- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Samsung Galaxy Z Flip4 - tavalyi göncben flexelsz?
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
-
Sidorovich
senior tag
Erre én is kíváncsi lennék.
Ha megoldható a nagyvárosi közlekedés helyi szennyezés nélkül, töredék zajterheléssel, miért is ne tennénk?
Gondolom szerinte a lerúgott, öreg füstölő hangos sz*rokkal való veretés a városban előrébb való alapjog, mint a tiszta levegő és a nyugodt alvás. -
7Heads Drago
veterán
Pótlásuk a mai kor színvonalának megfelelően szuperkritikus (átlagosan 240 bar, 560 °C), illetve főként ultraszuperkritikus (átlagosan 300 bar, 600 °C) erőművekkel lenne kívánatos. Utóbbiakkal, barnaszén tüzelőanyaggal 42-43%-os, feketeszén
esetén pedig akár 45-46%-os hatásfok is elérhető. [link]
Nekem mintha 35-40% rémlene egy korszerű motor hatásfokának. [link]
És ugye mire hozzád kiér az áram még lesz neki vesztesége. Szóval nagy különbség nincs.
Szóval nem tudom hol látsz te itt öngólt.
A másik hogy a: füst az erdőben is füst. A környezetnek pont ugyanolyan nehéz feldolgoznia. Sokkal jobb lenne ha nem lenne. Az hogy egyeseknek nem tetszik a füst a nagyvárosban az az egyéni problémájuk. Ki kell költözni vidékre. Elég sokan túlélték már ezt.Habár ott meg nem lesz ok panaszkodni a füst miatt.
-
Sidorovich
senior tag
-
7Heads Drago
veterán
Na mert a dízelekbe/benzinesekbe nem fektettek sok milliárdot? Mégis elengedik.
Jelenleg a gyártók azért erőltetik ezt mert így lehet a legjobban ösztönözni a vásárlást. És nem igen tudnak máshogy hatni már az emberre. Mivel a gyártókat a profit érdekli nyilván fontos nekik úgy feltüntetni a terméket hogy a régit le akarjad cserélni.
Szaldó: igen azt tudtuk hogy megszűnik, csak ugye mindenhol azt mondták hogy addig nem változik semmi amíg a felhasználó nem módosít semmit se. Ez meg most egyoldalúan történik majd meg. Persze nyilván nem viccből került az egész energia szektor párthoz közeli kezekbe. -
Ez a fordulatszámos duma mikor fog már kihalni?
Azért létezik az autóban a váltó, és iparban a hajtóművek, mert nem lehet mindig ideális fordulatszámon üzemelni. A gyártók is bevallják, hogy 110km/h felett jelentősen esik az elektromos motor hatékonysága.Nálam 180-nál 7,3L-re ugrik az átlag 6L alatti fogyasztásom, ahol a villany megzabálja az akkut 2x+ fogyasztással. Nem a légellenállás itt a gond, hanem hogy a gyártók lusták betenni egy váltót, miközben két-háromszoros árat kérnek egy ilyen félvér autóért.
De majd jön úgyis valami innovátor előbb-utóbb.Vezetési stílus: nem autó függő, aki állat az egyikben, az a másikban se lesz jobb. Egyszerű példa: zöldnél kilövő, majd utána csak guruló (tehát nem tölt közben) autó.
Nem messiás ez az új technológia, csak van ahol jobb, de cserébe még mindig sok területen kompromisszumos.
dabadab #31
-10% kicsit kisebb, mint -35%.
És igen, ha én az 50L teli tankkal elindulok, akkor biztosan tudom, hogy 650km van az autóban, legyen az 180km/h vagy hegymenet - a 730km ígért hatótávhoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Tesla első tömegjárgányának az álla esett le, a luxusautóinak pedig az ára.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Óra topik
- Politika
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 . generáció i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD
- ÁFÁS SZÁMLÁVAL! Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1165G7 / 16GB / 500GB SSD / Intel Iris Xe
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7. generáció i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest