Új hozzászólás Aktív témák

• Race-Face

tag

válasz Alaaf Pi #14 üzenetére

Én az én autómról beszélek, és az én igényeimről. Nálam például mindkettő kiesne, mert 100×70 cm-es papírt szoktam vinni, ami egyikbe se fér be :D De igen, jellemzően az 1000 mm-es szélességen sok normál autó megbukik, míg az SUV-k nem.
    A Mokka meg egy kis Crossover, nem SUV.
    De a kedvedért megnéztem a konkrét csomagtér méreteket, Corsa/Mokka leosztásban írom a katalógusból:
    Űrtartalom: 309-1801 / 350 - 1105
    Hossz hátsó ülésig: 674 / 667
    Hossz előrehajtott hátsó üléssel: 1553 / 1418
    Szélesség kerékdobok között: 969 / 1021
    Magasság: 536 / 780
    Gondolom, a magasságot a Corsánál kalaptartóig, a Mokkánál tetőig mérték, de a Corsának csapottabb a hátulja, így ha magas csomagot kell vinni, a Mokka jobb lehet.

Szélességben, magasságban jobb a Mokka, hosszban jobb a Corsa. Ami azért vicces, mert a Mokka hosszabb autó 9 cm-rel. Viszont ez az a méretkategória, ahol bizony dönteni kell, hogy csomagteret akarsz vagy utasteret. Nekem mindkettőnek kicsi a csomagtere, és bizonyára az utastér sem fejedelmi. 180 cm vagyok, és az egész család 170 cm felett van...

Engem nem ez a kategória érdekel, én a Focust és a Kugát hasonlítottam össze, de a Fordnál nincsenek ilyen részletes adatok a katalógusban, illetve konkrétan az új Kugáról nincs is katalógus még fent, szóval konkétumokat nem tudok írni. Én annak idején mérőszalaggal mentem autót tesztelni, és azzal indultunk, hogy 1000×700 mm-es csomagtartó alapterület legyen meg. Ezt sok ötajtós vagy kombi nem tudta, míg az SUV-k igen.
    A Grandland egyébként rossz példa, alig nagyobb hosszra, mint egy ötajtós Astra (10 cm-rel), a kombi Astránál viszont épp 17 centivel rövidebb. Épp erről beszélek, hogy ezek a szörnyű nagy SUV-nak kikiáltott autók valójában kisebbek egy kombinál, miközben csomagtérben ahhoz vannak közelebb, nem az ötajtósokhoz...
    Most csak litert írok, 5 ajtós Astra / Grandland / kombi Astra vonatkozásban:
    422-1339 / 514 - 1652 / 597 - 1634 liter.

Konkrétan lehajtott üléssel a Grandland-nek a legnagyobb a csomagtere, miközben hosszban közelebb van az ötajtóshoz, mint a kombihoz. 17 centivel rövidebb a Grandland a kombi Astránál!

Új hozzászólás Aktív témák