Hirdetés
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Ennyiért vehetjük meg az első vízhűtéses gaming mobilt az EU-ban
- Legendás helyszínen mutatkozik be a kamerákra rágyúró Galaxy S26
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
Oandan (mivel USA-s), nyereség után máshogy kell adózni mint pl AZ Eu által szabályozott tőzsdei piacokon?
-
ForexGuru
aktív tag
jól kihalt a topik

-
Gibkey
tag
válasz
morhange
üzenetére
Köszönöm, mindjárt rá is teszem a chartra.
Egyébként erről a Trend Magic indicatorról hallott valaki valami jót/rosszat ?
Most félre téve az indikátorokról kialakult általános sztereotípiát.
Betettem demoba. 4 külüönböző páron cselekedtem a jelzésére és hozott 300 pipet fél óra alatt. Szerintem szerencsém volt.
-
Gibkey
tag
Rendben!
Esetleg amugy valakinek nincs scriptje arra, hogy a Stopot lehessen kézzel húzogatni a charton, mint egy vízszintes vonalat és ne kelljen mindig a számokkal bíbelődni ?
-
Ferdzsoo
addikt
A tőzsde nem jóslás bakker.

De ha ismertek valakit aki meg tudja mondani előre mi lesz, azonnal adjátok meg az elérhetőségét.
-
Gibkey
tag
válasz
ForexGuru
üzenetére
Eléggé leszűkítetted a dolgot ezzel a sim kártyás kéréssel. Itt vannak amiket én ajánlanék!
És 100.000ft közeli áron mozognak.Gyors bár egy nagyon picit nagyobb mint amit szeretnél, de szerintem még ez is aprócska.
Legalább látod a chartot is
A samsung 10 colos, és a különlegessége, hogy napelem van a hátlapján szóval kb majdnem egész nap is használhatod töltés nélkül! (töltéssel 14óra és ehhez még hozzá jön ha kap napfényt !
Remélem tudtam segíteni a választásban

-
ForexGuru
aktív tag
Na ki mit vár köv hétre?
modjuk eur usdra
én 1.42ig mondanám shortnak a párt onnan azis lehet hogy felmegyünk 1.5re.... -
ForexGuru
aktív tag
megkérdezem ittis hátha tudtok segíteni ,ugyis tőzsde miatt lenne véve

[link] -
Gibkey
tag
Ismét egy egyszerű kérdést fogok feltenni. Van lehetőség arra az MT4-ben , hogy alakzatokat kézzel berajzoljam? Trendvonallal rajzoltam idáig, de azok végtelen hosszan elnyúlnak és nekem elég lenne egy rövidke vonal is helyette pl. : amikor háromszög alakzatot keresek.
Előre is köszönöm !
-
rauschie
senior tag
Tud valaki olyan eszközt, ami megmutatja egy deviza relatív erősségétt a többihez képest? Úgy értem meglehet nézni reggelente az összes 'nagy' párt (tehát nálam EUR, USD, GBP, CHF és JPY kombinációit) és így felállítani egy sorrendet, de nem hiszem el, hogy nincs sehol egy tool ami ezt megcsinálja. Eddig ezeket találtam : 1, (nem jó, mert 1 hetes a legrövidebb timeframe), 2 (nem jó, mert nem bírom működésre bírni), 3 (nem jó, mert egy devizához hasonlítja az összes többit). Tehát ezeken kívül van valakinek valami ötlete?
Köszi! -
Ferdzsoo
addikt
Ilyen e-mailokat a Tadawul FX is küld és elég jó elemzések, mindig piacnyitások előtt küldik valamivel, most azt fogom csinálni, hogy figyelem, mennyire jók az elemzéseik.
Az tetszik hogy nincs túlbonyolítva...
Franknak ilyenkor hol az alja?
Történelmi pontok estek ma el--- -
amargo
addikt
Nézem vissza az email-et és meglepődve láttam, hogy az FxPro ezt előre megjósolta.. 13'24-kor kaptam a mailt.. na ez érdekes volt

-
amargo
addikt
válasz
morhange
üzenetére
Köszönöm, ez "várható" volt.. így csökkentik az adósságokat, vajon? Nem is kell olyan messzire menni, hogy kik csináltak még ilyet. Ezek szerint ez bevett szokás.
Szerk:
Érdekes figyelni a chart-okon mennyire látszanak a fundementális kilengések - már amennyire. Tőzsde esetén nem kellett 8-at figyelni. Itt pedig majdnem mindenre kihatással van. Durva. -
amargo
addikt
Most éppen egy ilyen "robit" írtam, de nem hiszem, hogy túl hatékony lenne.. lényegiben kötés esetén nyit egy ellen kötést.
Ellenben teszteltem egy másik hasonló robotot, ami trendet figyel. A backtest-ek alapján nem volt valami rózsás. Ám bekonfigurálva demó számlán, 2 óra alatt hozott összességében - mert volt benne vesztés is - 300pip környékén.
Kicsit ránéztem a chart-okra, mit jelentettek be, már megint? Mert valami elmebeteg módon megindult minden.
-
amargo
addikt
Igen manuál a beszállás és utána a felkonfigurált robot vezérli, hogy közben tudjak dolgozni is

Rövid távon kereskedek M5-ön, 5-14pip-el. Tehát az sl és a tp szintem is elég alacsony.A nagy zöld egy lehetséges beszállási pont long-ra, de a fibo számokat nézegetni kell. A piros pedig short-ra - ha visszatekered a char-ot láthatod, hogy a short elég szépet szakított.
Itt egy kis leírás róla. Akik igazán ismerik a harmonikus kereskedés, azoknak nincs szükségük indikátorokra, mert szerintük csak megzavarják. Én nem tartozom ebbe
Hozzáteszem, a fundamentális okokat nem tudja "megjósolni".

Csak érdekesség:
audusd_m5_one2one_bearish -
Gibkey
tag
Leszedtem én is ezt az indikátort, csak kiváncsiságból.
Egyelőre elég zsúfolt lett a chart és nem nagyon értem, hol ad belépésre signalt? -
morhange
tag
Ha valaki belepottyan ebbe a témába, általában fellelkesül. Szeretne az ötleteinek támaszt nyújtani, ezért beszél másokkal. Régebben olvastam, ami minden bizonnyal igaz, hogy aki egy ideje már foglalkozik a témával az megváltozik, nyugodtabb lesz és megfontoltabb, hiszen ez feltétele a sikernek. Nem tudok olyan kereskedőről aki izgága és hosszútávon nyereséges. Én már egy ideje nem osztom meg mással az ötleteim, sem annak eredményeit, csak kipróbálom (vagy nem), így elkerülve azt, hogy mások tudásán alapuló véleményt halljak, ami nem tükrözi a valóságot. Majd a piac elmondja a véleményét.
-
Dzoli
tag
válasz
ForexGuru
üzenetére
Már bánom hogy neked címeztem.
Általánosan írtam arra, hogy igényelnéd más tagok kereskedéseinek beírását. Valamint a skype-on való kommunikációról a saját tapasztalataimat. Ez nem egy nagyot mondó verseny, de én is számtalan embert ismertem meg az évek során. Erről a fórumról is párat, akiket szintén nem lehet az átlagos kereskedők közé sorolni. De mivel nem azonos gondolatmenet, és kereskedési rendszer alapján gondolkozunk, így nem látom értelmét a folyamatos napi skypeolásnak.
A fórumozásról is kezdek leszokni, ez látszik is a hozzászólásaim számán a korábbi évekhez képest. Talán azért is, mert kicsit irritálnak a hozzád hasonló "guruk". -
Dzoli
tag
válasz
ForexGuru
üzenetére
A skype és társai csak elvonják a figyelmet a kereskedésről. Főleg, ha használható infókat nem tudnak megosztani egymással a tagok, csak a duma megy a nagy semmiről, meg az elszalasztott lehetőségekről. Azzal szintén nem lehet mit kezdeni, hogy utólag megtudom ki hol lépett pozícióba, az nekem már nem fog pénzt hozni. Oktatási értéke kevés ahhoz, hogy egész nap a múltról dumáljunk.
-
brd
nagyúr
válasz
ForexGuru
üzenetére
Valószínűleg azért, mert annak sok értelme nem lenne. Mit érsz pl. azzal, ha én leírom, hogy EURUSD-n 1.4475-nél lezártam az előző long pozíciókat, és a szokásos kötésméret 2x-esével azonnal indítottam egy shortot, kis pluszba kerülésig szűk stoppal, aztán kicsit lazábbra engedve a gyeplőt, de 2 órája megint szűkre húzva? Másképpen kereskedünk, más jelzésekre, összefüggésekre figyelve.
-
morhange
tag
Félreértés ne essék. A rendszert használni nem akarom, csupán kíváncsiság hajt. Érdekel, hogy egy ilyen bonyolultnak tűnő rendszer mennyire jó. Én egyszerűség párti vagyok.

-
amargo
addikt
Szépen le tört. Most azzal próbálkozok, hogy a beszállási pontokon - a mellékelt képen nem találtam el
- manuálba nyitok egy pozíciót, amit a ws robotnak átadok és a továbbiakban Ő foglalkozik vele. Csak ma kezdtem el vele foglalkozni, ezért minden jellegű kritikát elfogadok 
A sok rajz miatt leírom mi látható, a zöld vastag alul egy buy pont volt, míg a piros vastag egy sell. A kettőt meglovagoltam.
-
ForexGuru
aktív tag
"Svájcban akkor eladni nem is nagyon tudnak külföld felé, már most is panaszkodnak a gyárak pl."
akkor összeomlik a mindentudó bicska piac

-
morhange
tag
Megszorítani végletekig nem lehet, persze kormánytól függ mennyi bőr van a képükön (gondolok arra, hogy ők magukon nem szorítanak csak a népességen). Lehet én látom túl egyszerűen a helyzetet, de USA-ban most megy a kötélhúzás. Ha jól tudom a Republikánusok azt akarják, hogy legyen nadrágszíj meghúzás, míg a Demokraták nem. Mindkét oldal kivár az utolsó pillanatig, hogy melyik adja be a derekát. Ha ez megtörténik akkor az alábbi ábra feljebb ugrik.

Ahogyan tette már sokszor az elmúlt évtizedekben is. Csak kérdés meddig tartható, lényegében már függőlegesen emelkedik hamarosan. A világ vezetői nyilván háttérben nyomás alatt tartják az USA kormányt is, hogy tegyen valamit, csak kérdés, mit akarnak ők. Másfél éve megjósolták a dollár összeomlását és 1-2 éven belülre még egy gazdasági visszaesést. Akárhogy is alakul, érdemes gondolkodni az alapdevizán, hogy miben érdemes tartani. Ha dollár tönkremegy és aztán euró is, mi lesz még? Franknak nem feltétlen jó, hogy nagyon erős, Svájcban akkor eladni nem is nagyon tudnak külföld felé, már most is panaszkodnak a gyárak pl.
-
Fecdzo
senior tag
válasz
morhange
üzenetére
Mivel sem USA sem az euro zóna nem áll jól (potenciális csőd közeli helyzetek itt-ott) ezért nem megy sehova az E/U. Azon fog múlni melyik irányba indul el, hogy melyik fog jobban gyengülni.
A probléma USA-val elég nagy. Gondoljunk bele...folyó fizetési mérlegükkel gondjaik vannak, méghozzá máris meghaladták a korábbi adósság plafont, amit max augusztus 10. -ig tudnak vélhetően finanszírozni. Ha megemelik a plafont akkor ugyan rövidtávon elkerülik a csődöt, de hosszú távon még nagyobb gázba kerülnek. Hiszen újabb hitelre van szükségük, amit vélhetően a FED nyomdájában fognak megadni nekik....ez újabb inflációs nyomást fog eredményezni és hosszú távon ilyenkor a kamat emelési várakozás is növekednek illetve a dollár gyengülni kezd szépen lassan, ha a kamatok emelkednek akkor a részvénypiacből is elkezdik kivonni a tőkét (usa piacok csökkenni kezdenek)...már most sem valami erős az USD, ez látszik a forinttal és az euroval szemben nem is beszélve a CHF-ről.
Ha bejelentik a csődöt (amit nyílván politikai megfontolásból sem akarna Obama papa), akkor ezek a hatások felgyorsulnának és sokkal intenzívebbé válnának. Azonnal USA befektetői bizalom vesztés lenne, vélhetően drasztikus tőzsdei árfolyam csökkenéssel és talán még intenzívebb dollár gyengüléssel.
Ha usa esik, a világ is esik, és Kis Hazánk is. Ha dollárból elkezdik kivenni a pénzt a befektetők, vajon hova teszik? Hát frankba és aranyba....és kész a nagy gáz...pláne itthon.
Komolyabb megszorítások kellenek, amit bármely aktuális kormánynak nehezére esik megtenni mert a következő választást vélhetően nem nyerik meg....az emberek többsége ezzel nincs tisztában és ez a szomorú...
-
ForexGuru
aktív tag
usd jpy shortban ülök, még vki?
-
Ferdzsoo
addikt
Nagyondurva mennyire kivár a piac EUR/USD a gap óta konkrétan 2 napja meg sem mozdul...
-
-
-
Ferdzsoo
addikt
-
amargo
addikt
Keress rá, hogy gartley.mt4 ez csak az indikátor lesz. Ha EA-t akarsz belőle programozni - én is gondolkodom rajta, de nem tűnik túl kis feladatnak.. -, kíváncsian várom

Fecdzo: Ezek az alakzatokat a gartley rajzolta, de jogosan a ZUP lett tovább víve - ha jól gondolom. Én ZUP_v95-t találtam.
Ezeket fel is raktam a következő címre: [link]
-
ForexGuru
aktív tag
-
amargo
addikt

audcad h4
Szóljatok rám, ha felesleges infókat osztok meg.
Éppen tesztelem a WS-t majd azokat az eredményeket is felrakom. Már, ha érdekel valakit is.Szerk:
(#4496) amargo: Ezt benéztem, mert az alakzat tévedett és az "ellenállás" is majdnem át lett törve.. kérdés mikor korrigál - már, ha végre jól értelmezem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Könyvajánló
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Yettel topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Profi! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/512 Iris Xe FHD+
- Villám! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 16/512 Iris Xe FHD+
- Asztali PC , R5 8400F , 1660 super , 16GB DDR5 , 512GB NVME
- ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Asztali PC , R5 8400F , RX 5700 XT , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Bontatlan
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)