.-be is, na mindegy. De nálam portable-módban van fent, és a saját cuccaim is benne vannak a DEFAULT.BAR-ban. Mondjuk emiatt elég hülyeség, hogy az van a nevében, hogy "default"... Lehetne erre egy külön *.ini, amit szintén lehetne konfigolni (vagy user.bar, tök mindegy, vmi ilyesmi), és a DEFAULT.BAR fájl csak akkor lenne érdekes, amikor az ember vissza akarja állítani alapértelmezettre az eszköztárat. -
Sk8erPeter
nagyúr
Nem lehet, hogy a 8.x verziókhoz már nincs szükség az MTP pluginre, mert itt már a korábbiakkal ellentétben működik? Bár csak tipp.
http://www.totalcmd.net/plugring/android_adb.html
Erre gondolsz? Nem ismertem, de lehet, hogy ki kéne próbálni. -
Sk8erPeter
nagyúr
Igen, bár én eddig csak saját telóval, meg egy fényképezőgéppel próbáltam, azzal gond nélkül sikerült másolni, de nem a TC-s panel jelent meg a másoláskor, hanem a Windows-os stílusú.
(#1891) xrvman :
össze-vissza másolt? Mondjuk egy fájlnál rámentél F5-tel a másolásra, és helyette másolt két másikat, vagy mi? Hogy kell ezt elképzelni? Mert elég furán hangzik így. -
Sk8erPeter
nagyúr
Megtaláltam (innen), a maximum korlát 8191 karakter:
"On computers running Microsoft Windows XP or later, the maximum length of the string that you can use at the command prompt is 8191 characters."Az az érdekes, hogy amikor levágódott (pl. a nagyon sokadik argumentumnál "D:\Akármi\Tökmindegy\Blabla" stringből lett "D:\Akármi\Tök (idézőjel a végéről szándékosan lehagyva, idézőjellel adtam át a szóközt is tartalmazó elérési utak miatt), így kapta meg paraméterként a program), akkor egyszer kíváncsiságból megnéztem, és olyan 6500 karakter környékén volt a korlátozás, mert bedobtam Notepad++-ba, aztán megnéztem a hosszát, ezért azt gondoltam, akörül van; de a 8191 karakter azért ennél jóval több, szóval érdekes... na mindegy, majd kipróbálom másképp is.
Ezek a dolgok ilyenkor azért sem hagynak nyugodni. -
Sk8erPeter
nagyúr
"egy kicsi alkalmazásra, ami betölti a textfájlt, ciklussal végigszalad a sorain és hívogatja az exét"
Az jelen esetben azt eredményezte volna, hogy minden "hívogatás" (cikluslépés) elindított volna egy példányt az alkalmazásból, az meg nem túl jó.Legalábbis ha tényleg arra gondoltál, hogy minden cikluslépésben szó szerint "hívogatja" az exét egy-egy újabb argumentummal. Itt nem oldották meg a csupán egypéldányos futtathatóságot. Szóval "egyszerre" kell beadni az alkalmazásnak az argumentumokat.
"A végeredmény lényegében ugyanaz. A parancssor nem hiszem, hogy korlátot jelent, ez inkább egy bug lehet a szoftverben."
Igazából az előbbi hsz.-emben leírt megoldás szerint mégsem a szoftverben van a hiba, mert az ott leírt megoldással nem jelentkezett még nagyon sok fájlnál sem a para. Most próbáltam 202 db fájl egyszerre történő átküldésével, és mindegyik "megérkezett" argumentumként.Szóval úgy tűnik, a parancssori hívás rengeteg argumentummal (elég rendesen kellett tekerni, mire az aljára vagy tetejére értem az átpasszolt listának az első kísérletnél) jelenti valamiért a "szűk keresztmetszetet" ilyen szempontból, csak egyelőre nem tudom, mi a konkrét oka (karakterkorlát, vagy micsoda, nem vágom).
De a lényeg, hogy végül sikerült megoldani a problémát.
-
tknof1871
őstag
Én nem tudok ilyenről, de még nem láttam olyat, hogy hibás lett volna a másolat (és erről ne adott volna hibajelzést).
Ez nekem úgy hangzik, mintha a Total Commander másolási funkciójába integrálták volna a másolás ellenőrzését, vagy tévedek?
Mekkora a valószínűsége, hogy a másolásba hiba csúszik? Mi növeli a valószínűségét?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát egy olyan programot kb. 5 perc alatt lehetne írni, de attól még a fájlok a MusicBrainz Picard progiban nem lesznek megnyitva.
Szóval érted, az a cél, hogy abban a progiban szelektív módon legyenek megnyitva a fájlok, és lehessen őket szépen tagelni (de még inkább tageltetni a szerverrel, amiről a metaadatokat általában elég korrekt eredménnyel lehúzza, úgy, hogy a saját fájljaimról bizonyos adatokat feltölt, és összeveti az adatbázisával), ahhoz meg be kéne húznom oda a fájlokat, nem komplett könyvtárakat akarnék megnyitni, meg persze a többszázat nem kézzel szeretném kijelölgetni. -
Chrys_
addikt
Kipróbáltam a TC exe mellett egy batch-fileban. Onnan elindul ezzel a módszerrel a tömörítő, de ugyanez a TC options-ból már nem, nem találja a file-t.
Közben a módszereddel rájöttem valamire: mindig a betömörítendő állomány adja a kiindulási helyet, és onnan kell megkeresni a winrar.exe-t. A program egy pendrive-n van, de a tömörítendő cucc bárhol lehet. Ez esetben kell egy módszer, amivel minden esetben azonosítható a pendrive meghajtója. Onnan már egyszerű.
@Sk8erPeter:
Thx, már értem, ezért volt sikeres a fent leírt teszt. Az idézőjeles részt már ismerem, néhány egyéb portable prg-t is batch-ből indítok, ott volt küzdés vele. Viszont ott minden azonos meghajtón belül történik, nem volt gond a meghajtóval. TC bonyolítja nekemMod2:
Ha valahogy be tudnám azonosítani a TC.exe process futási helyét... -
wwhy
veterán
Hülye azért nem vagyok
A 32-es sem működik, ugyanakkor érdekes, mert a külföldi fórumokon is felbukkan ez a "bug", de teljesen random, van akinél semmi gond, működik, ahogy kell. Nekem ugyanakkor 3 gépen, 3 különböző VGA-val (több helyen VGA driver hibára gyanakodnak) ugyanez a hiba.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Erről már korábban pont veled dumáltam.
http://prohardver.hu/tema/total_commander/hsz_1658-1662.html
Akkor is írtam, hogy csak ritka FTP-zésre lehet használható a TC, gyakori használatra egy szegényes fos.
Ráadásul nem is túl megbízható (exmunkatársam volt, hogy elvesztette fájljait valami furcsa módon, amikor ezen keresztül FTP-zett, mármint a távoli szerverről, aztán idővel ő is elfogadta, hogy a TC nem FTP-zésre való, csak ráerőltettem végül a WinSCP-tpersze simán lehet, hogy valami bugos dolog volt, amit azóta javítottak), bár biztos stabilizálódott az új verziók megjelenésével; meg idegesítő, hogy várja a leokézást a párbeszédablakon keresztül, amikor megnyitsz egy fájlt vele, és esetleg vissza is akarod tölteni a módosításokat a szerverre; nem lehet a fájlokkal a háttérben dolgozni úgy, mint WinSCP-nél, hogy amikor elmented, megy is fel egyből a szerverre; tudtommal még mindig nincs benne olyan opció, hogy megjegyzi egy history-ban, melyik könyvtárban voltál legutóbb a helyi gépen és a távoli szerveren is; aztán még brutálsok opciót fel tudnék sorolni, de tök felesleges, elég csak elolvasni egy rendes FTP-kliens felkínált szolgáltatásainak listáját, és összehasonlítani azt a TC-vel.
Összefoglalva:
a Total Commander helyi fájlkezelésre az egyik legjobb program, és alkalmankénti FTP-zésre is használható, gyakori FTP-használatra rendes FTP-klienst kell használni.====================
(#1709) Clemi : szívesen!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem azt mondtam, hogy különösebben problémás, hanem hogy hiányos, gyakori FTP-zésre néhány plusz igénnyel túl kevés lehetőséget kínál. Bár engem idegesít is néhány tulajdonsága: pl. van, amikor megnyitok szerkesztésre távoli fájlt, ekkor ugye a tempbe kerül, majd ha elmented, TC-nél le kell okézni, ha végeztél, és akkor megvizsgálja a fájlváltozást, ha van, akkor megkérdezi, feltöltse-e az újat, felülírva a régit - na, ez az ablak előfordul, hogy nem jön fel első próbálkozásra, magyarul újból kell próbálkozni. Meg nekem jobban tetszik, hogy pl. a WinSCP azonnal szinkronizálja, egyből mentéskor küldi felfelé. Ha már szinkronizáció, a WinSCP-t nagyon jól testre lehet szabni folyamatos monitorozásra is, ami figyeli a két könyvtár közti változásokat (kizárni ebből könyvtárakat, fájltípusokat, meghatározni a szinkronizáció irányát, stb.).
Régen a WinSCP is elég bugos volt, de most már jópár update után én elégedetten használom. -
Sk8erPeter
nagyúr
Áhá, szóval ez:
http://i.imgur.com/lPcid.pngNem tudom, a 8.0 beta 14 változatot használom jelenleg, és abban alapbeállítás volt.
Elég fura lenne, ha ezt megváltoztatták volna a kevésbé kényelmes megoldásra alapbeállításként, persze nem kizárt, én abból indultam ki, amit az eddigi összes változatnál tapasztaltam, egészen az előbb említett változatig bezárólag. -
Sk8erPeter
nagyúr
-
szerintem pedig ez már csak hitvita.
Két teljesen különböző szemlélet:
ha nincsenek hibák minek javítani <-> új funkciók
Az is egy külön ág, hogyha vannak hibák, amik érintenek, de esetleg nem érdekelnek az új funkciók. Teljesen egyénfüggő, szerinem felesleges ebben a témában egymást győzködni! -
3.Aragorn
addikt
Ez a megoldás működik, amit leírsz:
"Vagy a nevéből tudsz törölni n. karaktertől m.-ig pl. ha szeretnéd az ötödik karaktertől a 8.-ig törölni akkor a névhez beírod, hogy [N1-4][N9-]"
Így, hogy kipróbáltam. Csak ennyi kellett. (Tehát elég ez a beépített is)Valószínűleg előbb-utóbb magam is rájöttem volna, ha próbálgatom a funkciókat egy kicsit, de egyszerűbb volt megkérdezni. Köszönöm a választ mindkettőtöknek.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Van regex a gyári csoportos átnevezőben is"
Tudom, én meg ezt írtam: "ha a beépített nem elég". Azért ajánlottam plugint is, mert feltételeztem, hogy végigpróbálta már a gyárival. De lehet, hogy csak rosszul használta.
Én használtam már a beépítettet is regexpekkel, nagyon jól használható. -
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hivatalos oldalról:
"Note: For critical data, we still recommend to use the official release 7.56a for your work!" -
A bugok jó része már javítva van, egy próbát megér! Az alap műveletekkel nincs baj, fagyást és crash-t sem tapasztaltam, megjelenítési problémán kívül mással nem is találkoztam!
A 64 bitesnek van egy "problémája": Nem kompatibilis a wcx_ftp.ini-ben levő jelszó 32 bites verzióval, tehát újra be kell írni őket amikor FTP-t használsz. -
Sk8erPeter
nagyúr
De lehet. Van erre registry-módosítás, most nem találom (annyira nem is erőlködtem), én ki is próbáltam, és ha pl. Chrome-ban rámentem, hogy "Megjelenítés mappában", akkor nem az Intéző jelent meg, ahogy alapértelmezettként, hanem a TC-ben jelenítette meg a fájlt.
DE annyira bugossá tette a rendszert, annyi minden nem nyílt meg, vagy működött idiótán ezzel a módszerrel, hogy aztán nagyon gyorsan letettem erről, és visszaállítottam az egészet. Szóval nem ajánlom senkinek. Pedig jó lenne, ha az egyszerű mappában történő megjelenítést külön be lehetne állítani, hogy TC-ben tegye... de ez sajnos sok egyéb dolgot is átállít, és TC-ben erőlködik vele, ami meg érthető módon nem megy neki. -
Atomgeszi
nagyúr
A keresést sikerült.
De azt ,hogy rendezéskor a mappákat is rendezze, azt nem találtam beállításoknál. A meghajtójelek kirajzolását sem találtam. A többi ami bökte a csőrömet azt sikerült először is, de ezek kifogtak rajtam. Ezért bátorkodtam ide beírni, hátha itt tapasztaltabb emberek sakkoznak. -
rt06
veterán
igen, tisztaban vagyok vele, de user szempontbol nem ez a megfelelo megoldas
PhoenixK:
az a baj, hogy itt nem plugin-rol van szo, hanem az openssl dll-ekrol, amiket ugyanazon a neven keres a 32 es 64 bites verzio is, igy amig nem mukodokepes minden a 64 bites verzio alatt, addig ket kulon telepites szukseges -
lajos001
aktív tag
Köszönöm, kellene még egy kis eligazítás.
Felraktam az irfanview-et + pluginok. Meg tudom nyitni vele a NEF fájlokat, de a TC miniatűrök nézetben a kis képek nem jelennek meg.
Általános beállítások-Miniatűrök-Miniatűrök beolvasása sorban pipa be van téve a Betöltés az Irfan révén.
Hogyan tovább? -
Sk8erPeter
nagyúr
Vagy SpeedCommander, stb.
Ennek mondjuk előnye, hogy van 64 bites változata is.Szerk.: mondjuk elsőre ez sem sokkal "csicsább", mint a TC.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- VR topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged