Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Caruso77

csendes tag

válasz batorpeti #5570 üzenetére

Megnéztem én is ezt a position size kalulátort és szerintem időnként fals lotméretet ad. AUDUSD devizapárra belépés előtt eurós számláról 2 %-os risk vállalása mellett némileg kisebb lotméretet adott, mint amit külön számoltam ki. Azért van ez, mert pl. ha az adott árfolyam 1.03784, és a stop szint 1.03519, akkor a stop loss pips mezőben nem a két ár különbségét 265-öt, hanem csak 26-ot kell megadni?
    Egyébként úgy látom, hogy ez egy tényleg nagyon hasznos eszköz. Demó számlán 12 kereskedésből 7 vesztő és 5 nyerő sikeredett március hónapban, és még így is pozitív az egyenleg többek között ennek az eszköznek köszönhetően. A terv a havi 10 % teljesítése volt, ami sikerült. Bár hozzáteszem, hogy egy-két trade-en múlt, tehát ha azok nem sikerülnek, akkor minusz. Ezen a nyerő vesztő arányon javítani kell. Csak munka után esténként tudok vele foglalkozni, így ez is nehezen jön össze.
    Most már hogy nagyjából tudom, hogy mekkora lot size-al kereskedhetek, még azért vannak olyan problémák, mint pl. nem értem, hogy az árszint alapján számolt profit az nem ugyanakkora időnként, mint amit metatrader számol. Próbáltam erre a swap pontokkal találni összefüggést, de még nem jöttem rá.

Új hozzászólás Aktív témák