- Nem nyílnak a Foldok?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Egy óra, két rendszer
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
deathcrow42 #13 üzenetére
Drága, és nem monitornak való.
-
Piftuka
veterán
válasz
parandroid #9 üzenetére
Nekem van szemüvegem is.
Ennek ellenére már egy jó ideje zoom-olom a szöveges tartalmakat (ez az oldal, a PH fórum is, már 1-2 éve erősen nagyított beállítás mellett jelenik meg a monitoromon).
A régi 9-es betűméret helyett 15-16-os betűmérettel írom a leveleimet (ugyanabban a levelezőprogramban)...
Summa summarum: sajnos szükséges egy szignifikánsan nagyobb képátlójú készülék, amelyet Full HD-ban használva el tudom kerülni ezt a "nagyítgatást", mert kellően nagynak látszanak rajta a szöveges karakterek. -
Piftuka
veterán
Igen, köszi, ismerem ezt a szériát! A 24 colos változata van nekem.
Sajnos az, amit belinkeltél, 60 Hz-es képfrissítést bír! Nem hiányolom a 144-200 Hz-eket, de egy ilyennél kb. pont nincsen értelme a Freesynch támogatásnak.
(Abba már bele sem merek menni, hogy hány éves modell, és még mindig nincsen egy releváns, jobb utódja a cég kínálatában...)
-
Piftuka
veterán
Nem vagyok 100%-ban biztos abban, hogy a monitorok esetében feltétlenül az ilyen reklámajánlókat kell hibáztatni.
Én azt tapasztalatom (egy jó ideje követve és böngészve a kínálatot), hogy félelmetesen két pólusú a monitorpiac, és sok szempontból teljesen elavult.
IPS paneles "tucatmonitorok" tömkelege, esetleg egyformábbnál-egyformább ívelt, vagy sík "gamer" monitorok a gyártók kínálatában, de mindegyik csak kis képátlójú méetben.
Ezekből lehet találni olcsót is.
Aztán vannak nagy méretben a mindenféle extra- és ultraszéles példányok, és OLED monitorok, már sok 100.000 forintért, vagy a milliós nagyságrendben.
Ha utóbbiakat nem vesszük figyelembe, akkor kijelenthető, hogy a "lapos" monitork fejlődtek a legkevesebbet az elmúlt 20 évben.
Tudom, hogy sokaknak elegendő még mindig a 22-27 colos képernyő, de akinek sajnos sokat romlott a látása, szüksége van nagyobb képernyőre.
Egy épkézláb 32-40 col körüli, 16:9-es, VA paneles, Freesynch-et támogató 4K monitort nem lehet találni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC) (ELKELT)
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest