- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
N
csendes tag
3 év gar: a T-re alapból ez jár merthogy az ugye business class, a Z esetében viszont össze-vissza. Az IBM, izé, Lenovo oldalát megnézve van olyan modell, amire 3, van amire 1, van amire carry-in (szervíz gari), van amire on-site (helyszíni) van. Szóval úgy tűnik ez modellenként változó már eleve, de ugye ki lehet még egészíteni... tökéletes kavar.
[link]
Te amúgy néztél már meg Z-t közelről? Meg 1680-as felbontást? Hogy azt hogy lehet bírni hosszú távon azt nem tudom.... még a 14,1''-os 1400x1050-hez képest is kisebbek a pixelek, nemhogy egy 15''-öshöz.
Az egyetlen dolog, ami miatt esetleg a Z mellett döntenék, az az 1280x800. Csak azokat meg sajna gyengébb konfiggal együtt adják. Igazábol nem vagyok kimondottan wide kijelző párti, de az 1280x1024 az biztosan kevés, az 1400-tól meg egy kicsit félek, hogy hosszú távon hogy bírnám olvasni. Szóval nálam még mindíg nem dőlt el az R60 vs T60 vs Z61m kérdés...nehéz szülés ez
R-ben nem gondolkozol?
[Szerkesztve] -
N
csendes tag
válasz
Shadowfax #1918 üzenetére
Egy prászor néztem már a laptopinfót, de elég szegényes a lista a notebook menüpont alatt. Időnként üres, időnként van 1-2 nagyon gyenge konfigú használt gép. Úgy tűnik, elég sokat kellene várni, hogy kifogjon valami igazán jót az ember.
Látom, ebből R60 lesz.
Még most sem bizots.Annak ellenére, hogy kinézném az R-ből is ugyanazt az élettartamot, azért csak jobban tetszett a T. Igazi kis ékszer
-
N
csendes tag
válasz
Shadowfax #1914 üzenetére
Köszi a linkeket, az R60 review-t már olvastam.
450-es gép 310-ért? Sajnos nekem nincs ilyen jó beszerzési forrásom.
Voltam egyébként közben megnézni néhány Thinkpad-et élőben. Nekem az volt a személyes benyomásom, hogy amennyivel jobb anyagból lehet a T, annyival kevesebb is van benne, szóval inkább csak könnyebb és vékonyabb, mint erősebb az R60-nál. Szóval nem vagyok meggyőződve róla, hogy egy T feltétlenül tovább tartana az R-nél. Ennek ellenére a T kidolgozása sokkal szebb volt, jobb volt kézbe venni.
Dilemmáztam a felbontáson meg a kpernyő méretén is. Elég nehéz egy pár perces nézegetés során megjósolni, hogy vajon bírnám-e mondjuk 14''-on az 1400-as felbontást. Valószínűleg nem, így legalább 15'' kell nekem ehhez a rengeteg pixelhez. De felvetődött az 1280x800 wide gondolata is. (Ez mondjuk csak egy Z esetén jöhetne szóba). Miért nem gyártanak notit 1280x1024-el???
Ugyancsak megnéztem egy 1680x1050-es 15,4''-est is (nem ibm, de ebből a szempontból mind1 is). Na az aztán tényleg elég durva. -
N
csendes tag
válasz
Shadowfax #1905 üzenetére
Egy T43 alapján.... ha egynek nem merev a kijelzője, akkor gondolom a többinek sem az.
Egyébként igen, egy korábbi generációs T volt összehasonlítva egy újabb R-rel, amiben lehet tényleg az újabb R a jobb. Remélem viszont, hogy a T60 jobb mind a T43-nál, mind az R60-nál.
Halljátok, nem segítetek eloszlatni a kétségeimet, hogy megéri-e a T.... -
N
csendes tag
''Ha nem haragszol, belekotyognék én is.''
Ezért írok a fórumra
Ritka kivétel lehetsz, aki hajlandó egy T-t cserélni egy R-re. (Lexusból visszaülni Toyotába?) Nekem az jött le mindenféle más fórumok olvasgatása során, hogy akinek egyszer T volt, annak már csak olyan lesz. Azt is írták, hogy míg egy T-n szinte nem látszik meg a használat, addig az R-en sajnos igen. Nekem még nem volt egyik se, szóval csak a netes véleményekre hagyatkozhatom, amik alapján jó notesz ugyan az R, de a T messze ver mindent.
-
N
csendes tag
Szerintem aki netezésen és office-on kívül másra is szeretné használni a gépet, annak az 1024x768 kevés. Igazából az asztali LCD-men már bevált 1280x1024 is elég lenne, de a szélesvásznú 1280x800 viszont kevés, szóval marad az 1400x1050.
Bár elsődlegesen nem melóra lenne a notesz, azért használnék rajta időnként különböző fejlesztői környezeteket. -
N
csendes tag
válasz
Shadowfax #1876 üzenetére
Csináltam gyorsan egy kis fejszámolást, és rájöttem, hogy még a 14,1''-os T-n 1400x1050-ben is nagyobbak a pixelek mint az 1680x1050-es 15,4''-os Z-n. A 14-es T meg egy kicsivel olcsóbb, mint álmaim netovábbja, a 15''-os T60... Lehet mégis inkább T lesz, mint Z. Ha megveszem a létező legjobban összerakott noteszt, legalább nem kell azon agyalnom, hogy mi lett volna, ha.
-
N
csendes tag
válasz
Shadowfax #1870 üzenetére
Hát ez bizony nem könnyíti meg a döntést. Ráadásul ez igazából kiderült a honlapról is. Jó lenne valaki, akinek már mindkettővel volt dolga. A T egyébként nem csak a szilárdság miatt CFRP, hanem a súly miatt is, meg hogy vékonyabb legyen. Nekem meg az nem számít annyira, így a 2x olyan vastag ABS is jó lenne.
Sajnos a Z-nek nincs olyan egyértelmű besorolása, mint az R-nek vagy a T-nek.
Bár álmaim netovábbja egy T, mégis azt hiszem, inkább maradok a Z-nél, pénzügyi és egyéb józan megfontolások okán. -
N
csendes tag
válasz
Shadowfax #1868 üzenetére
Az usanotebookot is neztem már. Ami alapfeltétel lenne, az a nagy felbontás (1400x1050 vagy ugye 1680 a Z-nél) és a nagy kijelző (15'' a T-ből vagy 15.4''-es Z). A 15''-os 1400-as T az meg ugye jó drága...
Hurcolászni leginkább autóval, szóval a súlykülönbség nem számít, viszont a tartósság igen. Egy ilyen notesznek vagy 5 évig ki kellene szolgálnia, max egy memóriabővítést kapna valamikor.
Szóval a Z úgy tűnik többet nyújt kevesebb pénzért, viszont nem tudom, mennyire strapabíró a legendás T sorozathpz képest.
Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- TUF F15 FX506HC 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest