- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predatorr
őstag
válasz
parandroid #9 üzenetére
Tévedés. Majd megtudod, ha romlik a látásod.
-
Piftuka
veterán
válasz
deathcrow42 #13 üzenetére
Drága, és nem monitornak való.
-
Ha van szemüveged, és mégsem látsz jól vele, akkor az már nem jó szemüveg, és cserélni kellene (vélhetően nagyobb dioptriásra).
Egyébként minél nagyobb méretben kell nézned a dolgokat, annál gyorsabban fog tovább romlani a szemed (és az nem megoldás, hogy pl. 5 év múlva már 100 centis moncsit kell venned, hogy a 30-as betűméretet lásd). Én sem látok jól (nekem is szükségem van már egy jó ideje szemüvegre), de szerencsére nem romlik annyira a szemem, hogy 15-ös méretű betűket kelljen néznem, hiszen még látom a 9-10-es méretűeket is (vélhetően a 'jó' szemüveg 'szinten tartja' a rossz látásom, és megakadályozza a szemem tovább romlását).
-
PTM
aktív tag
-
D.Va
őstag
válasz
deathcrow42 #13 üzenetére
És ha monitorként akarod használni meg kell hackelni, szerviz távirányítót kell venni, majd a szerviz beállításokban túrkálni hogy ne villódzon stb a kép, a fényerő, stb, és oda a garanciád is...
-
-
Piftuka
veterán
válasz
parandroid #9 üzenetére
Nekem van szemüvegem is.
Ennek ellenére már egy jó ideje zoom-olom a szöveges tartalmakat (ez az oldal, a PH fórum is, már 1-2 éve erősen nagyított beállítás mellett jelenik meg a monitoromon).
A régi 9-es betűméret helyett 15-16-os betűmérettel írom a leveleimet (ugyanabban a levelezőprogramban)...
Summa summarum: sajnos szükséges egy szignifikánsan nagyobb képátlójú készülék, amelyet Full HD-ban használva el tudom kerülni ezt a "nagyítgatást", mert kellően nagynak látszanak rajta a szöveges karakterek. -
Piftuka
veterán
Igen, köszi, ismerem ezt a szériát! A 24 colos változata van nekem.
Sajnos az, amit belinkeltél, 60 Hz-es képfrissítést bír! Nem hiányolom a 144-200 Hz-eket, de egy ilyennél kb. pont nincsen értelme a Freesynch támogatásnak.
(Abba már bele sem merek menni, hogy hány éves modell, és még mindig nincsen egy releváns, jobb utódja a cég kínálatában...)
-
jeff_lynn
csendes tag
válasz
parandroid #9 üzenetére
Nem minden látásproblémát lehet szemüveggel korrigálni. Van, amit sehogy nem lehet. Addig jó neked, amíg ezt nem tapasztalod meg, és ezt minden rosszindulat nélkül mondom.
-
-
Predatorr
őstag
Pont ilyenem van, ha az a pár ” belefér.
Amúgy tény: ha egy keresőbe beírom, milyen monitor kellene, a találatok száma évek óta ZÉRÓ. Pont, mint a telefonoknál. Mindig hiányoznia kell valaminek, hogy vegyél egy másikat, amiben majd megint hiányzik valami, hogy megint cseréld. Mintapélda: galakszivacs.
Amúgy ja, a síkmonitorok megjelenésük óta síkmonitorok. -
Piftuka
veterán
Nem vagyok 100%-ban biztos abban, hogy a monitorok esetében feltétlenül az ilyen reklámajánlókat kell hibáztatni.
Én azt tapasztalatom (egy jó ideje követve és böngészve a kínálatot), hogy félelmetesen két pólusú a monitorpiac, és sok szempontból teljesen elavult.
IPS paneles "tucatmonitorok" tömkelege, esetleg egyformábbnál-egyformább ívelt, vagy sík "gamer" monitorok a gyártók kínálatában, de mindegyik csak kis képátlójú méetben.
Ezekből lehet találni olcsót is.
Aztán vannak nagy méretben a mindenféle extra- és ultraszéles példányok, és OLED monitorok, már sok 100.000 forintért, vagy a milliós nagyságrendben.
Ha utóbbiakat nem vesszük figyelembe, akkor kijelenthető, hogy a "lapos" monitork fejlődtek a legkevesebbet az elmúlt 20 évben.
Tudom, hogy sokaknak elegendő még mindig a 22-27 colos képernyő, de akinek sajnos sokat romlott a látása, szüksége van nagyobb képernyőre.
Egy épkézláb 32-40 col körüli, 16:9-es, VA paneles, Freesynch-et támogató 4K monitort nem lehet találni. -
Predatorr
őstag
Szokásos „csak ennyi!” árak, hátha fognakvelég palimadarat. Tényleg el lehet adni ezeket a cuccokat, főleg az egereket, ennyiért? (A 43'' 4k HDR 1000 monitoromra nem találok vevőt kevesebb, mint feleannyiért, mint itt ezek a kis képernyős kamuhdr-ek.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Posta, csomagküldés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hosszab bemutatót kapott a Mafia: The Old Country
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- Eladó Hikmicro Habrok 4K HE25LN éjjellátó keresőtávcső
- Eladó DOXA 165.10.015.10 óra
- Hobby gamer asztali gép RGB i5-114600/RTX 2060 12GB/32 GB RAM/500 GB NVMe
- Dell Latitude E6540 Erőmű akár Játékra is.15"6 FHD,I7 4800MQ,HD8790,16GBram,500GB sshd,gyári töltö
- HP ELITEBOOK 855 G8 Ryzen 3 5400U 16gb ram 256ssd FHD IPS Gari
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest