- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzoli87
aktív tag
válasz
takacsbotond #2798 üzenetére
Ha kiszereltem, akkor megpróbálom kideríteni.
-
dzoli87
aktív tag
válasz
takacsbotond #2798 üzenetére
Pontos adatokat nem tudok csak annyit, hogy 1800rpm-es.
Levegőszállítást nem tudok, talán 80-100 CFM körül. -
szaki86
csendes tag
válasz
takacsbotond #2793 üzenetére
Na közben kiderült hogy hibás a venti, mert ha az alaplapra rádugom akkor se megy.Egy picit mintha elfordulna de utána semmi. Így viszont lehet hogy beszerzek egy F12 CO PWM ventit ha azt mondod hogy az is jó bele.
-
szaki86
csendes tag
válasz
takacsbotond #2793 üzenetére
A táp egy chieftec iArena gpa-400s8.
A hivatalos honlap azr írja hogy van automatikus szabályzás. -
takacsbotond
őstag
válasz
szaki86 #2791 üzenetére
A régebbi tápok nem tudják vezérelni a ventilátort, ezért fix 12Volton járatják a ventit.Mi a táp pontos típusa?
Az Enermax TwisterPressure a legnagyobb fordulaton mindent lehűt, viszont hangja is van.Esetleg még a Noiseblockert érdemes lehet megpróbálni, bár akkor már lehet érdemesebb lenne inkább egy halk be quiet! tápot venni... -
szaki86
csendes tag
válasz
takacsbotond #2789 üzenetére
Közben visszaraktam az eredeti ventit, mert elég forró lett az egész táp. Mondjuk ahogy észrevettem az eredetihez képest jóval lassabb az F12, meg érezhetően lassabban áramlik a levegő. Így meg akkor az a kérdés hogy milyen ventillátor lenne jó bele ami mondjuk kisebb fordulatszámon is nagyobb légnyomást tud.
-
szaki86
csendes tag
válasz
takacsbotond #2789 üzenetére
Beleraktam a tápba a ventit de ahogy nézem elég forró a burkolat kívülről. Néztem terhelés alatt és ugyanúgy pörög mint alapjáraton.
Úgy néz ki mintha nem is szabályozná. Elméletileg ha jól néztem akkor teljesítmény/hőmérséjlet alap kéne szabályozza.
-
takacsbotond
őstag
Ha a csere után leírnátok a tapasztalataitokat azt megköszönném!
-
szaki86
csendes tag
válasz
takacsbotond #2786 üzenetére
Már megvan a sima F12, akkor belerakom azt. Mondjuk olyan nagyon sokat nem megy a gép, meg úgyis cserélve lesz a táp a későbbiekben.
-
Oryctolagus
tag
válasz
takacsbotond #2786 üzenetére
Megpróbálom a Noiseblocker-t.
A gyártó oldalán M12-3 néven fut a legnagyobb teljesítményű 3 PIN-es.
Az honi áruházakban leginkább B12-3 néven lehet találkozni ezzel.
A kettő ugyanaz? -
takacsbotond
őstag
válasz
szaki86 #2784 üzenetére
A legtöbb 4 pines venti nem jó tápba, de az Artic F12 CO feszültség alapú vezérlésre is alkalmas.Ha még nem vetted meg mindenképp érdemesebb a CO verziót, de ha már megvan felesleges másikat venni.
Oryctolagus: A te tápodhoz a Noiseblocker NB-eLoop B12 lenne a legjobb választás.Ha nem akarod szétvágni a vezetékeit, és el tudod vezetni a felesleges kábelt, akár egy 2/3/4-pines ventilátor csatlakozót is ráforraszthatsz a tápra.Ha a Noiseblockert választod fontos, hogy a 3-pines verziót vedd.
Olcsóbban az Arctic F12 CO-t, esetleg az Enermax Twister Pressure-t lehet érdemes megpróbálni, de ezek hangosabbak, és légszállításban is alulmaradnak (jó, talán az Enermax a legnagyobb fokozatban több levegőt mozgat meg, de ott már egy halkabb gépben elég zavaró tud lenni a hangja). -
Oryctolagus
tag
Üdv!
A elmúlt hetekben egyre hangosabb a ventilátor a tápegységemben.
Ma kifújattam és megkentem, de nem érzek javulást a hangjában.
Ő lenne az az egy FSP Hexa HE-500 része.Fentebbi hozzászólásokban olvastam ajánlásként a következőket:
Arctic F12 CO
Enermax Twister Pressure
Noiseblocker NB-eLoop B12
SCYTHE Slip Stream 120mm 1600rpm SY1225SL-12H
Aerocool Shark 120mm
Bitfenix Spectre Pro PWM
Be Quiet SHADOW WINGS SW1 High Speed [Model BL055]
Enermax T.B.Silence Manual Series UCTB12AAz én esetemben is jók lehetnek?
(Noiseblocker NB-eLoop B12 már kissé drága, szinte sajnálnám szétvágni a vezetékeit annyira szép, high-tech karculata van.)
Köszönöm!
-
szaki86
csendes tag
válasz
takacsbotond #2783 üzenetére
Közben nézegettem szintén Arctic ventiket és látom van az F12 CO amire azt írják strapabíróbb.
Mondjuk ott látom az 4pin PWM -es. Ez jó lenne a sima helyett, vagy a 4pin nem az igazi tápba? -
takacsbotond
őstag
válasz
szaki86 #2782 üzenetére
Szia!
Igen, jó.
Egy ideig figyeld a működését, mert a sima F12 ipari felhasználás mellett nem egy életbiztosítás, pár évnél tovább semmiképp se hagyd a tápban, és a csere előtt alaposan tisztítsd ki a tápot, az sem árt, ha pár havonta szétszeded, és sűrített levegővel kifújod.Ha elkezd hangosodni fújjál bele egy kis WD40-et, mielőtt még nagyobb baja lenne (de ne túl sokat, mert gyúlékony). -
szaki86
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Chieftec tápom ami ventillátor cserére szorul. Az eredeti venti egy Yate Loon D12SM-12.
A kérdés az hogy van nekem itthon egy sima 3 pines Arctic F12, jó lehet ez cserének? -
Pécsi gyerek
addikt
válasz
takacsbotond #2780 üzenetére
Köszönöm uram.Aszem veszek egy tápot fizukor erre a sz...a már nem költök egy fillért sem .
-
takacsbotond
őstag
válasz
Pécsi gyerek #2778 üzenetére
Elméletileg egy Artic F12 CO jó lenne a gyári venti helyére, de a helyedben ellátogatnék Melyik tápegységet vegyem? topicba, nem valami jó ez a táp, és a ventilátor vezérlése sem teljesítmény / hőmérséklet vezérelt, azért ilyen hangos.
Az olcsóbb FSP tápok árukhoz képest igen korrekt minőségűek, viszont azokba sem a leghalkabb ventiket szokták rakni. -
Pécsi gyerek
addikt
Néztem 350 es fsp t.6 körűl újonan,az elbírhat egy 90 wattos prockóval meg egy hd 5770 el,plusz 4 giga ram,és két 160 as vinyó még ami a gépben van(lesz)
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
takacsbotond #2776 üzenetére
-
takacsbotond
őstag
válasz
Pécsi gyerek #2775 üzenetére
?
-
Pécsi gyerek
addikt
A tápom ez.
-
Pécsi gyerek
addikt
Valami no name
400 wattos 16 amper a két 12 voltos ága.Ha hazaérek megnézem.
-
takacsbotond
őstag
válasz
Pécsi gyerek #2772 üzenetére
Szia!
Mi a tápod, a táp ventijének, és az új ventilátornak a pontos típusa? -
Pécsi gyerek
addikt
Sziasztok.Most készülök ventit cserélni a tápomban.Vettem egy ventit ami 0.12 amperos(ha jól írom) .A régi az 0.20 amperos volt.Ez azt jelenti hogy kevesebbet fog forogni az új ventim?Nem fog tulmelegedni ha kevesebbet forog?
-
törölt tag
válasz
takacsbotond #2770 üzenetére
Mihelyt megtörténik, vissza jelzek!
-
törölt tag
válasz
takacsbotond #2768 üzenetére
Szuper!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! -
-
törölt tag
Köszönöm!
Duliee és takacsbotond.
Tudom hogy a következő kérdésemre van a Melyik tápegységet vegyem?téma.
Van olyan 350-400W táp ami halk jó minőségű ventilátora szerelt? -
Graphics
Jómunkásember
válasz
takacsbotond #2764 üzenetére
(Yate-Loon D12SM-12, 0,3A)
Fan Size: 120mm x 120mm x 25mm
Speed: 1650 +/- 10% RPM
Airflow: 70.5 CFM
Noise: 33.0 dBA
Bearing: Sleeve
Voltage: 12 V
Current: .3 Amp Max
Fan Life: 30,000 hours
Connector: 3pin and 4pin pass-through connector -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy Fsp400-60apn tápom, és szeretnék egy
halk ventilátort bele, Tudnátok segíteni ebben? -
takacsbotond
őstag
válasz
Graphics #2760 üzenetére
Ilyennel én nem szórakoznék, sose lesz igazán halk, az csak gányolás.
ló úr: Esetleg azt megpróbálhatnád, hogy ráforrasztasz egy 2/3/4 pines aljzatot, (amilyet tudsz szerezni) és online megrendeled a BQ-et.Ha nem válik 10 napig visszaviheted az üzletbe, és semmit sem buktál.
Esetleg még a Xilence Red Wingnek, vagy a Nanoxia Deep Silence 1200 rpm-nek lenne érdemes adni egy esélyt.Nagyobb terhelésnél ezek már nem biztos, hogy vissza tudnák hűteni, de ha úgy döntesz, hogy kukázod előtte érdemes lenne megpróbálni.Ugyanakkor a sokkal alacsonyabb rpm ellenére sem sokkal halkabbak a BQ-nél. -
-
Graphics
Jómunkásember
Vhonnan kéne kukázni egy ilyen 8cm-es ADDA ventit, ami golyós, azt bele és kész.
3 ezres ventivel én nem dupláznám az értékét ,annyiért néha ki lehet fogni hardveraprón 250-300-as Deltákat / máskor 1500-ért vettem 80 Plus Bronze 250-es Deltát! Acer-ből bontva
meg is tartottam mutter gépébe
-
ló úr
őstag
válasz
Graphics #2758 üzenetére
Értem, szóval akkor hagyjam az eredetit, hagy zúgjon?
Akartamadni neki még egy pici plussz életet, dehát akkor lehet mind1 és menjen a kukába, ha egyik megoldás sem jó igazán? (Sajnálnám kidobni, mert ez még táp volt annó) Tudom a piaci értéke megegyezik egy új ventijével, de ezt a részét sz@rom le leginkább
Tudom az Adda adatait. Meglestem. Azért gondolom a BQ-k 27cfm-jét nagyon kevésnek.
-
Graphics
Jómunkásember
Amúgy én ezt a ventit nem cserélném le.
Ha olyan mint a nagytesó, akkor alul-felül két golyóscsapágy, ezeket kicserélném és kész, vagy zsírt és műszerolajat neki és ámen- nem golyós, benéztem, sleeve bearing.Az új ventinél elképzelhető, hogy ugyanolyan erővel fogja pörgetni, mint ezt a régi, halkabb nem lesz, mert ezek a régi tápok még nem terhelés és/vagy hőmérséklet vezéreltek, hanem fix fordulatosak voltak
0,25A még mondjuk nem túl nagy motorerő. De kérdéses lesz, hogy az új ventinek mennyi az indítófeszültsége.
12V
0.25A
3.00W
3010 rpm
38.6 CFM
34.4 dB/AEzek az ADDA adatai.
-
ló úr
őstag
válasz
takacsbotond #2755 üzenetére
Jolvan. Akkor a BQ-t rendelem. Csaknemakarom, h elpukkanjon szegény táp a kisebb hűtésteljesítmény miatt
Egyébként BQ gyári adatai szerint mindkét venti ugyanannyi légszállítással bír -
takacsbotond
őstag
-
ló úr
őstag
válasz
takacsbotond #2752 üzenetére
Akkor aztmondod a BQ elég lenne? Mert még vissza tudom mondani és megrendelni a BQ-t
-
takacsbotond
őstag
Motorhangja lesz, és alapból sem egy halk venti...
4-pines ventit egyébként sem ajánlott tápba venni (az ENERMAX UCTP12P kivétel jobb alternatíva híján)..
A gyári adatokat felesleges nézni, (bár a bq egész reális értékeket közöl) a legtöbb gyártó hatalmas túlzásokat szokott írni, illetve nincs értelme a gyárinál nagyobb légszállítású ventinek, (főleg mert a statikus nyomás a mérvadó, amire ugyan ez érvényes) ugyanis semmivel nem fog többet tudni a táp.
Hidd el, ha lenne jobb venti a bq-nál azt ajánlanám. -
ló úr
őstag
válasz
takacsbotond #2749 üzenetére
Plussz, h vitelezzem ki a cserét azt is leírhatnád
Nincs forrasztóm előre szólok
-
ló úr
őstag
válasz
takacsbotond #2749 üzenetére
Közben nézelődtem énis, ezt meg is rendeltem (ENERMAX TBSilence 8cm 47 CFM a légszállítása.) mivel a Be Quiet ventiknek kisebb volt a légszállításuk. Nagyon hangosat nem akartam, szóval az AC kiesett. Ez az enermax meg kitudja milyen. Twister Pressure-höz volt szerencsém,az nagyon jó volt
Ez is 3K remélhetőleg jó is
A táp húú sok éves, de hibátlan, és egy 30W-ot fogyasztó gépben volt mindigis
Szóval a ventin kívül semminek nincs baja. Utóbbinak is csakannyi h hangos. Kiszolgálta az éveit
Bár szüleimnél ment napi pár órákat, lehet ez eredetileg is hangos volt, már nem emlékszem
-
takacsbotond
őstag
válasz
Graphics #2747 üzenetére
Uppssz...ezt benéztem.
Azért félmilkás gépbe nem tenném, már csak azért sem, mert nem bírná el!
ló úr: Azt lehet tudni mennyi idős a táp?Az Articcal van a legtöbb tapasztalat a topicban, viszont ha egy halk gépbe megy érdemesebb lenne a Be Quiet-et.A két Be Quiet között már nagyon minimális a különbség, azt vedd amelyik szimpatikusabb.
Ha valamelyik Be Quietet választod megköszönném, ha majd leírnád vele a tapasztalataidat a topicba! -
ló úr
őstag
válasz
takacsbotond #2746 üzenetére
Elvileg ez egy Delta. Magyarul jófajta táp volt a maga idejében. Nincs semmi elpukkanva benne. Újan vettem annó, egy 30W-ot fogyasztó konfigban volt élete 99%-ban
Nem hinném h bajt okozna mondjuk egy kb 100W-ot fogyasztó Intel gépben IGP-vel használva
Nem egy Codegen és társai
Halkabb kellene ami mininum ez a légszállítás vagy jobb. Melyiket ajánlod a legjobban?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
takacsbotond #2746 üzenetére
Mi baja ennek a tápnak, hogy drága gépbe ne lehetne tenni?
A Delta az egyik legjobb gyártó a piacon... Attól mert régi, ha jó állapotban van , nyugodtan mehet újabb gép alá is.
-
takacsbotond
őstag
Szia!
-Artic F8 CO (hangos, olcsó, viszont elnyűhetetlen)
-Be Quiet Pure Wings 2 80mm (halk, kicsit drágább, átlagos felhasználás mellett 2-3 évig bírja)
-Be Quiet Shadow Wings 80mm (ugyan az mint az előbbi, viszont kicsit nagyobb a légszállítása, és minimálisan hosszabb az élettartalma)
Ezeknek a specifikációi vannak a legközelebb a gyárihoz.Ezt a tápot drágább gépbe semmiképp se tedd, ha jót akarsz. -
Kocsiii
csendes tag
válasz
takacsbotond #2742 üzenetére
Passzív/félpasszív tápra még nem gondolok. Én arra lennék kíváncsi, hogy a max 24 dB es ENERMAX Twister Pressure a performance fokozatban alacsonyabb fordulaton (kis terhelés alatt) mennyire halk?
14-24 dB ig írják az adatlapján. A mostani venti alacsonyabb teljesítményétől halkabb szerinted? -
Kocsiii
csendes tag
válasz
takacsbotond #2740 üzenetére
http://prohardver.hu/tema/tap_ventillator_csere/hsz_2728-2728.html
Szia
Egy kicsit fentebb a #2728-as hozzászólásomban írtam le nagyobb terjedelemben a problémám.
Én is a cserén gondolkozok.
A tápom egyThermaltake Hamburg 530W. (Nem a német zászlós)
A ventilátor típusa: Globe Fan S1202512L
2000 RPM, 67,28 CFM, 34 dBA, 0,18A, indítási feszültség: 6V, statikus nyomás: 4,31 mm-H2O,
Sleeve Bearing, 30.000 óra MTBFMi a véleményed?
-
takacsbotond
őstag
válasz
Kocsiii #2739 üzenetére
Szia!
Tápfüggő.Az én tápom még így is lényegesen halkabb, mivel a gyári venti mindent elnyomott.Most a HDD a leghangosabb a gépemben.
Pontosan milyen tápod van?Illetve milyen venti van benne? Illetve a tápventi specifikációit is írd le, ha tudod.
Ha fontos, hogy nagyon halk legyen akkor Noiseblocker E-Loop B12-őt ajánlom (fontos, hogy a 3pines verziót vedd).
Nagyjából megegyezik az Enermax TP-vel közepes állásban. -
Kocsiii
csendes tag
válasz
takacsbotond #2737 üzenetére
Szia
Milyen a motorhang? Az eredeti ventihez képest jóval kisebb a igaz? -
Giot
addikt
válasz
takacsbotond #2737 üzenetére
Igen igen feszalapú szabályzást nem szokták szeretni. Eddig csak a Noctua viselte hangtalanul.
-
takacsbotond
őstag
Ma kivettem a vga-t, és lehúztam a hdd-t meg az összes ventilátort.
Valóban van egy kis motorhangja hangja az Enermax TP-nek.
500-1300: néma
500-1500: motorhang
500-1800: szélzaj
Én a középső fordulaton használom.
Valószínűleg azért van, mert 4 pines, és nem szereti a feszültség alapú vezérlést.De mivel messze az Enermax TP-nek a legmagasabb a statikus nyomása, és alacsony feszről indul, sok táphoz ez az egyetlen megfelelő venti (Pl.: FSP Aurum belsős tápok).
Még szóba jöhetne az Akasa Viper, de szintén motorhangja, és valamivel gyengébb.
Ha lesz egy kis pénzem, és szabadidőm tervezek egy táp ventilátoros nagytesztet. -
Giot
addikt
válasz
adambroker #2734 üzenetére
Nem a te életedre veszélyes ( bár közvetve lehet arra is) hanem a gépedére. Ne ezen spórolj ezen nem érdemes. Ahogy a kolléga is mondta, 5e ft környékén használtan már találsz olyan minőséget, ami nem ketyegő bombaként tengeti együgyű mindennapjait a gépedben.
-
takacsbotond
őstag
válasz
adambroker #2734 üzenetére
Nem.Hanem mert vacak az elektronikája, nincsenek benne védelmek, és a 450W-os kapacitás mesébe illő.
Egy villámcsapás, vagy áramszünet, és vége a gépednek.De talán még ennyi sem kell, mert eldurran egy kondi, és kifüstöl.
Mint mondtam a tápos topikban tudnak ebben szakértő segítséget nyújtani.
Már 5000Ft alatt is kapni sokkal megbízhatóbb, minőségi, márkás tápokat, vagy akár aprón még olcsóbban. -
adambroker
újonc
válasz
takacsbotond #2733 üzenetére
Most miért életveszélyes??? Mert youtubeon egy hülyegyerek lezàrlatolja multiméteres mérés közben? Akkor ha egy ROLLSROYS olajàba fűrészport keverék a ROYS agy életveszélyes autò???
-
takacsbotond
őstag
válasz
adambroker #2732 üzenetére
Ez a táp életveszélyes, mindenképp érdemes lenne lecserélni.Ehhez a gépház már egy jobb ventilátor árából kapsz egy vállalható tápot.
Ajánlom a tápos topicot. -
adambroker
újonc
válasz
takacsbotond #2731 üzenetére
Valami gagyi fos. Model no.: iso-450PP 4S
-
takacsbotond
őstag
válasz
adambroker #2730 üzenetére
Szia!
Szerintem nem jó ötlet, keress inkább egy másik ventit.
Mi a tápod pontos típusa? -
adambroker
újonc
A gondom egyszerű mint egy fakocka
Táp ventilátor csere történt
a régi: JAMICON JF0825S1M
ÚJ: Sharcoon S802515S-3Régi légszálítása 52m3/h
Új légszálítása: 32m3/hA PC (média box):
ASRock QC5000 Itx/ph integrált A4 5000 AMD fogyasztás 15W
WD 1T 5400
8gb HyperX 1600Mhz (kitben)
Hyper X SSD 120Gb
Annyira kis fogyasztású az alaplap, hogy nem is kéri a sárga fekete 4pin-es betápot, csak a 24-est.Elképzelhetőnek tartjátok, hogy mivel ez a gép egy kis energiafogyasztású ITX lap integrált procival (90W -is elég lenen az üzemeltetéséhez) így a 350W-os (mostmár silent) tápom el fogja látni melegedés és hiba nélkül a butított légszállítás ellenére a feladatát? Várom a véleményeket!
-
Kocsiii
csendes tag
Sziasztok
Van egy Thermaltake Hamburg 530W tápom. (Nem a német zászló hanem a városi sziluett van a tápon)
[link]
Nagyon jó kis táp, még csak 1 éves, de az utóbbi időben mintha hangosabb lenne és rezonancia is érződik, mivel a ház az asztalon van. Lehet másnak fel sem tűnne de a gépemben ez a leghangosabb és zavar. Teszteltem úgy hogy semmi nem ment csak a táp (minden mást megállítottam vagy lekapcsoltam)
Még van rá 1 év garancia. Nem tudom inkább eladjam-e vagy garnaciában küldjem vissza. Azt gondolom a többi táp sem lesz jobb zaj terén ebben a kategóriában + használtan vesztek rajta.
Ezért gondoltam ventilátor cserére.
Ventilátora: Thermaltake TT-1225 120mm fantázianevű
Valódi ventilátor típus:
Globe Fan S1202512L
2000 RPM, 67,28 CFM, 34 dBA, 0,18A, indítási feszültség: 6V, statikus nyomás: 4,31 mm-H2O,
Sleeve Bearing, 30.000 óra MTBF (a tulajdonságai innen a fórumról vannak még régről)Mit ajánlanátok helyette? Enermax twister pressure jó lehet?
Enermax Twister Pressure UCTP12P
Performance Mode
Fan Speed (RPM) 500 ~ 1,800 (+/- 10%)
Air Flow (m³/h) 40.45 ~ 135.85
Air Flow (CFM) 23.81 ~ 79.96
Static Pressure (mm-H2O) 0.673 ~ 3.845
Noise Level (dB(A)) 14 - 25
Input Power (W) 3.6
Input Current (A) 0.30
Rated Voltage (V) 12
Az eredeti globe fan statikus nyomása óriási 4,31 helyett ez "csak" 3,85. Ez éppen kicsúszik az itt emlegetett 10% os tűrésen. Okozhat ez gondot?
Milyen ventik jöhetnek még számításba? Mindenki véleményére kíváncsi vagyok.
Előre is köszönöm! -
takacsbotond
őstag
válasz
metrion #2724 üzenetére
Nem valószínű, hogy az okozza, de érdemes lenne megpróbálni inkább forrasztani, hátha.Azért a forrasztás egy sokkal kulturáltabb módszer, és a szigszalag egyébként sem egy életbiztosítás (a zsugorcső is jó).
Ezt a kollégádnak is érdemes lenne átadnod, mielőtt még meghibásodna a tápja.
Ha nem válik be érdemes lenne megpróbálni egy másik ventit.Ajánlom az Enermax Twister Pressure UCTP12P-t. Nekem is egy FSP tápom van, amiben egy ilyen teljesít szolgálatot, és eddig nem volt vele problémám.
Egyébként hány éves a tápod?Ha 5 évnél öregebb érdemes lenne lecserélni a biztonság kedvéért. -
8th
addikt
válasz
metrion #2724 üzenetére
Mert idővel elfárad és leválik. Vegyél zsugorcsövet az simán túléli a tápodat is. Forrasztani sem feltétlen kell. Összesodrod rámelegítesz két-három réteget és örök élet + 1 nap. Én pont ma vettem ventilátor kábelének szigeteléshez. Kőkemény 120 forint volt belőle egy méter.
-
metrion
aktív tag
válasz
takacsbotond #2723 üzenetére
De igen.
Nincs itthon forrasztóállomás. De ez miért számít?
-
metrion
aktív tag
válasz
takacsbotond #2721 üzenetére
Nem tudom, annyit tudok amit a neten találtam. A kiáramló levegő szinte hideg. Leszedtem az oldalát, megfogtam a tápot és ismételten nagyon langyos. Itt valami a vezérléssel lesz, nem tetszik lehet a venti. :/ Csak furcsa mert másnak bevált...
Jólvan felszerelve, de eküszöm holnap szétszedem és full-full precízen összerakom ezen ne múljon. Amúgy a táp egy CM Elite 430as házban van tehát alsótápos a legalján van egy gyári porszűrő, de az eddig is volt.
-
takacsbotond
őstag
-
metrion
aktív tag
válasz
takacsbotond #2718 üzenetére
Szia!
Ezt egy kicsit valószínűtlennek tartom, a táp nagyon langyos.
Egy kolléga ugyanerre cserélte ugyanezzel a módszerrel és neki halkabb lett: [link]
Különbséget a tápértékeken látok, a régi 0,3 A-en ment az újnak 0,41 kell.
Specifikációk: Gyári
Yate Loon 120x25mm D12SM-12
Fan Size: 120mm x 120mm x 25mm
Speed: 1650 +/- 10% RPM
Airflow: 70.5 CFM
Noise: 33.0 dBA
Bearing: Sleeve
Voltage: 12 V
Current: .3 Amp Max
Fan Life: 30,000 hours
Connector: 3pin and 4pin pass-through connectorAz új:
Scythe Slip Stream 120 mm SY1225SL12H
Dimensions:
120 x 120 x 25 mm / 4.72 x 4.72 x 0.98 inSpecifications:
33,00 dBA / 88,11 CFM = 149 m³/h / DC12 V / 0,41 A (1,600 rpm Version)Weight:
115 g / 4.06 oz.Connector:
3-Pin (4-Pin Molex Adapter include)Bearing Type:
Sleeve BearingMTBF:
30,000 Hours -
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Van egy FSP SAGA II 500W-os tápom amiben már 2 hónapja elkezdett rosszalkodni a ventilátor(egy idő után kerreget) ez tegnap ki lett cserélve egy Scythe Slip Stream 120mm 1600rpm ventilátorra. A bekötés úgy történt, hogy ventik kábelét elvágtam majd összetekertem és szigszalagal körbetekertem.
A problémám az, hogy mikor bekapcsolom, felpörög hirtelen majd teljesen elcsendesedik és 2 percen belül beáll egy magasabb fordulatra viszont ez engem zavar az előtte lévő gagyi ventillátor nem volt ilyen hangos. Érintésre a tápom nagyon langyos. Meg mi lehet ez a felpörgés ilyet előtte menetközben csinált és nagyon ritka volt. Illetve a Scythe venti 3 eres, ezt a 3. eret leszigeteltem.
Mi lehet a baj?
Előre is Köszönöm a segítségeket!
-
-
8th
addikt
válasz
takacsbotond #2714 üzenetére
Végül is, nem mondasz hülyeséget, 600 forinton már tényleg ne múljon a dolog.
Bekötést, hogy oldjam meg? A tápban lévő 2 pin-es csatira dugnám rá. -
takacsbotond
őstag
A CO 600Ft-al több, és magas hőmérsékleten, és porban is megállja a helyét, míg a sima nem feltétlen, és nem biztos, hogy észreveszed, ha megáll, csak mikor már késő.Az már csak extra, hogy ,az élettartalma többszöröse a simának.De azt már neked kell eldöntened, hogy megér-e +600Ft-ot a tápod biztonsága.
Ne értsd félre, nem a CO-ra akarlak rábeszélni, hanem a simáról akarlak lebeszélni, mert az egyik legkacatabb venti amihez csak szerencsém volt. -
8th
addikt
válasz
takacsbotond #2712 üzenetére
Bruttó 800 forint a sima F8. Ha évente cserélni kell az sem érdekel.
Szerintem belepróbálok egy olyat felesleges ebbe a filléres használt tápba annál drágábbat rakni. Kösz a segítséget.
-
takacsbotond
őstag
Az Artic "CO" jelölésű ventilátorai szélsőséges igénybevételű 24 órás üzemre lettek tervezve, ezért inkább azt ajánlanám.
-
8th
addikt
válasz
takacsbotond #2710 üzenetére
Ahogy elnézem a sima F8 paramétereiben szinte teljesen megegyezik a cserélendő ventivel.
Gyári: 2600 rpm / 32 cfm / 0.18A / 34dB
Arctic F8: 2000 rpm / 31 cfm / 0.16A / 0.3 Sone (~24dB)Ez jó lehet bele
-
8th
addikt
válasz
takacsbotond #2708 üzenetére
Nem tudom hány éves lehet. Most került hozzám használtan. Nem szeretném eladni (nem is érdemes) inkább raknék bele egy új ventit és elraknám tarcsiba.
Szerk.: 80mm ventilátor van benne, nem 120. Csak van valami vállalható nyolc centis vacak 2-3ezer forint körül ami passzol bele. Annyit még pont rászánnék. -
takacsbotond
őstag
Volt ehhez a táphoz szerencsém.Próbálj meg a venti alá egy kis WD40-et fújni!
Szerintem felesleges erre a tápra költeni, mert a venti többe kerül mint amennyit a táp ér használtan.Hány éves a táp?
Inkább vegyél egy bequiet! System Power S7 400W tápot, és akkor jó pár évig nem lesz ezzel problémád.
Vagy, ha ragaszkodsz a venti cseréhez: Enermax Twister Pressure UCTP12P. -
8th
addikt
válasz
takacsbotond #2706 üzenetére
Szia.
CHIEFTEC GPS-350FB-101 A
-
8th
addikt
Üdv. Adott egy táp amiben egy Yate Loon GP D80SH-12 (M-S02, 12V, 0.18A) típusú 2pin-es táp ventilátor dolgozik. Vele van egy kis gondom. Olyan fémes csörömpölős hangja van mint egy 30éves kamrás dízelnek téli hidegindításkor. Nem igazán hangos de rohadtul zavaró már. Gyári ventit nem érné meg bele venni az ára miatt ezért az lenne a kérdésem, hogy milyen ventilátorral lenne érdemes pótolni? Eleve cserénél mire kell figyelni? Gyárilag 0.18A-os van benne. Kisebb/nagyobb mehet bele vagy pontosan ugyanakkorát kell keresni hozzá? Szétnéztem de szinte csak 3pin ventiket találok. Ezeket hogyan kell bekötni 2pin csatira? Egyáltalán be lehet? Működni fog? Sorry a hülye kérdésekért teljesen laikus vagyok a témához nem kenyerem az elektronika.
-
tomcat78
őstag
válasz
takacsbotond #2703 üzenetére
Na akkor a hétvégén rá veszem magamat,ha nem leszek hulla fáradt
Meg az asszony ki nem nyír
-
-
tomcat78
őstag
válasz
takacsbotond #2701 üzenetére
RL4B B1402512M
Igen,tudom,de nem is TP-m van itthon.hanem egy Enermax cluster UCCL14-esem.Vagy van NZXT gyári házventi szintén 14-esben(bár ezt azt hiszem nem eröltetném bele)
De igazából bármilyen tanácsot szívesen veszek az ügyben
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair iCUE SP120 RGB PC ventilátor 120mm PWM INGYEN FOXPOST
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- Cooler Master SickelFlow 120 ventilátorok eladóak
- Darkflash GR12 Darkstorm Házhűtő ventilátor - nagy mennyiségben is!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 89% akku
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest