Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a OnePlus 13T
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Természetesen megpróbáltam és nem indul, ezért is kérdeztem hogy van-e valami megoldás. Akksit szerezni nem tudunk ehhez, a régi szalagkábele elszakadt, nem javítható.
Olyasmire gondoltam megoldásnak ( ha lehetséges) hogy a telefonon valahogy rövidre zárni az akku csatlakozókat, stb, hogy töltőről vegyen fel feszt -
mexel
veterán
Halihó! Nem úgy tűnik hogy ez a topik pörögne, de nem kerestem talán eléggé, mindenesetre nem találtam javítással kapsolatos topikot.
A kérdés a következő:
szomszédomnak van egy Medion Life X5004 telefonja. Elromlott az akkuja és ő szétszedte, le is törte az akkucsatlakozót. ( kis szalagkábelle van rögzítve. Ez már nem javítható, a telefon sem lenne lényeg, de a fotói rajta vannak. Van mód arra hogy akku nélkül valahogy a pc-n keresztül letöltsem, vagy akku nélkül teljesen esélytelen? -
Minstrel
senior tag
Van egy régi telefonom aminek a hátlapján van bevonat, amitől kevésbé volt csúszós, viszont az évek alatt ez ragacsos kopott felület lett.
Mivel tudnám ezt eltávolítani, hogy csak a sima műanyag maradjon? Alkoholos törlőkendők nem viszik. Szóba jöhet valami durvább anyag is, mert levehető a hátlap.
-
Trolee
aktív tag
válasz
ruszi_tomi #16 üzenetére
Szívesen, remélem menni fog.
Tényleg túl vannak ragasztózva. -
Trolee
aktív tag
válasz
ruszi_tomi #14 üzenetére
Szia!
Ez így van, valóban kényelmetlen, főleg amelyik fém kerettel körbe is van véve.
Alkohol kell hozzá, minél tisztább, és egy injekciós tűvel jól be lehet fecskendezni az aksi mellé, nem kell hozzá sok.
Kicsit megdöntögeted a telót, hogy szétfolyjon, és vársz 1-2 percet. Sokat segít tényleg, aztán ha el tudod kezdeni felszedni, kicsit mindig nyomj még alá, de fontos hogy mindig kicsit.
Azt a részt ahol a csatlakozó van, lehetőleg kerüld el, mert ha oda sok alkohol folyik, akkor a burkolat ragasztását is feloldhatja. Lehetőleg a kijelzőt is kerülje az alkohol.
Van egy még jobb megoldás, WD40, de ezt nem használom ha nem muszáj, nagyon hamar tönkrevághatod vele az akkut ha rossz helyre folyik, mindent is old, szóval inkább alkohol -
ruszi_tomi
aktív tag
Sziasztok, nem tudom mennyire van "élet" még a topicban, hobbi szinten javítok telefonokat, és sajnos Huawei telefonoknál fordul elő gyakran, hogy az akkumulátor annyira bele van ragasztva a kijelzőbe, hogy egyszerűen sehogy nem tudom felszedni, előfordult hogy beszakadt a burkolat, és tönkre ment az akksi. Videókban gyakran látom, hogy valamilyen folyékony anyagot öntenek az akksi alá, ami a ragasztót oldhatja. Mi lehet ez az anyag? Alkohol? Seb benzin? Ui.: Xiaomi ezt elegánsabban oldotta meg, ott nem szokott probléma lenni.
-
Trolee
aktív tag
Szia!
Konkrétan ezt a fajtát nem használtam, de ajánlják kijelzőhöz, ugyanúgy mint a többit, színben lehet eltérés, a tiéd áttetsző.
Olyan erős tartást ne várj tőle mint a gyári ragasztás, de a célnak megfelelő, jó vele dolgozni gondolom ez is Technokol állagú. Ragasztás után pl. néhány cellux darabbal rögzítsd a kijelzőt a házhoz, 1-2 óra után, leveheted. -
Clary
friss újonc
Sziasztok! Annyi lenne a kérdésem, hogy el engedte a kijelzőt a ragasztás, rendeltem E8000 ragasztót valakinek van valami tapasztalata vele?
-
Trolee
aktív tag
válasz
enginev3.0 #10 üzenetére
Rossz hír.
Néha az üveg egyáltalán nem sérül, csak az lcd. Meg kell hirdetni így, az a legjobb szerintem -
Trolee
aktív tag
válasz
enginev3.0 #8 üzenetére
Bocs, én néztél el, sima mi3-at néztem...
Akkor jogos, mivel amoled a kijelző, ezért nagyon drága.
Még Ebay-en is 30e felett van hozzá kijelző, 40 eleje itthon, plusz a munkadíj, sehol se lenne olcsóbban mint írtad.
Ennyiért már nagyon szép hibátlan használt van. Sajnos nem gazdaságos a javítás.
Esetleg ha az lcd ép, csak az üveg sérült. Tiéden? -
Trolee
aktív tag
válasz
enginev3.0 #6 üzenetére
A hivatalos szervíz:
WayteQ Europe Kft.
Cím: 1097 Budapest, Gubacsi út 6.Sajnos nem tudom melyik lenne a legolcsóbb, én mosonmagyaróvári vagyok, itt meg is tudnám neked oldani a cserét.
Kb. szerintem 17-20e Ft. mindenhol. -
Trolee
aktív tag
válasz
enginev3.0 #4 üzenetére
Helyileg merre?
-
enginev3.0
félisten
Mi a3-ba hol tudnak nem horror áron kijelzőt cserélni?
-
Trolee
aktív tag
Szia!
Bocsi, azt hittem meghalt a topik
Ha még aktuális. Tuti hogy nem eredeti 3M, ami nem feltétlenül jelenti azt hogy rossz, én is használok sokszor ilyet.
Alapból ezek a ragasztók nem szoktak elég erősek lenni egy kijelző benntartásához, csak ha gyári. Ezért én szoktam használni megerősítésnek folyékony ragasztót mint B7000, T7000, E8000 stb.
Ezeket magyarországról is megszerezheted több helyen, igaz az ára x3 pl. az Ali-hoz képest, de ha gyorsan kell jó.
Nem kötnek nagyon hamar, és könnyen eltávolíthatóak, mégis jól tartanak. -
KreeZonas
csendes tag
Szia! Nekem most lett aktuális egy kijelző-csere, ráadásul strapatelefonon (Ulefone Armor 6E). Találtam pár jó áron lévő kijelzőt hozzá, és a legolcsóbbhoz még ragasztót is, ami elvileg 3M... Érdekes módon a drágábbakhoz nem adnak, de rossz érzésem van ezzel a termékkel kapcsolatban. Találkoztál már ilyen ragasztóval? Esetleg tipped van, honnan érdemes alkatrészt venni?
Köszi!
-
Trolee
aktív tag
Üdv!
Azért hoztam létre a topikot,
mert el szoktam néha molyolni a családon belüli problémás,
törött kijelzős, gyenge akkumulátorú stb. telefonokkal,
és mivel minden telefon más,
így mindig ütközök kisebb-nagyobb problémákba.
Hátha tudunk segíteni egymásnak.[/P]
(P
)Jelenlegi legnagyobb problémám, hogy többször rendelek ebay/ali stb. oldalakról, és a kijelzők körüli ragasztások sokszor hiányoznak, vagy csak simán rossz minőségűek.
Rendeltem ehhez egy B7000 számú ragasztót, ami jó is, viszont nagyon lassan köt, ezért vagy cserélném valami gyorsabban megszilárdulóra, vagy kéne valamilyen eszköz amivel fixen a házhoz szoríthatom a kijelzőt, és ott is marad utána is.
Köszi a segítséget.(/P)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megjelent a OnePlus 13T
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Packeta
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest