- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- iPhone topik
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
osonte
őstag
Amennyiben egészséges a szemed, akkor maximum fárasztja, de lehet azt sem. A lényeg ha nem érzed telefonozás után, hogy elfárad a szemed vagy mintha homok menne bele, illetve nem romlik hirtelen a látásod, akkor szerintem Neked ezzel nem kell mindenképpen foglalkoznod. Ez kicsit olyan, mint van aki soha nem dohányzott és 30 évesen tüdőrákos lesz, valaki meg egész életében masszív dohányosként 80 évesen is teljesen egészséges. Vagyis ha egy bizonyos szervünk egészséges, akkor elég sok mindent kibír, a szem is.
#16 janeszgol : Nekem például a iPhone 14PM 2 hónapig nem okozott problémát (majd eladtam, de nem azért mert rossz lett volna), viszont a 15PM-től a 13-ik napon az ügyeleten voltam fájdalomcsillapító miatt, azt hittem szétmegy a fejem. Vissza is vittem 14-ik nap a Telekomnak, azóta nem tudok vásárolni, gondolták genyaságból vittem vissza a 14-ik napon. Jó példa még a Honor 200, amit végtelenségig tudtam nézni első pillanattól kezdve, de a 200 Pro-tól 2 hétig fájt a fejem, végül elviselhetővé vált, de kb 4000 Hz-es PWM van mindkettőn és a moduláció is megegyezik, mégsem ugyanaz (DXOMARK display test). Még ugyanaz a telefon is lehet különböző, a feleségemmel vettünk egyszerre 2db ugyanolyan Huawei telefont (régebben), neki éles, sokkal magasabb kontrasztal rendelkező panel volt benne, nekem meg egy fakó kijelző. Amikor elfogy egy panel a gyártáskor, mindig van B beszállító, esetleg C... Lehet a B panel nem bántja a szemem, de a C viszont igen. Azt szoktam mondani, ha 1-2 hónap után sem érzek semmi rosszat a telefon használatakor, akkor az rendben van, attól nincs biztosabb. Például az OnePlus 12-t is visszaküldtem, le is videóztam, hogy jobban villogott amikor bekapcsoltam a villogáscsökkentő módot, mint anélkül.
-
osonte
őstag
Amennyiben nem lenne érzékeny a szemem, abban az esetben semmi baj nem lenne, de 1 nap használat után 1-2 hétig fáj a fejem, a szerencsétlenebbek szédülnek, hányingerük lesz stb... Eleve az én szememet 2 betegség is folyamatosan támadja, ezért extrán érzékeny a PWM villogásra. A villogás sebességére, amplitudójára, hogy milyen rétegek vannak a kijelzőpanelen stb... Amennyiben rákeresel például, hogy "S24 Ultra eye strain", máris ömlik az infó, de addig jó amíg felteszed ezt a kérdést, mert az azt jelenti, hogy a Te szemedet ez nem érinti.
Amúgy, hogy másik irányból is válaszoljak, nekem tetszik a Samsung S sorozat képe, sőt az új iPhone-ok (az is Samsung paneles, bár néha kerül bele LG is) képe is, pont ezért ennyire fájó, hogy van sok ember, aki megvenné az aktuális Ultra modellt, de nem tudja, mert fáj a feje/szeme tőle. Olvastam egy történetet, hogy valaki hónapokig táppénzen volt mire rájöttek, hogy a telefon miatt vannak a tünetei, ahogy váltott telefont, minden rendbe jött. Tele van a Reddit olyan posztokkal, akik megragadtak az iPhone 11-nél (az még IPS kijelzős, DC dimming-gel vagyis villogásmentes, feszültséggel szabályozza a fényerőt) és minden évben tesznek egy próbát az aktuális iPhone modellel, hátha nem bántja a szemük és szomorúan visszatérnek a régi telefonjukhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az alapmodell is dobja a 128 GB-os tárolót egy új pletyka szerint.
- Le Mans Ultimate
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Politika
- Interactive Brokers társalgó
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Nothing Phone (1) 5G 8/128GB Dual Sim Mobiltelefon
- Huawei Mate 20 Lite / arany
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest