- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
Aktív témák
-
eszizoli
csendes tag
Pontosan, így van ahogy mondod!
Ha már IBM ThinkPad, akkor legyen fullos az érzés!
Viszont túl sokat nem akarok költeni az ügy érdekében, ezért a gyári lemezek megrendelését kihagynám, de ha valaki segít nekem az ügyben, akkor kifizetem a költségeit.
Esetleg fel tudok ajánlani egy vadi új TrakPoint "gumi" bigyót is cserébe!
-
eszizoli
csendes tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy IBM T43 2668-hoz IBM Recovery CD-kre, másolat is megfelelne!
Pénzt is hajlandó lennék érte adni! -
eszizoli
csendes tag
Sziasztok!
Van egy T43-as gépem MATSHITA DVD-RAM UJ-822S DVD íróval. Múlt héten írni akartam vele egy CD-t, de az írás után üres-nek látta!
Másik meghajtóban pedig nem hajlandó olvasni. Írás közben nem ír ki hibát, és szemmel megnézve csak egy rövid írás nyoma látszik a CD-n. Viszont többször már semmi sem hajlandó írni erre a CD-re.
Ezek után újra telepítettem az egész gépet már 2x, teszteltem különböző márkájú CD-kel és író programokkal (Nero 6, Nero 7, CDBurnerXP), először ugyanezt csinálta mindegyik, most már hibával le is állnak az írás megkezdésekor, de ugyanúgy írnak rá valamit, és ezután már használhatatlaná válik a CD!
Olvasni mindent tudok vele és a DVD írással semmi gond nincsen!Tapasztalt már valaki hasonlót?!
-
eszizoli
csendes tag
Sziasztok!
Egy IBM T43-as szerkezetben szeretnék HDD-t cserélni nagyobbra esetleg gyorsabb is (7200).
Hol lehetne utána nézni, hogy mivel lenne 100%-ig kompatibilis?
A samsung notebook merevlemezek egész jó árban mozognak, vajon mit szólna egy ilyenhez a gépem?Tapasztalatokat, ötleteket várnék!
-
eszizoli
csendes tag
Egy friss telepítés után, felpakoltam a Rescue And Recovery 4.1-es szoftvert és csináltam egy teljes backup mentés erről DVD-re. A szóban forgó rendszerpartíció kb. 7GB-nyi tartalom található, amelyből 1db DVD-re 2GB-os mentést csinált.
Ezek után készítettem a második partícióra is egy teljes mentést, és ott is ugyan ennyi helyet foglalta el erre célra.
Ez lehetséges volna?
Valahogy meg lehet róla győződni, hogy ez a mentés valóban teljes-e, pl azzal, hogy megtekintem a backup-ban szereplő fájlokat? -
eszizoli
csendes tag
Sikerült szereznem egy másik, eredeti Windows XP Professional angol változatot, és próbaként egy új partícióra felraktam, hogy megnézzem mit is ír ki pontosan az aktiváláskor...
Most az előző probálkozásommal ellentétben, először fel telepítettem minden IBM drivert és szoftvert. És sikerült aktiválnom!!!
Lehet, hogy a feltelepítetlen cuccokat nem ismeri fel és azért nem aktiválta a múltkor, vagy rossz verzió volt az előző...
Ha beszerzek ilyen gyári recovery CD-ket, akkor azt fel lehet tenni egy már meglévő rendszer mellé (itt a rejtett partícióra gondolok), vagy újra kell telepíteni miatta az egész gépet, hogy megfelelően működjön? -
eszizoli
csendes tag
Tudtommal sem működik a kulcs csak a megfelelő nyelvű windows-al, és mivel nem találtam ráutaló nyomot az IBM honlapján, hogy német nyelvű volt hozzá, ezért megpróbáltam az angol nyelvűt, és a kulcs jó volt hozzá.
(Megjegyzem sem a magyar corp/oem-hez sem az angol corp-hoz nem volt jó).
Aktiváláskor meg csak azt írta ki, amit eddig láttam, mikor rossz kulccsal akarod aktiválni, nem írt olyat, hogy túl sokszor vagy ilyenek. Bár erre nem esküszöm meg.
(Sokat próbálkozni sem akarok a kulccsal, nehogy amiatt tiltsák le)
Mivel IBM-nél meg tudom nézni, hogy pontosan mi volt benne, ezért tudom, hogy csak a memória lett felbővítve, egy plusz 512-es modullal.
Hát egyenlőre maradok a recovery beszerzésénél, majd ha gond van, akkor próbálkozok a microsoft support-nál. -
eszizoli
csendes tag
Köszönöm a segítséget!
Sajna már nincs rajta a rejtett partíció.
Az IBM honlapján már néztem, de csak ennyi van, hogy:
Original description: P M 750, 512MB RAM, 60GB 5400rpm HDD, 14.1 1400x1050 TFT LCD, 64MB ATI Radeon X300, CD-RW/DVD-R Multi-Burner, Intel 802.11a/b/g wireless(MPCI), Bluetooth/Modem(CDC), 1Gb Ethernet(LOM), UltraNav, Secure Chip, Fingerprint Reader, 6c Li-Ion, WinXP Pro
System details-nál:
- Operating system: Windows XP Professional
- Operating system version: 5.01
Találtam még egy ilyet is, hogy:
COA LABEL, WINDOWS XP-PROFESSIONAL EDITI
Ha ez mond valakinek valamit...
(Warranty status-nál: Location: Austria)
OEM-s Angol Windows XP Professional-t próbáltam, bár gondolom az se lenne mindegy, hogy SP1-2 van e benne, meg ilyenek. Viszont ez az OEM-s verzió a géphez kapott kulccsal feltelepült, csak aktiválni nem lehetett. Remélem nem tiltották le valamiért...
(Céges gépekhez adott OEM-s verzió)
Valószínűleg a következő lépcső a recovery CD-k beszerzése lesz, mert azzal más fjucsörhöz is hozzájutok -
eszizoli
csendes tag
Sziasztok!
Immáron én is Boldog tulajdonosa lehetek egy T43-as példánynak.
A gép eredetileg Austriai származású, német billentyűzettel.
A gépet CD-k nélkül vettem és magyar windows XP volt rátelepítve.
Szeretném felrakni rá az eredetileg hozzáadott windows-t, illetve azzal a jogtiszta key-el szeretném használni. Próbálkoztam egy angol window XP prof.-al, de nem sikerült aktiválnom a windows-t ezzel az ''eredeti'' kulccsal.
Gondolom esetleg megoldás lehetne rá a recovery CD, amelyet ha jól tudom bármely IBM szervízben, vagy disztribútornál kérhetek.
Miskolci vagyok, de szoktam Pest közelben is járkálni. Aki tud, az mondjon nekem olyan boltokat, ahol ezt a recovery-t be tudnám szerezni.
Ha esetleg van ötlet az erdeti kulcs használatához, akkor azt is szívesen várom...
Aktív témák
Hirdetés
- Brave
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Nintendo Switch 2
- Túra és kirándulás topic
- Milyen széket vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Drón topik
- További aktív témák...
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Dell Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 512GB NVMe gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest