Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• batorpeti

tag

válasz Caruso77 #5602 üzenetére

Összehasonlítottam egy másik kalkulátorral, és mindig ugyanazt az eredményt adta, nekem eddig működött. Ebben a konkrét esetben arról van szó hogy a te brókercéged a standard 4 tizedesjegy helyett (jpy pároknál 2 tizedesjegy) 5 tizedesjegyre adja meg a devizapár árfolyamát. 1 pip az mindig a 4. tizedesjegyben való 1 egységnyi elmozdulást jelenti, az 5. az már a tizedpip, vagy más néven pipette. Itt tehát a két árszint különbsége 265 pipette, ami egyenlő 26,5 pip. Tehát a kalkulátorba ahogyan te is írtad 26,5-et kell beírni.
    Az hogy a találati arányod kisebb mint 50%, az ahogyan te is látod nem akadálya annak hogy nyereséges legyél. Ez csak az én szubjektív véleményem, de ebből adódóan szerintem ami igazán fontos, az nem a találati arány. Egyrészt azért mert könnyen manipulálható, másrészt mert a te esetednek a fordítottja is könnyen előfordulhat, tehát 50%-nál nagyobb találati aránnyal is lehet valaki veszteséges. Harmadrészt a matematika is azt mutatja hogy "végtelen sok" trade után a találati arány az 50%-hoz fog konvergálni, mivel minden trade esetén vagy eltalálod az irányt, vagy nem. Éppen ezért véleményem szerint ami fontos, az a payoff ratio, vagyis az átlagos nyereség és az átlagos veszteség hányadosa. Nem vagyok benne biztos, de talán Birger mondta hogy a profi kereskedők is úgy nyereségesek, hogy a tradejeik egy kis része veszteséges, döntő többsége 0-ás kimenetelű, és szintén egy kis része nyereséges, a haszon pedig abból van hogy a nyereséges trade-ek jóval több pénzt hoznak, mint amennyit a veszteséges trade-ek elvisznek.

Új hozzászólás Aktív témák