- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
boborján2
senior tag
A megoldás egy apple tv 4k. Ott elvileg hardveresen jól kezeli szinte minden streamingen a match frame rate opciót. Azonban attól hogy a tv majd 24Hz -t ír , még a panel frissítése nem fog lemenni 24Hz -re. A felirat csak arról tájékoztat hogy a HDMI bemeneten 24Hz a jel amit kap.
Tippre azt mondom ,hogy ezek a kijelzők fizikailag sem tudnak 24Hz frissítésre -re lemenni.
De ha Vhiktor erre jár majd megmondja a tutit , ennek ő a szakértője.
-
boborján2
senior tag
Jujjjj
Kérlek mond hogy Hz csak véletlen és igazából framerate-et akartál írni.
Egyébként
Disney+ 23,976 , 24 , 25 fps vegyesen.
Max jellemzően 25 fps, de lehet ott is van variálás.Ha mondasz 60fps kontentet azt nagyon szivesen tesztelném disney+ -on.
Utóbbi időben a Gemini Man-t forgatták 60fps-el , és a Hobbit filmelet 48 -al.
Illetve PC-n jó móka a frame generation DLSS -ben RTX kártyával , elég jól tud kinézni "valódi" 60fps-el a 4K film, egyetlen röccenés nélkül.
Szóval a panel frissítési frekije ,nem keverendő a film framerate-el.
-
boborján2
senior tag
válasz
vaksi8 #32603 üzenetére
Én a 65C835 tévémmel nagyon elégedett vagyok.
Brutál színek és fényerő + a fekete az fekete. A hangzása sem elhanyagolható.
400 akármennyiről 370 volt jólárasítva. Szóval nem olcsó, de szerintem egy oled biztosan lett volna +200 és összehasonlítva ,nekem abszolút érte volna meg a felárat.
-
boborján2
senior tag
válasz
koko52 #32553 üzenetére
Naaa bmeg, ez lett volna az első alkalom ,hogy nálam is megakadjon, erre lemaradtam
a, már nem vagyok nf előfizető
b, hidegen hagy a box világa úgy ahogy vanDe lényeg a lényeg , amig használtam addig hibáalanul működött nálam. Nem volt csalás a felbontással.
És hogy fölöslegesen ne legyen vita ,elismerem ,hogy másnál xarul tud működni. -
boborján2
senior tag
válasz
freeland0806 #32448 üzenetére
65C835
(592 firmware + vhiktor fizetős beállításai)A fotó elég gagyi és még tükröződik is a széknél , de a lényeg látszik ,hogy nincs hiba.
-
boborján2
senior tag
válasz
koko52 #32423 üzenetére
Minden ilyen összeverödött csoportban lesznek olyan júzerek akik valamelyik szolgáltatást szidják.
Magyarul mindenre van a fosbukon szidalmazzunk valamit csoport!
Nekem pl. semmi bajom az emaggal, cserébe a trékom webshop 3ból , 2rendelést garantáltan elrontott és szénné szop@ttak mire kibogoztam a saját szabadidőmben a szálakat, mert azt sem tudták merre vannak arccal.
-
boborján2
senior tag
válasz
vata666 #32360 üzenetére
Megérik a pénzüket , én azt a hivatalos választ kaptam (és ekkor még nem tudták a tévém tipusát/márkáját) hogy , a platformon nincs HDR támogatás,de dolgoznak rajta.
Legalább kiderült ,hogy ha a kérdés az 1bites droidhoz fut be ,akkor nincs HDR, ha a 2bites droidhoz, akkor van ,de csak bizonyos készülékeken
És én már azt hittem ,higy pl. egy magyar trékom ügyfélszolgálatánál már senki sem lehet hülyébb a saját rendszeréhez. De aztán mégis....
De hogy valakit meg is dicsérjek....
mikor ,az egyik ismerősöm külzdött a disney+-al egy régebbi samsung csúcs tévén ,még vissza is hívták hogy mindenben segítsenek. Meg is oldották.Nekem ugyanitt volt fizetési gondom , megoldották és grátiszba adtak két hónapot az okozott kellemetlenségért.
-
boborján2
senior tag
válasz
Darth_Revan #32274 üzenetére
Nekem 65C835 van.
Átlagfelhasználásnál olyan extrém szögben kell nézni ,hogy észrevegyem a színek torzulását, hogy onnan az ember gyakorlatilag egyébként sem néz tévét.
Teszt képekkel nyilván hamarabb előjön,de azt letudtam az első pár napban és jónapot.
-
boborján2
senior tag
válasz
Icewloxy #32259 üzenetére
Ugyanaz a digitális jel (stream).Az egyiket a fény közvetíti, a másikat az elektromos áram.
Mindkettő tud jó és rossz is lenni. Az viszont tény ,hogy a koax bonyolultabb és összetettebb , több hibaforrással.
Nálam koax van, hibátlan a net kapcsolat és amíg használta. hibátlan volt a mellette párhuzamosan a dvb-c is.
-
boborján2
senior tag
válasz
d.véderjoe #32246 üzenetére
Körítést nem nézve csak képminőséget szerintem így jönnek fentről lefelé.
voda OTT és a voda koax
trékom iptv
sweet tv
Direct one
direct now
Digi műholdMég román volt a digi dvb-c ,nyilván top1 volt, de ez mára elesett. Nincs hozzáférésem már, de valahol a lista alján lehet. Parisat koax dvb-c szintén zenész. Nem is országos , de ott is sokat butítottak.
Ami szintén nem országos az a kalásznet dvb-c ,mifelénk meglepően sok csatornával és konstans jó dvb-c minőséggel. De direkt nem írtam bele ,mert alig elérhető pár helyen.Pedig valahol a trékom iptv előtt/mögött lehetne.A vodánál megy a one-osítás , ki tudja mi lesz. Megvan a boxra a ont felület , szerencselére a képminőség maradt. (egyelőre
)
Diretc one műholdas ügyfelek szintén mennek a 4ig alá. Kell 1-2 év mire kiforrja magát, hol és mi lesz a végeredmény. -
boborján2
senior tag
válasz
Pro Koryak #32233 üzenetére
Vodafone /OTT/ tv (One tv) még egészen baráti FHD minőséget produkál.
-
boborján2
senior tag
válasz
koko52 #32066 üzenetére
Ilyet hosszú évek alatt csak a HBO Go-nál lehetett tapasztalni. pl. az aranyéletnek amikor felkerült egy-egy része az valóban a 720p és a 480p között szenvedett, ide-oda váltogatva. Majd pár nap után ,amikor már mindenki látta ,akkor rögtön tudta tolni 1080p-ben is. végig.Amikor elhagyták a Go nevet ,akkor javult a helyzet.
A netflix mögött viszont van olyan infrastruktúra ,hogy megoldja a kiszolgálást.
Amit mondasz soha az életben nem tapasztaltam.De még csak egy homokórázást sem.
Virágboltban is ugyanaz a minőségű NF rip van,mint amit az NF appban lehet nézni.
Kivétel persze ha már van belőle BD kiadás, mert akkor az valóban jobb minőség.Most a nagyok közül a skyshowtime csinálja azt ,hogy 480p -vel indul , aztán 10-15 másodperc alatt felmegy 1080p-re majd 4k-ra , vagy 480p ről egyből 4k-ra.
Viszont itt annyiban jobb a helyzet hogy ott is marad, mert van mógötte szerver kapacitás. -
boborján2
senior tag
válasz
freeland0806 #32058 üzenetére
Ha megírod ez melyik epizód melyik perce ,megnézem neked a skyshow-on este hogy nálam milyen 65C835 -el.
Csak tipp : érdemes figyelembe venni ,hogy streamingen adaptív bitráta van. Az csak egy dolog hogy ez 4K ,meg gyors a net és jó a router-tv kapcsolata. De attól még lehet szerver oldali bug és esetleg nem vált fel a legjobb minőségre. Bár ezt azért a rutinos felhasználó észreveszi azonnal.
-
boborján2
senior tag
Használ még valaki skyshowtime előfizetést?
Előfizettem a most promóciós prémiumra.Látszólag a 4k az 4k , de ami az adatlapján HDR az nem az,mert a tv soha nem vált át és ránézésre nem is a HDR sáv megy a filmből.
Szóval van sok HDR de egyet sem lehet így nézni.
Valami tipp? Vagy kezdjem el ....gatni a skyshowtime-ot? -
boborján2
senior tag
válasz
breezer88 #31755 üzenetére
Ha a feliratokat abszolút testre akarod szabni ,akkor a kodi kell neked.
A legkényelmesebb egy nas vagy kisfogyasztású pc, szerverként üzeneltetve és arról helyi hálón mehet a kiszolgálás. De ismerek olyat is aki másolgat külső ssd-re.
Kinek mi a kényelmesebb.A lényeg hogy bármelyik módszerrel a kodi a legjobb választás a feliratos filmekhez.
Nem is értem a többi lejátszót , van 4-5 méret a felitatokhoz és annyi. Nekem van hogy az egyik még kicsi a következő túl nagy. Kodiban meg olyan amilyet akarok. -
-
boborján2
senior tag
válasz
Celtis #31513 üzenetére
Finomhangolást értsd jól.
Kapcsüzemű tápban vannak nagyfrekis alkatrészek amiknek a helytelen működése vagy hibás árnyékolása stb... okozhat zavart pl az alaplapnál.
De ha mindig ugyanott akad , akkor ez kilőve. Meg egyébként is ez már nagyon szélsőséges elmélet.
Csinálhatnál egy hosszabb videót az akadásról. Nagyon kíváncsi lennék hogy hogy is néz ez ki.
Lehet neked volt a tálapós videó, de az túl rövid és csak egyetlen jelenet. -
boborján2
senior tag
válasz
Celtis #31510 üzenetére
Ezt csak akkor lehetne látni , hogy ha egymás mellett lennének egy olyannal ami tuti jó, de ez így már nem fog megtörténni.
Lehet, hogy másik komponens okozza?
Alaplapon kívül más nem igazán van ami ilyet tud okozni. Bár még akkor is ott van egy táp , ami lehet hogy nem stabil és ingadozik a feszültség, az meg ugyebár nem barátja ezeknek a finomra hangolt elektonikáknak.
Szerviz azt nem cserélte?
Írtad hogy már a 3. alaplap van benne. A szerviz helyében simán kicseréltem volna a 2. alaplapcsere után ha még mindig panaszos a tv. -
boborján2
senior tag
válasz
kenicsab #31471 üzenetére
Ezt mond annak , aki kifizetett érte 3-4k -t ,meg megevett 2 doboz xanaxot és a 6. firmware update sem tudja gatyába rázni a tévét.
Kár érte hogy ezzel b....a el a tcl, mert ilyen kijelző mellé ha értelmes firmware-t rakna , akkor nagyon tuti lehetne.
Azt pedig kár hangoztatni (tudom nem te írtad),hogy mkv tartalommal persze hogy xar a tv , mert nem igaz.
Nekem a 65C835 -ön úgy megy a 4K streaming meg a 4K mkv ,mint kés a vajban. Szóval ebből is látszik ,hogy tud az jó is lenni , csak egyes tipusoknál ez nem sikerül.A sok panaszt olvasva azóta is áldom a napot ,hogy a boltból az utolsó kiálított 835-öt elhoztam.
-
boborján2
senior tag
Yt-on a sok kattintásvadász tróger feltöltőnek sokszor a HDR felirat is kamu a video címében. DV meg egyenesen nevetséges.
-
boborján2
senior tag
válasz
nicu71 #31425 üzenetére
Nagyon szívesen segítenék , de az enyém be van már konfigolva és be van lakva. Nem szívesen akarnám "szétkapni"
Egyébként windows kodiban (gondolom ugyanez a tv is)
System-Media(lent fogaskerék expert nézet) - Library - Videos - Add videos - Browse - Add network location- :
Kitöltöd adataiddal , majd ok
Itt egy katt a sorra ami megjelent és OKA következő ablako OK, majd azután adsz egy fantázia nevet a megosztásodnak és kész.
Ezután a főmenüben a video almenüben már látható és böngészhető a megosztás.
Remélem nem hagytam ki semmit sem
-
boborján2
senior tag
-
boborján2
senior tag
válasz
Theseus #31419 üzenetére
A kodi szerintem nem macerás. Legalábbis nekem 1-2 perc egy SMB megosztás távirányítóval.
Azért látják , mert az DLNA. A gagyik szinte csak azt ismerik.
Kodiban is van , asszem UPNP DLNA néven kell keresni és bekapcsolni , mert alapból ki van kapcsolva.És igen, amit rumolka írt, hogy a 100mbit lan becsapós lehet a durvább BD ripeknél.
Ezekben a filmekben gyakran van 100mbit fölötti kiugrás a bitrátában és ha elfogy a puffer akkor akadni fog. -
boborján2
senior tag
válasz
Theseus #31417 üzenetére
Kodi 21.0 vagy vimu player használata, másik release beszerzése.
Virágboltos mkv-k közül alapból nem mindent eszik meg a tv. Saját lejátszója meg főleg nem.
Az mkv egyébként csak egy konténer fájl , azt pakolnak bele amit akarnak. Magyarul nem szabvány ,mindegyik más és más lehet. -
boborján2
senior tag
válasz
Pro Koryak #31381 üzenetére
Olyan nagyon nem kell szétszedni ,mert bár nem tudom itt is igaz e, de qled esetén kék a háttérfény.
A kék lednek nem mászik el a színe/tartománya olyan "rövid" idő alatt mint a fehérnek.Ha nem qled egy qled tv azért az úgy erős. Ugyanakkor szinte biztos vagyok benne ,hogy ezt észre kellene venni kívülről is. Véleményem szerint a nem qled panel nem képes olyan veretős színekek előállítani.
-
boborján2
senior tag
-
boborján2
senior tag
+1
Ha azt nézem hogy netfone 6600-ért adja közel pont ugyanazt amit a telekom 15800-ért.
(korlátlan beszéd + 50Gb) akkor egy vicc ez a tv akció.Akkor inkább netfone 10hó hűséggel + valahol valami jó kis 0thm hitel akció a tévére azt csókolom.
Nyilván ez nem a reklám helye , csak azért írtam mert így is meg lehet szerezni a teló előfizetést + tévét. Persze nem olyan kényelmes hogy 3 gombnyomás és jön a futár, de hát valamit valamiért.
És akkor még az sem biztos hogy a 15800-as csomaggal olcsón elhozható a trékomtól...
-
boborján2
senior tag
válasz
BlueSteel #31170 üzenetére
Kicsit tegyük akkor tisztába a dolgokat.
Te a gyári lejátszóról beszéltél, én meg arra reagáltam hogy a gyári lejátszó megkerülhető! Sőt egyenesen ajánlott ,hiszen attól szinte csak jobbak vannak.Továbbá hozzátettem:
Olyan hiba ne legyen a tévével amire nincs ellenszer , ez már inkább egy fontosabb kérdés.
-
boborján2
senior tag
Ez nem tudom miert számít bármennyit is.
Semmi akadája hogy a tv-n tetsztőleges lejátszót használjon bárki. Van választék bőven.
Most az hogy van egy mkv ami akadozik kb semmit nem jelent. Pc-n is mutatok olyan videót ami az egyik lejátszóban akad a másikban meg nem.
Olyan hiba ne legyen a tévével amire nincs ellenszer , ez már inkább egy fontosabb kérdés.
-
boborján2
senior tag
válasz
DaemonX #31051 üzenetére
6. pontot meg tudom cáfolni.
Bratyó szoft fejlesztő és C3 a fő monitor.
Szerviz menüben ki lett kapcsolva a fényerő ugrabugra. Ugyanakkor közel sem megy fullon , mert kiégne a szeme
Napi 10-12 órában nagyon sok a statikus elem a kijelzőn,de egy év elteltével nyoma nincs beégésnek. -
boborján2
senior tag
válasz
Alarikman #30755 üzenetére
Azok közzött is van gagyi. Pár éve vettem egy kis üveggel, kb anyi volt mint egy 5 literes clean és sz.rt sem ér. Meg még foltokat is hagy maga után.
Én natïr cleant használok nagyon kis mennyiségben és mikroszálas kendőt. Csillog villog ,mint ha új lenne. Moondjuk hozzáteszem, nálunk nincs ujjlenyomat meg zsíros folt egy ilyenek, mert nem fogdossa senki a kijelzőt
-
boborján2
senior tag
válasz
mikrofon #30621 üzenetére
Nincs helyi frissítés meg nem helyi frissítés. Abban biztos lehetsz hogy a tcl nem üzemeltet minden országban saját szervereket erre a célra. Maximum néhányat régiókra/kontinensekre bontva.
Az hogy a helyi support elintézi max annyit jelent hogy van valami magasabb jogosultságuk szerver oldalon és serial alapján egyedileg kiküldik.
De én ezt is gányolásnak nevezem....,az ügyfélnek kell kérni hogy megérkezzen az update ,,,vicc.
-
boborján2
senior tag
válasz
griffin90 #30609 üzenetére
835 sem frissített nálam. 4 vagy 5 firm. verzióval járt korábban amikor vettem és nem talált frissitést soha. Az ota verziót pendriveról raktam fel.
A vicc az hogy valaki adott tipusban kikapcsolja az auto update funkciót és akkor is frissít ,másnál meg másik tipuson keresve sincs update 😀
Hogy ezt a gányolást hogy csinálja a TCL az jó kérdés.
-
boborján2
senior tag
válasz
Pendragon911 #30582 üzenetére
Nv. vez pultban nézd meg nincs e olyan opció ,ahol adott felbontásokat és hozzátartozó frekvenciákat letiltani lehet,hogy a kártya ne is tudja azt használni.
Hagyd meg az 1080p 60Hz-t magában.Csak ugye másodsorban meg ott van a pakliban hogy a tv kavar valamit , lehet nem is a helyes értéket írja ki.
Nv driver természetesen legyen legfrisebb.
-
boborján2
senior tag
válasz
Pendragon911 #30577 üzenetére
Jó lenne tudni milyen konfigról beszélünk ,hogy egyáltalán mit tud.
Ha viszont 24Hz re levette magát , akkor egyértelmű hogy nem lesz folyamatos és fluid mivel 24képkockát jelenít meg másodpercenként. Az már játékokban nagyon kevés és akadozós.
------
A win nem is fog akadni ,mert ott nincs olyan ami igényli a grafikus teljesítményt.
Szerintem egyszerűen csak beállítas gondjaid vannak.
Illetve bizonyos játékokban még olyan lehetőség is van ,hogy X felbontáson megjelenít (felskáláz) de a játék renderelése csak Y felbontáson megy. Még ez is meg tud viccelni. -
boborján2
senior tag
válasz
Pendragon911 #30575 üzenetére
Játékon belül vedd le a felbontást 1080-ra, vagy annyira amit még tud a kártya futtatni rendesen.
-
boborján2
senior tag
válasz
Qtya123 #30531 üzenetére
Még az is lehet hogy firmware bug?
Bár ez már nagyon megkepne.
Az is lehet hogy usb-lan lesz a megoldás, főleg ha már tesztelted és ott faxa.Én amikor használtam hw aprón vettem tplink ue300-at valami 3000ft ért. Bár nekem csak USB2 van ,de USB2-1G nem létezik. Ezzel nekem 220-240 megabitet tudott, ami pont elég a legdurvább BDrip-hez is.
-
boborján2
senior tag
Jaja ,jók ezek.
Én anno meg vettem Vhiktor kalibrál beállításait (amit külön csomagban árul nem a yt csatornán van bemutatva)
Én arra voltam kíváncsi ,milyen az amikor a legközelebb áll a valósághoz a beállítás ,hogy visszaadják a filmek a legjobban azt ahogyan azt elkészítették.
Hát először néztem azért nagyokat ,de már annyira megszoktam ,hogy eszem ágában nem lenne elcsavargatni.
@Qtya123
Kezd érdekes lenniA nas/tárhely vonalat hiba tekintetében szerintem elengedhetjük.
Bár még az nem derült ki milyen protokollal nézed a gépen ,és milyennel a tv-n.
Esetleg a tv irányába véletlenül nincs e ip címre vagy a protokollra sebesség korlátozás!?Ha nincs , akkor futtatnék (nem tudom mivel) egy hosszabb speed tesztet illetve egy hosszútávú (mondjuk 1 órás) ping tesztet a tv felé és onnan kifelé is.
Ha ezek is rendben vannak , akkor ez kezd majd x-akták lenni.
Egyébként próbáltad több lejátszóval is?
Tv sajátja, kodi 21.0, vimu. Plexet direkt nem mondom mert az a jót is tudja szarul lejátszaniTesztelésre nem alkalmas.
-
boborján2
senior tag
Szerintem ez pont megegyezik azzal amit írtam. Annyiban eltér hogy van ilyen módja is ahogy Te csinálod a kikapcsolásoknak, vagy van olyan is hogy a menüben beallítod hogy ne legyen gyorsindítás és akkor rövid nyomásra is teljesen kikapcsol.
A két módszer tuti hogy ugyanaz , csak én a menüben állítosat ismertem, Te meg a hosszan / röviden nyomósat.
De a lényeg ugyanaz, használd gyorsindításba (rövid nyomás) és ha bugos kezd lenni ,akkor néha 1-1 restart. Ha ez az agyadra megy , akkor használd a lassú indítást (hosszan nyomva kikapcsolást)
-
boborján2
senior tag
Úgy érted hogy gyorsindítás be vagy ki?
Ha igen akkor a saját taoasztalatom az ,hogy 65C835-el egy ősrégi firmware -el,voltak a gyorsindítással bugok. Leginkább hanghibák voltak kb. 1 hét után. (napi átlag 4-5 be/kikapcs).
Azután felraktam rá egy új(abb) firmware-t ami ezt javította meg még 1-2 apróságot. netflix mikrolagg meg ilyesmi)
Az tuti hogy ezzel a gyorsindítás is megjavult. De 3-4 hétnél hosszabban még nem tudtam tesztelni ,mert vagy áramszünet van pl. vihar miatt, vagy ilyenkor eleve áramtalanítom. Vagy ha elutazunk 1-2 napra akkor azért áramtalanítom.
Szerintem erre nincs egyértelmű válasz. Ha a sajátomból indulok ki ,akkor azt mondom tipus/firmware függő hogy használható marad e a gyorsindítás vagy érdemesebb kikapcsolni. Használd gyorsban és ha bugosodik akkor kapcsold ki.
-
boborján2
senior tag
válasz
Alarikman #30496 üzenetére
Ez már számtalanszor meg lett cáfolva és kitárgyalva.
Komolyabb BDrip anyagokban bőven van 100megabitnél akár másodpercekre is nagyobb kiugrás és ha kiűrül a puffer akkor jön az akadozás.Tisztességes AC wifi kell vagy USB3-1G ethernet átalakító ,akár USB2 -ben is már lefedi azt a bitráta mennyiséget amit ezek a filmek igényelnek a stabil lejátszáshoz+ akkor már egyúttal a wifi is kizárva a játékból.
Szerver oldalról is lehet a HDD szük keresztmetszet. De még a legbénább 2.5" HDD is gyakorlatilag képes a 50megabájt/mp tempróra nagy fájlok esetében, ami már 400+ megabit/mp így ennek megint csak elégnek kell lennie (ha a hdd épp nem csinál mást ami lassítja, vagy eleve nem hibás)
Mindenesetre egy a lényeg ,a 100as lan az karcsú ha a felhasználónak nagyok az igényei. Így az a javaslatom nem a sebességet kell limitálni és szőnyeg alá seperni a problémát,hanem végig kell menni, pontról pontra és kideríteni hol a hiba. Ha ez megvan akkor a gyenge pontot gatyába kell rázni.
-
boborján2
senior tag
válasz
bnorci71 #30351 üzenetére
A nas elnevezés a hálózatra kapcsolt adattárat jelenti.
Szóval ebből a névből eredően nincs szükség +video lejátszó alkalmazásra hogy bárhonnan bármit elérj.
Épp az a lényege hogy maga az oprendszer arra (is) van kihegyezve ,hogy ezt alapból tudja.Persze a lustaság/hozzá nem értés esetén jól jöhet egy ilyen plex megoldás, ami két kattintással ezt megoldja a júzer helyett
-
boborján2
senior tag
válasz
Alarikman #30350 üzenetére
Családnak kell a cicoma.
Ez emberfüggő, mert nem mindenki igényli.külső winyós megoldás szerintem nem tartós
Egy szóval nem mondtam hogy ez a jó megoldás.
De ha az ember odafigyelve hordozza a HDD-t ,kutya baja nem lesz kb sohasem. Meg ugye 2 vagy 4Tb-t televágsz annyaggal és máris nem kell naponta hurcolászni.Ha meg plex és nas kell, akkor valóban intel proci, meg akkor már szerintem kell egy plex pass is ami megint kiadás.
Ha esetleg egy költséghtékony nasban gondolkodunk , akkor xpenology , bagóért beszerezhető pl. G4400 alapon.
Megfelelő konfigurációval bármilyen protokollal elérhető bárhonnan. Ezzel talán nem lesz transzkód , de ha van upload speed akkor majdnem lényegtelen.Egyébként sincs egészségesebb dolog a lejátszásra ,mint a fájl streamelése és a túloldalon a natív lejátszása hw gyorsítással. -
boborján2
senior tag
válasz
Alarikman #30345 üzenetére
Csak akkor ha netflix szerű borítós , leírásos élményt akar, ha ezt nem ,akkor fölösleges körítés.
Én személy szerint nem preferálom ezeket. Jellemzően több a cicoma ,mint a lejátszási tudás. + Amikor a sorozatok ha épp nem jól vannak elnevezve és jön a kavarás a nevekkel, borítókkal , címekkel amikor azt sem tudja a szerencsétlen plex ,hogy merre van arccal
Na meg attól egyszerűbb a világon nincs amikor megjelenik a fájlnév progiban és 1 katt , indul.
-
boborján2
senior tag
válasz
Qtya123 #30336 üzenetére
Akkor máris kezdődhet a szoftveres vergődés, mert a DoVi -hoz,illik egy kodi 21.0 ,vagy legalább egy vimu player.
A saját lejátszója nagyon fapad.
A kodi javasolt a tisztességes felritat kezelés/személyre szabás miatt is, tudja az SMB-t, adott esetben mkv-ból is megy a DoVi és a tv hangszórói használatának esetében felhúzható a center sáv hangereje. Cssk mert bőven van tolyan többsávos hang ,ahol ezt meg kell tenni mert élvezhetetlen a film.
(persze a DoVi mkv-ból akkor megy, ha a rilízer is úgy gondolta amikor összetákolta az mkv-t)
-
boborján2
senior tag
65C835 - ön szembejött velem is 1-2 észrevehető lagg.
Történt ugyanis hogy a netflixet lecserélmem amazon prime -ra. És az előző tök simán ment,utóbbin azért néha néha beugrik egy pici lagg. De sebaj, ezért nem kezdek el firmware-t frissítgenti. Inkább együtt élek vele ,főleg hogy a szolgáltatás ára ,csak töredéke a netflixnek. -
boborján2
senior tag
válasz
bence188 #30251 üzenetére
Használj rövid USB hosszabítót!
Nekem egy akkora van, ami épp lér a tv aljáig,így semmi gond vele. Kényelmes használni.Sajnos a hosszú USB kábel okozhat hibákat.
Illetve akadhat olyan HDD ami akkora áramot akar felvenni induláskor ,hogy a tv USB nem szereti. Bár nekem a TCL C835 -azt is meghajtja ,amit egy régebbi Samu tv már nem.
Szóval USB2 és USB2 sem minden esetben ugyanaz. -
boborján2
senior tag
Ha már téma volt az x,y,z fps filmek helyes lejátszása, akkor kérdeznék egyet.
A tv csatornák esetén hogy van megoldva ez az fps kérdés? Nyilván ők 25 vagy 50 fps tartalmat tolnak, de a filmekből hogyan szereznek be 25 fps verziót? Vagy az mielőtt bekerül az adáslebonyolítóba maguk készítenek valamilyen módon egy konverziót?
Egy régi led tv-n megnézve ugyanazt a filmet mkv -ripben ,kb nézhetetlen , ugyanaz a film tv forrásból a tvhez képest teljesen rendben van.Hogy működik ez a dolog?
-
boborján2
senior tag
válasz
BlueSteel #29727 üzenetére
Nekem a C835 v592 akkor szokott ilyet csinálni amikor a gyerekek rommá nyomkodják + úgy kapcsolják ki a tévet(gyors indítás aktív) ,hogy megy valami tartalom a yt-ban.
App kényszerített bezárása , vagy tv restart megoldja.
Egyéb esetben "normál" használat alatt nem jelentkezik ilyen hiba.
-
boborján2
senior tag
válasz
gorgocska #29720 üzenetére
Miért ne lehetne? Rendeltetésszerűen használod, a minősége meg leromlott.
Nem garanciális feltétel ,hogy steril, szűrt levegős szobában használd. Az apró kis rovarok pedig egy lakásban természetes jelenségek.De hozzáteszem , ha rovar ,ha nem , akkor is mindegy. Javítsák meg!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy ruhás topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen program, ami...?
- Kerékpársportok
- ASUS routerek
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged