- Nokia N8 - vajon elég lesz-e?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Mégsem kap tükröződésmentes kijelzőt az iPhone 17 Pro
Aktív témák
-
Varga Csaba
aktív tag
-
Varga Csaba
aktív tag
Üdv Col!
Lehet hogy a pannont illetően tévedtem.
Megnéztem az általad csatolt linket és a t-mobilnál fut a dolog.
Asszem az egyéni lekérdezést csilálja a pannon(????).
Viszont utánagondoltam az átirányításnak:
Ha valakinek a főnöke kíváncsi a melós pozíciójára akkor ha nincs letiltva akkor másik szolgáltatóra átirányítva a hívást, már nem biztos hogy megkapja a pozícióadatokat.
Persze ez gondolom attól is függ, ki kérdezi (NBH, NBSZ, IH) stb.
Bye -
Varga Csaba
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
1. Ha átirányítod a hívást, akkor a szolgáltatód értesül először arról, mert ő végzi az átirányítást akkor a lekérdezőnek elmodják(hatják), hogy a hívást átirányították érdekli-e a másik készülék poziciója.
2. A telefon imei számának a világon semmi köze a helymeghatározáshoz.
A szolgáltatóhoz az ilyen jellegű kérés hívószám alapján érkezik (ilyen hívószámú előfizető merre jár). A szolgáltató tudja azt, hogy a hívószámhoz milyen imsi szám (és ez a lényeg) tartozik. A telefon ugye a bázisállomással(cella) kommunikál ekkor közli az imsi-t és az imei-t is.
imei: készülék száma
imsi: sim kártya száma
Pl: számhordozásnál az új szolgáltató imsi alapján köt veled szerződést, mert ugye a hívószámod nem változik. Ugyanez a helyzet hibás kártya kicserélésekor is, a szolgáltató hozzárendeli az új imsi-t a hívószámhoz a régit pedig törli.
A meghatározáshoz a már elmondott jelerősséget és a háromszögelést alkalmazzák. Olvastam, hogy a pannon már üzleti előfizetőknek kínálja flottafigyelés címszóval, illetve állítólag!!! jó pénzért esetileg egyéni előfizetőknek is megteszi.
3. a lopott telefonok (fekete lista) imei számát azért írják át, hogy a szolgáltató ne tilthassa le őket ellopásuk után.
Általában rossz(nem használt) telefonok imei-jét irják a lopott telefonba.
Sajna nem minden szolgáltató tiltja le a fekete listás imei-ket a saját hálózatában.
Erős a piaci harc.
Üdv
Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest