- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kbali
nagyúr
Én javasolnék egy Technotrade-et, évek óta szervizelnek Toshibát, vannak vidéki szervizeik is.
A leírtakból nekem egyértelműnek tűnik a HDD hiba - esetleg a HDD-hez kapcsolódó vezetékek kontakthibája. -
Kbali
nagyúr
Hol szervizelték a gépet? 3 fődarab cserénél már ragaszkodnék a teljes készülék cseréjéhez.
Bios frissítés nem ördöngösség itt sem, kérdés, hogy van-e a géphez és az oprendszernek megfelelő új verzió belőle.
A lényeg, hogy ne akkus üzemben csináld, hanem a töltő is legyen bedugva. Bár jelen esetben ez nem biztos, hogy megoldás, ha a boot sem megy. -
Kbali
nagyúr
válasz
ro_bert17 #7212 üzenetére
Szerintem nincs külön helpdesk, de megpróbálhatsz egy Technotrade szervizt felhívni, értenek hozzá, biztosan tudnak segíteni.
-
Kbali
nagyúr
válasz
cseresznye01 #7147 üzenetére
Ha ilyen pontosan behatárolod, hogy hol megnyomva okoz problémát, akkor tényleg kontakthibának tűnik. Nem tudom, hogy egyébként a vid. kártyád integrált-e, ha igen és az hibás, akkor alaplapcsere.
Keresd meg esetleg a fórumon xbiker-t, legalább bevizsgálásban tud segíteni, a távgyógyítás nem megy. -
Kbali
nagyúr
válasz
T. Almeida #7094 üzenetére
A Technotrade-nek van bemutatóterme, de hogy x500-asuk van-e nem tudom, kérdezd meg őket. Esetleg független kereskedőt is érdemes megkérdezni: laptop.hu, notebook.hu, usanotebook.hu.
-
-
Kbali
nagyúr
válasz
vagabor #7027 üzenetére
Itt azt írják, hogy a vásárlástól számított 30 napon belül kell regisztrálni - kérdés csak az, hogy a gar. kiterjesztés vásárlásától számított 30 nap vagy az alapgép vásárlásától számított.
Kérdezd meg a Technotrade-et, biztosan megmondják, hogy mit és hogyan lehet - ők biztosan tudják, ne a boltot kérdezd. -
Kbali
nagyúr
válasz
cubannookie #6824 üzenetére
Egy ilyen cikket találtam neked.
-
Kbali
nagyúr
válasz
cubannookie #6819 üzenetére
Az igényeidet biztosan kiszolgálja, bár ebből a típusból nem sokan vettek az itteniek közül, mert általában a legfontosabb a gémer teljesítmény.
Szerintem a Toshiba ebben a konzumer kategóriában hozza a középmezőny minőségét, viszont legalább 2 év garanciával, ill. hazai support lehetőséggel.
Ha vigyázol rá, akkor nem lesz gond, de ha napi 6-8-10 órát használod, meg fog látszódni rajta. -
Kbali
nagyúr
válasz
LionDaddy #6820 üzenetére
A Toshibában gyengébb a proci, nem tudom, a vid. kártya mire elég, de flash meg régebbi játékokra ez is biztosan. Van viszont hozzá oprendszer, ami kinek előny, kinek nem.
Azt viszont nem tudom, hogy a gyerekek mellé mernék-e venni ilyen gépet. Nekem a 9-10 éves unokaöcséim faterom gépét gyepálják rendszeresen, nem kicsit néz ki sz..rul a gép (az is egy Satellite, csak egy régebbi L (vagy P) 100-as).
Ebből a szempontból szerintem a Lenovo jobb választás, de ott nincs oprendszer, ill. a garancia is csak 1 év? -
Kbali
nagyúr
válasz
gyuggyerca #6815 üzenetére
Nem rossz gép, a kártyához program kompatibilitási lista biztosan van az ATI honlapján.
Ha egyébként munkára használnád, jobban járnál egy Tecra-val, valami nVidia Quadro kártyával. -
-
Kbali
nagyúr
Kicsit kötözködnék: mikor is volt, hogy 10-ből 7 Toshiba szervizben kötött ki? Az egyik legrégebbi gyártó, még a mostani igen konzumer Satellite kategória sem szervizlátogató. Ha visszaolvasgatsz innen klasszik hardverhiba miatt senki nem vitte szervizbe.
A lényeg van itthon (vidéken is!) megbízható, hozzáértő szerviz, de vélhetően nem lesz rá szükség. -
Kbali
nagyúr
válasz
mpepe20 #6532 üzenetére
Szerintem az a HP egy 8530p vagy w - ehhez képest a Toshiba Satellite sorozata hulladék kategória.
Toshiba fronton összehasonlításként Tecra lehet az ellenfél.
Ha L500-ra van pénz, akkor az a HP vagy ASIS vagy RENEW programban van, mert újonnan 500e körül van. Tecra-ból viszont találsz olyat, ami az L-esek árában van (persze teljesítményben nem lesz ugyanaz). -
Kbali
nagyúr
válasz
#85552128 #6506 üzenetére
Ha a driver is betöltődik, akkor már az is lassítja. Mekkora a lassulás a bekapcsolt és kikapcsolt állapot között? Akkora, hogy indokolja a kikapcsolást? Ha igen, lelked rajta - én személy szerint örülök, hogy az OFF gépemben van ilyen védelem, a Toshibámban nincs, azt nem is ráncigálom bekapcsolt állapotban.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Barett 50cal #6498 üzenetére
Itt azt írja, hogy DDR2-DDR3-at támogat.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Barett 50cal #6489 üzenetére
Intel site-on nézted már?
-
Kbali
nagyúr
válasz
StoneBridge #6455 üzenetére
Azt kétlem, hogy akár 2006-ban is gddr3-as ram-mal szerelték volna ezt a szériát.
Sajna alaplapon kívül ez a legdrágább alkatrésze a gépnek, az így rendelt cuccok pedig erősen lutri kategóriát jelentenek.
Miben nyilvánul meg a haldoklás? Biztosan nem javítható (nem csere)? Érdemes lehet esetleg itt a fórumban xbiker kollégát megkeresni a problémával. -
Kbali
nagyúr
válasz
Barett 50cal #6450 üzenetére
Intel honlapja nem segít?
-
Kbali
nagyúr
válasz
Thauglor #6398 üzenetére
Nekem 164-esem van, ugyanígy működik, mert ez a lényeg, amikor melegszik, akkor hűt, ha nem kell, akkor nem megy a venti. Egyébként nem tudok hivatalos Toshiba progit, ami kifejezetten venti kontrollra lenne.
A Toshiba power saver-ben van arra lehetőség, hogy a hűtést befolyásold, de nem direkte venti fordulatszámot. Hogy ez Win7 alatt műxik-e, nem tudom. -
Kbali
nagyúr
válasz
róbert gida #6390 üzenetére
Ha mozgatod a kijelzőt, akkor sincs kép? Ha nélkülözhető a gép, akkor vidd/küldd szervizbe, pláne ha garos. Esetleg hívd fel őket előtte, hátha tudnak távgyógyítani
-
Kbali
nagyúr
Amit te gondolsz (akarsz) ingyenesnek/ingyenesen, az nem az.
És igen: ha nem tudom/akarom megvenni a kívánt szoftvert, akkor veszem a fáradtságot és felkutatom azt a hivatalosan is ingyenesen használható verziót, amely megfelel az igényeimnek. Érdekes módon eddig megtaláltam.
Javaslom neked pl.: az AVG vírusirtó, ZonaAlarm tűzfal, Spybot kombót használni. Ugyan 3 külön cucc, de szerintem kevesebb erőforrást zabálnak, mint az integrált McAfee, ráadásul mind ingyenes és naponta jönnek ki a frissítések. -
Kbali
nagyúr
Erre utaltam én is - vannak ingyenes jól működő megoldások, amelyek nem azért ingyenesek, mert lopottak.
Sajna sokan úgy gondolják, hogy amit az interneten ingyen letölthetek, azért miért fizessek?
Tényleg nem értem: kiadok 200e Ft-ot gépre, de nem akarok minimálisan arra áldozni, hogy megvédjem. Veszek egy vadiúj lakást, de nem teszek zárat az ajtóra, legfeljebb egy riglit... -
Kbali
nagyúr
válasz
littlemole #6279 üzenetére
Őt keresd, biztosan segít.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Kincici #6203 üzenetére
huini kartárs siránkozik már egy hónapja - rég vehetett volna egy gépet, ha akarna (lenne rá pénze?), de csak sír, hogy hazudik a Toshiba, meg felteszi 3x a kérdést, hogy a két kedvenc játéka fut-e rajta. Szerintem megnézte, hogy az a teljesítmény, ami neki kellene az elérhetetlen árkategória, ezért siránkozik, meg szidja a Toshibát.
Nem a magyar képviselet dönti el, hogy mennyit gyártanak egy-egy szériából magyar billentyűzettel, szoft-tal, de szerintem ezt sem fogják fel sokan.
Nem értem, hogyha nincs Toshibából megfelelő, akkor miért nem választ más márkát, vannak hasonlóan jók vagy még jobbak is, pláne, hogy a Satellite az abszolút konzumer kategóriája a cégnek, nem tartósak különösebben, nem nagy igénybevételre vannak tervezve, hanem otthoni, multimédiás használatra. A munkagépet Tecra-nak hívják. -
Kbali
nagyúr
-
Kbali
nagyúr
Kérdezz rá itt.
Google is your friend! -
Kbali
nagyúr
válasz
SirKero #6174 üzenetére
Nem a garancia levélen, hanem a kezelési útmutatóban szerepelhet ilyen. Nem biztos, hogy van benne, csak elképzelhető.
Én nem használtam, nem használom olyanra a saját gépemet, amit saját tapasztalatom és a gyártói ajánlásokra nem való.
SZVSZ egy noti nem 24 órás üzemre van kitalálva, bár egyre többen ezzel váltják ki az asztali gépet, mert kevesebb helyet foglal, meg trendi. Csak arra nem gondolnak, hogy ebben nem lehet ugyanúgy cserélgetni a legtöbb dolgot, mint egy asztaliban, vagy szétszedni, hogy kipucoljam.
Ismételten hangsúlyozom, hogy ezt az én saját véleményem, nekem érték a gép, a Toshibám 3 éves, gyakorlatilag karcmentes, tökéletes állapotban van, de arra használtam, amire való.PEACE
-
Kbali
nagyúr
Pedig a Toshiba magyar nyelvű oldalán, csak ennek az a500-asnak van fenn a specifikációja.
Az általad írt 13w-sről német Toshiba oldalon találtam leírást. Ebben nem említenek semmilyen billentyűzet világítást, sem távirányítót, csak teljes méretű numerikus billentyűzetet. -
Kbali
nagyúr
Nézd meg az energiagazdálkodási beállításokat, ott lehet megadni, hogy mekkora töltöttségi szint alá kerüléskor mit csináljon a gép. Általában (XP) 2 opciót lehet megadni: 1. a figyelmeztetés alacsony szintről, 2. figyelmeztetés kritikus szintről.
A Toshiba Power Saver-ben (ha van) ugyanezeket be lehet állítani. -
Kbali
nagyúr
válasz
#82903040 #6143 üzenetére
Akár sima ablak/üveg tisztító is jó, annyira kell figyelni csak, hogy ecet ne legyen benne, mint hatóanyag. Egyébként szerintem megéri párszáz forintért spec TFT monitortisztítót venni, lehetőleg ne fújósat, hanem nedvesített kendőt. A fújósnál vigyázni kell nagyon, hogy a káva alá nehogy becsurogjon a lé.
-
Kbali
nagyúr
-
Kbali
nagyúr
válasz
kw3v865 #5379 üzenetére
Ha jól értem, oprendszer nélkül fogod venni - ugyanis ha nem, akkor minden a gépen van, driver CD nincs, előre telepített rendszernél ToolsCD könyvtárban vannak a Toshiba saját cuccai, azokat tudod kiírni magadnak.
Egyébként pedig valóban modellszám, oprendszer alapján tudsz keresni/találni a Toshiba honlapján. -
Kbali
nagyúr
válasz
ZoliM@ster #5365 üzenetére
Biztos lehetsz benne, hogyha nem RC lesz a Win7, hanem hivatalos verzió és a Toshiba notebook-ok ezzel jönnek ki, akkor lesz driver is, addig viszont szerintem irreális elvárás.
-
Kbali
nagyúr
A végéről kezdeném - lehet, hogy csak 100e, de ha az általad leírt kihívásoknak van kitéve, nem biztos, hogy az 1 évet is kibírja - ebben a kategóriában Toshiba Tecra, legalább 2x ennyiért.
Az 1. és 2. - az 5200-es vinyó az általános notebook-okban, persze lehet kapni 7200-est is, de az drágább, a gép jobban melegszik tőle és zajosabb is, meg az akkuideje is rövidebb, bár némileg gyorsabb.
Alapdolgokra, Vista futtatásra a 2. gép teljesen OK, a túlzottan nagy grafikai teljesítményt viszont az elsőtől se várj. Keress rá a notebook vga topikra, ott láthatsz összehasonlítást a különböző mobil vga-król (mindegyik gyengébb, mint az asztali, csere pedig ritkán játszik - a notebook mindig erős kompromisszum).A Toshibáról általában: a Tecra sorozata az igazi strapabíró, munkagép, Satellite/Pro sorozat inkább az otthoni multimédiás használatra való. A support jó, vannak vidéki szervizek is, bár ritkán van rá tapasztalatok alapján szükség.
-
Kbali
nagyúr
Az U400-at legalább 20 féle konfigban kiadták, nem lehetetlen a dolog.
Maguk a Toshibák jók, nekem egyedül a fényes kijelzővel van bajom, amiben minden visszatükröződik. -
-
Kbali
nagyúr
válasz
bdany89 #5078 üzenetére
Biztosan nem tudsz beletenni, hiszen a házban el sem férne, a hűtést hogyan oldnád meg? Az integrált helyett pedig pláne nem tudnál rakni nem integráltat.
A nem integrált kártyák asszem mmx csatolásúak, lehet is cserélni majdnem a gép áráért.
Egy notebook VGA sosem fog olyan teljesítményt adni, mint a hasonló desktop verzió.
Egyébként milyen alkalmazáshoz kellene nagyon nagy teljesítményű VGA? Játékhoz? -
Kbali
nagyúr
Általában a Toshiba megbízható márka, jó az itthoni supportja, netről tölthetők a driverek, BIOS frissítések.
Az A, L, P sorozat (Satellite, Satellite Pro) az otthoni multimédiás sorozat - nagyon vigyázni kell rájuk (sok nyitogatástól kopó zsanér, repedő fedlap, könnyen karcolódik), a Tecra pedig a munkagépek családja. Ebben az árkategóriában inkább Tecra-t javasolnék (alap 3 év garancia, nagyon stabil ház, stb...), viszont ezek nem játékgépek (legalábbis vid. kártya általában integrált vagy csak drágább verziókban van dedikált). -
Kbali
nagyúr
válasz
Napfénysüti #4498 üzenetére
Nekem csere nem volt, de szintén a Technotrade-ben azt mondták, hogyha van olyan raktáron, ami kell, akkor meg is várhatnám a cserét.
-
Kbali
nagyúr
válasz
wandor0930 #4290 üzenetére
Toshiba vidéki szervizek - is. Van Kanizsa és Sopron.
-
Kbali
nagyúr
válasz
x-calibur #4281 üzenetére
Én első gépként használok egy 1000H-t (meg 6 másik kollégám) - nem használhatatlan. Persze rajzoláshoz, prezi készítéshez használunk külső monitort, azt meg elég nagy felbontásig meg lehet hajtani. Persze autoCAD gépigényét nem ismerem.
Esetleg Tecra sorozatból az M5 az 14-es, de nagyon drága és csak angol bill-el láttam. -
Kbali
nagyúr
válasz
x-calibur #4276 üzenetére
Ez Xp-vel? (sajna nincs 2 kiló alatt) - de az ára miatt vehetsz még hozzá garit.
Egyébként valóban ez a kategória, amit keresel annyinál indul (250->)
OFF Ha lemondasz a játékról, akkor egy Asus 1000H vagy MSI Wind tökéletes neked (bár inkább az Asus, mer az MSI sem bírja 3 óránál tovább). ON -
Kbali
nagyúr
Kerestétek már itt? Kell a gép pontos típusszáma (PSP..).
-
Kbali
nagyúr
-
Kbali
nagyúr
Nekem bejön. Itt van közel ennyiért. Azért hiába ennyire drága, vigyázni kell rá. A fedlap könnyen karcolódhat, a zongoralakk felület gyűjti az ujjnyomokat.
Lehet, hogy szentségtörés, de inkább nézzetek meg egy MSI Windet vagy egy Asus Eee PC 1000H-t. Kicsik, de nem nagyon, könnyűek (1,5 kiló alatt), a teljesítményük irodai felhasználásra tökéletesek, mindkettőre 2 év garancia van és kevesebb, mint a felébe kerülnek az általad választottnak.
A procin kívül ez az U300 kb. ugyanazt tudja 50 ezerrel olcsóbban. -
Kbali
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iqos cigaretta
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Renault, Dacia topik
- Asztalos klub
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ford topik
- További aktív témák...
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Precision 5690 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 1000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! HP Omen - i7-7700HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" 4K I Nvidia GTX1050Ti 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest