Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Goose-T

veterán

válasz Stealth #24459 üzenetére

Tudom, hogy lehet, csak például nem megy át a DTS, Atmos stb. A számítógépem is a tévére van kötve HDMI-vel, így annak is le fogja butítani a hangját, ha olyan. Na jó, nem mintha annyira kijönnének a különbségek egy ilyen kis soundbaron, de kifizettem a képességeit, ki is akarom használni. :DDD

• Goose-T

veterán

Sziasztok!

Van egy 65DP600-as tévém, nem egy nagy szám, elég buta és lassú. Vettem egy soundbart, pontosabban két ugyanolyat, Ultimea Nova S50-eket. Az újabb, de szintén budget kategóriás Hisense tévémmel tökéletesen működik a HDMI ARC-on keresztül. A TCL-hez próbáltam csatlakoztatni, bekapcsoltam a T-Linket, felismerte az eszközt, vezérli, ki-be kapcsolgatja, állítják oda-vissza a hangerőt is. Viszont hang nem jön ki rajta. Néha bekapcsolásnál megszólal egy fél másodpercre, ebből látszik, hogy képes a hangátvitelre, de aztán elnémul. A hangerőt tudom állítani ezután is, a CEC működik. Egyszer volt, hogy egy kontaktos HDMI kábellel huzamosabb ideig is adott ki hangot, de az elmúlt. :D

Sokféle kábellel próbáltam, mindegyikkel ugyanez van. Megcseréltem a két soundbart, a másik tévével mindkettő tökéletesen működik. Csináltam factory resetet a tévén, de nem oldotta meg ez sem a problémát. Szoftverből a legfrissebb van rajta, nem talál újabbat. Ezen mondjuk nem is csodálkozom, elég régi modell már. A gyorsindítást bekapcsoltam, kikapcsoltam, az sem oldotta meg. Optikai kábelen keresztül működik. Van valami triviális megoldás erre, vagy hagyjam a picsába? Ha olyan filmet néznék, aminek nem AC3-as hangja van, az gondolom nem fog valami jól szólni optikain keresztül, az a problémám csak.

Új hozzászólás Aktív témák